• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zorla camiye götürdüler!

Ailenizle paylastiginiz vakit sizi kovsa kabullenmese hatta uni.ye yollamama karari verse o vakit bu durumu kabullenir misiniz? yoksa bir akrabalardan birinin evinde veya tek basiniza yasama karari mi verirsiniz?

Bu soruya vereceginiz cevaba gore ailenizle bu konuyu konusun ya da yarin rol yapip zindan hayati yasayacaginiza simdilik 1-2yil sabredin...

Zorlamalari ve baskilarini dogru bulmuyorum fakat sizin musluman oldugunuzu dusundukleri icin boyle davraniyor olabilirler, kendilerince dogru bildiklerini ogretiyorlar/hatirlatiyorlar olabilirler ama yaptiklari din ve aile ici egitimin sinirlarini coktaaaan asmis.
Gerci kendileri gibi olman konusunda israrcilarsa musluman olmadigini ogrenince bu sefer ayni dusunceyle o konuda da baski kurarlar...
bunu soylersem ailem baskalarina söylemeye utanir birini öldurmusum gibi tepki verir ve hatta akrabalarda ailemi ve beni dislar , suanda bile kapali degilim diye aileme gelip siz bu kiza hic mi öğretemediniz biseyler diyip elestiriyolarmis zatn o olaylardan sonra baski iyice artti. Bu benim icim cok zor yani aciklamak, ancak evden ayrilip kendi ayaklarimin ustunde durabildigimde belki.. cunku suan onlara muhtacim da...

Abim ablam yok en büyük benim ailem bu konuda cok kati munkun degil soyleyemem ve hersey daha kotu olur daha da baski altina alirlar yada kisa yoldan beni evlatliktan reddederler
Bi kac kere dedim ben beni zorlamayin diye ama soyledigime hep pisman edildim

o zaman işin zor biraz,dayanacaksın mecburen.hayat ne garip ya,bende üniversitedeyken annemlere kapanmak istiyorum dediğimde annem şoka girmişti neredeyse evlatlıktan reddetmeye kadar getirmişti konuyu :)

Aynı şekilde İslam dinine karşı olanlarınız da var ama bunları söyleyeceğiniz yer burası değil. Arkadaşın sorunu ailesiyle. Yoksa konu uzar ve kapanır.

Açıkçası merak ettim ben,sizi islam dininden soğutan, mantıksız gelen nedir/nelerdir?
Ya da din salt mantık mıdır?

Kardeşim bu da senin için bir imtihan. Inşaallah sen bunu daha fazla zorlanmadan başarıyla atlatırsın. Bizim dinimizde zorlama yoktur. Keşke anlayabilsen ama belli ki yaşadığın şeyler de seni böyle düşünmeye sevk etmiş. Bizim için mübarek olan şu zamanlarda Rabb'imin senin gönlüne ferahlık verip doğru yolu bulmana yardımcı olması için dua etmeliyiz buradaki arkadaşların olarak. Seni yargılayamayız ama inşaallah bu güzel dinden uzaklaşmazsın. Sana gerçekten Islamın güzelliğini öğretecek yürekten inanmana vesile olacak iyi kullara karşılaşmayı nasip etsin Allahım.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşım az felsefe kişiyi tanrı tanımazlığa ,Derinlemesine felsefe de Tanrıya götürür derler .
Niçin bu kadar boğuluyorsun ,sıkıntıların bence başka sen buna yoruyorsun .
Şöyle adam akıllı kendine dürüstçe sor , bak benim etrafım çok fazla dindar insanla dolu içlerin de en fazla ibadet etmeyenini bulursun ama inançlarında deforme yok.
Ailen de senin söylemediğin başka bi tıkanıklık var bu net.

Konu sahibi arkadaşım, çok yakın bir arkadaşım senle aynı durumda bu kız şuan oruç tutma numarası yapıyor yani aç aç duruyor ailesinden korkusundan, Ben müslümanım mesela ama bu durumuna çok üzülüyorum ki sana da üzüldüm. Ailen çok katı anladığım kadarıyla neden inanmadığını emin ol hiç merak etmezler söylersen daha kötü olur. İçinde tut ve ekonomik özgürlüğünü alıp o evden uzaklaşmaya bak.

Mobilden alıntı nasıl olur bilmiyorum kusura bakma ama okuyosundur umuyorum:) kendini bu kadar sıkıp kafana takma , ölümden gayrı her yolun dönüşü var, her şeyin yolu yordami adabı var. Bence is sende bitiyor. Su an onlarla aynı ev çatısınin altindasin ve hoşuna gitmese dahi kurallara uyman lazim geliyor. Bunlara kafayı yorman ileride sinir hastalığı vs. Horman bozukluğu olarak geri dönecektir sana emin ol. Ailenle madem konuşamiyor ve psikolojik destek alamiyorsun isteklerini yaz ve yırt. Ise yarayacak emim ol sinir hastası onaylı :) din konusuna gelince elbet aklına yatacak bir dinin olacak, müslüman doğmak şans ve sen ne kadarıyla sansina sahipsin ileride kendin göreceksin zaten. Sınavların ve yılların stresi seni su aralar baya alıngam.yapmis sanır isem. Boşver. Bu kadar seneyi nasıl geçirdi isen bi iki seneyi daha çabuk geçirirsin. Önce insan, önce kafanı toplaman lazım geliyor yani. Sonrası allah kerim :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
cok naziksiniz cok tesekkur ederim :) hormon bozuklugu olabilir demissiniz inanin suan hormon bozuklugum ve kistlerim var hatta sinirden sitresten kalbimde sancılar olmaya basladi su aralar bide hep evin icinde oldugum icin baskiyi iyice hissediyorum. Onerilerinizi deniycem tekrar tesekkur ederim :)

Seninle aynı durumu yaşayan bir arkadaşım vardı lise yıllarımda o nedenle seni anlayabiliyorum fakat şunu söyleyebilirim ki aslında tek inandığın şey Allahın varlığı değil,bununla birlikte bence islamiyetin son ve gerçek olan tek din olduğunu da çok iyi biliyorsun.sorun şu ki baskı seni herşeyi iten bir duruma getirmiş.baskı doğru olan şeyleri bile yanlış gösterir,halbuki dinde sevdirme vardır akla mantığa uygundur bizim dinimiz.yapmaları gereken sana güzel örnek olmak ve gerisini sana bırakmak.sevmeden yaptığın için güzel dinimizden soğuyorsun ve bunun tek suçlusu ailen.sana yaptığın ibadetlerin güzelliğini değil zorunluluğunu öğretmişler.yetiştirmede hatalar var bu yaşa gelmiş bir genç kıza zorla yaptırdığın herşey tabiki ters teper.bunları arkadaşımla da çok konuşurduk bu geçici bir süreç senin için ama zor bir süreç.yapman gereken şey seni anlayabilecek bir aile ferdiyle mutlaka konuşman.kendini doğru ifade et,zorlama olduğu için soğuduğunu ve ilerde patlak verebileceğini güzelce izah et.mümkünse annenle konuş,tartışmaya girmediğin sürece seni dinleyecektir.biriyle paylaşmazsan içindeki öfke giderek daha da büyüyüp Allah göstermesin imandan eder insanı.inan bana çok üzüldüm bu duruma.inşallah hakkında hayırlısı olur

Onerileriniz icin tesekkur ederim gerçekten cok naziksiniz :)
Zaten ben deistim diyip asla kenara cekilmiyorum elimden geldigince her dini arastiriyorum hepsi hakkinda fikir sahibi olmaya calisiyorum, bunu yapıyorum ki aklimda soru isaretleri kalmasin.. bence herkes yapmali koru korune biseylere inanilmamali tabi bu benim fikrim

Evet benim de demek istediğim bu belliki aynı dusuncedeyiz. Araştırıp yolunu açmak kaçmak yada körü körüne inkar etmek degil. Bakın burda asıl mesele aileniz değilde sizin içinde bulunduğunuz ruh hali. Nasıl bir aile yapınız var bilmiyorum ama en azindan bu araştırma süresince birbirinize izin verseniz daha güzel olur. Arkadaşım baska bir şehir uzaklaşmak çözüm değil bence göz boyamak rol kesmek rol yapmak sadece aldatmadan ibarettir ki bu inanciniza da saygısızlık olur. Kendinize saygısızlık olur. Herşeyi bir kenara itmekle değil herşeyi göğüs germekle yolunuz açılır inanciniza sahip çıkabilirsiniz. Ama şüphesiz ama kuşkusuz. . Ailenizle anlasabilecek bir yol bulun müsade isteyin ben eminim benim Allahım senin Tanrın sizi boş cevirmeyecek yolunuzu açacak. .

Münafıklığın alemi yok içiniz neyse dışınızda o olmalı !!!!
Açık açık söyleyin ve sizi ne bekliyorsa mücadele edin , sahi bu kadar güçsüz müsünüz ?
Öncelikle munafikligin alemi yoksa boyle gereksiz cikislarinda alemi yok bence. Acik acik soyle ne bekliyorsa mucadele et tabi cok kolay bisey ben size ailem çok dindar diyorum boyle biseyi kabul edemezler diyorum siz bana cok kolaymis gibi acikla diyosunuz gucsuzlukle alaksi var ya da yok ben burda sadece kendimi dusunmuyorum ailemide dusunuyorum çünkü benim akrabaladimda bunu normal karsilamayacagi gibi ailemide dislayabilir

Merhaba
Oncelikle bir din gorevlisi olarak üzüldüm durumunuza çünkü dinimizde zorlama asla yoktur. Hz Muhammed hic kimseyi zorlayarak bu dine girmelerini emretmedi! Biz sevdirerek bir seyler vermeli ama karsimizdaki bunu kabullenmiyorsa da saygi diymaliyiz. Dini inanciniza saygim var bu noktada ancak bizim milletimiz din konusunda pek az bilgiye sahip olsalarda inanc noktasinda saglamdirlar sanirim sorunda burda çıkıyo güçlü bir inanca sahip aileniz var yalniz bilgi noktasnda sıkıntı oldugndan baski yapmadan duramiyorlar sanirim.
Namazi zorlamalari mesela asla zorla alisilcak bir ibadet değil namaz Allah ile buluşmak ona yonelmektir
Yasiniz itibariyle ailenizden baski gorebilirsiniz gerçeği soylediginiz takdirde farkli sehire gidemiyorsaniz da en azindan ayni sehirde uzak bi mesafede okul olablir git gel yapmamak icin baska yerde kalirsiniz.
Aileniz dinimizi tam olarak biliyorsa inancinizdan dolayi sizinle irtibati koparmamasi lazim aslinda. Cunku hz muhammed inancsz olan akraba hakkinda kendisine soru soruldugundaa onlarla bağı koparmayin akrabalik gorevinjzi yapin buyurmustur.
Son olarak yargılamak değil yahut haddim değil ancak bir ilahiyatci olarak merak ettm. Tanriya inaniyorum dine inanmiyorum dediginize gore deistsiniz. Yaratici bir tanri var ama peygamber yok sekilde inaniyorsunuz. Peki o zaman tanri bizi yaratmis ve unutmus mu oluyor? Tanri neden yaratmistir peki insani unutacaksa basi bos birakicaksa? Sebebsiz bi seyler yapan biri nasıl Tanri olablir? Bu konuda nasil tatmin oluyosunjz kusura bakmayın meslegim geregi de merak ediyorum bu isin psikolojisini. Cevap vermek istemezseniz de caniniz sagolsun. Konu disi bu sorum için kusura bakmayin...
cok fazla cevap geliyor arada kaynasin istemedim yorumumu okuyun istedim iyi geceler

Arkadaşım az felsefe kişiyi tanrı tanımazlığa ,Derinlemesine felsefe de Tanrıya götürür derler .
Niçin bu kadar boğuluyorsun ,sıkıntıların bence başka sen buna yoruyorsun .
Şöyle adam akıllı kendine dürüstçe sor , bak benim etrafım çok fazla dindar insanla dolu içlerin de en fazla ibadet etmeyenini bulursun ama inançlarında deforme yok.
Ailen de senin söylemediğin başka bi tıkanıklık var bu net.

cok dogru bir saptama bence, sanirim blue cagi dedigimiz isyan doneminin de etkisi var, kesinlikle asagilamaya calistigimi dusunme konu sahibi arkadasim ama bu yaslar biraz kisilik bulma yaslaridir, sorup sorgulaman kendi yolunu bulmaya calisman cok normal, islamdan toptan cikman soyledigin gibi musluman bir ailede biraz uc bir nokta olmus ama inaniyorum yasinla birlikte dusuncelerin de yerine oturucak, ayrica arastiriyorum demissin bu cok guzel, sen ailenle ortak noktalar bulmaya calis, boylece birbirinize yaklasmis olursunuz, hem Allah inancin da varmis, o zaman dua et bol bol, Allah'im bana yol goster de, icinden ne geliyosa sen O'na agla sikayet et, unutma sana bir tek O yardim edebilir.

Konu sahibi arkadaşım, çok yakın bir arkadaşım senle aynı durumda bu kız şuan oruç tutma numarası yapıyor yani aç aç duruyor ailesinden korkusundan, Ben müslümanım mesela ama bu durumuna çok üzülüyorum ki sana da üzüldüm. Ailen çok katı anladığım kadarıyla neden inanmadığını emin ol hiç merak etmezler söylersen daha kötü olur. İçinde tut ve ekonomik özgürlüğünü alıp o evden uzaklaşmaya bak.
Bende oyleyim oruc tutuyorum yanlarinda onlar evde yokken yiyorum.. bende ekonomik özgürlüğümu alacagim gunu bekliyorum sabirsizlikla..

Bence baskıdan dolayı ters tepki yapmış size inancınız.İslam hoşgörü anlayışına dayanır.Ailenizin baskıcı tutumundan dolayı bu şekilde reddetmiş olabilirsiniz.Tabi ki tercihim sizin müslümanlığa yatkın olmanızdır ancak kendinize biraz zaman ayırın.Kitap okumayı seviyorsanız eğer bazı yazarların alimlerin islamiyetle ilgili kitaplarını okumanızı bir de dinimizi oradan dinlemenizi öneririm.Maksat Müslüman bir birey olmanız değil dini baskı olmadan da yaşayan insanların var olduğunu bilmenizi sağlamak.Eğer gerçekten bıktıysanız genel kültür amaçlı okuyun ailenizden ziyade farklı bir dine bakış açısı edinmeniz size de iyi gelecektir mutlaka.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Senin düşüncende bir arkadaşım var benimde. Hatta hiç inancı yok diyebilirim. Ailesi dindar senin gibi. Ama hiz bir zaman zorladıklarını duymadım. Sorunda burda. Ailen hata yapıyor üzerine düştükçe sen kaçıyorsun. Ama anladığım kadarıyla birazda dışardan baskı var

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Deist biri olarak yorum yapacağım,baskıyı hissettiğin için uzaklaşma durumu olabilir. Ben müslüman olduğum dönemde devamlı din kitapları okudum. Kendimi huzurlu hissettiğimi düşünüyordum. Sonra düşündüm,araştırdım,okudum,öğrendim ve bitti dedim. Zaten din adına yaptığım bir şey yok. Ben kendimi geliştireceğim. Okudum,internetten araştırdım. Nişanlımda deist ki o 5 vakit namazını kılan,orucunu tutan,oruç tutmayanlarla konuşmayacak kadar koyu müslümanmış. O da Türkçelerni okuyunca ne alaka demiş. Bazı surelerde,ayetlerde Muhammed döneminde ona kötülük yapanlara saldırmamız gerektiği söyleniyormuş. Bu onun dönüm noktası olmuş. Okumuş,okumuş. Şuan uzay araştırmaları yapıyoruz,bilimsel çalışmaları takip ediyoruz,belgeseller izliyoruz. Mutluyuz,huzurluyuz. Yani demek istediğim önce Kuranı sonra İncil'i ve Tevratı oku sana mantıklı gelen ve mantıklı gelmeyen şeyleri not et. Sonra deist ve ateist bilimadamlarının yazdıklarını oku ve karar ver.

Benimde lisede bir arkadaşım ailesi harçlık vermediği için zorla kapanmıştı.

Richard Dawkins - Tanrı Yanılgısı okumanı tavsiye ederim.
Onerileriniz icin cok tesekkurler mutlaka okuyacagim.
Zaten suandada deistim diyip kenara asla cekilmiyorum butun dinleri elimden geldigince arastiriyorum...

Öncelikle munafikligin alemi yoksa boyle gereksiz cikislarinda alemi yok bence. Acik acik soyle ne bekliyorsa mucadele et tabi cok kolay bisey ben size ailem çok dindar diyorum boyle biseyi kabul edemezler diyorum siz bana cok kolaymis gibi acikla diyosunuz gucsuzlukle alaksi var ya da yok ben burda sadece kendimi dusunmuyorum ailemide dusunuyorum çünkü benim akrabaladimda bunu normal karsilamayacagi gibi ailemide dislayabilir
Ben de diyorum ki benim ailem de tam tersi olmasına rağmen ben de inancım için savaştım,mesele din değil mesele düşündüğünü açık açık söyleyebilmek.
Bak günahkar olmanı hatta bunları gizli gizli işlemeni anlayabilirim,hepimiz biraz böyle değil miyiz.senin konumun , durumun çok farklı.

Diyelim ki yarın birini sevdin dindar birisi ne yapacaksın ? Ayrıca çıkış falan yapmıyorum , mimiklerimi görmediğin için sanırım o şekil algılanıyor.

Back
X