• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zorla camiye götürdüler!

Ailenin seni cehennemde yanmaktan korumak için baskı yaptığını söyleyenler var.. Yahu kız cennet-cehennem kavramına inanmıyor zaten neyin kafasındasınız ?

Her neyse, konu sahibi arkadaşım, bunlar derin konular zaman zaman sorgulama ihtiyacı hissediyor her insan. Ben sana cok hak veriyorum, geleneksel aile yapısı işte bizim aile de böyle.. Ben senin yerinde olsam aileme söylemezdim, sonucta kalıcı değilsin bir gün kendi yuvanı kuracaksın. Eğer simdi Deist oldugunu soylersen sana dunyayi daha da zindan ederler.. Onlar baskı yaparak kendilerince seni dogru yola sokmak istiyorlar, inandıkları icin bence, kötü niyetlerinden değil.. Onlara da hak vermeye çalışıyorum. Sanırım rol yapmandan baska care yok, cünkü geleneksel aile yapısı bunu kaldıramaz. Geleneksek aile yapısından kastımı anlamışsındır, müslüman, mutevazi aile tipi işte, bence söyleme. Sana sabır diliyorum..

bunu soylersem ailem baskalarina söylemeye utanir birini öldurmusum gibi tepki verir ve hatta akrabalarda ailemi ve beni dislar , suanda bile kapali degilim diye aileme gelip siz bu kiza hic mi öğretemediniz biseyler diyip elestiriyolarmis zatn o olaylardan sonra baski iyice artti. Bu benim icim cok zor yani aciklamak, ancak evden ayrilip kendi ayaklarimin ustunde durabildigimde belki.. cunku suan onlara muhtacim da...

Aileler cocuklarinin hep kendileri gibi olmalarini istiyor maalesef( istemek hadi neyse de baski kurmalari sorun)
Kimisi kapanmasina itiraz ediyor kimisi ayni dinden olmamasina...
Emin ol bireysel dusunceleri iceren felsefi pek cok konuda durum hep ayni, farkli siyasal goruse sahip olsaydin yine benzer seyler karsina cikabilirdi.

Oyleyse ya aileni karsina alacaksin ve tahmin ettigimiz tepkileri verdikleri vakit onlardan tumuyle kopacaksin ya da bir sure sabredeceksin... en azindan onlarla olan bagini koparacak gucu kendinde bulana kadar.

Tabi bir ihtimal, diger uyelerin dedigi gibi musluman olma karari verebilirsin ama yazdiklarindan anladigim kadariyla oyle olacagini pek sanmiyorum.
Benzer sekilde bugun sana hakaret etme curetini gosterenler yarin 180derece de degisebilir.
Yarin birgun kimin ne olacagi hic belli olmaz, o yuzden buyuk konusmamak lazim derim hep.

Fakat sana tavsiyem burdaki yorumlari olabildigince baski ve "ailenden farkli dusunme" cercevesinde degerlendirip oyle yanit vermen. Ustelik ailenin verecegi tepkiye gore burdakiler hicbir sey sayilir. Bosuna takip canini sikma. Her yazilana denilene cevap vermek zorunda degilsin. Hele ki sanal atismalari cok ciddiye almamani oneririm. Zaten gun icinde fazlasiyla canini sikan bir sorunla cebellesiyorsun, burasi senin uzuldugun bir yer degil cozum aradigin veya paylasip rahatladigin ya da kafa dagittigin biryer olsun ;)

Aile konusuna donecek olursam, sen muhtac hissediyorsun cunku boyle yetistirildik. 16yasindan sonra dunyayi tanimya calisan insanlar degil aksine cesaret dahi edemeyen insanlar olduk.
Evde kendi icinde dinleri arastirmissin en azindan. Zamanla dusuncelerin netlesecektir ve o vakit ailenin baskisi dayanilmaz oldugunda herseyi goze alip onlarla konusacak gucu de bulacagina inaniyorum... belki de hic gerek kalmaz dusuncelerin tekrar degisir. Sadece biraz sabir diyebiliyorum smdilik. Yasadigin sey hakikaten zor...

Gerçekten bu insanlarin dedikleri "her dine, insana karsi saygim var" resmen fosmis.
Yani deist/ateist olmak sadece baskidanmi kaynaklanabilir? Bu topikte o kadar çok saygsiz yorumlar var ki, ateist olarak gerçekten üzülüyorum.

Eger durum tam tersi olmus olsaydi ve çogunluk ateist forumda bir müslüman kiz annesi babasi tarafindan ateïst olma baskasi görseydi. Ve o forumda millet "baskidan müslüman olmak istiyorsun" "annenin babanin eline saglik, vallahi kizim müslüman olursa ne yaparim" "ve ateist olmak ne kadar güzel, tek dogru yol bu, müslüman olmak kötü" gibi yorumlar yazilsaydi kk üyelerin tepkilerini merak ederdim. Olayin tersi olmus olsaydi, o anne babaya bu kadar ilimli olmazlardi, ve yorumlar çooook farkli olurdu.

Konuya gelince ben olsam evet dindarmis gibi oyun yapardim sirf kendimi kurtarmak için. Yani anladigim kadari ile, oyunu oynadiginizda, istediginiz üni'ye gidebiliyorsunuz. Ben üni'ye gidinceye kadar oyun oynardim, sonradan da zaten yilda 1,2 sefer eve geri dönerdim, ve üni bittikten sonra uzak bir yere tasinirdim. Kaç yasinda olursan ol, hiç kimse baski edilmeyi hak etmiyor.

Anne baba ahiretten korkuyorlarmis diye yaptigi seyleri hakli kilmiyor. Bende yarin birgün evladimi baski altina alamam mutlaka ateist olsun diye çünkü bu çok yalnis. Evladin mutsuz ve anne baba kulak asmiyor. Herkesin, her yasta dinini seçme hakki var ve bu hakki yasamak için illahi kurani, tevratin hepsini okumak zorunda bile degil. Her insanin hür iradesi vardir, istedigi sekilde yasama hakki vardir!
Valla ben de arkadaşa münafıklığı bırak açık ol dedim kabul etmiyor , büyülü sözcükleri bekliyor sanırım :ssz:

ne olur bana dua edin diye bir konu açman acayip ironik olmuş..ergenliğin vermiş olduğu psikoloji sanırım..din görevlisi kardeşimizin sorduğu nazik soruya cevap vermemişsin seçiyosun resmen cevapları..özelden yazıyorum deme..konu ailenin baskıcı tutumunu çoktan geçti zaten..yaz buraya bizde görelim...görelimde ona göre sana yardım edelim ya da yorum yapalım.:ssz:
1. Tanriya inancim var demistim farkindaysaniz yarim yamalak okudugunuz seylerle yorumda bulunmayin
2.her yorumu okumaya ve cevap yazmaya calisiyorum kaldi ki secedebilirim bu sizi hic ilgilendirmez
3.din gorevlisi arkadasa cevap yazdim
4.ergenligin verdigi psikoloji diye bozmaya calismissiniz cok bozuldum inanin
5.buraya sizin hukmunuzle dini dusuncelerimi yazacak degilim yada sizin onayinizi falan beklemedim isteseydim yazardım

Müslümanların anlamadığı bir nokta var ateistim veya deistim diyen kişiye kusura bakmasın yukarıda din görevlisiyim diyen arkadaşın sorduğu soruları soruyorlar hepsinin cevabı var ve zaten herkes şundan emin olsun kimse ailesinin atasının dinini kolay kolay bırakmıyor, önce inanmak istemiyor çünkü bir insan on-yirmi yıllık inancına toz konduramıyor bu sorular yüzbin kere kafadan geçiyor araştırılıyor defalarca okunuyor hepsi her ayrıntı.. Dinden vazgeçme en azından benim için çok uzun bir süreçti, benim bildiklerimi müslümanların en az yüzde ellisinin bilmediğinden, düşünmediğinden, sorgulamadığından eminim o derece kesin konuşuyorum. Dinde ilk yalana -bana göre ilk yalana- inandığınız zaman gerisi kolaydır ama o parçayı sorguladığınız zaman görürsünüz çöküşü..

Arkadasim konuyu hic okuyamadim sadece senin yazdigini okudum su an yolda oldugum icin mobil internette cok kotu cekiyor. Ama mutlaka yazmak istedim gorunce yazdiklarini. Ailesi tamamen Ateist olan, aile derken anne baba degil tum sulaleden bahsediyorum tek tuk inancli vardir, seninle ayni hissiyatlardan gecip hemen hemen tum dinleri arastirmis, 3 kutsal kitabi okumus, once deizmi ve ardindan Islamiyeti kabul eden 21 yasinda bir insan olarak her turlu yardima hazirim sana. Inanip inanmaman beni gercekten ilgilendirmez ben sadece su an yasadigin karin agrisini ve sorgulama donemini o kadar iyi biliyorum ki, bana yardimci olacak kimse yoktu ama ben elimden geldigince yardimci olmak isterim sana. Cunku cok eminim ayni yoldan gectigimize. Sevgiler.

Broken konum din değil ailem diyorsun o zaman İslam'a sallamaktan vazgeç şu an. Çünkü sen böyle söyledikçe insanlarda cevap verecek ve konu sapacak. Mükemmel olan müslümanlar değil zaten ailen hoşgörüsüz diye bunu inandıkları dine yükleyemezsin. Ben sana saygı gösterip yardımcı olmaya çalışıyorum sen de benim, bizlerin mensup olduğu dine saygı göster lütfen.

Keske hosgorulu olabilseler derken din icin soylemedim ailem icin soyledim ?

Müslümanların anlamadığı bir nokta var ateistim veya deistim diyen kişiye kusura bakmasın yukarıda din görevlisiyim diyen arkadaşın sorduğu soruları soruyorlar hepsinin cevabı var ve zaten herkes şundan emin olsun kimse ailesinin atasının dinini kolay kolay bırakmıyor, önce inanmak istemiyor çünkü bir insan on-yirmi yıllık inancına toz konduramıyor bu sorular yüzbin kere kafadan geçiyor araştırılıyor defalarca okunuyor hepsi her ayrıntı.. Dinden vazgeçme en azından benim için çok uzun bir süreçti, benim bildiklerimi müslümanların en az yüzde ellisinin bilmediğinden, düşünmediğinden, sorgulamadığından eminim o derece kesin konuşuyorum. Dinde ilk yalana -bana göre ilk yalana- inandığınız zaman gerisi kolaydır ama o parçayı sorguladığınız zaman görürsünüz çöküşü..

Ben çoook uzun süre ateistlerle diyalog kurdum ,ve şunu net söyleyebiliyorum ki(çoğu) gerçekten cahiller, demiyorum ki ben çok bilgiliyim ama malesef böyleydi gözlemim.
Yani bu sizin müslümanların yüzde ellisinin bildiklerimi bilmediğinden eminim diyorsunuz ya aynı durum tanrı tanımazlar için de geçerli.

Son düzenleme:
Valla ben de arkadaşa münafıklığı bırak açık ol dedim kabul etmiyor , büyülü sözcükleri bekliyor sanırım :ssz:

Ne yani, benim sözçükler büyülü sözcüklermi oluyor? Alay etmeyin lütfen.

Münafik diyerek zaten konu sahibine yargilayaci bir sekilde cevap vermissiniz (ki ben kafir kelimesindende ayni sekilde hoslanmiyorum), tabiki kabul etmez. Annesi, babasi zaten sert tiplermis, kizi dövüyorlar. Ben saygisiz olmak istemem fakat siz hangi ülkede yasiyorsunuz? Türkiyede cinayetler çok kolay isleniliyor. Kizin hayati tehlikeye atilabilir eger dogrulari anlatsa. Her anne baba ayni degil, her anne baba anlayisli degil. Öyle olsa bu kadar çok evlat öksüz yasamazdi, namus cinayetler olmazdi,...

Agziniza sağlık gerçekten

ne olur bana dua edin diye bir konu açman acayip ironik olmuş..ergenliğin vermiş olduğu psikoloji sanırım..din görevlisi kardeşimizin sorduğu nazik soruya cevap vermemişsin seçiyosun resmen cevapları..özelden yazıyorum deme..konu ailenin baskıcı tutumunu çoktan geçti zaten..yaz buraya bizde görelim...görelimde ona göre sana yardım edelim ya da yorum yapalım.:ssz:

ne nezaketi canım hemen saldırıya geçiyo oldu tabi sen inanma biz dua edelim

Ne yani, benim sözçükler büyülü sözcüklermi oluyor? Alay etmeyin lütfen.

Münafik diyerek zaten konu sahibine yargilayaci bir sekilde cevap vermissiniz (ki ben kafir kelimesindende ayni sekilde hoslanmiyorum), tabiki kabul etmez. Annesi, babasi zaten sert tiplermis, kizi dövüyorlar. Ben saygisiz olmak istemem fakat siz hangi ülkede yasiyorsunuz? Türkiyede cinayetler çok kolay isleniliyor. Kizin hayati tehlikeye atilabilir eger dogrulari anlatsa. Her anne baba ayni degil, her anne baba anlayisli degil. Öyle olsa bu kadar çok evlat öksüz yasamazdi, namus cinayetler olmazdi,...
Büyülü sözcükler derken sizin sölerinizi kastettmemiştim ama bana göre münafık yani, münafığa ne denir ki başka olduğundan farklı gözükmeye çalışan kişi diye daha uzun bir cümlemi kurayım .
Yani ben inancıma saygı duymanızı bekliyorum yani bana göre kafirsiniz , ne diyim şimdi .Yalansa yalan .

Son düzenleme:
Bayanlar ben burda bana dini anlatin yada sen kotusun yanacaksin cehennemde, insan hurdur de yok ister dunyada ister ahirette piserde bilmem ne de ben bunlari duymak icin acmadim konuyu ve konu din degil ailemin basiki benim bunalmam ve icimi dokmem bu kadar konuyu saptirmayin

Öncelikle munafikligin alemi yoksa boyle gereksiz cikislarinda alemi yok bence. Acik acik soyle ne bekliyorsa mucadele et tabi cok kolay bisey ben size ailem çok dindar diyorum boyle biseyi kabul edemezler diyorum siz bana cok kolaymis gibi acikla diyosunuz gucsuzlukle alaksi var ya da yok ben burda sadece kendimi dusunmuyorum ailemide dusunuyorum çünkü benim akrabaladimda bunu normal karsilamayacagi gibi ailemide dislayabilir

Ateistim diyen insana öcü katil gibi bakan selamı sabahı kesen dinsiz imansızdan herşey beklenir diye düşünen memlükler sanki de aaçık açık söyle diye bide akıl veriyolar, he söyleyelim de herkes yüzbin kere araştırdığımız soruları sorup aklınca beni dine döndürmeye çalışsın beynimi şişirsin tavrını değiştirsin. Ne gerek var? Belki dinde var olduğunu iddia ettikleri hoşgörüyü hissedersek o zaman

Ben yardimci olabilirim derken dini olarak bir sey kast etmemistim, haddim degil kendi halinde bir Muslumanim din gorevlisi degilim. Ben sadece seni ve hissiyatlarini anlayabilecek biri olmasini istersen diye soyledim cunku ben cok istemistim, bu durumla yalniz savasmak cok zor. Ki senin aksine ben inanmamaya yonelik buyutulmustum yine de cok zordu.

Büyülü sözcükler derken sizin sölerinizi kastettmemiştim ama bana göre münafık yani, münafığa ne denir ki başka olduğundan farklı gözükmeye çalışan kişi diye daha uzun bir cümlemi kurayım .
Yani ben inancıma saygı duymanızı bekliyorum yani bana göre kafirsiniz , ne diyim şimdi .Yalansa yalan .

Hayir su an konu disi girip dil tartismasini yaratmak istemiyorum fakat baze sözler bir negatif, alayci,.. anlami tasir.
Mesela inglizcede siyahlara (eskiden) N***** (Siyahi) deniliyordu (alayci bir terim) fakat simdi "african-american" yada en azindan "black" deniliyor.

Ayni sekilde özurlü/engelli gibi birçok sözlerde bu negatif anlam tasima var.

Yani size niye bu kadar zor oluyor ki bir ateiste, ateist demek? Niye damga vuracak sekilde illahi kafir yada baskalarina munafik diyorsunuzki? Yani sözleri seçmek, dogru terimleri kullanmak bile saygi göstermektir veyahut tam tersi bir olayda saygisziliktir benim gözümde

Back
X