• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zorla evlendirilmek

Donusunboylemiolacakti, post: 50543960, member: 740422"]Haklisiniz simdi sadece maddiyata bakanlar olmus karaktwr kisilik kizin sevip sevmedigi kimsenin umurunda degil

Ama isin kotusu eskiden dueumu var mi yok mu onada bakilmazmis sirfv kiz evde kalmasin falancanin kizi evde kalmis denmesin diye yada bir gogaz eksilsin diye verilende cok fazlaydi

Bu insanlar mezarlarinda nasil rahat yatacaklar obur taraflari nasil olacak merak ediyirum doğrusu[/QUOTE]
Allah sorsun . insanlarin hayati mahvolup gidiyor =(

Aynwn oyle hayatimda birebir oo kadar sahit okmuslugum vardir ki istemeyen kizi zorlayip ikna etmeye cabalamalar yada zorla vermeler evet her anne baba kizi yuva sahibi oksun ister ama her onune geleni vermeyide vucdansizlik olarak goruyirum bence anne babaliktan nasipleeini almamis insanlar

Yillar once hatirliyirum bi tanidigim daha 27 yasindaydi pek talibi cikmiyordu 3 cocuklu dul bi adam yas farkida baya vardi o kiza talip olunca anne babasi akrabalari o kadar zorlamisti ki ikna etmek icin

Sorsaniz o insanlara onlardan midern iyi anne baba yoktur coxuklariba anne baba degil arkadastirlar[/QUOTE]
Ooo dunyanin en iyi anne babasi onlar. Bizimkilerde oyle diyor cunku yedigin onunde yemedigin arkanda neyini eksik ettik . kafa degismediktn bencil davrandiktan sonra yapilan iyiliklerde gozukmuyo bazen. Artik devrin oyle bir devir olmadığını bildikleri halde uygulamaya calismalarida ayri bir sacmalik

Donusunboylemiolacakti, post: 50543960, member: 740422"]Haklisiniz simdi sadece maddiyata bakanlar olmus karaktwr kisilik kizin sevip sevmedigi kimsenin umurunda degil

Ama isin kotusu eskiden dueumu var mi yok mu onada bakilmazmis sirfv kiz evde kalmasin falancanin kizi evde kalmis denmesin diye yada bir gogaz eksilsin diye verilende cok fazlaydi

Bu insanlar mezarlarinda nasil rahat yatacaklar obur taraflari nasil olacak merak ediyirum doğrusu

Aynwn oyle hayatimda birebir oo kadar sahit okmuslugum vardir ki istemeyen kizi zorlayip ikna etmeye cabalamalar yada zorla vermeler evet her anne baba kizi yuva sahibi oksun ister ama her onune geleni vermeyide vucdansizlik olarak goruyirum bence anne babaliktan nasipleeini almamis insanlar

Yillar once hatirliyirum bi tanidigim daha 27 yasindaydi pek talibi cikmiyordu 3 cocuklu dul bi adam yas farkida baya vardi o kiza talip olunca anne babasi akrabalari o kadar zorlamisti ki ikna etmek icin

Sorsaniz o insanlara onlardan midern iyi anne baba yoktur coxuklariba anne baba degil arkadastirlar[/QUOTE]
Ooo dunyanin en iyi anne babasi onlar. Bizimkilerde oyle diyor cunku yedigin onunde yemedigin arkanda neyini eksik ettik . kafa degismediktn bencil davrandiktan sonra yapilan iyiliklerde gozukmuyo bazen. Artik devrin oyle bir devir olmadığını bildikleri halde uygulamaya calismalarida ayri bir sacmalik[/QUOTE]

Bende hala neden o dusunceden vazgecemediklerini anlayamiyorum benim anne babamda cok farkli degil benim icin simdi bi talip ciksa ikisininde zorlayacagina adim gibi eminim

Bende sayende tanismis oldum haticeyle
Hatice, sırf eşi ona mahkum olup dönsün diye üçüzlerini babaya bırakmayı düşünen bol beddua alan bir üye olduğu için unutmam pek mümkün olmadı. Eşi de defalarca aldatmıştı sanırım. Konu sahibi gibi kısaca yazar sonra ortada gözükmez.Sen de artık unutmazsın:halay:

Hatice, sırf eşi ona mahkum olup dönsün diye üçüzlerini babaya bırakmayı düşünen bol beddua alan bir üye olduğu için unutmam pek mümkün olmadı. Eşi de defalarca aldatmıştı sanırım. Konu sahibi gibi kısaca yazar sonra ortada gözükmez.Sen de artık unutmazsın:halay:

Aldatma mahkum olmayi degilde 3.lerini birakip turkiyeye donmeyi dusunen biri vardi omuydu oysa hatirliyorumda konuya cok takili kalmamidim sanirim ondan hatirlayamadim

Taktir ettim masallah annwniz cok cesur bi kadinmis annemde sanki bieaz ailesi rezil olmasin diye (bize hep sizin yuzunuzden bosanmadim der cocuklarim sahipsiz kalmason diye)bosanmadi oda babamdan cekti bozde cwktik o korktu bizde o korkuyla buyuduk ve insanin icine sinen o korku hic cikmiyor bi daha cesaret sahibi olamiyorsunuz
Aynen ya benzer şeyleri yaşadık benım bir ara kapı vurulması korkum vardı cok korkardım ta ünideyken bile düşün şimdi gectı sanırım ama cesaret şahıbi olamıyor insan özgüven sahibi olamıyor cok zor

Sorsaniz o insanlara onlardan midern iyi anne baba yoktur coxuklariba anne baba degil arkadastirlar
Ooo dunyanin en iyi anne babasi onlar. Bizimkilerde oyle diyor cunku yedigin onunde yemedigin arkanda neyini eksik ettik . kafa degismediktn bencil davrandiktan sonra yapilan iyiliklerde gozukmuyo bazen. Artik devrin oyle bir devir olmadığını bildikleri halde uygulamaya calismalarida ayri bir sacmalik[/QUOTE]

Bende hala neden o dusunceden vazgecemediklerini anlayamiyorum benim anne babamda cok farkli degil benim icin simdi bi talip ciksa ikisininde zorlayacagina adim gibi eminim[/QUOTE]
Noldu o kıza

Bir yere gitmedim.buradayim.bu cok zor bir duygu.yani psokolojik olarak ve siddetle evlenmeye zorlaniyorsunuz.sonunda da bu evde duracagima evlenirim daha iyi demek zorinda kaliyosunuz.yasiniz kucuk ve nereye gideceginizi bilemoyorsunuz.lisans mezunuyum fakat beni esim okuttu.harc paralarimi odedi.onun sayesinde bitirebildim okulu.cocuklarim var.insan ben istemiyordum deyip pat diye zaten bosanamiyor.o maddi guc bende yoktu.esim beni incitmemeye calisan biri.bende onu hep sevmeye calistim ama mizaclar farkli.yillar gectikce evlenecegim kisiyi kendim neden secme ozgurlugune sahip olamadim diye bunalim yapiyorum.cok icten samimi degildir esim .maddi olarak ohtiyaclarimizi karsilar ama duygusal anlamda bisey alamazsiniz.cinsel manada uzaktir.bende yillarca onunla oletisim kurmaya calismaktan yoruldum.yani ondan uzaklasmak yerine bu durumu lehime cevirmek icin cok caba sarfettim

Yinede elimden geleni yapiyorum ama kinleniyorum buna neden olan aileme.esim ve ben madur olduk bu hayatta.bosanmak kolay bir cozum olabilirdi belki ama bu beni kaosa sokardi.insanin arkasinda guvenecegi biseyler olmali.insan olarak birbirimizi seviyoruz fakat hic bir zaman sevgili gibi olamadik

Bir yere gitmedim.buradayim.bu cok zor bir duygu.yani psokolojik olarak ve siddetle evlenmeye zorlaniyorsunuz.sonunda da bu evde duracagima evlenirim daha iyi demek zorinda kaliyosunuz.yasiniz kucuk ve nereye gideceginizi bilemoyorsunuz.lisans mezunuyum fakat beni esim okuttu.harc paralarimi odedi.onun sayesinde bitirebildim okulu.cocuklarim var.insan ben istemiyordum deyip pat diye zaten bosanamiyor.o maddi guc bende yoktu.esim beni incitmemeye calisan biri.bende onu hep sevmeye calistim ama mizaclar farkli.yillar gectikce evlenecegim kisiyi kendim neden secme ozgurlugune sahip olamadim diye bunalim yapiyorum.cok icten samimi degildir esim .maddi olarak ohtiyaclarimizi karsilar ama duygusal anlamda bisey alamazsiniz.cinsel manada uzaktir.bende yillarca onunla oletisim kurmaya calismaktan yoruldum.yani ondan uzaklasmak yerine bu durumu lehime cevirmek icin cok caba sarfettim
Çift terapisi önersen çok mu uçuk kaçar?

Ya kendi ayaklarının üzerinde durarak, kendi yaşamını kendin yöneteceksin ve ayrılacaksın yada böyle ömrünü ziyan edeceksin . Eşini sevmeye çalış desem de bunu becerebilseydin kaç senedir yapardın diye düşündüğümden böyle bir tavsiyede bulunmadım.
Umarım bir çıkış yolu bulursun.

Tesekur ederim psikologa gitmeyi dusunuyorum
Bence tek başınıza psikoloğa gitmek değil de eşinizle beraber bir çift terapisi daha iyi olabilir.
Eşinizin sizin üzerinizdeki emeği için, aileniz ve çocuklarınız için ikinci şans olurdu
Birbirinizi severseniz ve sevgi gösterirseniz kurtulabilecek bir evlilik gibi geldi..

Kendimi farkli islerle ve gunluk kosusturma icerisinde mumkun oldugunca oyalamaya calissamda evlilik hayatin zaten merkezi.benim durumumda olmak diri diri mezara girmekten farksiz.kocaman bir duygusal bosluk.biri dunyali biri uzayli iki insanin ayni cati altinda yasamaya calismasi.tukenmis bir ruh hali.kendine acimak.hayatina kisiligine kimligine sahip cikamadigin icin kendini suclamak.kin.omur boyu mutsuzluk ve etrafina siritmaya calismak.bir gun birisi bizim eski resimlerimizi gordu ve bana dediki evlenirken kafana silahmi dayadilar resimden oyle anlasiliyor dedi.orda piskin annemde vardi.yani butun resimlerde gulmeye calisan ben.bir gun yine bir buyugum kizim gozlerinin ici gulmuyor kizim senin demisti.psikolog ne kadar yardimci olabilir bilmiyorum.biz yuvayi kurtarma cabasindayiz.cirpindikca batiyoruz.hayat cok acimasiz.insanin en insani kararlarini kendi alamamasi daha acimasiz

Ya kendi ayaklarının üzerinde durarak, kendi yaşamını kendin yöneteceksin ve ayrılacaksın yada böyle ömrünü ziyan edeceksin . Eşini sevmeye çalış desem de bunu becerebilseydin kaç senedir yapardın diye düşündüğümden böyle bir tavsiyede bulunmadım.
Umarım bir çıkış yolu bulursun.
Yapilmasi gerekeni tek kelimeyle ozetledin tesekur ederim.umarim bir cikis yolu bulurum

Tanıdığım bir kız vardı. Ailesi zorla evlendirmiş. Nişanı atmış yine ailesi ikna etmiş adam çok iyi seversin diye. Kız evleniyor ama yine sevemiyor. 2. Çocuğa istemeden hamile kalmış. Kendine bayağı zarar vermiş. Neyse çocuk doğdu dışarıda çok mutlu aile gibi görünüyorlar. Birgün tesadüfen boşandıklarını duyduk kimse inanmıyor çünkü hiçbir sorun yok. Adam kızın bir dediğini iki yapmıyor.
Kızla konuşunca meğerse eşini hiç sevmemiş. Gece eşi ona dokunduğunda hep ağlarmış.
İki çocuğunu yanına aldı çalışıyordu zaten. 1 sene sonra gördüm tanıyamadım. Fazla kilolarını vermiş. Gözlükleriniçıkarmış lens takmış. Cıvıl cıvıl olmuştu. Ben ilk defa boşandığı için bu kadar mutlu olan birini gördüm.

Back
X