• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zorla evlendirilmek

Bizde disardan pek mutlu mesut siradan bir aile gorunumundeyiz.esim disarda pek konuskandir samimi davranir bana.kapidan girdigi anda kilit vurulur agzina birkac gun evden cikmasaniz konusmayi bile unutursunuz negatif bir ruh hali vardir.bunu disari ispat edemezsiniz.evin ici huzursuz yani

Calisma isine gelince beni calistirmamak icin elinden geleni yapti calisirsam onu terk edecegimi umuyordu.zaten hissediyordu.benim ayaklarim uzeeinde durmaya calismam onu hep rahatsiz etti.evliyken okulu nasil bitirebildim bilmem.buna neden izin verdi bilmem ama o donemde is buldugumda bana :sen adam mi olacaksin.calisip bana tekme atacaksin galiba deyip isten cokarmisti.veya calistigim yere gelip sureklo rahatsiz ediyodu.benim kendim icin caba sarfetmeme engel oldu.terk edilme fobisi gelisti

Benim bir sorumumda donem donem asiri derecede aileme buna neden olduklari icin kinlenmem.bu kin duygusunu ifade edemediginiz icin sadece kendinizi hasta ediyosunuz.o kadar piskinlerki.eskiden soyluyordum beni zorla evlendirdiniz diye.her firsatta baslarina kakiyodum.bir gun begenmiyosan bosan dedi amnem.sanki git bakkaldan ekmek al der gibi.obur dunyada hesabini soracagim kul hakki gunahsa bunlarin yaptigi nedir bilmem.

Benim bir sorumumda donem donem asiri derecede aileme buna neden olduklari icin kinlenmem.bu kin duygusunu ifade edemediginiz icin sadece kendinizi hasta ediyosunuz.o kadar piskinlerki.eskiden soyluyordum beni zorla evlendirdiniz diye.her firsatta baslarina kakiyodum.bir gun begenmiyosan bosan dedi amnem.sanki git bakkaldan ekmek al der gibi.obur dunyada hesabini soracagim kul hakki gunahsa bunlarin yaptigi nedir bilmem.
Ailene , eşine kin duymanın şubsaaten sonra sana bir faydası yok.Kin gütmek gibi kötü duygular içinde olman seni daha da kötü yapar.Yaşın kaç , çocukların kaç yaşında bilmiyorum ama hayatının iplerini bir yerden tutmak zorundasın.Hiçbir şey için geç kalmış sayılmazsın.bunun için de çalışıyor olman şart. Biraz birikim yapabiliyorsan yap ve işe gir. Eşinle çift terapisi bile deneyebilirsin şayet istiyorsanız. Yok istemiyorum diyorsanız da kangren olmuş bölgeyi kesip atmak tek çare ne yazık ki.siz önce ne yapmak istediğinize karar verin ve sonra uygulayın. Ağlayıp kinlenmekle olacak gibi değil.

Çok anlam veremediğim aile ilişkileriniz varmış.
Mesela anne babaya çok çok çok kızgınsınız ama onlarla hala görüşüyorsunuz..
Madem annedir babadır görüşeyim dediniz,eyvallah, o zaman başlarına kakmadan sakince muhabbet etmelisiniz.
Eşinizle durumunuz ne olur bilemem ama anne babanızı ya affedin ya da bir daha hiç görüşmeyin
Böylece kin duygunuz hafifler.

Evet benim yillardir yaprigim aglayip kinlenmek ve bu da bana hastalik getiriyor sadece.gerci calismak icin cabalarim hafife alinmaz ama imarim cok gec degildir .ailem gununu gun ederken benim bu cendereye mahkum olmam kinlenmeme sebep oluyor.elde var sifir.destek oldugunuz icin tesekurler.bu aeada cocuklarim var evet.

Çok anlam veremediğim aile ilişkileriniz varmış.
Mesela anne babaya çok çok çok kızgınsınız ama onlarla hala görüşüyorsunuz..
Madem annedir babadır görüşeyim dediniz,eyvallah, o zaman başlarına kakmadan sakince muhabbet etmelisiniz.
Eşinizle durumunuz ne olur bilemem ama anne babanızı ya affedin ya da bir daha hiç görüşmeyin
Böylece kin duygunuz hafifler.
Haklisiniz .affediyorum cogunlukla.ama birkac yil sonra bu duygu hortluyor yine.kanayan yara gibi .kapatiyosunuz bi yerden patlak veriyor.benim basiretsizligim.kes at .yada sus.en dogrusu.haklisiniz.ama yasamayan anliyamiyor cogu seyi

Haklisiniz .affediyorum cogunlukla.ama birkac yil sonra bu duygu hortluyor yine.kanayan yara gibi .kapatiyosunuz bi yerden patlak veriyor.benim basiretsizligim.kes at .yada sus.en dogrusu.haklisiniz.ama yasamayan anliyamiyor cogu seyi
Hayır affetmeseniz de susun demiyorum ki asla da demem
Yaşamayan yaşayan gibi anlayamaz doğru fakat her şeyi de yaşayamayız öyle değil mi?
Eğer boşanamam ben durumum müsait değil boşanmaya ya da çift terapisine gidemeyiz diyorsanız acilen kendiniz için adımlar atmaya başlamalısınız.
Çalışmaya başlayıp para biriktirmek ve dağılan psikolojinizi toparlamak gibi..

Canim bende ismedigim halde evlendim zorla degil ama babam bana dediki biz bu cocugu istiyoruz yok sen istemesen ilerde mutsuz bi evlilik yaparsn artik bizi baglamaz emri vaki iste ben hic sevmiyordum nişanlımı sadece saygi duyuyordum sonucta onun haberi yoktu onu uzmek benim hakim degilde bi yil boyunca sevmedigim halde devam ettim neyse evlendik yine sevmiyordum bi ara kendimle bas basa kaldigimd esim iyi bi insan benide cok seviyor acaba onu sevmek icin kendimi zorlamayim diye düşündüm ciden zorladim zamanla bu saygi aska dönüştü simdi yeniden ask oldum 3 yil oldu onu gorunce elim titriyor eve geldiginde heycandan ne yapacagim bilemiyorum surekli aglayip isyan eden ben simdi şükrediyorum sende ona karşı biraz pozitif olsan olmaz mi

Allah yardimcin olsun zor bi durum ama herkes bizim gibi olacak diye bi seyde yok insallah mutluluğu yakalarsin

Pozitif olmaya csliscam iyi yonlerini dusuncem bende aslinda bu zamana kadar boyle dusunup hareket ettim zaten.fazla uzulmek insani hasta ediyor.hayatin kosturmacasina kaptirip bir muddet unutuyorsun en ufak bir sorunda tekrar hortluyor.kendime bir is edinmeliyim kisa zamanda

Zorla evlendirilen çok
Yani yani bir 25-30 sene öncesinde
Artık yoktur herhalde öyle umuyorum en azından
Eskiden gelinliğinle girdiğin evden kefenle çıkılması gerektiğini dusunurlerdi
Bence aştık artık bu saçma salak şeyleri
Yani zorla evlendirildiysen bosan kuzu
Bir iş bul çalış
Sonrada vur tekmeyi gitsin
Zaman kaybetmenin alemi yok dimi

Cift terapisi onerecegim aksi halde konusacak tek kelime bile bulamiyoruz evde.sonunda da kavga cikiyor
Bence bu sekilde evlenmis olmani kafana takma.ani yasa gitsin.kader kismet dekendini paralama daha fazla.ornek biz esimle severek evlendik fakat zaman icinde adi monotonlukmu sevgisizlikmi aliskanlikmi adini koyamiyorum iste ama ayni senin gibiyiz.ayni evde farkli iki gezegenli gibi.birbirimizin dilinden konisamiyoruz.ya susuyoruz ya konusup tartisiyoruz.o yuzden hayati zorlama fazla.oldugu kadar olmadigi kader de elindekilerden(evlatlarindan mesela) mutlu olmaya calis.

Evlenirken esiniz kendisini sevmediginizi biliyor muydu? Evlenmeden once sizden hoslaniyor muydu?

Psikolog ariyorum zaten kendim icin.cift terapiside onercem sonra.once kendimle baslamak en iyisi
Öncelikle her yöntemi deneyip netice alınmadıysa ne kendinize ne eşinize hayatı zehir etmeye gerek yok .
Sonuçta bir çiçek bile sevgiye, ilgiye muhtaç.
Bir yakınım var zorla akraba evliliği yaptılar .
Yıllarca uğraş verdiler olmadı sürdüremediler.
Şimdi 3çocuk ardından boşandılar.
Yeniden doğdu resmen daha gençleşti kadın defresif hayattan kurtuldu.
Şimdi için de kalan ne varsa yapıyor, çalışıyor ,çocuklarla birlikte bi düzen oturtdu.
Tek tavsiyem hayatı ertelemeyin boğulduğunuz dört duvardan çıkıp ,kendinizi sevip nefes alın .Sevgiler...

Konu ne tam olrak? Kim nerde nasil? 10 sayfa olmus okuyamiycam tek tek. Birisi benim icin anlatirmi kizlar?

Back
X