Buraya göruslerinizi yazmanizi ve bana yardim etmenizi istiyorum. Ben istemeden birine evet dedim. Ailem cok israr etti ve hep bana karsi bir baski vardi. Bende daha fazla dayanamadim ve o evlilik teklife evet dedim.
Simdi cok pismanim keske kimseyi dinlemeseydim ve evet demeseydim. Ama is isten gecti. Ailem artik bunun dönusu yok sen evet dedim ve bitti. Ben ne yapacagimi bilmiyorum. Oglani tanimiyorum bile. Uzak bir akraba ve bizim ulkede yasamiyor cok uzakta. Sadece resmini görmustum. Onu sevmiyorum ve ona karsi hic birseyde hissedemiyorum. Artik yasamak cok zor böyle pismanlikla yasamak cok zor!
Siz ne diyorsunuz?? biliyorum kendim ettim kendim buluyorum ama bana bir yol gösterin..
dur dur bi sakin ol
nasıl evet dedin nasıl geri dönşü olmaz
ailene söyle biraz çocukla konuşayım ısınıcam mı ısınamıcam mı çocuğa
belki oğlan seni istemicek bunları düşünmediniz mi
hemen tamam dedin diye evlendircek değiller ya seni nişan falan oldu mu ?
e canım benim çizdim ama oynamıyorum hayret bişey zorla evlenecek degilsin ya ..ailen ortada verilmiş bir söz oldugu için dönemessin diyorlar sana ..keşke baştan iyice düşünseydin be aarkadaşım ..allah yardımcın olsun ...
ailen baskıcı bi aile galiba dönüşü olursa namusuna söz getirdin gibilerinden mi düşünüyorlar? annene anlatsan durumu hani baban kızabilir ama annen belki olmaması için ikna eder?? yada evlenecegin kişiye anlat durumu ailenden gizli o istemedigini söylesin? hem neden böyle bişey yaptın ki neden bunu çözüm olarak gördün.. umarım istemedigin bi evlilik yasamazsın...
ee evlenmekten vazgeç, anne düşündüm yapamicağımı anladım hem çok uzak ülkede sizden ayrı kalamicağımı anladım hazır olmadığımı anladım desen.. Zorla evlendircek değil yaailen??
bence asla evlenme bu nasıl bir iştir hiç görmeden hiç tanısmadan evlenmek yok canım bu iş olmaz belkide adam psikopatın biri sakın sakın ne olursa olsun vazgectim de
ölümün geri dönüşü yok sadece..
ama verilen butür ani kararların her zaman bir dönüşü elbet var!
ailenin düşünce biçimi ve zihniyetini bu yazdıklarından yola çıkarak anlamak mümkün!
bence ne pahasına olursa olsun,tüm benliğinle savaş! kendini mutlu ,huzurlu hissetmeye değer bu !
geleceğin bence sadece senin ellerinde bu durum itibari ile!
ya yaneceksin ,yada yenilecek!
sen karar ver!
son nefesini vermediğin sürece şansın ve umudun hep vardır ...
canım bu o kadar büyük bir karar ki kesinlikle bu işin sonu ne olur diye düşünme gerekirse tüm dünyayı al karşına ama sevmediğin biriyle evlenme sakın korkma insnaların baskısından veya ısrarlarından sadece içinden geleni yap
istemiyorsan geri dön sözünden canım evlenipte dönmekten iyidir bir iki tantana kopar sonra susarlar aman ne düşünüyorsun allah aşkına. görmeden tanımadan evet demiş hata yapmışsın zaten daha büyük hatalar yapma..ailen bu kız sevmediği biriyle evlenecek yapmasakmı acaba diye dşünüyormu?yoo hayır sen onları neden düşünüyorsyn ki...vazgeç gitsin...
ailenle konuşmaya çalış canım.Hiç tanımadığın,hiç sevmediğin bir insanla yaşamak mı kolay,yoksa ailene evlenmek istemediğini söylemek mi?buna sen karar vereceksin canım.Mutsuz olacağını düşünüyorsan bu yolda ilerleme.İş daha ilerlemeden bir yerde durdur...
İstemediğin biriyle bir ömür geçirmek korkunç birşey olur ailen seni öldürecek değil ya en fazla kavga ederler ve geçer ömrüne gençliğine yazık etme sakın sonra çok pişman olursun keşke vazgeçtim deseydin diye ama geri dönemezsin...
bi anne baba evladın abu kötülüğü yapamaz canım..bence otur konuş ve sakın evlenme..sevmediğin bi adamla aynı evi aynı odayı aynı yatağı paylaşamazsın ve kimsede seni buna zorunlu kılamaz.. lmaz: