Zorla/Görücü usulu evlenip sonradan sevenler ?

Onu yaparim ama aile baglarimi koparmam lazim ozaman.
Ama onu yapana kadar daha kötü olacagindan korkuyorum.

Yanlış ki ne yanlış. Bir aile çocuğunun hayatıyla nasıl böyle oynar anlayamadım. Ömür boyu evlenmesen ne olacakmış, böyle evleneceğine , onların tabiriyle ömür boyu evde kalırım daha iyi. İlerde olmazsa boşanırsınız, demekle iş bitiyormuymuş, bile bile lades. Tuhaf ki ne tuhaf.

Bir yolu varsa evlenme arkadaşım. Allah yardımcın olsun.

Bende bir yolunu bul evlenme derim içinin ısınmadığı biriyle ömür geçirmek zor.Sevgi duymasan da saygı duysan ilerde sevme ihtimalin var derim ama anladığım kadarıyla saygı da duymuyorsun ve bence sen ona göre güzelsin bunun da etkisi var..Allah yardımcın olsun..

Ayy nasıl evlendin ya? ınanamıyorum. Arkadaşım aklını başına topla ya. Böyle ömür geçer mi? Anlattığın kadarıyla bu adam zaten çıkarcı ve ezik bir tip. Nasıl olsa nikah oldu diye bir de tepenize çıkmasın sonra.
Kayınvalidem de böyle evlenmiş. Ne karakterinden ne de görüntüsünden hoşlanmış. Nişanı atmış annesi ayılıp,bayılmış. Küs kalmış günlerce. Sonra mecbur evlenmiş. Yıllarca bu sevimsiz adama katlanmış. Çocukları onun karakterinden etkilenmesin diye bir saat dahi emanet edip bir yere gidememiş.Şimdi kendi çocukları dahil hiç kimse sevmiyor kayınpederimi. Hasta diye merhamet ediyorlar sadece. Yoksa zaten çoktan postayı yemişti.Ona evlen evlen diyen annesi öldü gitti. Kayınvalidem hala eziyet çekiyor. Bu saatten sonra boşanamıyor da vicdansızlık olmasın diye. Düşün bunun hastalığı, yaşlılığı var. Sevmediğin insanla ömür geçer mi? Yarın birgün bebek isteyecek bu adam. Çocuklarının babası olacak.ıster misin onun gibi birinden çocuklarının olmasını?

Bekle seversin demiyorum canım.Topla cesaretini, git nikah iptali iste. Hayatını karartma nolur. Bunun geri dönüşü yok. Bir ay iki ay küserler surat asarlar. Sonra unutulur gider. Hem karşına gerçekten seveceğin birisi çıkar onunla evlenirsin.

Benim kuzenimin nişanlısı doktordu, bu nedenle çok istedi annesi-babası evlenmesini. Nikahtan önce çocuğun başka bir kızla ilişkisi ortaya çıktı. ayrıldım falan dedi, inandı herkes, nikah oldu. Sonra tekrar görüştüğünü öğrenince kuzenim hemen boşanma davası açtı. 2 yıl sonra biz onu başka bir arkadaşımızla tanıştırdık. Onunla evlendi. 40 günlük bebekleri var şimdi ve çok mutlular. Yaşım geçiyor deme sakın. Kuzenim de 35 yaşında şu an.

Yok tutamıyorum kendimi daha yazıcam.
Arkadaşım bak adam hacı hoca diye istiyorlar diyorsun. ımam nikahı da yapılacak bu belli. Sen boşanmak istesen de vermiyorum nikahını diyecek ilerde belki. Sen umursamasan bile ailen umursayacak. Resmen boşansan bile nikahlısın ayrılamazsın diyecekler.

Arkadaşım bu adamla soyunup aynı yatağa gireceksin daha ötesi var mı?
Ayrıca nedir o ailenin tavırları? Sanki yuvadan çocuk almışlar. Bir de götürüp araba sürmeyi öğretiyorlar. Sen de diyorsun işte gurursuz istenmediği yerde kalıyor. Seni ne kadar tanıyor da bu kadar sevmiş? Almanya sevdasında belli ki. Zengin aileye iç güveysi oluyor. Parazit gibi yaşayacak işte aranızda. Yarın bir gün kocanım ben senin ver bakalım maaşını da diyecek. Belki o ezik, sessiz adam gidip yerine tam bir başbelası gelecek.

Yengemin ikiz yeğenleri var. Bir tanesi ailesine karşı geldi sevdiği adamla evlendi. Şimdi iki çocuk, iki köpekle inanılmaz mutlu bir hayat sürüyor. Yüzünden gülücükler eksik olmuyor. Bir iki yıl tavır yapyı ailesi sonra barıştı. Diğerini yıllardır tanıyoruz çok temiz çocuk diye zorla komşu oğluyla evlendirdiler. Adam tam bir psikopata dönüştü. Odaya girdiğinde kızcağızın korkudan eli ayağına dolaşıyor. Çocukları bile tikli ve kekeme oldu babası yüzünden. Şimdi o istedikleri ve sevdikleri damatlarını bayramdan bayrama bile görmek istemiyorlar. Kızın başını yaktıklarıyla kaldılar.

Çok iyi düşün canım. Yaşayabileceğin en kötü günleri düşün. Bu adama benzeyecek çocuklar düşün. Hastalandığını bu adama muhtaç kaldığını düşün. Onun hastalandığını sana muhtaç kaldığını düşün. Onu yıkamak zorunda kaldığını, hatta altını temizlemek zorunda kaldığını düşün. Kısacası anneme ne derim diyeceğine otur yıllarca neler yaşamak zorunda kalacağını düşün. Anne-baba elbette çocuğunun iyiliği için çalışır didinir. Yeri gelir yaşayacağı şehri yeri gelir mesleğini bile seçebilir. Ama aynı yatağa gireceği adamı seçemez, seçmemeli. Kimi kimsesi olmadığını, dinine bağlı olduğunu vs biliyorlar. Peki başka ne biliyorlar bu adam hakkında? Nasıl bu kadar emin olabiliyorlar? Ya numara yapıyorsa? Ya hepinizi kandırıyorsa? Senin içine sinmemiş işte. Daha uzatmanın alemi var mı? Kendi kendinin ipini çekme güzelim.
ınşallah oturur düşünür en doğru kararı verirsin. Hakkında hayırlısı olsun.

luffee yazdıklarına katılıyorum.benimde aklıma geldi belkide almanyaya kapat atmak için kullanıyodur.arkadaşımızı.aileyide kandırmak hiç zor değil dünden razılar kocanın kucağına atmaya.şimdi nişanlının huyu belli olmaz daha kendini göstermez.iş iyice olsun bitsin o zaman ak mı karamı çıkar ortaya.köprüyü geçene kadar herşey belkide öyle değilmi.yani ben olsam böyle bi şeye önayak olamam yarın bi gün damat hakkında yanıldık nolacak vicdanı nasıl rahat olacak bu ailenin.yani orkide kusura bakma biraz sert olmuş olabilir ama tutamadım kendimi bende.

luffe ye sonuna kadar katılıyorum işler ilerlemeden kararını ver artık o adam evlendikten sonra asla böyle kalmaz para bol nasılsa hacı hocada yoldan çıkar unutma seni aldatır bile ama ailen o zaman boşanmana bile karşı çıkar erkek yapar der işin içinden çıkar ya annem üzülür die evlenilmez korkma bişey olmaz 1 ay üzülür en fazla ama sen offf offfeyvahedigeldismile

canim kusura bakma ama madem senin bu ailen bu adami cok seviyo cok istiyo evlatlik alsinlar deilmi ama ufff bu ne ya.

Bazı şeyler sizin elinizde.. Çalışıyorsunuz maaşınız da var. Sizi böyle bir şeye zorlayan aileye ihtiyacınız olacağını sanmıyorum. Hayır diyebilmelisiniz..

Evet arkadalar hic darilmiyorum veya gücenmiyorum, kirilmiyorum inaninki yazdiklarinizdan hata seviniyorum beni anliyan birileri var diye inanin !!!!

Luffeecim bilincindeyim tüm yazdiklarinin tesekkür ederim basima geleceklerinde farkindayim ve cok haklisin yazdiklarinda.

Ailem icin en büyük hatayi yapiyormusum onu red etmekle.
Annem isinacagima 100% emin yatagina girdigimde olurmus bu is öyle olurmus benim bildigim yok anyayi konyayi nede olsa.

Hem agladigimi gördügünde diyor istemiyorsan yollayalim,kafiya dogru sesleniyorki damatta duysun ve bana göz atiyor sonra damatin yaninada lafi degistirip ne varki olur gider hareketlerini degistirir oglan(dimi oglum) oda tabi evet cok mutlu edicem seni isindiracam kendime, hareketlerime dikkat edicem,ben sana güvenerek geldim,herseyimi biraktim,bu aileyi kimseye emanet edemezmis kendinen baskasina...

Aman damatin yaninda surat asma, güler yüzlü ol,laflarina dikkat et hep böyle...1- 2gün disimi SIKAR yaparim ömrüm böylemi gececek yani SIKA SIKA??

Dünde Abim üstüme yürüdü manyakmisim lokum gibi oglani bulmusmusum, ben cevirip durcam bana muhtac nasil olsa,beni cekemezmis kendisi ....baska adam iyimi olacak cok adamlar biliyorum geliyorlar karilarini aldatiyorlar kayinpederlerine hakaret ediyorlar, esini dövüyor saymiyorlarmis falan filan, sonradan görme oluyorlar, kumarci ickici oluyorlar.Oramda buramda,hareketlerimde hata bulacakmis.
Bu nede olsa kendi halinde sessiz biri seni seviyor ve her haline kabul,tapiyor sana.

Aileme göre ben soguk bi insanim baska biri olsada ayni buna yaptigim gibi yaparmisim,soguk davranirmisim, nekadar yanlis biliyorlar beni.
Tamam ben hergün sapur supur annenemi babami abimi öyle öpmem civik biri degilim,utangacimdir ama eskiden kimseye bi laf etmezdim ama calismaya baslayaldir buda 8 sene oldu cok degistim özgüvenim geldi,hisslerimi pek belli etmem, cenem düsük degildir ama konusurum ve baskalarina göre sempatigim neseli güler yüzlü biriyim.....ESIN olacak insani sevdigin insana baska olur elbette ...ve ben baska olacagimi biliyorum.

Annem adak adasi kac tane hele beni evlendirebilse dengim olan biriyle diye, nisanlimla el ele göre bildigi günü. Malindan güvenci yokmuski ic güvey ariyormus, (Ne ümit verecek laflar dimi????)kaynanali yere veremezmis 2 gün kari etmezlermis beni,onu isticek bunu isticek sudan cikmis baliga bezetirlermis beni.Ayni evde yasiyamazmisim kaldirmazmisim.....onlar sonra ne yaparlarmis hergün benimi düsüneceklermis yemek yemismiyim diye, rahatmiyim diye :ecrin_bebek: Olabilir tabiki kim yarinini biliyorki
Ben iyi olduktan sonra herkes iyimis kendi cikarlarima bakacakmisim aileme uygunmu bana göremi,yanima yakisiyormu falan fisman laflar.

Saten gelen misafirler herzaman der bu gercek annenmi üveymi diye, misafirlerin yaninda yapmadigi eziyet yoktur cünkü,2 sohbet kuramassin, ama misafirler gelene kadar herseyi yapar temizligine kadar ben tek sunmam lazim ama yapilacak laflar degildir bazen sarf ettitigi.
40 yilda bi arkadaslar gelir oturamazsin 5 dakika yaninlarinda hep mutfakla misafir agirlamak arasinda mekik dokursun. Annem yerinden kalkmaz komanda ederdi satece.Sakinki son yudumlarini aldiklari anda caylarinin ellerinden alma doldurmak icin,lafi yedin aninda. Gözün hep misafirde olsun.
Nicin bu hareketler?aman kizimi begensinler nasil hamarat diye.
Ondan hic misafir sevmez oldum simdide misafir sevmez bu oluyor oluyor tabi.
Baskalarindada böylemi diye cok merak ederdim hep.

Nisanlima sevgim yok saygim merhametimden var ama cokta denmez aslinda acima duygusu daha yogun baska degil nede olsa oda kandirildi annem tarafindan kizim seni seviyor kendi istegiyle kabul etti laflari beynine kazindirildi.

Arkadaslar kimin Nisanlisi 2 sene boyunca MSNde hep kayinvalidesiyle konusur, nisanlisiyla saysan 2 sene icinde 10 kere görüsmüslügü olmayan vede hep annesiyle???
Hangi Anne kizinin telefonundan nisanlisina mesaj atar onun adina veya caldirir ben yapmis gibi????
Ilginc dimi?Gelelimde buna hayra yoralim simdi!!!!!

Nisanlim kagit üzerinde evligi kabul ediyor ben isinana kadar yaklasmicakmis ömür boyu beklermis beni, ailemize bisey demicekmisim üzülürlermis,....saten herkes biliyor olayi kendini kandiriyor hala :umursamaz:

Aileme okadar kirginimki annem hernekadar gelip sarilip öpsede beni,okadar yalan geliyorki bana,ben seni düsünüyorum gelecegini düsünüyorum, bunlan mutlu degil huzurlu olacakmisim,anne oldugumda anlarmisim..Anne olmicama,olamicagima göre anlamam hicbirzaman sanirim :1no2:

blush:Massim var evet ama hepsi bir bankaya gidiyor babamin üstünde abiminki bile cok bagli bi aileyiz ya hani.:dilcikar:

akasia: saten öyle diyorlar hep herkese damat degil evlat aldim ben dedikleride olacak,evlilikte kari-koca olmadiktan sonra anca 2 arkadas olunur dimi??
saten soyadimida aldi daha ne dimi?

Loca: Beni aldatirsa tek suclu ben olurum onuda biliyorum neden?cünkü adami ben atim bu duruma,kadinlik görevimi yapmamis oldum ya adama sicak davranmadigimdan....elbette bunlari dicekler kim olsa der...

Ben nekadar isinmadim yok olmaz desem babam dikiliyor basima iyi düsündünmü,yalvarmakli gözleriyle... bi kac gün daha düsün, altarnativi yokmu bunun sorusuna kusa bilirim...nereye kadar düsünecegim ben anlamadim artik??

Ondan ne halleri varsa görsünler artik alsin tepe tepe kullansinlar "ogullarini, bulunmaz hint kumasini" mutlu olsunlar, bir ogul kazindilar ama ÖZ kizlarini kaybettiklerini farkinda bile degiller...bosveriyorum ALLAH BÜYÜK diyorum tek.... biktim cünkü kendimi her isden geldigimden sonra odaya kapatip karanlikta yatip aglamaya sabahlarida gözlerim kan canagi ve davul gibi ise gitmesini ve herkesin neyim oldugunu hastamiyim diye sormasini ve herzaman yalan söylemek durumda olmayi..:sinifsinif:

Neyse ....sizlere cok tesekkür ederim tüm yazma zahmetinde bulunan arkadaslara,tavsiye ve önerinizi cogunu uygulamis olsam bile Mutlu Sonla bu olay bitmeyecegine göre bosuna fazla kimseyi üzmeye hakkim olmadigi icin,kendi yagimda kendim kavulmam lazim...:gitme:

Canım.. boşboşuna eziyet ediyorsun kendine. Anladığım kadarıyla ailen sıkı yönetim bir aile. Hiçbir zaman tam anlamıyla ayaklarının üstünde duran biri olamamışsın. ınanamıyorum sana ya hayır de kapıyı çarp git. Bu kadar üzülmeye değer mi? Senin çıkmazda oluşunu görüp ben kanser olucam valla yapma lütfen ya ailenin ağzına bakmak zorunda değilsin kiii !

ya canim oyle deme ya uzulyorum senin icin. blush un dedigi gibi carp kapiyi cik. restini cek

Evet degildim herzaman bagimliydim öyle bi ag kurdualarki tam istedigin gibi kipranamiyorsun.

Simdi kapiyi vurup cikip gitsem,nereye gidicem bes parasiz?dönüp dolasip gelicem yer ayni burasi olacak yine!!
Kime siginirim?
Akrabalar saten akraba degil akrep, hicbirinden fayda yok dahada kuyunu kazir rezil olmanla kalirsin.
Arkadasima gitsem kac gün siginabilirim onun yaninda?
Herkesin kurulmus düzeni var kocasi, evladi var benim kimi huzursuz etmeye hakkim var?
Tutunacagim tek bir dal olsa düsünmem bile ama yokki yok iste canim...:sinifsinif:
Her zerresine kadar düsünüyorum bende ama cikar yolumu isigi bulamiyorum,elimden tutacak biri yokki asilsin cikarsin beni bu kabustan :1no2:
Hersabah acaba rüyamiydi bunlar deyerek uyanmak ne kötü bi durum.
En iyi ilac suan uyku benim icin cünkü "kücük ölüm" unutuyorsun bi kac saatligine herseyi ve mutulugu rüyada buluyorsun, bazen hic uyanmak bile istemiyorum.....

işte tek yapacağınız bu.
kapıyı çarpıp gitmek.
ve yeni bir hayata başlamak.
hayat ,size ait ,sizin istediğiniz gibi bir hayat olacak işte, o zaman.
siz yönlendireceksiniz sadece ,
siz.

çalışıyorsunuz. mesleğiniz var.
almanyada yaşıyorsunuz..
daha ne olsun.
tek şey güçlü olmanız. güçlü değilseniz buyrun hayatınız boyunca acı çekmeye hazırlanın. güçlüyseniz,çıkın o evden.. ya kadere razı olun yada hayatınıza yön vermek için o ilk adımı atın, evet,
size değer vermeyen o ortamdan dışarı ilk adımınızı atın.
seçim sizin.
ya o ,ya bu.
aileniz, asla sizi dinlemeyecek ve asla geri dönüş yapmayacak.
çok açık.

Son düzenleyen: Moderatör:
Maaşını babanın hesabına yatırma. Birkaç aylığına otelde kal. Evlilik ne zaman? O tarihe kadar kiraya çıkacak kadar para biriktiremez misin? Zaten sen evden gidince yelkenleri suya indirirler.

yani bir ev tutamazmisin tek basina hic mi tanidigi yok canim. hemde mesleginde var . bunlari yapacaksan evlenmeden once yapman lazim cunku evlendikten sonra daha da zor olur hersey. sana sunu da soyleyim sakin bu adamin karisi olma.

Maaşını babanın hesabına yatırma. Birkaç aylığına otelde kal. Evlilik ne zaman? O tarihe kadar kiraya çıkacak kadar para biriktiremez misin? Zaten sen evden gidince yelkenleri suya indirirler.

katilyorum sana canim. eger gidersen ne kadar ciddi oldugunu anlarlar

cik git demek bizim icin kolay canim ama ailen baska cozum birakmiyor. ben ailenin bu adami neden bu kadar sahiplendigini hala anlamadim.

Ben kendim yatirmiyorum otomatikmen yönleniyor.
Suan 5 param yok cüzdanimda. Ailemden istesem verirlerde fazla bi miktar tabiki gözlerine batar.
Burda hemen ev bulabilsen bulunmuyor önce kagit isleri simdide evli görünüyorsun saten ailemle oturdugum gözüküyor maasim yetecek kadar degil evli olan biri icin, ailem desek olacagiz diye imza attilar....ev vermezler hayatta

Evet ya durumu kabullenecegim veya bu diyardan gidecegim, biliyorum....

Akasicacim bende bi anlayabilsem belkide bu tutumlari beni bu duruma sokdu!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…