- 24 Aralık 2014
- 5.215
- 7.021
- 398
- Konu Sahibi leylosvemecnun
-
Sorun ben değilim sadece çevremde gördüklerim bunlar.Ben de bir şey görmedim eyvallah da bu tarz düşünüp yaftalamak onları fazla yargısız infaz etmek gibi düşünüyorum bazenTam olarak sorun ne? Anlamadım ben
O zaman şöyle söyleyeyim çocuk sahibi olurken kimseye güvenerek yapılmaması lazım.Sorun sad
Sorun ben değilim sadece çevremde gördüklerim bunlar.Ben de bir şey görmedim eyvallah da bu tarz düşünüp yaftalamak onları fazla yargısız infaz etmek gibi düşünüyorum bazen
Tamam merak ettiğim tam da buydu kemdimizi yok yere doldurmamak lazım demek kiO zaman şöyle söyleyeyim çocuk sahibi olurken kimseye güvenerek yapılmaması lazım.
Beklenti işin içine girdiği zaman kırgınlıklar kızgınlıklar çok fazla olur.
Yaparlarsa sevinirim yapmazlarsa da neden yapmadılar demem.
Aşırı fazla yaparlarsa da istemem.
Aynen öyle. annenler yaptığı için ister istemez kıyaslamaya giriyorsun ve aynı beklentiyi eş tarafından da bekliyorsun. Olmayınca da kırılıyorsun. Boşver kim ne yapmak isterse yapsın. O kadar biliyormuş o kadar yapmış de. Hamilesin çünkü strese girmeTamam merak ettiğim tam da buydu kemdimizi yok yere doldurmamak lazım demek ki
Patik mesela maddi değeri nedir ki 3 liraya aldığın iple örersin ama manevi değeri tartışılmaz çoook büyük.İnsanın yüzüne yüzüne hiç yapacak şeyim yok yapamıcam denince bir garip oluyorValla ben bunu farklı bi bakış açısıyla söylüyorum ,zorundalar .. Bu içten gelen bi zorunluluk.. Bu zorundalık bişey yapmak anlamında yada maddi olarak değil sadece ,bu zorundalık Canının canı oluyor ya ister istemez çok büyük mutluluk yaşıyorsun ve bu mutluluğu paylaşmak için kendince çabalarsın .. Para olmaz ,iki güzel söz olur , bi kap yemek olur , doğunca ilgilenmek olur .. Sonuçta aileyiz ,kapı komşudan beklenilmez ama anne baba 1.derece yakınların mutlaka elleri üzerimizde olmalı .. Bu dıdımızın dıdısı değil ki beklemeyelim ,varsın uzak olsunlar diyelim .. Hayır belki komşuna arkadaşına alınmazsın ama anne baba dediğin insan da bi patik örsün bi babaanne annene çoşkuyu yaşasın istersin .. beşik almaz ama bebeğinle ilgilenir ,dolap almaz ama senin üzerine titrerler bu olmalı yani .. ,eğer diğer türlü bakarsak o zaman eşimizde bizle ilgilenmek zorunda değil ,arkadaşımıza da alınmayalım vs vs çok örnek çıkar buradan ,velhasıl kelam takılmayın kafa yorup ama doğrusu Budur şahsımca..
Hem birşey yapmak zorunda değiller hem de hevesli olmak zorunda değillerDedenin babaannenin ya da anneanne dedenin doğacak torunlarına muhakak bir şeyler alma zorunluluğu var mıdır ? Alıp yapmadıklarında onları hevessizlikle yaftalamak o şekilde anlamak ne kadar doğru sizce ? Mesela bir taraf elinden geleni yapıyor da diğer taraf kılını kıpırdatmıyorsa bu hevessiz olduklarını mı gösterir illa ki ? Gerçekten çok sevip çok isteyip de belli edemiyor olabilirler mi ?
Ya kimse kimsenin çocuğuna birşey almak zorunda değil.. Bunun hiç de hevessizlikle alakası yok.. Benim de bebeğim olacak Allah nasip ederse kimseden de birşey beklemiyorum.. Sonuçta bu çocuğu eşim ve ben kendimiz istedik ve kendimiz için yaptıkDedenin babaannenin ya da anneanne dedenin doğacak torunlarına muhakak bir şeyler alma zorunluluğu var mıdır ? Alıp yapmadıklarında onları hevessizlikle yaftalamak o şekilde anlamak ne kadar doğru sizce ? Mesela bir taraf elinden geleni yapıyor da diğer taraf kılını kıpırdatmıyorsa bu hevessiz olduklarını mı gösterir illa ki ? Gerçekten çok sevip çok isteyip de belli edemiyor olabilirler mi ?
Bana da dedi kayınvalidem bunu şok oldum daha önce hiç duymamıştım böyle komik birşeyi : )Zorunda degiller evet ama bazi erkek aileleri ilk cocugun esyasini kiz tarafi alir diye sacma bir adetten bahsediyor cok duydum ben bunu
Bana da denildiBana da dedi kayınvalidem bunu şok oldum daha önce hiç duymamıştım böyle komik birşeyi : )
Bir de oğlunun kundağını vermeye çalışanlar varBir sey almasalar/alamasalar bile heveslerini gosterirler bir sekilde diye dusunuyorum, misal patik orer, heyecanla konusur ... yok yapmiyorlarsa da hevessizlerse de iyi yani kendileri bilirler, cocuguma deger vermeyen insanlara ben de deger vermem defolsunlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?