- 6 Aralık 2010
- 34.491
- 91.171
- 798
- Konu Sahibi leylosvemecnun
-
Bana kayınvalidem bunu dediğinde sen ne demek istiyorsun şimdi anneme gidip benim bebeğimin odasını beşiğini falan sen mi alacaksın diyeyim dedim şaşkın bir ifade ile.. Hayatımda duyduğum en saçma şey bu dedim.. Bunu senin söylemen de bana çok saçma geldi dedim sende birşey yapmak zorunda değilsin annem de dedim.. Ama bizde öyle olduğu için sana söylüyorum bebeğin odasını annenler yapacak yok 2 takım bilmem ne alacak 1 tane şundan alacak falan dedi ben şok geçirdim bi an.. Dedim bizde de çok adetler vardı ama evlenirken hiçbirinden haberiniz olmadığı için size bunu da yapmanız gerekiyor şunu da almanız gerekiyor şeklinde birşey demedik biz dedim.. Bizim oralarda gelinlere yapılan şeyleri siz bana yapmadınız çünkü farklı memlekettir bilmezsiniz diye demedik size ama maaşallah hiç de kız tarafının karına bir adetiniz de yokmuş sizinde 2 yıldır evliyim adetleriniz hep kız tarafından birşeyler beklemeli şeklinde dedim... Çok sinirlendim ama gerçekten.. Bazen bana gelinin ailesini sömürmeye çalışıyorlar gibi geliyor.. Evlenirken de kayınvalidem saçma sapan şeyler demişti biz asla adettir şunu da alın bunu da yapın demezken bunlara ne oluyor acaba ordan beridir bu konuda gıcığım kendisine bu da tuzu biberi oldu açıkçasıBana da denildi
Bana da dedi kayınvalidem bunu şok oldum daha önce hiç duymamıştım böyle komik birşeyi : )
Bana da denildi
hevessiz olduklarını mı gösterir illa ki ?
Evet aynı sizin gibi düşünüyorum.. Düğünde de nedense hep erkek tarafı bizden birşeyler beklemişti : ) şimdi yine aynısı.. Sanki ayet mi var illa bunu kız tarafı şunu erkek tarafı yapacak diye.. Kim ne isterse yapar istemeyen yapmaz bu kadar basit..Bastan direkt beklentiye girmeyelim diye demis olabilirler. Bana sacma geliyor. Anne, baba alir ne gerekiyorsa. Icinden geciyorsa, durumun varsa hediye alirlar ama bastan ise ilk torunu kiz ailesi alir falan dünyanin en sacma seyelerinden. Dügün adetleri yetmedi birde böyle sacma bir adet uyduruyorlar.
Evet aynı sizin gibi düşünüyorum.. Düğünde de nedense hep erkek tarafı bizden birşeyler beklemişti : ) şimdi yine aynısı.. Sanki ayet mi var illa bunu kız tarafı şunu erkek tarafı yapacak diye.. Kim ne isterse yapar istemeyen yapmaz bu kadar basit..
Bende eşimle hepsini kendimiz alacağız diye konuştuk hep annem almaya kalksa bile aldırmama kararı aldım zaten.. Ufak tefek birşeyler alırsa alsın ama oda falan asla aldırmıcam.. Kayınvalidem bana odasını annen yapacak 2 takım şundan alacak 1 tane bundan alacak falan filan sıraladı acayip sinir oldum.. Zaten oda yapmayı düşünmüyorum ilk etapta.. Beşik falan da hepsini kendimiz alacağız.. Benim bebeğin doğmasına çok var daha 16 haftalığız eminim annem almaya kalkacak bazı şeyleri ama bu laflardan sonra izin vereceğimi sanmıyorum..biz herseyi kendimiz yapicaz. Ama bebek arabasini bir taraf almak istedi.
birde ayiptir yahu. Böyle birsey demek.
Ya bu ama bana hoş gelir hep. Ben kendi çocukluk hırkamı giydirdim mesela, keşke kocamın da olsaydı da verebilselerdi atmışlar hep. Aynı giysiyle aynı fotoğrafı çekip sakladım ben mesela.Bir de oğlunun kundağını vermeye çalışanlar varalmayınca gizlice el altından gönderip kullanmayınca bozulan modeli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?