- 29 Mart 2015
- 20.192
- 101.422
- 598
- Konu Sahibi leylosvemecnun
-
Zorunda degiller evet ama bazi erkek aileleri ilk cocugun esyasini kiz tarafi alir diye sacma bir adetten bahsediyor cok duydum ben bunu
Niye kız tarafı alacakmışBana da dedi kayınvalidem bunu şok oldum daha önce hiç duymamıştım böyle komik birşeyi : )
Niye kız tarafı alacakmış
Çocuğa kim soyadını veriyorsa onlar alsın.
Lafa söze gelince doğan çocuk erkek tarafının soyunu devam ettirir.
Masrafa gelince kız tarafı yapar.
Niye kız tarafı alacakmış
Çocuğa kim soyadını veriyorsa onlar alsın.
Lafa söze gelince doğan çocuk erkek tarafının soyunu devam ettirir.
Masrafa gelince kız tarafı yapar.
Düşüncelerinize katılıyorum ama benim yorumuma niye sitem ettiniz anlamış değilim . Ben tüm aile bağlarını koparmaya yönelik bişey söylemedim . Mutluluğunu en önemli duygularını paylaşsın elbette ama bunu kesinlikle torununa birşeyler alarak yapılacak birşey değilEvet kimse evladını sevmek zorunda değil hele torununu hiç sevmek zorunda değil doğacak diye heyecanlanmak hevesli olmak zorunda değil kılını kıpırdamak zorunda değil evlat da annesini sevmek zorunda değil kimsenin kimseye eyvallahi olmamalı zaten anne baba evlat kavramları tamamen ortadan kalkmalı sadece içi boş birer kelimeden ibaret kalmalı anne baba kardeş evlat torun insanlar aile olmayı unutmalı toplum olarak bütün değerlerimizi kaybetmeliyiz
Şok oluyorum ya şu forumdaki msjlara akraba ilişkileri diye birşey bırakmadık şimdi sıra aileyi yok etmeye geldi kimse kimseye sorumlu değil diye diye evlatla annenin birbiriyle mutluluğunu en önemli duygularını paylasmasi bile doğururken annene mi sordun oluyor evlatla anneyi de koparırsak tamam zaten geriye bisey kalmıyor
Biz yeğenimize bşr sürü şey aldık. Kardeşime hem hediye altın aldık hem cumhuriyet aldık. Ama karşı taraf bir yarım altın, bir iki kıyafet aldı. Kardeşim buna bozulmadı ama kaynı her telefon konuşmasında şunu da alacağım, bunu da yapacağım deyip deyip çöp bile almıyor mesela. Haliyle insan sinir oluyor. Bari reklam yapma yani. Bu işler insanın içinden gelmeli. Yoksa hevesle alakası yok. Kimisi almayı sever kimisi bunu akıl bile etmezKendim için değil sadece,çevremde hep buna rastlıyorum kendim de görmedim o ayrı da kime baksam erkek ailesi yapmıyor ve yaftalanıyor insan dolmak yerine biraz da o açıdan mı bakmalı acaba diyorum
Aslında zorunda değiller ama insan önemsendiğini görmek istiyor. Ufak tefek hediyeler alınabilir. Ama ben mobilya gibi gereksinimleri her iki tarafa da aldırmanın doğru olmadığını düşünüyorum helede doğunca altın falan bekleyenler var bence yanlış birşey. Çocuğu kimse için yapmıyorsunuz. Eski konunuzu hatırlıyorum alınmayın ama bir beşik bile başkası alsın diye bekliyorsunuz o çocuğa nasıl bakacaksınız bu kadar beklentiyle
Dedenin babaannenin ya da anneanne dedenin doğacak torunlarına muhakak bir şeyler alma zorunluluğu var mıdır ? Alıp yapmadıklarında onları hevessizlikle yaftalamak o şekilde anlamak ne kadar doğru sizce ? Mesela bir taraf elinden geleni yapıyor da diğer taraf kılını kıpırdatmıyorsa bu hevessiz olduklarını mı gösterir illa ki ? Gerçekten çok sevip çok isteyip de belli edemiyor olabilirler mi ?
ben bunu soyle duydum ve etraftan gordum. çocuğun mobilyalarını baba tarafi, diger tekstil ihtiyaclarini ise anne tarafi yapiyor. yani bazi yorelerde var bu. hatta bir ablamin 3 kizi var, kocasi yok, kendisi temizlige gidiyor, yine de laf soz olmasin diye borc harc torunlarinin tekstil alisverislerini yapar bavulla verir her seferinde.Zorunda degiller evet ama bazi erkek aileleri ilk cocugun esyasini kiz tarafi alir diye sacma bir adetten bahsediyor cok duydum ben bunu
Ben çocuk yapmayı bılıyorsam her seyınıde almayı bılmelıyım.Birilerınden bir şeyler talep etmek bence dilencilik.Hatta yapanlara hep derim dılenmeyı bırakın diye .Herkes ıcınden ne gelıosa yapaın.Dedenin babaannenin ya da anneanne dedenin doğacak torunlarına muhakak bir şeyler alma zorunluluğu var mıdır ? Alıp yapmadıklarında onları hevessizlikle yaftalamak o şekilde anlamak ne kadar doğru sizce ? Mesela bir taraf elinden geleni yapıyor da diğer taraf kılını kıpırdatmıyorsa bu hevessiz olduklarını mı gösterir illa ki ? Gerçekten çok sevip çok isteyip de belli edemiyor olabilirler mi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?