Hamilelikte Çilek Besin Değeri

Çilek zengin bir C vitamini kaynağıdır. 100 gram çilek günlük C vitamini ihtiyacımızın yüzde 97'sini karşılayabilir. Doğal bir antioksidan olan C vitamini, öncelikle hamile kadınların bağışıklık sistemini güçlendirerek, hücrelere zarar verebilecek bileşikler olan serbest radikallerin saldırılarını önler. Yeterli C vitaminine sahip olmak soğuk algınlığı, grip ve diğer birçok hastalığı önleyebilir.
hamilelikte_cilek_yemenin_sagladigi_besinler_vitaminler.jpg
Çilek ayrıca folik asit içerir. Folik asit yenidoğanlarda doğum kusurunun önlenmesinde önemlidir. Jinekologlar, bu sağlık yararı nedeniyle muhtemelen tüm kadınlara hamilelik öncesinde ve sırasında yeterli folik asit almalarını önerecektir.

Çilekteki diyet lifi, anne adayının kabızlığa karşı savaşmasına yardımcı olabilir. Diyet lifi bağırsak hareketine yardımcı olur ve dışkının vücuttan çıkarılmasını kolaylaştırır.

Çilek ayrıca demir içerir. Kırmızı kan hücresinin oluşumu için demir gereklidir. Hamilelik sırasında, hamile kadınların kendisini ve büyüyen fetüsü desteklemek için daha fazla kan kaynağına ihtiyacı vardır. Diyette yeterli miktarda demir bulunması, hamile kadınların pek çok anne adayının başına gelebilen kansızlığı önleyebilir.

100 gr çilek 153 mg potasyum içerir. Potasyum, kan damarındaki gerilimi azaltarak kalbe faydalıdır. Bu da kan basıncını düzenlemeye ve kalp ile ilgili hastalıkları önlemeye yardımcı olur.

Hamilelikte 100 Gram Çilek Besin Değeri​


Aşağıdakiler 100 gr çilekte bulunan çeşitli besinlerdir: Porsiyon Miktarı: 100 g - Kalori (kcal) 32


AçıklamaMiktar
Folat 30 mikrogram
Selenyum1,2 mg
Fosfor24 mg
Lif2 gr
Kalsiyum16 mg
Magnezyum 13 mg
Demir0,7 mg
C Vitamini95 mg
A Vitamini0.0135mg
Potasyum153 mg
Karbonhidratlar8 gr
Protein0.7 gr

Genel olarak çilek, C vitamini, folat, lif, demir ve potasyum içeren birçok besin sağlayarak anne adayına ve büyüyen fetüse fayda sağlar.