0,7 AMH İLE TÜP BEBEK MACERAM

Mavili hatun

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2018
1.523
994
53
Selam kızlar benim hikayem şöyle 3 yıldır korunmuyoruz yaşım 28 bebeğimiz olmadı eşimde ileri sperm değeri oldukça düşük ve benim amh oldukça düşük 2 klomen 1 aşılama olumsuz şimdi tüp bebek denemeye başladık Allah hepimizin yardımcısı olsun çok çok zor süreç bende gün gün buraya yazmaya karar verdim belki başka arkadaşlara bir yardımım dokunur bilgi alışverişi yaparız tecrübeli olanlar bize yaşadıklarını anlatır herşey meleklerimiz için bütün çektiklerimiz kucağımıza aldığımız gün biticek inşallah
7 kasım tüp bebek merkezi görüşmeye gittik adetin ikinci günü gonal f 1050 mg iğneyle başladık 375 le bismillah dedik
11 kasımda kontroldü 8 yumurtam oluşmuş AMH ye göre sayı iyi dedi doktorum fakat biri fazla büyümüş diğerleri geride kaldığı için iğneler 450 mg doza çıktı bide çatlamaması için başka iğneye başlamam söylendi
12 kasımda bu iğneyi sabah yaptım şişlik kaşıntı ve yanma oldu yan etkili bi iğne Ama herşeye değer
Bu kadar günde karnım şişti iğne yerleri acımaya başladı bile inşallah bunların karşılığını hepimiz alırız

Allah pozitif sonuçlarla yüzünüzü güldürsün inşallah :) sıkıntı etmeyin Allah nasip ettiyse olur benim de amh 0.39 du. sadece 2 yum. toplandı ve 2 side 5.güne kaliteli bi şekilde geldi şimdi biri 13.haftada :) diğeri donduruldu. aslında tedavi süreci çokta zor bir süreç değil sadece bu iğneler-ilaçlar insanı biraz onlar geriyor.hakkınız da hayırlısı olsun

Yalnız 8 foliküle 0.7 amh olmaz. Başka bir yerde daha test yaptırmanı şiddetle tavsiye ederim.

Oh maşallah ne güzel umut benim için Allah kucağına almayı nasip etsin yaptığın yedinin bişey var moydı kaliteli olması için

Daha yüksek midir aslında 9 ay önce yaptırmıştım ondada 0,65 çıkmıştı yine aynı yerde tekrarladım
Yani olabilir ama ilaçla 8 folikül diyorsanız bilmiyorum. Bence siz kafaya pek takmayın diyorum çünkü 8 folikül gelişiyorsa baya iyi bir rakam. Hele bir de hepsi iyi kaliteyse siizn düşünmeniz gerekmez bile. Çünkü siz bence doğal yolla bile hamile kalırsınız.

Teşekkür ederim valla içimi rahatlattınız :) inşallah hepsi kaliteli olur eşimdede sıkıntı var o nedenden kaynaklı olmamış olabilir morfoloji çok düşük sizin durumunuz nedir

İleri hareket yüzde 4 çıktı en az 12 olmalıymış bunuda bu tüp bebek denemesinde öğrendik ama yapacak pek bişey yok dendi vitamin kullanıyor hiç çocuğunuz var mı

Yalnız 8 foliküle 0.7 amh olmaz. Başka bir yerde daha test yaptırmanı şiddetle tavsiye ederim.
Benim de 0.3 7 tane Toplandı daha önce de 6 ve 5 sadece bir kez 2 toplanmıştı onda da çatlamamışlardı .amh ı iki yerde 0.3 olarak ölçtürdüm doğru yani hatta bir yıl oldu daha da düşmüştür şimdi.

Merhaba peki kaliteleri nasıl çıktı transfer oldu mu

Oh maşallah ne güzel umut benim için Allah kucağına almayı nasip etsin yaptığın yedinin bişey var moydı kaliteli olması için
soğan suyu -incir kürü-aslan pençesi-bal çörekotu- eşim de keçi boynuzu içti.ama bende hiçbiri işe yaramadı önceden yaptırdığım testte 0.53 tü son tüpbebek öncesi testte 0.39 çıktı daha da düşmüş :)

merhaba ben 0. 34 le iki kez dogal yoldan hamile kaldim.hikayem oldukça uzun.evledigim ilk aylarda kendim hamile kaldim.kalp atışı alınamadı kurtaj oldum.sonra doktorum şüphelendi ve amh tesisatı yapıldı 0.2 cikti değerim ve apar topar tup bebeğe karar verildi tuo bebek tedavisine başlandı ve gercektenntek bir teknecik yumurta gelişti.3. gün embriyosu olarak transfer oldu ce negatif sonuçlandı.ilk tedavi trabzonda medikalparkta yapıldı . sonra istanbul atasehir memorialde tüp bebek tedavisine başladık.toplam 12 yumurta oluştu 8 tanesin dinlendi ve amh değerime göre çok güzel olduğu söylendi.5. gun e sadece bir tane embriyo kaldi ve o transfer edildi.birinci kaliteydi ama malesef gene sonuç negatif.cok çok üzüldüm umudumu kaybettim.negatif sonuç aldığım ayın hemen ardındaki ay sürpriz hamile kaldim.yani amh düşük olsa da doğal yoldan hamile kalma şansı kesinlikle var.bu arada 34 yaşındayım.bu kez bebegimin kalp atisini duyabildik ama kisa surdu sevincimiz.kalp atışı 10. haftada durdu ve tekrar kurtaj oldum.2 kez kurtaj olmak zorunda kaldıktan sonra kromozom analizi için kan testi verdik ve benim kromozom da bozukluk cikti.sorun simdi daha büyük .tuo bebek yaptırmaya gidecez ama bun kez çıkan yumurta genetik teste de gitmek zorunda.

sizlere tavsiyem tup bebek tedavisine başlamadan önce sıradan bir araştırma hastanesine gidip kesinlikle kendiniz doktora diretip kromozom analizi isteyin hem eşiniz hem siz yaptırın.2 ke ayıp bebek tedavisi yaptırdım. güya iyi bilinen doktorlara gittim doktorlar kromozomu ancak iki kez kurtaj olduktansonra baktılar.halbuki en baştan bakmaları gerekki ona gore bir yol çizilsin.

amh tek başına çok büyük bir sorun değil doğal yoldan hamile rahatlıkla kalınıyor ki 2 kez kaldim tecrübe ettim.ama yanısıra diğer tüm incelemeler yapılmalı o kadar para emek umut heba edilmemeli

Allah yardımcınız olsun inşallah sonunda güzel sonuçlar alırsınız :) ben amh den hamile kalamadım 3 yıldır denedik en sonunda tüp bebek oldu bazı şeyleri yaşamak gerekiyor demekki buna şükür.

sadce amh sebep değildir o zaman bir çok faktör olabiliriyor.onemsemedigimiz bir d vitamini eksikliği.troit değerinin yuksekligii.tup bebeğe başlamadan önce bunlara baktırıp tedbirinizi alın mutlaka.tum bunlari zamanla öğreniyoruz ne yazıkki.doktorlar tane tane izah etmiyor.

Moral vermek icin abartmıyorum, muhteşem yumurtalar oluşmuş maşallah! Benim amh 3,2 ve 11 yumurtam anca oluştu. Benim de biri önden gitti. He sonra herşey yolunda gitti ve oğluşum oldu İnşallah darısı sana

Banada tüp bebek tedavisi olurken hiç birini yapma dedi hemşire bal fln yiyebilirsin dedi bende artık sayıdan geçtim kalan kaliteli olsa yeter diyorum valla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…