• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1,5 yılda tükendik

Çok özür dileyerek soracağım,eşininzin bu kadar vurdumduymaz sorumsuz evliliği kaldıramayan bir yapısı olduğunu bildiğiniz halde, eşinizin daha baştan ilerde boşanırsak altınlar bizde diyerek iğrenç hesaplar yaptığını gördüğünüz halde,o bebek kazara mı oldu acaba...?

bebek olamadı malesef.

Erkeklerin çoğu kadının altınlarını harcamaya meyilli ben buna şaşırmadım çoğunluk ya borcunu kapatmak istiyor yada hemen altına otomobil almak istiyor, o altınlar kadınların kolunu süslemesi onlara batıyor ,
asıl üzücü konu annesine gitmesi canı sıkıldığında , sanırım evlilik henüz oturmamış ve evlendiğin erkek evliliğin yükü ona ağır gelmiş asıl sorun çocuk olduktan sonra başlıyor kavgalar daha da şiddetlenecek sen çocuğunun başında sabahlayacaksın o mışıl,mışıl uyumayı seçecek sonra sende çocuğa bak deyince kesin benim memem yok diyecek ,işin zor sabretmen gerekecek çünkü eşinde henüz çocuk

artık gerçekten altında bilezikte değilim biraz ilgili olsa yardımcı olsa aile olduğumuzu anlasa ben o bilezikleri kendim yada annem babam için harcayacak değilim ki. üstelik mehir olarak fazladan bişey istemedim taktıkları altınları istedim. benim onlar bana verdin dedikçe benim deme bizim onlar ikimizin diye diretiyor. ama boşanırsakta unut onları diyor. keşke demek istemiyorum ama keşke başta görseymişim.

nisan ayında hamileydim o zaman yapmıştım ama kimyasalmış takvimide kaldıramadım kaldı öyle
Rabbimin bir bildiği varmış..Dikkat edin aman kimseye boşan demek haddime değil heleki burda kimseye boşan demek olaki bir sinirle konu açıp sonra eşinizi korumaya geçebilme ihtimali çok ,malum..ama çocuk yapmamaya özen gösterin lütfen.

merhaba,
bu zamana kadar sadece okumakla yetindim kendime dersler çıkardım. bugünde ben anlatayım istedim içinden çıkamıyorum sorunlarımın. evleneli 1,5 yıl oldu öncesinde 3 yıl sevgiliydik. son 1 senesinde askere gitmişti öyle bekledik. geldi 3 ay sonra nişanlandık. geçen sene haziranda da evlendik. evliliğimizin ilk 2 ayından itibaren bilgisayar oyunlarının içine gömüldü benimle birlikte uyumuyor benimle sohbet etmiyordu. ağlasam umursamıyor küssem sebebini sormuyordu. kaynanamla ve eltimle aynı binada oturuyoruz bu arada baktı benden yüz bulamıyor yada ağlıyorum beni öyle bırakıp annesinin yanına gidiyordu ki hala da öyle. evlendiğimizden beri sürekli tartışıyoruz aramızın sorunsuz olduğu zamanlar ayda 2 hafta falandır.
şimdiki meselemiz düğünde bana alınan bilezikler. bileziklerim 1 sene kaynanamda kaldı ben saklayamam diye bayramda istedim ve geri vermedim eşim sürekli onlar senin değil bizim diyor ama bir gün ayrılırsak falan bilezikleri unut alamazsın diyor. ve ben evlendiğimizden beri onunla birlikte ev eşyalarının borcunu ödedim o ağlandı sızlandı paramız kalmıyor diye ben sağlam durdum geçicek dedim bitecek dedim ikna etmeye çalıştım ve borçlar bitti. sürekli bişeyler almak istiyor yeni telefon yeni bir bilgisayar ve araba bana sormuyor bile çünkü itiraz ediyormuşum herseye. şimdi özgüveni öyle bir yükseldiki herşeyi kendisi yapmış bütün borçları kendisi bitirmiş gibi konuşuyor benim maaşımı küçümsüyor. ve ben artık o kadar sıkıldım ki evde bana ait hiç bişey yokmuş gibi hissediyorum eve gitmek istemiyorum. yazınca bile içim rahatladı ohh bee....

sanki evlilik değilde
ticari bir anlaşma yapılmış
ve şimdi ortaklık ayrılırsa
hisse oranı nedeni ile
edinimler
erkek tarafında kalacak

diğer taraftan
bu müessese öylesine kurumsal ki
duygusallık karıştırılmıyor
senin hislerinin kuruma yansıması
profesyonelliğe aykırı
ancak kolay kolay da vazgeçilmeyecek bir personelsin
bu nedenle
senin zaman zaman gösterdiğin zaafiyetlerin görmezden gelinerek
bertaraf ediliyor
böylece hem seni kaybetmiyor
hemde profesyonelikten vazgeçilmiyor

arkadaşım
bu iş baştan kokmuş

söylemediğim hiç bişey yok düşündüğünüz gibi hiç bişey olmadı flört dönemimiz oldu askerden geldi aileler tanıştı 3 hafta sonra istemeye geldiler 8 ay nişanlı kaldık ve evlendik benim öyle planla falan işim olmaz onun için şu durumdayım zaten biraz cinlik yapabilseydim avucumun içine almış olurdum. ben onu kendim gibi sandığım için kaybettim.
ama sen de çok pasif kalmışsın.
Sen saklayamazsın diye nasıl bilezik kvalidende kalır ki?
sen evlenmeyi biliyorsun ama
bir bilezik saklayamayan insan yarın yavrusunu nasıl saklar?

eşinizde çok safmış, kanunlardan haberi yok sanırım..takı ayrılma durumunda bayanın hakkıdır. düğünde takılarınızla çekilen bir fotoğrafınız filan varsa o bile kanıt olmaya yeter söke söke alırsınız:KK76:

Bu şekilde ne kadar dayanabilirsiniz bilmiyorum altınlarıda vermeyin madem öyle sizde kendinizi garanti altına almaya çalışın. Bebeğe de üzüldüm ama böylesi daha iyi olmuş inan o adam çocuğu da ailesi olarak görmeyebilirdi. Sinir oluyorum böyle adamlara :KK62:

Ne altın mevzusudur arkadaş, bitmiyor bitmiyor
Sanki hayat kurtarır 8-10 bilezik, yüzük, küpe bilmem ne, kökü kaç paradır ya bu kadar küçülebiliyorlar
Gidişatınız çok da hoş görünmüyor
Kocan aile olduğunuzun farkında değil
Maaşını verme, harcamalarını kendi kazancına göre ayarlasın
İlerde ayrılırsak diye biriktiriyoruz , annem saklıyor dersin
Falakalık bu adamlar yeminle ya

merhaba,
bu zamana kadar sadece okumakla yetindim kendime dersler çıkardım. bugünde ben anlatayım istedim içinden çıkamıyorum sorunlarımın. evleneli 1,5 yıl oldu öncesinde 3 yıl sevgiliydik. son 1 senesinde askere gitmişti öyle bekledik. geldi 3 ay sonra nişanlandık. geçen sene haziranda da evlendik. evliliğimizin ilk 2 ayından itibaren bilgisayar oyunlarının içine gömüldü benimle birlikte uyumuyor benimle sohbet etmiyordu. ağlasam umursamıyor küssem sebebini sormuyordu. kaynanamla ve eltimle aynı binada oturuyoruz bu arada baktı benden yüz bulamıyor yada ağlıyorum beni öyle bırakıp annesinin yanına gidiyordu ki hala da öyle. evlendiğimizden beri sürekli tartışıyoruz aramızın sorunsuz olduğu zamanlar ayda 2 hafta falandır.
şimdiki meselemiz düğünde bana alınan bilezikler. bileziklerim 1 sene kaynanamda kaldı ben saklayamam diye bayramda istedim ve geri vermedim eşim sürekli onlar senin değil bizim diyor ama bir gün ayrılırsak falan bilezikleri unut alamazsın diyor. ve ben evlendiğimizden beri onunla birlikte ev eşyalarının borcunu ödedim o ağlandı sızlandı paramız kalmıyor diye ben sağlam durdum geçicek dedim bitecek dedim ikna etmeye çalıştım ve borçlar bitti. sürekli bişeyler almak istiyor yeni telefon yeni bir bilgisayar ve araba bana sormuyor bile çünkü itiraz ediyormuşum herseye. şimdi özgüveni öyle bir yükseldiki herşeyi kendisi yapmış bütün borçları kendisi bitirmiş gibi konuşuyor benim maaşımı küçümsüyor. ve ben artık o kadar sıkıldım ki evde bana ait hiç bişey yokmuş gibi hissediyorum eve gitmek istemiyorum. yazınca bile içim rahatladı ohh bee....
MAdem her şeyi kendi yaptı. Haklısın diyip bir süre maaşınızdan kuruş harcamayın. Çocuk için değerlendirdiğinizi söyleyin. Bakalım bu şekilde asız biz kelimesini kullanırsa o zaman aynı duyguyu size yaşattığını söyleyin.

söylemediğim hiç bişey yok düşündüğünüz gibi hiç bişey olmadı flört dönemimiz oldu askerden geldi aileler tanıştı 3 hafta sonra istemeye geldiler 8 ay nişanlı kaldık ve evlendik benim öyle planla falan işim olmaz onun için şu durumdayım zaten biraz cinlik yapabilseydim avucumun içine almış olurdum. ben onu kendim gibi sandığım için kaybettim.

Bu adam evlenince değişti mi yani evlenmeden önce nasıldı peki ilişkiniz?

Birgun ayrilirsak , demesj zaten evlilige alismamasini gosteriyor ..
Simdiden aklinda ayrilik var Adamin , altinlar senindir ve hic kimseye vermek zorunda degilsin.
Kucumsedigi maasinida kendine birikim yap, sordugunda zaten begenmiyordun , sen erkek degilmisin evede banada bakmak zorundasin de.

Bu adam evlenince değişti mi yani evlenmeden önce nasıldı peki ilişkiniz?

evlenince değişti evet aslında gelinlik almak için çıktığımızda kavga etmiştik ve ayrılmaya kalkmıştık. o zaman belli etmişti kendini ama ben gerginliktendir falan deyip affetmiştim.

Bence altinlari yavas yavas bozdurup bankaya yatirin. Yani birden hepsini bozdurup yatirirsaniz, bir gun de bosanirsaniz o paralarin altin parasi oldugu ortaya cikar , o zaman bosanirken paylasmak zorunda kalirsiniz. Hatta kendi hesabiniza da yatirmayin, annenizle konusup onun hesabina yatirin, parayi izi surulemez yapin. Maasinizdan da kurus yemeyin, ev harcamalarini bu herifin parasiyla yapin.

Bu altinlar sizin basiniza bela olur, altinlar da altinlar diye basinizi yerler, bence bir an once satin. Gelip elinizden bile alirlar. Sorarlarsa da sattim yedim, evin ihtiyaclarina harcadim, alisveris yaptim zaten bunlar benim takilarimdi siz kimsiniz diyin.

Back
X