1 ay öncesine donebilsem

Polyester5

Dost istersen Allah yeter...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2018
101
84
13
1 ayda çok şey değişti. Çok. Nereden başlamalı anlatmaya bilmiyorum. İçim çok dolu.

Kardeşimin geçen sene yaptığı hataların bedelini şimdi ödüyoruz. Borçlandı. Borcu borçla kapattı. Annem kredi üstüne kredi çekti. Şu an maaş bitmiş durumda. Bunu geçtim, çocuk gitti yerine başkası geldi. Suçluluk hissediyor. Suçluluk hissettikce bizden kaçıyor. Goremiyoruz onu, ruh gibi. 1 ay önce bile nasıl neşeli güler yuzuydu. Şimdi yok. Herşeyi bosverdi kendi kafasına göre takılıyor. Bu durum bütün hayatını, karakterini etkileyecek diye korkuyorum.

Annem artık kardeşimin hayatından endişe ediyor. Sürekli o da suskun, morali bozuk. Ben hiçbir şey yapamıyorum

Son düzenleme:
Tam olarak bu ana dönün. Çünkü olan oldu, biten bitti. Her ne olduysa şuan artık bunu açık yüreklilikle görüp belki de muhasebesini yapıp yola devam etmek gerekiyor. Bu 1 ayda olan şeyin adını koyun öncelikle. pişmanlık, üzüntü, kayıp vb.. Eğer acıya dair net bir çerçeve çizip o durum yeniden tanımlanırsa o artık acı olmaktan çıkar. Yüzleşmek, kabullenmek ve olan şeyi tanımlamak iyi bir başlangıçtır.

Cok benzer şeyler yaşadım canim. Yaşarken hiç bitmeyecek bir kör kuyuya düşmüş gibi hissediyor insan. Ama her gecenin bir sabahi vardir.

Borç ödenir. Çalışılır. Kuru ekmek soğan da yenir doyulur. Yeterki kırgınlık lar olmasin. Sağlık olsun. Dirlik olsun. Birlik olsun.

Kardeşini bir psikiyatriste götürün. Bu donemde antidepresan kullanmak lazim.

Allah yardimciniz olsun

1 yldir borç var o dert değil. Çocuk 1 ayda saldı kendini. Ekmek soğan yeriz mutlu da oluruz ama kardeşimin hali ya duzelmezse? Asla psikolojik destek kabul etmez. Ben çok iyi tanıyorum onu.

Sorun değil
Anneniz siz ve kardeşiniz omuz omuza verirseniz hepiniz bir işin ucundan tutarsa aşamayacağınız zorluk borç kalmaz
Psikolojik olarak yeter ki yeterli olun birbiriniz için
Maddi sıkıntıyı bir kenara attık. İntiharın eşiğinde hayattan bezmiş birini düşünün, İşte tam da benim kardeşim. Ne kadar destek olsak da yetmiyoruz ona. Ve ben kahroluyorum. 22 yaşındaki birinin ruh durumu bu olmamalı.

Allah yardimcin olsun canim insan ailesi olunca daha cok uzuluyor.Sen destegini ver ve olumlu bak ailede manevi birlik olduktan sonra hepsi duzelir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…