1 ayda bıktım

merhaba
kim okur kim okumaz bilmiyorum içimi dökmek için yazıcam.
ben 1 aydır evliyim. eşim tek erkek, bi tane ablası var, babasını lisede kaybetmiş. zaten bizim yaşlarımız da çok genç . 25 23.
sevgiliyken de çok kavga ederdik. ama dünnnn...
annesine gitti ben işteyken, o izinliydi. annesi demiş ki ayşe hiç gelmiyo tekken de gelebilir bilmem ne beni şikayet etmiş oğluna.
ne 1 senelik nişanlılık sürecinde ne de evlendiğimden beri bana bi kere bile kızım demedi. zaten benim bi haftasonum var 2 gün. o 2günde ev mi temizliyim yemek mi yapiyim kendi anneme mi gidiyim kaynanamla baş başa oturmaya mı gidiyim. evlendik altınları aldı, her gittiğimde bana laf sokuyo, oğluna söyleyemediği şeyleri bana söylüyo.bana bi kere demedi kızım gel bana oturalım ali olmasa da gel gitmiş dün oğluna şikayet etmiş. onun yüzünden dün kavga ettik. ben de bir sürü kötü şey söyledim, o da. yesyeni evi kırdık geçirdik. bana tokat attı.
kendimi düzeltmem lazımmış. allah aşkına benim düzelteceğim neyim var. gözlerim davul gibi şişti iş yerindekilere rezil oldum. yarın eve misafir gelcek kolumu kaldıracak halim yok ben ev mi temizliyim hazırlık mı yapıyım onun o bakışlarının yanında. konuşuyorum anlamıyo, ağlıyorum yakınlık göstermiyo. kendisi ağlıyo anasına laf etmişim. bi tek onunkiler değerli. bıktımmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
Ahlaksızın yaptığına bak , daha çiçeği burnunda olan geline tokat atıyor. Böyle kaynanaları alıp kazana atçan vercen odunu vercen odunu... Altınlarını niye verdin ki ? Bankaya atacağım evde kimsede kalmayacak deseydin keşke. Misafirlerini iptal et çok hasta olduğunu söyle, o şerefsiz kaynanaya ben olsam ağzıma geleni söylerdim. Benim hzuurum yoksa seninde olmuycak. Git darp raporu al, aç ve göster donunuza kadar alırım sizin de ve ailene de bu durumu söyle. Canım çok üzgünüm ama 1 kere yapan yine yapar , bence en sağlıklısı darp raporu alıp polise şikayet edip kaynananın gözünü korkut. Eşinle tabi böyle bir süreçte karı koca olmanız mümkün değil.

1: BEN BUNLARA RAGMEN ÇOCUĞUM OLSUN İSTİYORUM DEMEDİM ŞU AN DAHA DÜN YAŞADIĞIM OLAYI YAZDIM BURAYA ÇOCUK ÖNCEKİ KONULARIN MESELESİ
2: NAKİLLERDE HER GÜN İLAÇ KULLANILIYOR,ESKİ BÖBREKLER ALINMIYOR,İ NAKİL BÖBREK KARIN BOŞLUĞUNA KOYULUYOR. BEBEK KARINDA BASKILADIĞI İÇİN ERKEN ÖNERİLİYOR. GOOGLA YAZIN.
3: KİM PEMBİŞ ÇEYİZ GELİNLİĞİN PEŞİNE DÜŞTÜ 23 YAŞINDAYIM OKUDUM İŞE GİRDİM ÇALIŞIYORUM SEVDİM EVLENDİM
DAHA DÜN BÖYLE BİŞEY YAŞADIM BURADA PAYLAŞTIM Kİ DIŞARIDAN BİR GÖZ GÖRSÜN DİYE ZATEN ÇOK ÜZGÜNÜM ALLAH AŞKINA BİRAZ BENİ DÜŞÜNÜP DE YAZIN HAKETTİN DER GİBİ MESAJLAR GÖRÜYORUM

1 aylik evlilikte ister o evlilik bal kaymak olsun, bir bebek yapilmaz zaten. Ki bu adam birden hödük olmamistir. Neticede altinlarina bile el konulmus.

Ne yani, 3 böbreginmi var? Bu bebek 6 yil sonra gelse, yine karini baskilamiyormu? Tam tersi, ilk amelyat olundugunda daha temkinli olunmasi gerekmiyormu? Yani hamileligin ertelenmesi gerekmiyormu?

Ki bu isin saglik kismi, dedigim gibi, 1 aylik evlilikte zaten bebek söz konusu asla olamaz. O evliligin ne getirecegini bilmiyorsun çünkü. O evlilige ilk önce yetiskinler adapte olmasi lazim. Bebek çok agir bir sorumluluk. En iyi giden evlilikleri bile sarsiyor, yani degil 1 aylik evlilik. Degil, tokat atan adam ile evlilik.

Simdi ne yapacaksin? Kilitle evde öyle oturup, yarin süper gelin rolünümü oynayacaksin? Sana diyeyim, eger simdi birsey yapmazsan, bu evlilik böyle gider. Adam seni ezebildigi kadar ezer. Ya rest çekeceksin, ya siddetli bir evlilige razi olacaksin.

Güzelim 1 aylık evlilikte Tokat yemişsin bunun sağlamasını yapamıyor musun
Ne bebeği
Sana yazık değil mi
O bebeğe yazık değil mi
Kendine gel
Sana nasıl vurur basiretin mi bağlandı ne oldu

Peki sen çocukla gerçek hayatı ne kadar biliyorsun? Evin içinde her şey toz pembe olmuyor.
Daha 1 ayda kaynanana tek gitmedin diye kocan sana tokat atabiliyor.
7/24 uykusuz, yarı tok gezip bir de evin işlerini, kocanın ve ailesinin isteklerini yapabilecek misin? Çünkü kocan yardımcı olacak düşünceli birine benzemiyor.
Çocuğun olunca o kaynana sana daha neler edecek haberin yok, gelip gitme konusu yanında nokta kalacak. Bebek de söz hakkın olmayacak belki de, emirler yağdıracak, belki sizden gitmez bile çünkü kocan buna müsaade edecek.
O zaman tek başına gitmek kadar kolay olmayacak baba evine gitmek, yanında biriyle ve kocaman masraflarla gideceksin baba evine. Ha bir de velayeti almadır, çocuğun bakım masrafıdır, bebekken kime bırakıp çalışacağım gibi bir sürü sorun birlikte geliyor hazır mısın peki bunlara?

A Aysemaysemmm al sana GERÇEK HAYAT!

Hangi kadın mutsuz olacağını düşünüp bile bile evlenir? Evlilik kumar lafını duydun mu sen hiç?

Ama bu üstte yazılanları yaşayan binlerce kadın/anne var yeryüzünde..

1 aylik evlilikte ister o evlilik bal kaymak olsun, bir bebek yapilmaz zaten. Ki bu adam birden hödük olmamistir. Neticede altinlarina bile el konulmus.

Ne yani, 3 böbreginmi var? Bu bebek 6 yil sonra gelse, yine karini baskilamiyormu? Tam tersi, ilk amelyat olundugunda daha temkinli olunmasi gerekmiyormu? Yani hamileligin ertelenmesi gerekmiyormu?

Ki bu isin saglik kismi, dedigim gibi, 1 aylik evlilikte zaten bebek söz konusu asla olamaz. O evliligin ne getirecegini bilmiyorsun çünkü. O evlilige ilk önce yetiskinler adapte olmasi lazim. Bebek çok agir bir sorumluluk. En iyi giden evlilikleri bile sarsiyor, yani degil 1 aylik evlilik. Degil, tokat atan adam ile evlilik.

Simdi ne yapacaksin? Kilitle evde öyle oturup, yarin süper gelin rolünümü oynayacaksin? Sana diyeyim, eger simdi birsey yapmazsan, bu evlilik böyle gider. Adam seni ezebildigi kadar ezer. Ya rest çekeceksin, ya siddetli bir evlilige razi olacaksin.
şöyle ki yaşı genç olduğu için dr böyle bir tavsiyede bulunmuş olabilir.Yazdım ben de belki görmüşsünüzdür,ablam da nakilli oradan biliyorum. Nakilli hastalar her gün ilaç içerler ve bu hayatının sonuna kadar böyle olacak ve hergün kortizon aldıkları için erken kemik erimesi riski var.Eğer bu kızımızda böyle bir risk başlamamışsa dr da zamanın kısıtlı demiş olabilir ama çocuk olsun yada olmasın en önemlisi bu hanımın kendine saygı duymayan bir adamla daha fazla durmaması gerekir yada resti çekmeli. Bu mobbing devam ederse bir gün gerçekten sıkıntılı bir zamanında yolda da bırakır. Yada en kötüsü ben senin nakilli olduğunu bile bile evlendim diye söylenebilir (duyduk böyle hikayeler) .Çocuk sahibi olsa da iki gün sonra "bana ne ben zaten istemiyordum" da diyebilir. Bu adam kendine duyulacak güveni çoktan zedelemiş.

Sana birşey söyliyim mi kardeşim: sen şimdi resti cekmesen daha cok tokati yersin. (inşallah kavga esnasında annesine hakaret etmemişsindir, çünkü annesine küfür edersen bizim kültürde bunun icin tokat yediysen yine seni suçlu görürler unutma). Kendi çizgilerini çizip korumayı acil öğrenmen lazım. Karşı taraf sana tokat atmış ve özür dahi dilemiyor. Şiddetin özürü yok aslında, ama en azından pişman olduğunu dile getirebilir. Ama yapmıyor. Bu bu durumun tekrar edecegini gösterir. Bosver misafiri. Catiyi ateş almış bile, o sırada mutfakta kek yapılmaz. Ciddi bir tepki görmese hepsi tekrar eder. Üstüne altınlarını almaya kvdenin hakkı hiç yoktu. Madem takılmış onlar senin. Normalde aileleri karıştırmayin evliliğe derim, ama bence sen annene babana haber ver. Madem kvde ortalığı karıştırıyor onlar büyükler olarak haddini bildirsin

yaa size çok kolay herhalde. müstehak falan bomboş şeyler. vurup kapıyı çıkmadım kapıları kitledi anahtarlarımı aldı.
ne diyim millete ay kavga ettik gelmeyin mi diyim. biraz gerçek hayatı düşünüp yorum yapın.
ben böbrek nakilliyim, doktor bir an önce bebek yapmalısın sonra yapamayabilirsin dedi de evlenme kararı aldık.
şurda dert paylaşıyoruz bilip bilmeden nasıl bir kadın diğer bir kadına nasıl müstehak der. şurda dert paylaşmışız biraz anlayın

Böbrek nakillilere doktorlar bir an önce çocuk yapmalısın demez. İlaçların ayarlanması, vücudun bebeğe hazırlanması bile nakillilerde en az bir sene.

Özel durumundan dolayı seni el üstünde tutması, gözünün içine bakması gereken adam sana vuruyor, sen de ne yapsaydım falan diyorsun. Aynen devam et ne diyelim.

şöyle ki yaşı genç olduğu için dr böyle bir tavsiyede bulunmuş olabilir.Yazdım ben de belki görmüşsünüzdür,ablam da nakilli oradan biliyorum. Nakilli hastalar her gün ilaç içerler ve bu hayatının sonuna kadar böyle olacak ve hergün kortizon aldıkları için erken kemik erimesi riski var.Eğer bu kızımızda böyle bir risk başlamamışsa dr da zamanın kısıtlı demiş olabilir ama çocuk olsun yada olmasın en önemlisi bu hanımın kendine saygı duymayan bir adamla daha fazla durmaması gerekir yada resti çekmeli. Bu mobbing devam ederse bir gün gerçekten sıkıntılı bir zamanında yolda da bırakır. Yada en kötüsü ben senin nakilli olduğunu bile bile evlendim diye söylenebilir (duyduk böyle hikayeler) .Çocuk sahibi olsa da iki gün sonra "bana ne ben zaten istemiyordum" da diyebilir. Bu adam kendine duyulacak güveni çoktan zedelemiş.

Ilk önce ablan için geçmis olsun dilerim. Böbrek nakli üzerine fazla bilgim yok fakat agir bir amelyat oldugunu düsünüyordum. Neticede vücüd bu yeni organi bide kabul etmesi lazim. Doktorun bu konuda hemen aile planlamasina dahil olmasini tuhaf buldum. Konu sahibin verdigi bilgileride. Kemik eremisinden bahs etmedi. Ki had diyelim böyle, yine bunun için hemen evlenip, çoçuk yapilmaz.

Ya biz burda ne dersek bos. Bazen bir musibet, bin nasihattan dahi iyidir derler. Konu sahibi bize kiziyor simdi, tam bir ergen olarak. Onu anlamadigimizi saniyor. O halde yasayarak ögrenecek. Sadece bir bebekte buna dahil olmasini istemem açikçasi.

Ilk önce ablan için geçmis olsun dilerim. Böbrek nakli üzerine fazla bilgim yok fakat agir bir amelyat oldugunu düsünüyordum. Neticede vücüd bu yeni organi bide kabul etmesi lazim. Doktorun bu konuda hemen aile planlamasina dahil olmasini tuhaf buldum. Konu sahibin verdigi bilgileride. Kemik eremisinden bahs etmedi. Ki had diyelim böyle, yine bunun için hemen evlenip, çoçuk yapilmaz.

Ya biz burda ne dersek bos. Bazen bir musibet, bin nasihattan dahi iyidir derler. Konu sahibi bize kiziyor simdi, tam bir ergen olarak. Onu anlamadigimizi saniyor. O halde yasayarak ögrenecek. Sadece bir bebekte buna dahil olmasini istemem açikçasi.
sağolun. Ablam stres kaynaklı iki böbreğini kaybettiğinde 10 yıllık ilişkisi vardı ve böbrek nakli annemden oldu.Nakil öncesi onlar oturup konuştular ve ablam ilişkisini bitiriyordu çünkü büyük ihtimalle çocuk olmayacaktı.Ancak eniştem durumu kabul etti.Hala arada ablam acaba olur mu diye istese de bu sefer eniştem "sen daha önemlisin, boşver çocuk da olmayıversin" diyebiliyor.Burada insanın kendini bilmesi önemli bir mevzu.Şimdi bile ablamı üzecek birşey yapsa biliyorum ki ablam şimdi kapının önüne koyar çünkü ailesi yanında. Ancak dediğiniz gibi yaşın etkisi ile maalesef mantıklı kararlar alınmamış gibi. Tokat büyük bir hakarettir,inşallah kendi için hayırlı olanı yapar.

sağolun. Ablam stres kaynaklı iki böbreğini kaybettiğinde 10 yıllık ilişkisi vardı ve böbrek nakli annemden oldu.Nakil öncesi onlar oturup konuştular ve ablam ilişkisini bitiriyordu çünkü büyük ihtimalle çocuk olmayacaktı.Ancak eniştem durumu kabul etti.Hala arada ablam acaba olur mu diye istese de bu sefer eniştem "sen daha önemlisin, boşver çocuk da olmayıversin" diyebiliyor.Burada insanın kendini bilmesi önemli bir mevzu.Şimdi bile ablamı üzecek birşey yapsa biliyorum ki ablam şimdi kapının önüne koyar çünkü ailesi yanında. Ancak dediğiniz gibi yaşın etkisi ile maalesef mantıklı kararlar alınmamış gibi. Tokat büyük bir hakarettir,inşallah kendi için hayırlı olanı yapar.

Yani ablan, onun böbreklerine kaybetmesine neden olan biri ile halen beraber mi? Elbette saglik herseyden daha önemli. Yas ilerledikçe bunun daha çok farkina variyorum. Umarim ablan ömrü uzun ve en önemlisi huzurlu olur canim.

Ben bana tokat attı kısmından daha büyük bi olay görmedim. Kaynana derdide çözülür, kavgada durulur. Ama kavga edildi diye tokat atmak nedir. Birde gönül almasını mı bekliyorsunuz? Sakın bu adamdan çocuk yapmayın. Evli kalmak gibi bi niyetiniz varsa eğer önce bekleyin evliliğiniz otursun.

Ablam böbrek nakilli. 42 yaşında bir operasyon geçirmesi gerekti doktoru çocuk sahibi olmak istersen yumurta toplayıp donduralım dedi. Doktordan doktora çok fark ediyor nakillilere tavsiyeler ama yine de hiç bir doktorun 23 yaşında bir kadına acele et çocuk yap diyeceğini sanmam.

Evet yeni böbrek karında rahme çok yakın pozisyonda ama bunun yaşla ilgisi yok. Hangi yaşta hamile kalırsan kal sıkıntılı bir hamilelik sğreci geçireceksin A Aysemaysemmm

merhaba
kim okur kim okumaz bilmiyorum içimi dökmek için yazıcam.
ben 1 aydır evliyim. eşim tek erkek, bi tane ablası var, babasını lisede kaybetmiş. zaten bizim yaşlarımız da çok genç . 25 23.
sevgiliyken de çok kavga ederdik. ama dünnnn...
annesine gitti ben işteyken, o izinliydi. annesi demiş ki ayşe hiç gelmiyo tekken de gelebilir bilmem ne beni şikayet etmiş oğluna.
ne 1 senelik nişanlılık sürecinde ne de evlendiğimden beri bana bi kere bile kızım demedi. zaten benim bi haftasonum var 2 gün. o 2günde ev mi temizliyim yemek mi yapiyim kendi anneme mi gidiyim kaynanamla baş başa oturmaya mı gidiyim. evlendik altınları aldı, her gittiğimde bana laf sokuyo, oğluna söyleyemediği şeyleri bana söylüyo.bana bi kere demedi kızım gel bana oturalım ali olmasa da gel gitmiş dün oğluna şikayet etmiş. onun yüzünden dün kavga ettik. ben de bir sürü kötü şey söyledim, o da. yesyeni evi kırdık geçirdik. bana tokat attı.
kendimi düzeltmem lazımmış. allah aşkına benim düzelteceğim neyim var. gözlerim davul gibi şişti iş yerindekilere rezil oldum. yarın eve misafir gelcek kolumu kaldıracak halim yok ben ev mi temizliyim hazırlık mı yapıyım onun o bakışlarının yanında. konuşuyorum anlamıyo, ağlıyorum yakınlık göstermiyo. kendisi ağlıyo anasına laf etmişim. bi tek onunkiler değerli. bıktımmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

yaa size çok kolay herhalde. müstehak falan bomboş şeyler. vurup kapıyı çıkmadım kapıları kitledi anahtarlarımı aldı.
ne diyim millete ay kavga ettik gelmeyin mi diyim. biraz gerçek hayatı düşünüp yorum yapın.
ben böbrek nakilliyim, doktor bir an önce bebek yapmalısın sonra yapamayabilirsin dedi de evlenme kararı aldık.
şurda dert paylaşıyoruz bilip bilmeden nasıl bir kadın diğer bir kadına nasıl müstehak der. şurda dert paylaşmışız biraz anlayın
Kapıları kilitleyip anahtarlarını almasıda ayrı bi zorbalık bence. Bebek yapmak için evlenilmez. Anne olmak istemen çok doğal. Ama böyle başlayan bi evlilikte o bebeğe yazık olur en çokta.

Yani ablan, onun böbreklerine kaybetmesine neden olan biri ile halen beraber mi? Elbette saglik herseyden daha önemli. Yas ilerledikçe bunun daha çok farkina variyorum. Umarim ablan ömrü uzun ve en önemlisi huzurlu olur canim.
yok hayır. İşi ve kariyeri nedeni ile yaşadığı stresten dolayı böbrekleri iflas etti. bunu kalp krizi gibi düşünün. Yani ortada sağlık sorunu yok ama büyük üzüntü içindesiniz bir sebepten ve bu yüzden kalp krizi geçiriyor yada beyin kanaması olabiliyor ya insanlarda.bu da onun gibi birşeydi.

Gercekten o kadar yazik ki gencligine..Evlenmek icin cok acale etmissin zira o omuzlar bu kadar mutsuzlugu huzurlugu kaldiramaz..Allah yardimcin olsun..Çocuk icin acele karar verme bekle bakalim..Eş kisisi dengeyi kurabilecek mi..Misafirleri erteleyebiliyorsan ertele o mutsuzlukla misafir agirlanmaz..

O kadar güzel sözlere sürekli tepkiyle karşılık veriyorsun... herkes senin iyiliğin için bir şeyler yazmış
Bu platforma ulaşabilecek gücün mevcutsa ailene hayli hayli ulaşabilirsin dimi canım? ara anneni tokat attı de üstüme kapıyı kilitledi de annen o binayı yakar sana yine de ulaşır bir şekilde. annen doğursun, büyütsün, kızı organ nakli olsun zorluk çeksin elin oğlu gelip tokatlasın.
ha bu öneriler sana uymuyor olabilir. öyleyse benim sana tavsiyem sağ yanağına tokat attıysa sol tarafını çevirip "beyim burayı unutma" diyeceksin. sen hala misafir düşün canım

Back
X