Evet aynen ev işi bütün gün süren birşey değil, hele hergun yapılacak birşey hiç değil, zaten yemegimi 1 saatte yapıyorum, çocuk okulda, eşim işte, ben eşimin maddi durumundan dolayı biraz zengin bir çevreye geldim, buradaki herkes okumuş ve belli statüde insanlar, ben lise mezunu olduğum için onlara uyum sağlayamıyorum maalesef, mesela yılbaşı partisi düzenliyorlar aralarında, minik kanepeler, şampanyalar müzikler eğleniyorlar, ben bu çevreye alışkın biri değilim. Düz ev hanımıyım, belki de bu yüzden çok yalnız kaldım
kesinlikle böyle şeyler vardır
zaten oturduğunuz yerin adı rezidans diye geçiyorsa belli bir ekonomik seviye de vardır demiştim tahminen
ama bence sizin de farkındalığınız yüksek sadece ortamı görmemiş olabilirsiniz bu da hiç olmayacak şey değil- tabi onlarla kaynaşıp mutlu olacaksanız
ben de köyde doğmuş bir insanım - o bildiğiniz tek göz suyu kanalizasyonu olmayan kerpiç bir evde
üniversiteye gittiğimde (o zamanlar eski Türkiye tabi) üniversitemizde yılbaşı kutlamaları olurdu bölümde, içkili filan. ben de bilmezdim kadeh tutmayı, içkiyi, 17 yaşındaydım okula başladığımda.
etrafızdaki insanlar da en fazla 2 nesildir şehirli insandır yani, onlar da saraylı mavi kanlı değildir, biraz fazla çekingen davranıyor olabilirsiniz
bence en önemlisi şu: sizin eşinizin arkadaşları vardır onlarla eşli görüşüp kafanıza uyanlarla devam edersiniz, normalde dışardan gelen kadınların eş çevresine uyumları genelde böyle oluyor.
şu anda biraz yoğunum ama bence sizdeki şu : ne ev hanımı akraba çevresi sizin kafanıza uyuyor ne de bu bahsettiğiniz daha zengin çevreye siz eklemlenebiliyorsunuz, bu arada kalmışlık sizin derdiniz.
ben de çoğu kez bunu yaşadım. hala yaşıyorum. iç anadolu köylüsü aile çevrem için aşırı modernim (yersen, aslında ben geleneksel değerlere, aileye, vefaya vb. çok çok önem veririm sadece saatlerce oturup dedikodu etmem, genç kızları eleştirip aşağı çekmem, yardımcı olmaya çalışırım) alayı ateist, şehirli, beyaz yaka vs. olan arkadaş çevrem için de hem okumuş hem köylü olarak değişik bir karışım oluyorum. evet, zor oluyor bu hengamede dost bulmak.
ama imkansız değil. kendinizi kapatmayın.