• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1 çocuk annesiyim, çok yalnızım, kimsem yok, tek başıma bütün gün evde oturuyorum

Anladım sizi şimdi evet aile apartmanı için görgülü bu çevre için az kaldım çok doğru söylediniz , araftayım
Birde gerçekten iş güç ev derken yoğunluktan komşuluktan uzaklaşmış olabilirler hemen kendinizde sorun aramayın, mesela o komşunuz belkide sizi görünce “kadını tanımıyorum ne alaka çat kapı pastayla gelmiş” diye ön yargılı düşünmüş olabilir, farklı durum olmasın diye ekstra kaba davranmıştır düşünüyorum. Mesela bende tanımadığım bir komşu kapımı çalsa çat kapı rahatsız olurum, o an kabul edersem bi daha arınamam diye red ederim. Gerçekten öyle insanlarda var sürekli kapıda vırt zırt o yüzden bence yanlış anlaşıldınız siz.
En güzeli kendine yetebilmek ve 1-2 tane kahve arkadaşı edinmek, bunlarda yeter. Evde uyku isteğiniz fazlaysa depresyona giriyorda olabilirsiniz

Birde gerçekten iş güç ev derken yoğunluktan komşuluktan uzaklaşmış olabilirler hemen kendinizde sorun aramayın, mesela o komşunuz belkide sizi görünce “kadını tanımıyorum ne alaka çat kapı pastayla gelmiş” diye ön yargılı düşünmüş olabilir, farklı durum olmasın diye ekstra kaba davranmıştır düşünüyorum. Mesela bende tanımadığım bir komşu kapımı çalsa çat kapı rahatsız olurum, o an kabul edersem bi daha arınamam diye red ederim. Gerçekten öyle insanlarda var sürekli kapıda vırt zırt o yüzden bence yanlış anlaşıldınız siz.
En güzeli kendine yetebilmek ve 1-2 tane kahve arkadaşı edinmek, bunlarda yeter. Evde uyku isteğiniz fazlaysa depresyona giriyorda olabilirsiniz
Giriyor eksik kalır girdim bence 😁

İnstagram da görüyorum kadınlar toplanıyorlar, giyinip süslenip buluşuyorlar, o kadar özeniyorum ki, beni de alın aranıza dicem utanmasam ama tabiki de yapamıcam bunu, pek öyle göründüğü kadar kolay değil
Neden bu kadar kendinizi farklı hissediyorsunuz ki? Gayet güzel katılabilirsiniz aralarına. Bence en güzeli bir spor salonu yada pilates yoga tarzı bir şeye katılarak başlayın. Biz bu bahsettiğim iki senedir daha samimi olduğum arkadaşımla yogaya gide gele ilerlettik mesela.
Daha doğrusu bizim bir arkadaş grubumuz vardı ortak ama samimi değildik. Beraber bir sene yogaya gittik. Yoga çıkışında kahve içelim sandviç yiyelim derken bir baktık samimi olduk.
Yine aynı şekilde ilgi alanınız göre seramik, punch, resim, dikiş, örgü gibi hobi kurslarına da gidebilirsiniz.
Velilere de bu kadar korkarak yaklaşmayın yahu. Aynı okula gönderdiğinize göre demek ki benzer gelir grubundasınız.
Oğlumun kolejinde en orta gelirlilerden biri biziz. Ama gayet samimiyet kurduklarım var. Mesela biri oğlumun eski kankasının annesi. Kankalarken oğlum da arkadaşının basketine gitmek istedi. Şimdi cumartesi babalar götürüyor sohbet ediyor pazarları biz götürüp sohbet ediyoruz. Genelde birimiz kahve getiriyor çocukları izlerken de kahve içip sohbet ediyoruz.
Çekinmeyin. Sizden daha üstün değiller. Zayıf yanlarınızı biliyorsanız onu geliştirebilirsiniz ama böyle dışlarnırım korkusuyla değiş

Neden bu kadar kendinizi farklı hissediyorsunuz ki? Gayet güzel katılabilirsiniz aralarına. Bence en güzeli bir spor salonu yada pilates yoga tarzı bir şeye katılarak başlayın. Biz bu bahsettiğim iki senedir daha samimi olduğum arkadaşımla yogaya gide gele ilerlettik mesela.
Daha doğrusu bizim bir arkadaş grubumuz vardı ortak ama samimi değildik. Beraber bir sene yogaya gittik. Yoga çıkışında kahve içelim sandviç yiyelim derken bir baktık samimi olduk.
Yine aynı şekilde ilgi alanınız göre seramik, punch, resim, dikiş, örgü gibi hobi kurslarına da gidebilirsiniz.
Velilere de bu kadar korkarak yaklaşmayın yahu. Aynı okula gönderdiğinize göre demek ki benzer gelir grubundasınız.
Oğlumun kolejinde en orta gelirlilerden biri biziz. Ama gayet samimiyet kurduklarım var. Mesela biri oğlumun eski kankasının annesi. Kankalarken oğlum da arkadaşının basketine gitmek istedi. Şimdi cumartesi babalar götürüyor sohbet ediyor pazarları biz götürüp sohbet ediyoruz. Genelde birimiz kahve getiriyor çocukları izlerken de kahve içip sohbet ediyoruz.
Çekinmeyin. Sizden daha üstün değiller. Zayıf yanlarınızı biliyorsanız onu geliştirebilirsiniz ama böyle dışlarnırım korkusuyla değiş
Eğitim olarak farklıyım, tek lise mezunu benim aralarında gibi

Eğitim olarak farklıyım, tek lise mezunu benim aralarında gibi
Bunu kim biliyor peki? Üniversite mezunu olup çalışmayan da pek çok kimse var.
Benim samimi bir arkadaş grubum var mesela 6 kadınız. Bu 6 kadından biri lise mezunu. Gayet aramızda en sevilenlerden en eğlencelilerden biri. Önemli olan kafa dengi olmadı, sohbet edebilmesi, kendini geliştirmesi. Yani siz sohbetlerde ezik büzük durmazsanız, sohbetiniz de düzgünse çok da sorun olmaz değil mi?
Yada bunu çok kafaya takıyorsanız açıktan önlisans okumaya çalışın. Vaktiniz de var

Bunu kim biliyor peki? Üniversite mezunu olup çalışmayan da pek çok kimse var.
Benim samimi bir arkadaş grubum var mesela 6 kadınız. Bu 6 kadından biri lise mezunu. Gayet aramızda en sevilenlerden en eğlencelilerden biri. Önemli olan kafa dengi olmadı, sohbet edebilmesi, kendini geliştirmesi. Yani siz sohbetlerde ezik büzük durmazsanız, sohbetiniz de düzgünse çok da sorun olmaz değil mi?
Yada bunu çok kafaya takıyorsanız açıktan önlisans okumaya çalışın. Vaktiniz de var
Sohbet ediyorum ama tabi kendime güvenim yok ve bu yansıyor galiba

Sohbet ediyorum ama tabi kendime güvenim yok ve bu yansıyor galiba
Kesinlikle bu yansıyor.
Özgüvensizsiniz.
Kendinizi aşağıda hissediyorsunuz.
Elbette eğitim önemli. Üniversite okumak güzel bir şey. Keşke okuyabilseymişsiniz. Ama kendinizle barışmanız lazım değiştiremeyecekseniz bir şeyleri.

Kesinlikle bu yansıyor.
Özgüvensizsiniz.
Kendinizi aşağıda hissediyorsunuz.
Elbette eğitim önemli. Üniversite okumak güzel bir şey. Keşke okuyabilseymişsiniz. Ama kendinizle barışmanız lazım değiştiremeyecekseniz bir şeyleri.
Peki bu yansısa bile neden bunun için uzak duruyorlar, çok kötü birşeymi bu

Cocuk değil yeni bir hayat sosyallik arkadaşlar gezmek istiyorum ama tabi herkes herşeyi istiyor ama olmuyor kısmet bakalım
O zaman direk pilates yoga tarzı bi şeye yazılın ortamda girişken olun, direk samimiyet olmaz ama gide gele sohbet sohbeti açar bi süre sonra samimi olursunuz. Artık kimse iki kez gördüğüne gel evime kahve iç vs demiyor çekiniyor biraz ortamda tanımak gerek.
Kitap ve belgesele ağırlık verin, her üni mezunuda süper okullardan çıkma değil yani sonuçta

Açıkçası ben arkadaşlıkta keyif almaya bakarım, aynı dünya görüşündeysek, aynı şeylerden zevk alıyorsak devam ederim. Ortak siyasi görüş, benzer şeylerden zevk almak gibi. Yani aynı filmlerden dizilerden gündemden bahsedip eğleniyorsak arkadaşım olur. Bu kısımda sohbetiniz nasıl bilmek lazım.

Genelde ön yargı nedeni mesela kariyerli eğitimli çalışan bi kadının hayat tarzı açtığı konular ilgilendiği alanlar, okumamış ev hanımı ile uyuşmaz diye düşünülüyor. Aslında mesele okuldan çok çalışma hayatı, hayatı öğrenmek vizyon geliştirmek, insan tanıdıkca ürettikce gelişiyosun, genişliyosun. Tabi evde kendini geliştiren insanlarda var bunun için kendini iyi tanıtabiliyor olmak gerekli.
Benim okuldan bi arkadaşımla bu yüzden koptuk o okul seviyesinde kaldı hiç çalışmadı, hep görüşmek isterdi ama muhabbeti o kadar sıkıcı ve yüzeyseldi ki hiçbir şeyden anlamıyor, aramızı soğuttum ve koptuk. Hep ev işi yemek kocası çocuğu kaynanası başka bildiği şey yok, bi şeyden bahsediyosun haberi yok, x yere gidelim diyoruz aman pahalı vs ben belli eğitimler alıyorum aman atanmışsın daha ne eğitimi kafasında kalmış mesela

Dedikodu sevmiyorum ve geriliyorum böyle sohbetler de, çünkü biliyorum o dedikodular benim arkamdan da yapılacak, insanlar çok ikiyüzlü , ben iyi
İnsanlar tanımak onlarla arkadaş olmak istiyorum

Böyle bir ortamda olmaktansa tek başınıza olun daha iyi zaten.

Açıkçası ben arkadaşlıkta keyif almaya bakarım, aynı dünya görüşündeysek, aynı şeylerden zevk alıyorsak devam ederim. Ortak siyasi görüş, benzer şeylerden zevk almak gibi. Yani aynı filmlerden dizilerden gündemden bahsedip eğleniyorsak arkadaşım olur. Bu kısımda sohbetiniz nasıl bilmek lazım.
Ben zıtlıklarıda seviyorum ya hele yapamadığım yapmak istemediğim şeyleri yapanları dinlemeyi seviyorum. Mesela eşimle meslektaşız işten konuşmayız iş arkadaşları ile de illa konu oraya geliyor, binicilik ve dans eğitimi alan sanatla ilgilenen bi kaç arkadaşım var inanılmaz iyi geliyor enerjileri bana (ne at binebilirim, ne dağa tırmanabilirim onlar tırmanıyor, nede sanat dilini onlar kadar iyi bilirim) ortak noktamız nerdeyse yok 🙈😄

Üzülmeyin lütfen. Herkesle aynı frekansi tutturmak zor gerçekten. Ama ben şunu öğrendim kendi tecrübelerimden. Önceleri bende çok yanlızdım. Bir kaç sevdiğim insan vardı ama genel olarak yanlızdım. Farklı bir ülkeden gelmiştim ben bambaşka bir kafada çevrem bambaşka bir kafadaydi. Yıllarca böyle devam etti. Sonra anladimki bende de hata var. Çok net ve keskin bir çizgi çiziyordum etrafa ama herkes aynı çizgide olmak zorunda değil. Sonra kendimi esnettim biraz. Bunu yaptıktan sonra çok güzel ilişkilerim oldu. Yine sayılı kişilerle ama en azından o yanlizlik hissinden kurtuldum. Belki sizinde biraz daha esnek olmaniz lazım.

Ben zıtlıklarıda seviyorum ya hele yapamadığım yapmak istemediğim şeyleri yapanları dinlemeyi seviyorum. Mesela eşimle meslektaşız işten konuşmayız iş arkadaşları ile de illa konu oraya geliyor, binicilik ve dans eğitimi alan sanatla ilgilenen bi kaç arkadaşım var inanılmaz iyi geliyor enerjileri bana (ne at binebilirim, ne dağa tırmanabilirim onlar tırmanıyor, nede sanat dilini onlar kadar iyi bilirim) ortak noktamız nerdeyse yok 🙈😄
Artık bazı zıtlıkları benim bünyem kaldırmıyor çevremden izole ettim ondan 🙃

Ne alaka diyeceksiniz ama bence sizin çift terapisine ihtiyacınız var. Eşinizle birbirinizden ne istiyor ne istemiyor ne bekliyor ne beklemiyor ... sanki bunlarda uyuşmazlık var. O komşunuzun yerinde olsam ben de müsait değilim derdim, bunun yolu bu değil. Kimse de çat diye benim kapıma gelmesin.

Eşinizin hayat tarzına uyum sağlayamıyorsunuz, adam sizi çalıştırmıyor ve pek dert dinleyecek biri değil diyorsunuz. Aslında aradığınız bence bu, eşinizin her durumda her konuda yanınızda olmasını istiyorsunuz, hissettiğiniz boşluk bu olabilir. Maddi her ihtiyacımı karşılar hiçbir şeyimi eksik etmez, durumumuz iyi tamam da manevi yönden tamamlamıyor belli ki. Yılda 1 kez tatile götürür demeniz bile düşündürücü. Sanki planı o yapıyor, onun uygun gördüğü yere gidiyorsunuz gibi. Sizin merak ettiğiniz görmek istediğiniz yerler yok mu? Sırf tatil planı yapmak, gezilecek görülecek yerleri listelemek bile çok şey öğretir insana. O çekindiğiniz gruplarda konuşacak bir konu olur size.

Şampanyalı kanepeli kutlama ortamı niye sizi mutsuz huzursuz ediyor? Alkol kullanmıyorsanız teşekkür edin maden suyu ya da alkolsüz bir şey isteyin bu sizi çağdışı yapmaz. Paranız var, catering kiralayın küçük bir davet de siz verin. Mütevazi 2-4 çiftten oluşan bir yemek düzenleyebilirsiniz. Konuşacak bir şey bulamamanız niye, kimse parçacık fiziği konuşmuyordur, havadan sudan muhabbet döner. Birileri bir şey sorunca cevap veren, kendiliğinden konu açamayan biri misiniz? Diploma değil kişinin kendini yetiştirmiş geliştirmiş olması önemli. Fakirin de zenginin de sofrasında aynı hürmeti görmek önemli olan. Yıllar içinde her dinden her görüşten insanla denk geldim, kutlamalarına düğünlerine cenazelerine... nereye davet edildiysem hep gittim. Kiminde ne işim var benim burada dedim, kiminde planladığımdan fazla kaldım.

Kocam çalıştırmıyor çalışmama izin vermiyor diyen birine ben saygı duymuyorum mesela. Kadın kendi karar verecek buna, ben şöyle böyle uygun gördüm diyecek. Ayrıca her şey para da değil gördüğünüz gibi, mesela parayla dost arkadaş bulunmuyor. İlk yurt dışına geldiğimde aldığım paranın daha fazlasını bakıcıya verdik mesela. Benim için önemli olan para değil sosyal hayata adapte olup lisanımı ilerletmekti. Evde kendim baksam para çıkmazdı cebimden. Ayrıca bugün ihtiyaç olsun girer fast food restoranda bile çalışırım. Maddi durumu çok iyi olan zengin kadınların hepsi evde mi oturuyor? Tamam asgari ücrete saatlerce ayakta durmayın, sivil toplum kuruluşlarında gönüllü olun. Kendinizi geliştirip ortama göre uyum sağlayabilmek yerine o yok bu yok yapıyorsunuz. Ben 15 senedir iş nedeniyle ülke ülke geziyorum. Yalnızlıksa dünyanın öbür ucundayım, en yalnız benim heralde. İki çocuğun kreşten lise üniversite çağına kadar kimbilir kaç aktiviteleri kaç arkadaşları oldu. Her ortama girdim çıktım, annelerle ailelerle tanıştım, okul aktivitelerine katıldım. Evlenmiş aile kurmuş insanlar anca kendilerine yetiyor. Geçim zor hayat zor, ilişkilerin yüzeysel olması normal. Herkes kendi haytanın kendi çoluk çocuğunun peşinde.

Kendinizi daha kötü hissedin diye değil belki başka türlü düşünür hareket edersiniz diye yazdım. Dostluk arkadaşlık o burun kıvırdığınız 2 kahveyle başlıyor. Kafalar uyarsa bir daha bir daha buluşuluyor, belki ailece görüşülüyor aile ortamı yoksa da kadın kadına dertleşiliyor. Ya da hiç elektrik alınmıyor hazzedilmiyor ve bir daha görüşülmüyor. Hadi biz çok iyi dost arkadaş olalım diye bir şey çocukluk çağında kaldı. Bazı kusurlar göz ardı edilebilir, insanları olduğu gibi kabul etmek de lazım. Benim gibi düşünsün benim gibi davransın tıpkı ben olsun derseniz yalnızlık ömür boyu.

Ben de çalışmıyorum spor salonuna gidiyorum, örgü örüyorum, yemek yapıyorum, oyun oynuyorum, yürüyüşe çıkıyorum, market geziyorum, kahve içmeye çıkıyorum. Çok arkadaşım yok 10 günde 1 falan görüştüğüm arkadaşlarım var ama sıkılmıyorum. Bi de evde olunca iş bitmiyo. Önemli olan sizin ev huzurunuz, umursamayın aile apartmanı görümce mörümce. Çocuk da varmış onun yemeği, temizlik, çamaşır, ev düzeni, ödevleri biter mi sanki. Arkadaşınız yoksa çocuğunuz var her güne 1 aktivite planlayın. Eve yakın parkları dolaşın, sıkı sıkı giyinin piknik yapın, arada bir de olsa çocuğu alın okuldan sonra bi kahve içip tatlı yemeye gidin, birlikte ipçiye gidip ip seçin örgü öğrenin ona da öğretin, yakınlarda kütüphane vardır gidin kitap karıştırın. Yapacak dünya kadar şey var. Üstelik bi çoğu bedava. Arkadaş önemli, insan iki saat bi bacısıyla oturup kikirdemek istiyo haklısınız ama yoksa da depresyona mı girelim canım. Sizin zaten ev yapımı arkadaşınız var öyle düşünün. Ona hatırlanabilir bi hayat verin. Her gün okul çıkışı heyecanlanacağı bi sürpriz yapın. Bi kek çırpın eviniz üzümlü kek koksun o gün. Çamaşır yıkanınca çağırın birlikte asın, kuruyanları birlikte katlayın. Hem sizin de zamanınız geçer. Hayat çok kısa. Oturup dertlenmeyin. Bi çay demleyin oyun oynayın. Kış aylarındayız renk renk bereler örün çocuğunuza. Sağlık sorunlarım yüzünden çalışamıyorum ama sıkılmaya da vaktim yok. Zamanım keyifli geçsin diye her dakika birini nerden bulayım ya 😄 ben varım işte. Ben her şeyi hallederim. Siz bi de yalnız değilsiniz evli insan yalnız olmaz hele çocuklu insan nasıl yalnız olur 😊

Back
X