saol böcüğüm ...canım bi toparlanmayı denesen artık...
insanlardan beklentilerini azaltsan herkesi olduğu gibi kabul etsen insanları sevmeyi denesen...
sence de hayat daha güzel olmaz mı...
sonuçta herkesin bi kusuru var... herkes senin gibi olamaz...
ya da herkes senin içindeki acıyı bilemez...
sen de anlatma zaten insanlar çevrelerinde problemlri olan insanları istemez...
bencildir insan oğlu... herkes kendi yaşadığını bilir başkasınınki hafif gelir...
ama huzur mu arıyorsun al abdestini koy başını secdeye önce ruhunu doyur...
rabbimden başka dost yok insana...bi derdin mi var kıl namazını yalvar yaradana...
içinden gelediği gibi... göz yaşarmadıkça kalpte gökkuşağı oluşmaz derler...
hayatındaki değişiklere inanamayacaksın...
bizlerin hayatı çok mu normal...hayır herkesin kendi derdi var...
bi çarşıya çıkıyorum belki 10 belki 20 kişi bağırıyo arkamdan...
bakar mısınız çocuğun ne si var...
artık uzun uzun anlatmaktan ardı arkası gelmeyen sorulardan bıktım cevabım tek ve net
bilmiyoruz
onun için bu hayat imtihan dünyası... sıkıldığın zaman rabbimden dilemezsen dermanını ne işlerin yoluna girer ne huzuru bulursun..
.artık şikayet etmeyi bırak önce yaradana sığın... sonra kendine sonra eşine sarıl...
hayattan beklentilerini azalt herşeyden mutlu olmaya çalış...
bardağın dolu tarafına bak...
kolay kolay kimseye nasihat vermem...su akar yolunu bulur der geçerim...
ama sen çok sevdiğim kardeşimsin içimden geçenleri söylemek istedim...
böcüğüm geçmiş olsun.inş canım yaaaa.dua edin nolur.
slmm kızlarrrnasılsınız hepinizi çok özledim.çok yoğunum giremiyorum yaaaaa.dün oğlumu doktora götürdük kontrol için sünneti de sorduk.doktor acil yaptırın dedi .ama bi sorun var oğlumda sağ tarafta hidrosel var ve çok azküçülme olmuş.doktor sünnet yapmışken sıvıyı da alalım dedi ve narkoz verecekler.biz tedirgin olduk.özel hastaneye gçtürmştük bi de devlethastanesine götürücez pazartesi.kızlar bu hidroseli yaşayan var mıı yani testisindesu birikmesi diğer adıyla su fıtığı.belki aranızda yaşayan veya duyan vardır.beni endişelendiren biraz da narkoz veriliyo olması.canım çok sıkkın yaaaa.
senin kocaya müstehak...selam kızlarrr,
bende gezip tozup eve yeni gelenlerdenim :)
sabah kocayla yapılan kahvaltının ardından Bozüyük'te yeni açılan alışveriş merkezine gittik.
Aslında herşey iyi güzelde bide giydiklerimi yakıştırsam kendime, önceden 36 beden pantolon bol gelirdi şimdi 40 beden aldım. gerçi bi ay öncesine kadar 42 alıyodum o da bi başarı sayılır dimi ama. Pek bişey almıyayım nasılsa zayıflıyorum dedim amaaaa dayanamadım yineee kocişi bi ton masrafa soktum
Kızlar iyi akşamlar herkese..
akşam 4 gibi spora gittim tabiri caizse köpek gibi spor yaptım..
bugün menümde süper walla yemek faslı bitti menümü yazayım hemen :))
sabah
1 kase nesfit + yarım bardak süt ve 1 yk kuru üzüm karışımı
ara
incecik 1 dilim karpuz
öğlen
8 yk tavuklu bezelye
1 kase salata
2 yk yoğurt
2 dilim tam buğ. ekmeği
ara yokspordaydım
akşam
2 yk pilav
4 yk nohut yemeği
bol çoban salata
2 yk yoğurt
toplam 3 litre su
Spor olarakta
20 dk çok hızlı tempoda bisiklet (105 kal.)
10 dk hızlı tempo eliptik (50 kal.)
30 dk eğimli yürüyüş (205 kal.)
30*3 set basen
30*3 set iç bacak
30*4 set mekik
30*1 set alt karın
30*2 set alt karın+kalça
Yeter mi artık bu kadar bittim wallaa..
slmm kızlarrrnasılsınız hepinizi çok özledim.çok yoğunum giremiyorum yaaaaa.dün oğlumu doktora götürdük kontrol için sünneti de sorduk.doktor acil yaptırın dedi .ama bi sorun var oğlumda sağ tarafta hidrosel var ve çok azküçülme olmuş.doktor sünnet yapmışken sıvıyı da alalım dedi ve narkoz verecekler.biz tedirgin olduk.özel hastaneye gçtürmştük bi de devlethastanesine götürücez pazartesi.kızlar bu hidroseli yaşayan var mıı yani testisindesu birikmesi diğer adıyla su fıtığı.belki aranızda yaşayan veya duyan vardır.beni endişelendiren biraz da narkoz veriliyo olması.canım çok sıkkın yaaaa.[/QU
sana tavsiyem iyi bir üniversite hastanesine yada şişli devlete götürmen dir bu konularda en çok ameliyatlar oralarda yapılıyor benim oğlum bundan 4 yıl evvel böbrek ten ameliyat oldu oraya sürekli çocuklar geliyorlardı testis in yukarı çıkması vaya ona benzer rahatsızlıklarla ilgili onu yaparken sünneti de yapıyırlardı gayet başarılı geçti biz ordayken yapılan ameliyatlar ertesi gün gönderiyorlardı evlerine herkesi istanbuldaysan eğer çapayı tavsiye ederim bu konuda sana
bebek görmeden geldim....yedım mı ?...evet...
gelelım çıkardığım dersler:
1.herşeyın hayırlısını dileyip duamızı tam etmeliyiz.........
çünkü bebeğin babası 2 oğlu var 3 ye illa kızım olacak yoksa valizini topla ananın evine demiş eşine.....ve kadının annesı de kızın olmazsa doğumuna gelmem demiş....ve kız bebek dunyaya ıkı ayagı ters olarak gelmiş....burda masum bebeğin günahı ne.....babamın anneannenın buyuk konuşmasının cezasını o mu çekıcek...
2.benım en kalburüstü velimin bile çok cahilce düşünebilen bi baba olduğu.........
3.öğrencimin kolu kırıldığında üzülmeyip sevindiğini öğrendim ....çünkü kolu kırık diye ben ona özel ilgi gösterdim.....
4.çocukları sevdiğinizde canları acısa bile üzülmüyolarmış onu öğrendim....,
5.istanbulda yaşamak insanların zihniyetlerini değiştirmediğini bu zihniyetlerın de ne kadar öğretmen elinde yoğrulmaya çalışılsa bile.....ailenin en önemli faktör olduğu o çocukların ailelerinden gördükleri gibi bi yaşam süreceği..........
......
1 saatlik kısa bir ziyaret bile velilerımın durumundan ne kadar uzakta yaşadığımı hatırlattı.....
yıne kalburüstü velilerden bi tanesini duydum şok....
kayınvalıdesıgıl kadının bebeği düştü diye kadını suçluyorlarmış .....bi çocuga bile sahıp çıkamadı dıye....şimdi yıne hamıle bu seferde bu çocukta düşerse gelme bıda yanımıza dıyolarmış.....eşi de ılle erkek olsun dıye tutturuyormuş.....allahım yaaaaa....
şükredecek ne çok şeyım varmış onu da öğrendim.......
ayy ben düşük yaptiığımda kayınvalidem oncacık şeyden ne olacak dedide ben hala her fırsatta başına kalkıyorum........ve çok zoruma gıdıyo......
bebek görmeden geldim....yedım mı ?...evet...
gelelım çıkardığım dersler:
1.herşeyın hayırlısını dileyip duamızı tam etmeliyiz.........
çünkü bebeğin babası 2 oğlu var 3 ye illa kızım olacak yoksa valizini topla ananın evine demiş eşine.....ve kadının annesı de kızın olmazsa doğumuna gelmem demiş....ve kız bebek dunyaya ıkı ayagı ters olarak gelmiş....burda masum bebeğin günahı ne.....babamın anneannenın buyuk konuşmasının cezasını o mu çekıcek...
2.benım en kalburüstü velimin bile çok cahilce düşünebilen bi baba olduğu.........
3.öğrencimin kolu kırıldığında üzülmeyip sevindiğini öğrendim ....çünkü kolu kırık diye ben ona özel ilgi gösterdim.....
4.çocukları sevdiğinizde canları acısa bile üzülmüyolarmış onu öğrendim....,
5.istanbulda yaşamak insanların zihniyetlerini değiştirmediğini bu zihniyetlerın de ne kadar öğretmen elinde yoğrulmaya çalışılsa bile.....ailenin en önemli faktör olduğu o çocukların ailelerinden gördükleri gibi bi yaşam süreceği..........
......
1 saatlik kısa bir ziyaret bile velilerımın durumundan ne kadar uzakta yaşadığımı hatırlattı.....
yıne kalburüstü velilerden bi tanesini duydum şok....
kayınvalıdesıgıl kadının bebeği düştü diye kadını suçluyorlarmış .....bi çocuga bile sahıp çıkamadı dıye....şimdi yıne hamıle bu seferde bu çocukta düşerse gelme bıda yanımıza dıyolarmış.....eşi de ılle erkek olsun dıye tutturuyormuş.....allahım yaaaaa....
şükredecek ne çok şeyım varmış onu da öğrendim.......
ayy ben düşük yaptiığımda kayınvalidem oncacık şeyden ne olacak dedide ben hala her fırsatta başına kalkıyorum........ve çok zoruma gıdıyo......
boşuna Allah'tan hayırlısını isteyin demiyolar dimi ama şekerim. rabbim doğmuş ve doğacak evlatlarımızı korusun
ayy biz dertsiz başımıza dert arıyoruz resmen ya...Şaka gibi yaa nasıl bir zihnyet bu böyle inanamadım.. Wallahi halimize bin kere şükür..,
Allah o bebeğin ve annesinin yardımcısı olsun.. Aman kızlar dua ederken bile çok dikkatli dua edelim bişler eksik olunca istemediğimiz sonuşlar olabiliyorr..
Ben oğlum doğmadan hep babasına benzesn diye dua ettim ama eksik etmişim yüzü gözü boyu posu benzesin diye belirtmemişim. Şimdi babasının tüm huysuzluğunu almış, aynısından iki tane uğraşıyorum. Azcık dert yansam annem hemen der eksik hacet dilemişsin diye..
canım hatta herşeyın hayırlısı bıle değil şöle dua etmek lazımmış
allahım gönlümdekini hakkımda hayırlı eyle,hakkkımda hayırlı olanı gönlüme razı eyle....
çunku biz hakkımızda hayırlısı bıle başımıza gelse memnun olamayabılıyoruz.........
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?