öncelikle rabbim şifa versin canım...
biz deha ya gidiyoruz...ama ben de değiştirmeyi düşünüyorum artık...
kuzenin nereye gidiyor merak ettim doğrusu...
fizik öğretmenimiz çok iyi ama özel eğitimcilerden pek memnun değilim açıkcası....
yeni bi merkez açılmak üzere arkadaşım oraya geçecek memnun kalırsa 1 ay sonra bizde oraya geçeceğiz bakalım...yediveren var oraya iyi diyorlar ama ben gitmedim henüz görüşmeye...
bir de çiltaş var komşumuz gidiyor baya çocukta ilerleme var özel eğitimciler iyi ama oranında fizikçileri iyi değil...
yeni öğretmenlerde gelecek onlardan memnun kalırsak değiştirmem tabi fizikcimiz çok iyi çünkü..
slm kızlar benim minnş uyurkene bende mutfağı elden geçirdim..
Ama bayağı acıkmışım şimdi fark ettim tavuk haşlamıştım bde kabak çorbası yaptım yoğurt peyni felan filan öğle menüsü olur oda beni akşama kadar tutar zate.. bugün protein sebze günüm cumaya kadar 58 küsürleri görebilirmiyim acep..
Hoşbulduk tatlım. Monti diyeti forumda da var ama ben kısaca bahsedeyim.
Yasaklar kesinlike yasak öncelikle. Beyaz un ve beyazunla yapılan herşey, beyaz şeker, pirinç, patates, havuç, muz, mısır asla yok.
Ekmek olarak tam buğday ekmeği yada kepek ekmek. Ama mümküğnse tam buğday.
Her öğünde mutlaka süt ve süt ürünü ve çiğ sebze yenecek.
Porsiyon sınırı yok. İstediğin kdr yiyorsun.
Sabah ekmek yiyeceksen yumurta yasak. Ama diğer herşey serbest.
Ekmek yemeyeceksen yumurta serbest.
Sabah ve öğlen arası mutlaka yapılacak
Örnek menü mesela şöyle olabilir.
Sabah
Yumurta (ne şekilde istersen istersen), söğüş sebze, süt, peynir, zeytin, şekersiz marmelat yada reçel, maydanoz vs vs. Miktarları sana kalmış.
yada
Buğday ekmek , söğüş sebze, zeytin, peynir, süt yada çay yada meyve suyu (hazır olmayacak), vs vs vs
ara 1 meyve yada az fındık vs
Öğlen
Fırında tavuk, sebze yemeği (etli yada etsiz), yoğurt yada ayran, salata.
yada
Mercimek çorbası (unsuz ve havuçsuz ve patatessiz), sebze yemeği (etsiz), yoğurt yada ayran, salata
Akşam yine öğlene benzer bişiyler.
Çok işe yarayan bi diyet. Zor görünüyor ama yapması kolay ve doyurucu herşeyden önce.
ben kaçıyorum kızlar dersimiz var az sonra çocukları yıkadım giydirip çıkıcaz...
ay canim benim icin ugrasmis yazmissin cok sagol, cokda guzel anlatmissin
biraz zor gorunuyor ama ornek menuyle o kadarda zor degil gibi
ekmek yememek .. bu diyetinde benim icin en zor yani bu olur heralde
dukan diyetine baslamistim ama birakmak zorunda kaldim bi arastiriyim kafama tam anlamiyla yatar icime sinerse bende basliyim .. birlikte yapariz
olucak canim insallah .. cok ugrastiriyorlar ama sonunda veriyorlar vizeyi ..
dun oyle uyuz ettilerki sinir oldum ..
ya aslinda gitmemem gereken bi yerdifazlada gorusmeyiz zaten ayda yilda bir iki ancak
daha yeni girdik iceriye iki dakika gecmedi sen bu kiloyla nasil duruyorsun dedi birisi .. durmuyorum canim rejime basladim 6 kilo verdim geriside gidicek dedim
daha o lafini bitirmeden kocan bisey demiyomu demezmi , ne desinki dedim saskin saskin
ne biliyim erkekler pek kilolu bayanlardan hoslanmiyor guzelim en iyisi bir an once ver bu devirde adamlari evde tutmak zor zaten filan dedi ukala ukala
bide hepsi birden gulmedimi delirdim
esimi evde tutmak icin fizigimi kullanmama gerek yok
zaten esimi benim evde tutmama gerek yok kendisi baya bi evcildir dedim
belli etmemeye calistim ama tum aksamim zehir oldu
sabahda kendime kizdim bosu bosuna taktim diye
ya anlamadigim hani epi topu 10,12 kilo fazlam var
her kilolu bayanin kocasinin gozu disarda olacak diye bi kuralmi var ya
canim 1.takima girmissin,hayirisi olsun senin icin..Hoşbulduk cnm.
Sen çirkinleşmezsin tatlım mümkün deel.
Hoşbulduk tatlım. Monti diyeti forumda da var ama ben kısaca bahsedeyim.
Yasaklar kesinlike yasak öncelikle. Beyaz un ve beyazunla yapılan herşey, beyaz şeker, pirinç, patates, havuç, muz, mısır asla yok.
Ekmek olarak tam buğday ekmeği yada kepek ekmek. Ama mümküğnse tam buğday.
Her öğünde mutlaka süt ve süt ürünü ve çiğ sebze yenecek.
Porsiyon sınırı yok. İstediğin kdr yiyorsun.
Sabah ekmek yiyeceksen yumurta yasak. Ama diğer herşey serbest.
Ekmek yemeyeceksen yumurta serbest.
Sabah ve öğlen arası mutlaka yapılacak
Örnek menü mesela şöyle olabilir.
Sabah
Yumurta (ne şekilde istersen istersen), söğüş sebze, süt, peynir, zeytin, şekersiz marmelat yada reçel, maydanoz vs vs. Miktarları sana kalmış.
yada
Buğday ekmek , söğüş sebze, zeytin, peynir, süt yada çay yada meyve suyu (hazır olmayacak), vs vs vs
Öğlen
Fırında tavuk, sebze yemeği (etli yada etsiz), yoğurt yada ayran, salata.
yada
Mercimek çorbası (unsuz ve havuçsuz ve patatessiz), sebze yemeği (etsiz), yoğurt yada ayran, salata
Akşam yine öğlene benzer bişiyler.
Çok işe yarayan bi diyet. Zor görünüyor ama yapması kolay ve doyurucu herşeyden önce.
kızlar 3 gündür karpuz dışında hiç karbonhitrat yemedim ama bugün bi halsizlik ve sanki baş dönmesi gibibaşım ağrıdı dayanamadım gittim 1 ısırık ev yapımı poğaça ve kuruüzümlü nesfit yedim sütle beraber 3 kaşık gözüm açıldı sanki
siz nasıl dayanıyosunuz bu dukana... bende dünden beri bayağı niyetlenmiştim ama herhalde bana göre değil yoksa vaatleri çok güzel 19 ağustosta hedefime ulaşıyormuşum fazlasıyle ne yapsam bilemedim sizde durum nee
Kolay gelsin maicim.. Kız sen ne süper bi annesin kızz.. ben birtek oğlanı zaptedip tek başıma yıkayamıyorum ancak bende onunla yıkanırsam oluyo yoksa her yer suya batıyo işin içinden çıkamıyom diğer türlüde uzun sürüyo çıkar giydir sen giyin oda ayrı dert en iyisi babası yıkasın akşam gelince diyorum onda da adam çocuğu alıp 2 dk oyalayıp sonra uyutmaya çalışıyo.. Amaç çocuk biran önce ayak altından kalksında beyefendi keyfine baksın.. Deli ediyo beni deliii
einsallah canim butun meleklerimize versin Rabbim sifasini .. Halama hep diyorum sen bi melek annesisin diye cunku melek gibiler .. ne yalanlari var, ne hileleri, ne cikar kavgalari oyle korumasiz kollamasizlar ve oyle duygusallar ki insan imreniyor onlardaki masumiyete .. Mai Allah senin ve senin gibi melek annelerinin her daim gucunu ve sabrini arttirsin ..
Ben evlenip fransaya geldikten sonra, annemlere her gelisinde kapidan girer girmez beni sormus kuzenim .. evleneli 8 sene oldu annem hala der kapidan iceri girince ilk seni sorar diye .. ve beni sadece yazlari gormesine ragmen asla unutmaz .. ve birde bu cocukta zeka geriligi var diyorlar
Tam emin degilim okul konusunda ama sanirim yediveren ismini duymustum halamdan .. Bir dahaki gorusmemde alirim okulun ismini ..
insallah gorursun canim ne kalmis sunun surasinda
kızlar nerdesiniz...
ben de sarma yapayım kocişime diye gittim içini hazırladım yaprağı hasşladım ama hiç sarasım yok...acayip üşengeçliyim üstümde...
ayrı ayrı pişirsem de akşama kendi sarıp yese olmamı...
zaten canım accayip mercimek köfte istiyooo....
benim bu gün 700 gr birden gitmiş...
haberin olsun...
cumadan beri duraklama var gibiydi...
bi anda 700 birden gitti..
e
vet canım haklısın aslında ben de kendimi teselli etmek için ölünce sorgusuz sualsiz cennete gidecekler diyorum ama insanın yine de zoruna gidiyor...
bize zekaında sorun var diyen doktora göre ne görecek ne yürüyecek ne emekleyecek...
şu an kızım emekliyor ve kendine yetecek kadar görüyor...inşallah yürüyecek...
öğretmenlere göre zekasında sorun yok bakalım zaman ne gösterecek...
kızlar nerdesiniz...
ben de sarma yapayım kocişime diye gittim içini hazırladım yaprağı hasşladım ama hiç sarasım yok...acayip üşengeçliyim üstümde...
amin canım inşallah... henüz kesin değil tabi öğretmenlerimizin görüşü bu...yapma yaaaa işte böyle diyonuz hevesleniyorum sonra vaz geçiyorum ben napsam acaba bilemedim yaa inşşş. yarında oruç tutucam mağlum cuma kandil cumada tekgün oruç tutulmaz o yüzden yarından başlıycam ben ne yiycem o zaman sahurda:26::26:
çok sevindim canım senin adına demek zekasında bişey yok o zaman mevlam diğerlerinede inşş.. şifasını verecek senin gibi sabırlı metanetli mutlaka karşılığını alacak canım
ben lahanayı bazen öyle pişiriyorum ince kıyıp pirinçle tadı aynı sarması gibi oluyo ama tabii sadece kendim yiyorum o başka ev halkını kandıramıyorum malesef
amin canım inşallah... henüz kesin değil tabi öğretmenlerimizin görüşü bu...
sahurdada ben ramazan ayında 2 tane mangallık hazırlanmış tavuk budunu tavada pişirip yemeyi düşünüyorum canım....
üzerine 500 ml de su içtim mi tamam hayatta acıkmam akşama kadar...
sen de deneyebilirsin bence...hem
zaten protein geç acıktırıyo...
yok canım malesef ekmek kesinlikle ysak...ekmek hiçmi yok canım şöyle 2 dil. kepek yada tambuğday ekmeğiyle yağsız tost yapsam sahurda akşamada protein ağırlıklı beslensem olmazmı :26:
o zaman sen çorbadamı içmiyceksin iftarda yarın için fikrim olsun diye soruyorum kitabım yok ya acaba alternatif varmı
e
vet canım haklısın aslında ben de kendimi teselli etmek için ölünce sorgusuz sualsiz cennete gidecekler diyorum ama insanın yine de zoruna gidiyor...
bize zekaında sorun var diyen doktora göre ne görecek ne yürüyecek ne emekleyecek...
şu an kızım emekliyor ve kendine yetecek kadar görüyor...inşallah yürüyecek...
öğretmenlere göre zekasında sorun yok bakalım zaman ne gösterecek...
kızlar nerdesiniz...
huhuu kimse var mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?