çok sağol ablamgeçmiş olsun canım anneciğine görüşürüzz...
sağol aylincimbende bayildim o avatara hahaha
özlem 1 naber
özlem 2 bol sans
yesil cay iceyim bari
çok sağol kaptan,inş güzel muhabbetlerimiz olur,mezun olupta ayrılmak nasip olur inş aranızdancanım annene çok geçmiş olssun.. yarın görüşür dah çok sohbet ederiz inşallah bugün ben pek yetişemedim..
innuk çok iyi kilo vermişssin,sende dukancı mısın? nasıl verdin kilolarını bak merak ettim şimdi.aslında dukana başlamak isterim ama yulaf kepeği falan bulup alamam ben ya,netten zaten alışveriş yapmıyorum,ilk iş önce kitap alınmalı,bi süre elimdeki diyeti yapayım da olmadı acil duıkana başlarım artıkHerkese iyi akşamlar bayanlar...
Benim yaramaz bu günlerde çok fene tepemden inmiyor dersem yeridir.. Sabahtan beri sayfam hep açık gidip gelip bakıyorum tam bişe yazcam geliyor elimden tutup içeri götürüyor.. Saat 4 gibi aldım parka götürdüm 1,5 saat parkta oynadı yetmedi eve geldik 1 saatte balkonda oynadı, iki kaşık yemek yesin diye evin içinde sırtımda turlar attık vee niyayet 10 dk önce uyudu..
Şimdi de eşim gelir eli kulağında çıkmam lazım o yüzden..
bugün yine 5 gün 5 kilo fiyetine başladım 1 gün bitti bütün gün patates yedim mideme oturdu resmen bakalım yarına fark edcekmi..
herkes kendine iyi baksın yarın görüşürüz..
hoşgeldin yenilik,bende yeniyim senin gibiben de araniza katiliyorum arkadaslar yarin sabah tartilicam. hedefim 50 kilo...cabucak mezun olmam lazim bebek yapamak istiyoruuummmmm
sağol özlemcimannene cok gecmis olsun canim
hosgeldin tatlim aramiza.
önce bi kendini tanit bakalim, kimsin, kimlerdensin, kilon kac, boyun kac, ne diyeti yapmayi düsünüyorsun :)
iyiyim mutemmm,valla benmde özledim seni ya,alışmışım kızz,bewn annemdeyim cnm,bi kaç gün oldu,bugün evime geçicem cnm,anenm daha iyi,baş ağrısı geçti en azından,baya derin olmuş yarası,Verilmiş sadakası varmış,Allah korumuş valla,sağol cnm sorduğun için.Beyazımm nasılsın canım
Ay özledim seniAnnenin yanına mı gittin, annene mi geldi? annenin saglıgındaki son durum nedir?
hoşgeldin triptofann,ay çok zölemişim sizi ben ya,mutlu oldum görünce,gel cnm arada,bende uğrarım size:)beyazcım çok doğru bi yerdesin inşallah. özlem zaten geçen hafta 1. oldu. sudemde dukanda üstaddır gözümde. ben ya 1 ya 13 diyordum 13 erken davrandı oraya geçtik. ama ben buraya önceden de gelir giderdim şimide gelicem innuk izin verirse. özlem (thirty özlem)açık yeşilçay aldım bugün 3 bardağa 3 tatlı kaşığı kadar koydum biraz acı oldu. acaba çok mu kaynattım.fokur fokur kaynatıyo musun yoksa kaynamış suda bekletiyomusun çayı.midem gurul gurul fena etki ettti hemen.
hoşbulduksaol canım..
hayat her zaman farklı bişey sunuyor bize...
hepside ımtıhan...
ayy canım utandım şimdi bunları duyunca...
halbukı ben hedefe yakınım dıye şımardıydım...
ve bu hafta kılo vereceğimi hiç sanmıyorum...
yınede saol 4 kılo 900 gramı dukanla vermeyı becerdıgım ıcın bana bunu layık görmuşsun....
nev trıpto özlem ve bütün dukancıalrın dıkkatine...
calsıyum ve magnezyum testıni yaptırdım değerlerım ıyı çıktı...
her gun sebze ve proteın ağırlıklı besleniyorum...
24 gun dukan sonrası değerlerım ıyı cıktı..
bıraz daha kılo versın eşimde tahlıllerını yaptırcak
bu arada eşim 88 lerı gördü maş.. 96 larda başlamıştı 26 temmuzda
bu arada yenı gelen beyaz ve yenılık hoşgeldınız....
hoşgeldin canım aramıza, inşallah hedefine bian önce ulaşırsın. çocuklarınıda allah bağışlasın tatlım.
sağol bal.
başınız sağolsun cnm,yattığı yerler nur olsun inş.Allah geride kalanlara sabır versinhepinize günaydın arkadaşlarr..
kusura bakmayın dün hiç giremedim. cenazemiz vardıteyzemin eşi vefat etti kallp krizi geçirmiş gece sahurda haber geldi. daha 46 yaşındaydı, ölüm hepimiz için ama genç olunca insan biraz daha fazla üzülüyor. teyzemde henüz 41 yaşında 3 çocukla bi başına kaldı. en büyük oğlu cizrede asker 4-5 günü kalmıştı terhisine. birliğine haber verdiler ama komutanları yollayamayız tek başına konvoyla çıkmaları lazım en erken 1 haftada gelir demiş çocuğun haberi yok daha.
off ya işi çok zoramin innuk'cum. teyzem perişan halde onu görünce insan ölene başka geride kalana başka üzülüyor. 3 erkek çocukla kaldı kadın, çocukların tam deli çağları en küçüğü lise 2 ye gidiyor normalde zaptedemiyordu şimdi hali ne olur bilemiyorum.
hoşgeldin hepberacımmrb innuk..galiba takım kaptanı sensin..ben 9. takımdan hepbera...boş yeriniz varsa sizin takıma geçmek istiyorum..huzursuzluktan bıktım
arkadaslarim ben dukan diyetinde karar verdim. bu sabah 60kilo geldim. 10 kilo vermem lazimboyum fena sayilmaz 1.70 ama 52 kilolardan 8 ayda bu kiloya ciktim tamamen is stresiyle...buzdolabi canavari gibi geciyordu gunler...dun aksam bile buzdolabinda yasadim yaaaaaa:84: aranizda dukan diyeti yapanlariniz var mi....malum ben yeni uye oldugum icin gecmisi o kadar kolay okuyup bitiremedim
aklımı karıştırıyorsunuz valla bende mi dukancı olsam
arkadaslarim ben dukan diyetinde karar verdim. bu sabah 60kilo geldim. 10 kilo vermem lazimboyum fena sayilmaz 1.70 ama 52 kilolardan 8 ayda bu kiloya ciktim tamamen is stresiyle...buzdolabi canavari gibi geciyordu gunler...dun aksam bile buzdolabinda yasadim yaaaaaa:84: aranizda dukan diyeti yapanlariniz var mi....malum ben yeni uye oldugum icin gecmisi o kadar kolay okuyup bitiremedim
aylincim sen yarın listeye alınıyorsun zatenn.. geçen hafta 1. haftandı listede değildin bu hafta listedesin ok canım sorun yok. zaten yeni gelen ilk cumasında bildirim yapıyorki başlangıç kilosu olarak yazılıyor ok canım..abla ben aliniyorum saniyodum yarin listeye
dukancilar sorum olacakkkk! :
seyir evresini okuyorum su an...
Siz nasil yapiyorsunuz?
1/1 mi, 2/7 mi, 5/5 mi???
2/7 basen ve selulit olan bayanlar icin diyo ama 5/5 daha hizli verdiriyomus ama 20gün icinde öbür gruplara yetisiyormussun
hangiisini yapayim bilemedim ya
sudem özlem1 siz ne yapiyosunuz?
kızlar nasılsınız ben bugün çok halsizim yaaa((
sabah beri yemeğimi yaptımbirazdan dışarı çıkıcam akşama anca iftara yakın gelirim gelir gelmez tartılıp söylerim sabah tartılmadım inşşşş.. tartı yüzümü güldürür bakalım dua edin banaa:))
innukcum tebrik ederim valla nerdeyse tatilde aldığın kilolar gitmiş naptın da gitti kaç kilo almıştın ki
menünüzü paylaşın diyorsunda senin menünü göremiyorum benn geleli sahurda senin dediğin gibi yedim bugün
vazgeçilmezim yağsız kepekli tost
bol söğüş maydanoz
1 haşlama yumurta
azcık peynir
1 kasede yoğurt
akşamki menüm
yarım kase tarhana çorba
1 pors.fırında köfte
yine fırında az yağlı sebze ızgara
ayran
görüşürüz kızlar kendinize iyi bakınnn
innuk çok iyi kilo vermişssin,sende dukancı mısın? nasıl verdin kilolarını bak merak ettim şimdi.aslında dukana başlamak isterim ama yulaf kepeği falan bulup alamam ben ya,netten zaten alışveriş yapmıyorum,ilk iş önce kitap alınmalı,bi süre elimdeki diyeti yapayım da olmadı acil duıkana başlarım artıkŞimdilik değilim canımda heran olabilrim (cümleye bak hizaya gel)
Ayıp olacak biraz ama bu bu kiloyu toplam 1 yılda verebildim canım beaa.. eylül 2010 da girmiştim takımlara.. o zamandan beri iki ileri bir geri gidiyorum işte ilk başlarda güzel yiyordum emziriyordum o zaman çünkü bol bol su yeşil çay ve salata ile verdim yaklaşık 7-8 kilosunu herşeyi yiyordum ama sırasını değiştiriyordum mesela yemeğe çorba- salata- yoğurt sırası ile başlıyor sonra anayemeğimi yiyordum (yer kalırsa) , sonram martta emzirmeyi kestim ve spora başladım aynı zamanda kalori sayıyordum..O sekilde de bi 5-6 kilo gitti kalınıda mayıstan bu yana sallan yuvarlan vermeyi deniyorum en son temmuzda dukanla 4 kg kadar verdim ve bıraktım bıraktığımdan beri aynı 1 verip bi alıyom benimde dukana dönmem gerek artık..
selam kızlar .bu ara diete konusunda pek başarılı olamıyorum midemden dolayıda biliyorsunuz bazı ilaçlar kullanmaya başladım.3 gündür de su pek içmiyorum dışarda işlerim vardı elime su şişesi alıp dolaşamadım malum oruçtayız artık ondanmı ilaçlardanmı bilmem ödem oldu bende ellerim ayaklarım fena şiştiler. bu haftayı ve önümüzdeki haftayı es geçmek istiyorum ben bayramdan sonraki haftaya bildirime başlayabilirim ancak .çünki 3 günde nerdeyse 2 kilo farketti bende bu sabah 67,6 çıktım e doğru değil bu kilom malum. ödem için çay vs de içemiyorum ilaçlar bitene kadar bitkisel şeylerde kullanamıyacağım.artık bana 2 hafta izin verirsiniz yemeklerime hem dikkat etmeye çalışıyorum hemde mideden dolayı yasak olan şeyler var baya o nedenle karışığım bu ara patates yemekle meşgulüm genelde(((
bu hafta ve önümüzdeki hafta bildirimde ben bildirim yapmayacağım ama bayramdan sonra başlıcam bildirime yine o zamana dek ilaçlar da biter gerçi 2 kademe ilaca geçicem ama bakarız artık ben yine arada girer bakarım size ok
KAPTAAANNNNNNNNNNNN duy sesimiii :))
Tamam papatyacım geçmiş olsun sana canım, sendeki durumun farkındayım zaten takımada pek uğrayamıyorsun sağlığın yerinde olsunda gerisi önemli değil tatlım.. 2 hafta izinlisin geldiğinde devam etmek istersen alırız seni listeye ok ?
Canım bizim takımın nerdeyse yarısı dukancı..
şu an aktif olarak devam eden thirtyfour, sudem ve aylin var.. bende kararsızım tekrar başlasam mı başlamasam mı diye.. ama yarın itibariyle başlıycam galiba ayy yine kararsız kaldım hee..
aylincim sen yarın listeye alınıyorsun zatenn.. geçen hafta 1. haftandı listede değildin bu hafta listedesin ok canım sorun yok. zaten yeni gelen ilk cumasında bildirim yapıyorki başlangıç kilosu olarak yazılıyor ok canım..
canım sen 1+1 yap en kolay o çünkü.. 5+5 den farkı yok 20 günden fazla süreceği için zaten aradaki fark bu süreçte kapanıyormuş kitap öyle diyordu.. Sen 1+1 yap ki sıkılma.. Özlemde 1+1 yapıyor sudem tam bilmiyom ama galiba o da 1+1 yapıyordur.
Valla aslıcım geldiğim günün hemen ertesi sabahı tartıldığımda 60,1 gördüm yuhh dedim.. Ama nasıl bir şişlik vardı birde tatilde reglim gelmesin diye ilaç falan kullanmıştım onu bıraktım birde üzerine regli oldum 1,5 kilo zaten öyle gitti.. Ödem attım yani.. Kalan kiloyuda geldiğimden beri sık sık ama az az yiyerek verdim, dünde sadece patates rejimi yaptım az önce bozdum bu tek besin hiç bana göre deell yapamıyorum ben..
Netica olarak yarın sabah bu sabah tartıldığım kiloyu yazcam çünkü bugün oruç değilim ve gece sahura kalkcam için sabahta tartılamam ondan yani.. Kısacası bana tatilin maliyeti + 300 gr oldu malesef...
Ben yarından itibaren tekrar dukanamı başlasam bilemedim eğer benimle başlarsan gel birlikte yapalım beraber şurda kalmış 5-6 kilo verelim gitsin be aslı hee nediyon bak eylülde tam bir yılımız olcak ayıp bize beaaa
innuk çok iyi kilo vermişssin,sende dukancı mısın? nasıl verdin kilolarını bak merak ettim şimdi.aslında dukana başlamak isterim ama yulaf kepeği falan bulup alamam ben ya,netten zaten alışveriş yapmıyorum,ilk iş önce kitap alınmalı,bi süre elimdeki diyeti yapayım da olmadı acil duıkana başlarım artıkŞimdilik değilim canımda heran olabilrim (cümleye bak hizaya gel)
Ayıp olacak biraz ama bu bu kiloyu toplam 1 yılda verebildim canım beaa.. eylül 2010 da girmiştim takımlara.. o zamandan beri iki ileri bir geri gidiyorum işte ilk başlarda güzel yiyordum emziriyordum o zaman çünkü bol bol su yeşil çay ve salata ile verdim yaklaşık 7-8 kilosunu herşeyi yiyordum ama sırasını değiştiriyordum mesela yemeğe çorba- salata- yoğurt sırası ile başlıyor sonra anayemeğimi yiyordum (yer kalırsa) , sonram martta emzirmeyi kestim ve spora başladım aynı zamanda kalori sayıyordum..O sekilde de bi 5-6 kilo gitti kalınıda mayıstan bu yana sallan yuvarlan vermeyi deniyorum en son temmuzda dukanla 4 kg kadar verdim ve bıraktım bıraktığımdan beri aynı 1 verip bi alıyom benimde dukana dönmem gerek artık..
Tamam papatyacım geçmiş olsun sana canım, sendeki durumun farkındayım zaten takımada pek uğrayamıyorsun sağlığın yerinde olsunda gerisi önemli değil tatlım.. 2 hafta izinlisin geldiğinde devam etmek istersen alırız seni listeye ok ?
korktum bir angireyim tabi listeye zateeen moralim bozuldu, su sali günü kacamagimdan atak evresi bozuldu yaa... 95,3 gösterdim... fazlada gitmiyor halbuki dün 1 saat kosu bandi yaptim...
bugün cok az yicem yesil cay icecem ve 3 litre su icecem ve yine insallah kosu bandi yapicam... 94,8 olsun göreyim yaa....
tamam 1/1 yapayim...
peki abla 1/1 nedemek oluyor pek anlamadim ben bunu... 1 gün protein 1 gün sebze onu anladimda...
mesela kiymali kabak yapamam mi? proteinle sebzeyi karistirmicam mi anlamadim?
tarifeler cok ilginc kitap da yaa hicbiri lezzetli gelmedi bana
mesela benim kafamda su yemekler vardi hep:
domatesli soganli taze fasulye... (1 tatli kasigi zeytinyag ile birsey olmaz sanirim ya?)
veya soganli kiyma az antep salcasiyla kavurcam... kabaklari haslicam ortasini yarcam, icine kiymayi koycam üzerine dmates dogricam ve firina vercem az yagli kasar peynirle.... bu yasak mi anlamadim?
yadaaa kiymali yumurta?
kasarli mantar mikrodalgafirinda?
patlican ezmesi yogurtlu sarmsakli? közlenmis
havuc ezmesi yogurtlu (okudum cok az tüketilcek haftada 1 kere yaparim salata niyetine)
yada kiymali salcali soganli bamya yemegi) (bamya göremedim kitapda)
kiymali pirasa yemegi soganli salcali...
böle yemekler yani?
hepsine cok cok azzz 1 tatlikasigi zeytinyagi katarim olmazmi) ????
bilgilendirin beni
korktum bir angireyim tabi listeye zateeen moralim bozuldu, su sali günü kacamagimdan atak evresi bozuldu yaa... 95,3 gösterdim... fazlada gitmiyor halbuki dün 1 saat kosu bandi yaptim...
bugün cok az yicem yesil cay icecem ve 3 litre su icecem ve yine insallah kosu bandi yapicam... 94,8 olsun göreyim yaa....
tamam 1/1 yapayim...
peki abla 1/1 nedemek oluyor pek anlamadim ben bunu... 1 gün protein 1 gün sebze onu anladimda...
domatesli soganli taze fasulye... (1 tatli kasigi zeytinyag ile birsey olmaz sanirim ya?)
veya soganli kiyma az antep salcasiyla kavurcam... kabaklari haslicam ortasini yarcam, icine kiymayi koycam üzerine dmates dogricam ve firina vercem az yagli kasar peynirle.... bu yasak mi anlamadim?
yadaaa kiymali yumurta?
havuc ezmesi yogurtlu (okudum cok az tüketilcek haftada 1 kere yaparim salata niyetine)
böle yemekler yani?
bilgilendirin beni
dukan zor bi diyet galiba...önceki takımdan da deneyen arkadaşlar vardı..pek uygulayamadılar..
aylincim bu yazdıklarının hepsi olur..
yani saf protein günlerinde atak dönimdeki gib besleniyorsun..
protein+sebze günlerinde ise yazdığım seide sadece sebze ile yapılmış yemekte yiyebilirsin yada kıyma et tavuk vs. ile beraber hazırlanmış sebzede yiyebilirsin sonuç olarak önemli olan yasak olanları yemek örn. sebzelerden patates, bezelye yasak.. havuçta sanırım ya pişmiş yada çiğ tüketiliyor belli bir sınırı var..
onun dışında
közlenmiş patlıcan yoğurt ok,
taze fasülye ok ama zeytin yağı katma ben onu tüm malzemeleri bir tencereye doğrayıp yapıyordum yağsız yani kavurmadan..
kıymalı yumurta ok
fırında kaşarlı mantar ok ama kaşar light olsun yani yağ oranı 10 u geçmeyen kaşar olucak..
fırında kabak tarifin ok ama patates olmasın içinde..
umarım yeteri kadar açıklayabilmişimdir..
SÜPERRRRRRRRRRcok sevindimm , anladim anladim
tamam yüzde 10 yag gecmicek... yag katmadan kiymayi nasil kavuracam ben? kiymali soganli kabak yemegini de cok severim ben...
yada kiymali pirasa yemegi... ???
azıcık su eklersen yağsız olur bu iş:)....ben yemek yaparken soğana az su ekliyorum.pişmiş-kavrulmuş arası bişey oluyo..yemek piştikten sonra istiyorsam yağ ve tuz ekliyorum...
sen miydin 50 li kilolara kadar inip yeniden alan?yanlış mı hatırlıyorum
kim benmi? ay ben ömrümde 50 yi görmedimben kesinlikle degilim
ben 83-95 oynuyorum her sene böle
beyazcım çok doğru bi yerdesin inşallah. özlem zaten geçen hafta 1. oldu. sudemde dukanda üstaddır gözümde. ben ya 1 ya 13 diyordum 13 erken davrandı oraya geçtik. ama ben buraya önceden de gelir giderdim şimide gelicem innuk izin verirse. özlem (thirty özlem)açık yeşilçay aldım bugün 3 bardağa 3 tatlı kaşığı kadar koydum biraz acı oldu. acaba çok mu kaynattım.fokur fokur kaynatıyo musun yoksa kaynamış suda bekletiyomusun çayı.midem gurul gurul fena etki ettti hemen.
saol canım..
hayat her zaman farklı bişey sunuyor bize...
hepside ımtıhan...
nev trıpto özlem ve bütün dukancıalrın dıkkatine...
calsıyum ve magnezyum testıni yaptırdım değerlerım ıyı çıktı...
her gun sebze ve proteın ağırlıklı besleniyorum...
24 gun dukan sonrası değerlerım ıyı cıktı..
bıraz daha kılo versın eşimde tahlıllerını yaptırcak
bu arada eşim 88 lerı gördü maş.. 96 larda başlamıştı 26 temmuzda
bu arada yenı gelen beyaz ve yenılık hoşgeldınız....
hepinize günaydın arkadaşlarr..
kusura bakmayın dün hiç giremedim. cenazemiz vardıteyzemin eşi vefat etti kallp krizi geçirmiş gece sahurda haber geldi. daha 46 yaşındaydı, ölüm hepimiz için ama genç olunca insan biraz daha fazla üzülüyor. teyzemde henüz 41 yaşında 3 çocukla bi başına kaldı. en büyük oğlu cizrede asker 4-5 günü kalmıştı terhisine. birliğine haber verdiler ama komutanları yollayamayız tek başına konvoyla çıkmaları lazım en erken 1 haftada gelir demiş çocuğun haberi yok daha.
mrb innuk..galiba takım kaptanı sensin..ben 9. takımdan hepbera...boş yeriniz varsa sizin takıma geçmek istiyorum..huzursuzluktan bıktım
selam kızlar .bu ara diete konusunda pek başarılı olamıyorum midemden dolayıda biliyorsunuz bazı ilaçlar kullanmaya başladım.3 gündür de su pek içmiyorum dışarda işlerim vardı elime su şişesi alıp dolaşamadım malum oruçtayız artık ondanmı ilaçlardanmı bilmem ödem oldu bende ellerim ayaklarım fena şiştiler. bu haftayı ve önümüzdeki haftayı es geçmek istiyorum ben bayramdan sonraki haftaya bildirime başlayabilirim ancak .çünki 3 günde nerdeyse 2 kilo farketti bende bu sabah 67,6 çıktım e doğru değil bu kilom malum. ödem için çay vs de içemiyorum ilaçlar bitene kadar bitkisel şeylerde kullanamıyacağım.artık bana 2 hafta izin verirsiniz yemeklerime hem dikkat etmeye çalışıyorum hemde mideden dolayı yasak olan şeyler var baya o nedenle karışığım bu ara patates yemekle meşgulüm genelde(((
bu hafta ve önümüzdeki hafta bildirimde ben bildirim yapmayacağım ama bayramdan sonra başlıcam bildirime yine o zamana dek ilaçlar da biter gerçi 2 kademe ilaca geçicem ama bakarız artık ben yine arada girer bakarım size ok
KAPTAAANNNNNNNNNNNN duy sesimiii :))
tamam 1/1 yapayim...
yadaaa kiymali yumurta?
böle yemekler yani?
bilgilendirin beni
dukan zor bi diyet galiba...önceki takımdan da deneyen arkadaşlar vardı..pek uygulayamadılar..
kız o zaman beni Allah söyletti diyelim:)...inşallah o kiloya inersin..
ay ay ay kimler gelmis, arada ugra kiz buraya, nese getiriyorsun :)
ee süper cnm cok sevindim. bende 2 hafta sonra tekrar bi kan kontrölüne gideyim, hem guatrama baktiririm...
canim basiniz saolsun. inan sanki ben yazmisim msji. benimde arkadasimin babasi vefat etmisti gecen ay, yazmistim buraya belki hatirlarsiniz.
oda 46-47 yaslarindaydi ve kalp krizi gecirdi, 3 tanede cocugu var
canim arkadasimda perisan oldu...
hosgeldin cnm, 9 takim dagildi resmen... herkes kacti
papatyacim cok gecmis olsun, sagligina kavusunca bol bol paylasim bekliyoruz bu günlerin telafisi olarak :)
canim yag kullanma... veremezsin kilo... yagdan vazgec. ben teflon tava ve tencere aldim kendime. yagsizda gayet iyi oluyor hersey, hic yapismiyor...
canim hic zor degil, o kadar kolay ve rahat bi diyet ki...
ayy ben hep 1 tatli kasigi kullaniyordum yag, tavuk gögsünü yaparken tavada... 3 gündür tüüüh
neyse pazara kadar yag yoooktmm teflon var bizde orda kavururum kiymayi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?