Cuma Zayıflama Yarışması 1. Takım

Hiç başlamayın sonradan dert oluyo başınızaa :)

azaltarak gitmekde iyi fikir işe yararsa kahramanımsın april :))
canım ne zaman hazır olursan ozaman başla kendine hedef koy ilk önce. hergün sadece 15 tane diye ,bu bikaç ay devam etsin sonra bakarız. belki sen daha öncesinde dahada azalta azalta gidersin...herşey senin elinde kuzumama diyetini etkilerse hemen yardım al burdan konuşuruz canım

metabolizmanı hızlandır!! kaynak women health dergisi
Aşağıda verdiğim ipuçları, metabolizmanın yavaş çalışan birine göre biraz daha fazla çalışmasını sağlayabilir ama kilo verme hızın değişmiyor ve artmıyor ise bunun sadece metabolik hız ile ilgisi olmayabilir.

Porsiyonlarına ve öğün saatlerine dikkat et. Uyku saatlerinin düzensiz ve kalitesiz olması da metabolizmanın hoşuna gitmez. Tiroid problemin varsa metabolizman yediklerine göre değil, tiroit hormonuna göre karar verir. Bu ayrıntıları da unutma!
1. Hareket et: Birinci sıraya egzersizi koymam çok hoşuna gitmeyebilir ama metabolik hızı arttırmak demek, aslında vücudundaki kas kitlesini arttırmak demek. Diğer seçeneklerin de metabolik hız üzerinde etkisi var ama bu etkiler çok da büyük rakamlara ulaşmıyor. Diğer taraftan kas kitlesini arttırmak demek, az önce anlattığım gibi 24 saat boyunca daha çok kalori yakabilmek demek! Kim istemez ki... Bunun için yapman gereken şey, hareketli bir yaşamı seçmek.
2. Günde iki fincan yeşil çay iç: Metabolizmayı hızlandırabilecek en güzel içeceklerden biri yeşil çay. Hem bunu yapıyor, hem de içindeki antioksidanlar sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Zayıflarken sadece kilo vermiyor, aynı zamanda güçleniyorsun. Günde iki fincan tarçınlı yeşil çay sana ve metabolizmana iyi gelebilir.
3. Kafein al: Kahve sadece uyarıcı değil, metabolik hızı da arttırabiliyor. Günde bir, iki fincan kahve içmeni tavsiye ederim. Bir fincan sabah, bir fincan da öğleden sonra iç ve metabolizmanı canlandır.
4. Balık ye: Proteini et, balık, tavuk, hindi, süt, yoğurt, ayran, peynir ve yumurtadan alıyoruz. Bu grup kas kitlesi için çok değerli ve daha güçlü kaslarımızın olması için günlük beslenmemizde almamız şart. Yeteri kadar protein almak, hem tok kalmak hem de metabolizmayı çalıştırmak demek. O zaman, her öğüne biraz protein koy. Vejetaryensen süt, yoğurt, ayran, kurubaklagiller ve yumurtayı sık sık tüketmeyi unutma.
5. Ara öğünlerini unutma: Ben diyorum ya her zaman, sık sık beslen. Ama uygun miktarlarda tabii... Kendini üç saatten fazla aç bırakma. Örneğin sabah iki ceviz atıştır, öğleden sonra bir fincan sütlü kahve iç. Bu ara öğünler metabolizmanı hzılandırıyor. Aç kalmak metabolizmayı yavaşlatır. Düzensiz beslenmek metabolizmanın hiç hoşlanmadığı bi durum! Haydi planını yap; kendine her iki, üç saatte bir 100 kalorilik bir ara öğün bul, metabolizmanın hızlanmasına yardım et.

çok güzelll uygulamaya çalışmalıyız...

evet kahve ve yeşilçayı okadar içemem ama diğerleri uygulanabilir şeyler
bende aynı ya tamda onu düşünüyordum..Nasıl yapsam da içsem diye offf sevmiyorum ki yeşilçayı kahveylede pek aram yok aklıma bile gelmez kolay kolay,neyse düşüneceğm bir yol iyi geceler canımmm

tamam çok teşekkür ederim yok ilk azaltırım ne kadar azaltabilirsem zaten günlük menüyü eklerken onuda eklerim :))

AŞIRI YEMEK YEMENİ ENGELLEYECEK 7 TAVSİYE
1-Sağlıklı Beslenmeye Özen Göstermelisin!
Televizyon karşısına geçtin ve canın bir şeyler yemek istedi. Tabii ki ye fakat düşük kalorili olmasına özen göster. Hafif bir şeyler atıştır.

2-Özellikle Günlük Hayatta Sevdiğin Şeyleri Tüketmeye Dikkat Et!
Yemekten keyif aldığın besinleri porsiyonlarını az tutarak gün içinde tüketmen, hem fazla kilo almanı hem de psikolojik olarak rahatlamanı sağlayacaktır.

3-Yediğin Yemeklerin Porsiyonuna Dikkat Et!
Sevdiğin kalorili yiyecekleri hayatından tamamen çıkarma. Sadece küçük miktarlarda tüket.

4-Bol Miktarda Meyve ve Sebze Tüket!

Meyve sebzelerden lif ve vitamin açısından zengin olanları hayatından eksik etme.

5-Sıvı Tüketimiyle Aldığın Kalorileri Sıfırla!

Yüksek kalorili kola veya gazoz gibi besin değeri düşük içeceklerden kaçın. Alkol kullanıyorsan iki kadehi aşma. Bol bol su içmeye özen göster.

6-Egzersizleri Düzenli Hale Getir!

İlgi duyduğun spora zaman ayır ve bunları düzenli olarak yap.

7-Suçluluk Duygusundan Uzaklaş!

Yediklerini fazla kaçırdıysan bunu sorun etme ve kendini suçlu hissetme. Bir araştırmaya göre, yediklerinden suçluluk duyan kişiler, daha fazla kilo almaya yönelen besin tercihlerinde bulunuyorlar.

Kızlar ben geldim kimse kalmamış ben yokken neler olmuş öyle harikasiniz valla gruplara ayırmak süper olmuş neyse benim raha5sizliktan dolayi yemek düzeni alt üst oldu yarından itibaren yazayım listeyi herkese iyi geceler

Birde bugün regl oldum ama ilk defa fazla cikmadim sanırım hala sigaranın etkisindeyim kg 81.5

Birde bugün regl oldum ama ilk defa fazla cikmadim sanırım hala sigaranın etkisindeyim kg 81.5
selam canım bence artık vucudun alıştı reglden sonra inebilirsin bence hoşgeldin canım tekrarben tam çıkıyordum gördüm iyi geceler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…