- 6 Şubat 2015
- 456
- 229
- 53
- 33
Hiç başlamayın sonradan dert oluyo başınızaa :)evet çok harika demi
hayır pek oralarda gözüm yokaçıkcası ben çok kuralcıyımdır küçüklüğümden beri zararlı diye aklıma girmişse zararlıdır mesela öldürseler yapamam o nedenle içmedim hatta bir dene dediklerinde de içmedim çok pis laf sokmuşluğum vardır bana sormazlardı bile ama içene karışmam sonuçta kendi hayatı bırkamakm istemiyorsa zorlamam yani bu nedenle pasif içici olmuşluğum vardır kafelerde falan mecburen
çokmuş ya hakikaten
canım ne zaman hazır olursan ozaman başla kendine hedef koy ilk önce. hergün sadece 15 tane diye ,bu bikaç ay devam etsin sonra bakarız. belki sen daha öncesinde dahada azalta azalta gidersin...herşey senin elinde kuzumazaltarak gitmekde iyi fikir işe yararsa kahramanımsın april :))
tamam april yararlı yazılar peşindeyim burda paylaşcamda onu okuyorum seninle işim yok görüşürüz canımkızlar bişey diyormusun ben çıkıyorum birazdan
çok güzel paylaşınca okurum zaten mobilden görürüm uyumazsamtamam april yararlı yazılar peşindeyim burda paylaşcamda onu okuyorum seninle işim yok görüşürüz canım
paylaştım bile bakınıyorum öyle işteçok güzel paylaşınca okurum zaten mobilden görürüm uyumazsamgrşrzz
çok güzelll uygulamaya çalışmalıyız...metabolizmanı hızlandır!! kaynak women health dergisi
Aşağıda verdiğim ipuçları, metabolizmanın yavaş çalışan birine göre biraz daha fazla çalışmasını sağlayabilir ama kilo verme hızın değişmiyor ve artmıyor ise bunun sadece metabolik hız ile ilgisi olmayabilir.
Porsiyonlarına ve öğün saatlerine dikkat et. Uyku saatlerinin düzensiz ve kalitesiz olması da metabolizmanın hoşuna gitmez. Tiroid problemin varsa metabolizman yediklerine göre değil, tiroit hormonuna göre karar verir. Bu ayrıntıları da unutma!
1. Hareket et: Birinci sıraya egzersizi koymam çok hoşuna gitmeyebilir ama metabolik hızı arttırmak demek, aslında vücudundaki kas kitlesini arttırmak demek. Diğer seçeneklerin de metabolik hız üzerinde etkisi var ama bu etkiler çok da büyük rakamlara ulaşmıyor. Diğer taraftan kas kitlesini arttırmak demek, az önce anlattığım gibi 24 saat boyunca daha çok kalori yakabilmek demek! Kim istemez ki... Bunun için yapman gereken şey, hareketli bir yaşamı seçmek.
2. Günde iki fincan yeşil çay iç: Metabolizmayı hızlandırabilecek en güzel içeceklerden biri yeşil çay. Hem bunu yapıyor, hem de içindeki antioksidanlar sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Zayıflarken sadece kilo vermiyor, aynı zamanda güçleniyorsun. Günde iki fincan tarçınlı yeşil çay sana ve metabolizmana iyi gelebilir.
3. Kafein al: Kahve sadece uyarıcı değil, metabolik hızı da arttırabiliyor. Günde bir, iki fincan kahve içmeni tavsiye ederim. Bir fincan sabah, bir fincan da öğleden sonra iç ve metabolizmanı canlandır.
4. Balık ye: Proteini et, balık, tavuk, hindi, süt, yoğurt, ayran, peynir ve yumurtadan alıyoruz. Bu grup kas kitlesi için çok değerli ve daha güçlü kaslarımızın olması için günlük beslenmemizde almamız şart. Yeteri kadar protein almak, hem tok kalmak hem de metabolizmayı çalıştırmak demek. O zaman, her öğüne biraz protein koy. Vejetaryensen süt, yoğurt, ayran, kurubaklagiller ve yumurtayı sık sık tüketmeyi unutma.
5. Ara öğünlerini unutma: Ben diyorum ya her zaman, sık sık beslen. Ama uygun miktarlarda tabii... Kendini üç saatten fazla aç bırakma. Örneğin sabah iki ceviz atıştır, öğleden sonra bir fincan sütlü kahve iç. Bu ara öğünler metabolizmanı hzılandırıyor. Aç kalmak metabolizmayı yavaşlatır. Düzensiz beslenmek metabolizmanın hiç hoşlanmadığı bi durum! Haydi planını yap; kendine her iki, üç saatte bir 100 kalorilik bir ara öğün bul, metabolizmanın hızlanmasına yardım et.
evet kahve ve yeşilçayı okadar içemem ama diğerleri uygulanabilir şeylerçok güzelll uygulamaya çalışmalıyız...
bende aynı ya tamda onu düşünüyordum..Nasıl yapsam da içsem diye offf sevmiyorum ki yeşilçayı kahveylede pek aram yok aklıma bile gelmez kolay kolay,neyse düşüneceğm bir yol iyi geceler canımmmevet kahve ve yeşilçayı okadar içemem ama diğerleri uygulanabilir şeyler
tamam çok teşekkür ederim yok ilk azaltırım ne kadar azaltabilirsem zaten günlük menüyü eklerken onuda eklerim :))canım ne zaman hazır olursan ozaman başla kendine hedef koy ilk önce. hergün sadece 15 tane diye ,bu bikaç ay devam etsin sonra bakarız. belki sen daha öncesinde dahada azalta azalta gidersin...herşey senin elinde kuzumama diyetini etkilerse hemen yardım al burdan konuşuruz canım
tamam anlaştık bebem sanada iyi geceler sonra yine grsrztamam çok teşekkür ederim yok ilk azaltırım ne kadar azaltabilirsem zaten günlük menüyü eklerken onuda eklerim :))
iyi geceler canıım :)tamam anlaştık bebem sanada iyi geceler sonra yine grsrz
sağol canım gel seninle de olsunKızlarrr.. Gece kuşları.. Fırsatını buldum bi bakem dedim.. Ne muhabbetler dönmüş öyle.. Tatlı tatlı muhabbetleriniz olsun kızlarrr.. :)
Kızlar ben geldim kimse kalmamış ben yokken neler olmuş öyle harikasiniz valla gruplara ayırmak süper olmuş neyse benim raha5sizliktan dolayi yemek düzeni alt üst oldu yarından itibaren yazayım listeyi herkese iyi geceler
selam canım bence artık vucudun alıştı reglden sonra inebilirsin benceBirde bugün regl oldum ama ilk defa fazla cikmadim sanırım hala sigaranın etkisindeyim kg 81.5
Hoş buldum canım iyi gecelerselam canım bence artık vucudun alıştı reglden sonra inebilirsin bencehoşgeldin canım tekrar ben tam çıkıyordum gördüm iyi geceler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?