- 15 Şubat 2009
- 3.942
- 1.890
- 723
Bidaha 20.00 birakma yemegini busan olsun engec 18.00 de bitir yemegini canimkızlar günaydınlar..........
dün hiç hesapta olmayan şeyler oldu. arkadaşa gidecektik, özellikle söylettim eşime diyet yapıyoruz de diye. neyse kız hazırlamış birşeylerbugün +100 düm cumaya göre
dünkü menüm
06:30 yarım ceviz sonrasında çok acıktım kızlar başladım yemeye
07:00 1 ceviz, 1 bardak ayran, 30gr kadar kuru meyve
12:00 maydonozlu, soğanlı 2 yumurta, 4 dl kadar tb ekmek, "1 domates, 1,5kk peynir
15:00 yarım domates, yarım tabak pırasa yemeği(suyunu içmedim yağlıydı), 1/4 kase yoğurt
20:00 ve yememem gereken şeyler: yerım çiğköfte dürüm ve 3 kaşık kadar mantı.
kızlar cıslar vardı ama en sağlıklı olanları seçtim, bu kadar oldu
su:2,5 lt kadar, spor:1- 1,5 saat kadar yürüyüş
Cok guEl menun begendimGünaydın kızlaar dünki menüm 8.00 1 dilim ekmek 1 rafan yumurta 5 zeytin
12.00 bir tabak arnavut ciğeri bir bardak ayran
16.00 bir bardak süt
18.00 1 tabak ızgara tavuk 200 ml zero
2 lt su 30 mekik 50 squat 30 dakikada koşu
menün çok güzel de kola gibi zararlı şeyleri artık bırakmıştık canım. daha faydalı şeyler ye. kolasız olmaz diyorsan ben meyveli soda içiyorum güzel onlar da....Günaydın kızlaar dünki menüm 8.00 1 dilim ekmek 1 rafan yumurta 5 zeytin
16.00 bir bardak süt
tamam canım beraberiz yenmicez yicez onu çıtır çıtır yicez....Katmaz olurmuyz senle beni kanka yaptilarkankitom sakin cisss lardan yeme tamammi dalini yenelim
kız yine çikolata yemişsin. kızacaktım ama baktım light bi de ara öğün sustumGunaydin kizlar hepinizin kadinlar gunu kutlu olsun
Dunku menum
10.30 1h.yumurta bolsalata 1d.k.ekmek cay 1.K.kpeynir
13.001bardaksut 1light cikolatakaplibuskuvi
14.00 1 elma
18.00 4y.kbulgurpilavi 6y.kfasulye 1parca et
21.00 1 cay 1hurma
Yatmadan yogurtlubiber limonlu kurumu yedim
2ltlimonlusu 45dkk tempoluyuruyus
15dkka kalcabasen hareketleri
Yarina deneme tartisi kizlarrrdelidivane kankito dikkat et
Kizlar dikkat edin bak bugun pazar diye salmayin gendinizi cumaya kulaklarimizi cekiverirler yohsam
normalde aslaBidaha 20.00 birakma yemegini busan olsun engec 18.00 de bitir yemegini canim
Günaydın canım spora bayıldım benim bel sorunum olduğu için uzun sporlar yapamıyorum ama yapanlara ozeniyorumGünaydın kızlaar dünki menüm 8.00 1 dilim ekmek 1 rafan yumurta 5 zeytin
16.00 bir bardak süt
menün çok güzel de kola gibi zararlı şeyleri artık bırakmıştık canım. daha faydalı şeyler ye. kolasız olmaz diyorsan ben meyveli soda içiyorum güzel onlar da....
tamam canım beraberiz yenmicez yicez onu çıtır çıtır yicez....
kız yine çikolata yemişsin. kızacaktım ama baktım light bi de ara öğün sustumama akşam 6da 4kaşık pilav bence fazla. eğer fazlasıyla kilo vermek istiyorsan akşam yemeğini biraz erkene çek ve azalt. öğlen ye pilav gibi şeyleri. ben 16dan sonra yoğurt dışında yememeye çalışıyorum
normalde aslaama dün misafirliğe gittiğimizde cıssları yemedim, sadece onları yedim. geç oldu ama abartmadım yani. öyle tatlılar falan vardı
Sadece yeme konusunda biraz düzen sorunu olmuş canım öğlen yok ama aksama yuklenmissin aklında bulunsun canım psikolojide bile beslenme düzeni çok önemlidir birde bildiğim kadarıyla Cola nin light i bile cisssGünaydın canım spora bayıldım benim bel sorunum olduğu için uzun sporlar yapamıyorum ama yapanlara ozeniyorum
Dikkat et canım sağlık herşeyden önemliGünaydın canım spora bayıldım benim bel sorunum olduğu için uzun sporlar yapamıyorum ama yapanlara ozeniyorum
uzun zamandır içmiyordum dün kola krizim tuttu ondan :) küçücük içtim zaten :)menün çok güzel de kola gibi zararlı şeyleri artık bırakmıştık canım. daha faydalı şeyler ye. kolasız olmaz diyorsan ben meyveli soda içiyorum güzel onlar da....
kız yine çikolata yemişsin. kızacaktım ama baktım light bi de ara öğün sustumama akşam 6da 4kaşık pilav bence fazla. eğer fazlasıyla kilo vermek istiyorsan akşam yemeğini biraz erkene çek ve azalt. öğlen ye pilav gibi şeyleri. ben 16dan sonra yoğurt dışında yememeye çalışıyorum
normalde aslaama dün misafirliğe gittiğimizde cıssları yemedim, sadece onları yedim. geç oldu ama abartmadım yani. öyle tatlılar falan vardı
Malesef bende kahve içmeden uyanamayanlardanim ama günde 3 fincanıKAHVE SEVENLERE DUYRULURKahve'nin Yararları ve Performansa Etkisi
Kahvenin ilk keşfi, insanlar arasında sıklıkla içilmesi, petrolden sonra dünyadaki en büyük pazara sahip olduğu, kalbe, karaciğere, astıma yararları ve bir o kadarda zararları olduğu hakkında çok şey okumuş ya da duymuşsunuzdur. Biz kahvenin şu kadar içilirse buna yararı olur bu kadar içilirse buna zararı olur gibi şeylerden bahsetmeyeceğiz.
Kahvenin fi...tness ve spor performansı üzerine biraz konuşmak istedik.
Kahve bilindiği üzere güçlü antioksidanlar barındıran bir içecektir. Kahvenin bu güçlü antioksidan özelliği polifenolün denen bir maddeyi içermesinden kaynaklanmaktadır. Polifenolün içeren içecekler sıralandığında bunların başında kırmızı şarap hemen sonrasında kahve gelmektedir. Bu sıralamayı kakao ve yeşil çay takip etmektedir. Normal yaşam esnasında soluduğumuz oksijenin bize sağladığı yararın yanında( yaşamamız gibi :)) bazı kimyasal olayların sonucunda hücrelerimizde bir takım serbest radikaller oluşmasını sağlar. Bu serbest radikaller değişik moleküllerle birleşerek toksik madde oluşmasına sebep olup bazı hastalıkları tetikleyebilir. İşte bu antioksidanlar bu etkileri ortadan kaldırmakta çok başarılı ve etkilidirler. Düzenli olarak egzersiz yapan insanların daha fazla oksijen aldığını düşünürsek biriken serbest radikal miktarı fazlalaşacaktır. Bu durumu da nötrelize etmenin en kolay yolu antioksidan maddeleri çeşitli şekilde tüketmektir. Kahve bu durumda diğer faydalarıyla birlikte bize en yardımcı olabilecek içecektir. Bu serbest radikaller insanın çabuk yaşlanmasına da sebep olur, kahve hem bunları nötrelize eder hem de cilde iyi gelir.
Kahve içildikten sonra vücutta, kalp atışı hızlanır, vücut ısınmaya başlar ve yağ yakımı artar. Bu sonuçların oluşması metabolizmanın %5-6 hızlanmasından dolayı kaynaklanır. Bu durum kan akışının hızlanması daha fazla nefes alma isteği ve kafeinin uyarıcı etkisiyle birleşince kişiye zindelik ve canlılık hissi verir. Hızlanan kan dolaşımı sebebiyle kas ağrılarını baskılar. Oluşan bu olaylar sayesinde ayrıca kas kuvvetinde artış sağlar.Kafein alındıktan sonra vücuttaki serbest yağ seviyesini arttırır, ve serbest yağ asitlerinin enerji ihtiyacını karşılaması için kullanılmasını sağlar. Bu durum kaslardaki glikojen depolarının tükenmesinin önüne geçer. Arttırdığı kalp atım hızı ve maksimum oksijen tüketimini tetiklemesiyle dayanıklılığı arttırmaktadır.
Resmi performans sporlarında belli limitin üstünde kafein saptanması doping sayılmaktadır. Bu oran 1lt idrarda 12mg kadardır. Buda bizim anlayabileceğimiz şekilde 5 fincan kadar kahve demektir. Tabi ki bu oranın çıkması için 1 saat gibi kısa bir sürede içilmesi gerekir.
Kahvenin bu yararlı etkilerinin yanında sporcularda huzursuzluk kas seğirmesi ve ani ruh hali değişimleri olabilmektedir.
Çok nadir görülse de göz ardı etmemekte fayda var. Kahve vücutta su atımını arttırır fakat bu düşük bir miktar olduğu için ve her sporcunun bol su tükettiğini düşünürsek önemsizdir. Kahvenin uykuya etkisi hakkında da söylentiler vardır. Bu durum düzenli içenlerden ziyade, kahve alışkanlığı olmayan kişilerde sıklıkla görülür.
Sonuçta uyku düzeni bir sporcu için çok önemlidir ve riske atılmamalıdır. Bundan dolayı kahvenin pozitif etkilerini görebilmek için sabah saatleri ve antrenmandan bir müddet öncesi idealdir. Benim tavsiyem günde 2-3 fincanın geçilmemesi üzerine, kafeini diğer bazı içeceklerden de aldığımızı düşünürsek fazla kafeine maruz kalma durumunu ortadan kaldırmalıyız.
aksine hiç içmem. tadına baktığımı bile hatırlamıyorum. ama kahveli çikolata yedim. onu yiyeceğime hiç yemem daha iyiMalesef bende kahve içmeden uyanamayanlardanim ama günde 3 fincanı
gecmemeye dikkat ediyorum
Tabi canım sevmiyorsan içme benim eşimde sevmez ancak sütlü olursa icebiliraksine hiç içmem. tadına baktığımı bile hatırlamıyorum. ama kahveli çikolata yedim. onu yiyeceğime hiç yemem daha iyi
en iyisi yoğurt ve ayran benim için. kolayı yıllardır içmiyordum geçen hafta içtim. ayy ne kadar şekerli geldi. öyle turk işi falan da değil bildiğin en iyisi dedikleri. dedim bu böyleyse diğerleri daha kötüdür. çok istersem meyveli sodalarım var evde bi dolu. onlar da zararlıymış ama kola kadar değildir herhalde.Tabi canım sevmiyorsan içme benim eşimde sevmez ancak sütlü olursa icebilir
Dunku listen bayagi az olmuş canım bu yoğunlukta beslenmene dikkat etmezsen allah korusun çökersin bugün yarın birsey olmaz ama uzun vadede sorun yaratabilir
Zayiflayalim derken sağlıktan olmamak lazım
Günaydın kızlaar dünki menüm 8.00 1 dilim ekmek 1 rafan yumurta 5 zeytin
16.00 bir bardak süt
uzun zamandır içmiyordum tek seferlik içtimCanim aslinda kilom az oldugu icin epey yetti. Acikmadim yani
sen hala kola mi iciyorsuuun
Gunaydin kizlar hepinizin kadinlar gunu kutlu olsun
Dunku menum
10.30 1h.yumurta bolsalata 1d.k.ekmek cay 1.K.kpeynir
13.001bardaksut 1light cikolatakaplibuskuvi
14.00 1 elma
18.00 4y.kbulgurpilavi 6y.kfasulye 1parca et
21.00 1 cay 1hurma
Yatmadan yogurtlubiber limonlu kurumu yedim
2ltlimonlusu 45dkk tempoluyuruyus
15dkka kalcabasen hareketleri
Yarina deneme tartisi kizlarrrdelidivane kankito dikkat et
Kizlar dikkat edin bak bugun pazar diye salmayin gendinizi cumaya kulaklarimizi cekiverirler yohsam
menün çok güzel de kola gibi zararlı şeyleri artık bırakmıştık canım. daha faydalı şeyler ye. kolasız olmaz diyorsan ben meyveli soda içiyorum güzel onlar da....
Kadınlar Günü kutlu olsun bütün kadınların
Dunku listem
Sabah 8.00 1 tane Kaşarlı tost 2 bardak şekersiz çay 2 dilim peynir
10.00 Nescafe 2si bir arada
Öğlen 14.30 kozlenmis patlıcan 3 kaşık 2 parça fırında tavuk 2 tane taze soğan
16.00 Türk kahvesi az şekerli
17.30 2 kaşık kozlenmis patlıcan küçük kase yoğurt
2 mil leslie 2 lt su
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?