Cuma Zayıflama Yarışması 1. Takım

Geçmişte @melegim66 senin için paylaşmıştı dagatesi bir oku istersen

kızlar sizlerle paylaşmak istedim dagatesi cnm sende oku istersen .
ben ilkinde 24 kilo aldım 12 kilo normaliymiş inanamıyorummmm

Hamilelikte (Gebelikte) Alınan Kiloların Dağılımı

Gebelik boyunca yaklaşık 12.5 kilo aldınız ve 3400 gramlık bir bebek doğurdunuz. Bu aldığınız kilolar nerede kullanıldı?

Gebeliği boyunca 12.5 kilo almış ve miyadında 3400 gramlık bir bebek doğurmuş bir anne adayında alınan bu kiloların dağılımı şu şekildedir:

Bebek: 3400 gram

Plasenta: 600 gram

Uterus (rahim) : 900 gram

Amnios sıvısı 0.8 litre (800 gram)

Meme dokusu gelişimi: 400 gram

Kan hacmi artışı: 1450 ml. (1450 gram)

Dokulararası sıvı artışı: 1450 ml. (1450 gram)

Artan yağ depoları: 3500 gram

Bu alınan kiloların doğumdan hemen sonra büyük kısmı gider. Normal sınırlar içinde kilo almış ve normal ölçülerde bebek doğurmuş bir anne doğum sonrası taburcu olurken gebelik öncesi ağırlığının ortalama 4.5 kg fazlasıyla taburcu olur.

Gebelik esnasında ne kadar fazla kilo alınırsa gebelik sonrası o kadar fazla kaybedilir. Doğum sayısı arttıkça gebelik sonrası kalan kilo artar.

Emzirmenin kilo vermeyi kolaylaştırdığı düşünülmektedir, ancak pratikte bunun geçerliliği gözlenmemektedir. Emzirme her ne kadar günlük harcanan kalori miktarını artırsa da emziren anne bunu bir kilo verme fırsatı olarak görmek yerine beslenmesini artan ihtiyaçlara göre yeniden ayarlamalıdır.

Gebelik esnasında depolanan yaklaşık 3500 gram yağın vücuttan atılması haftalar ya da aylar sürebilir.

Bazı anne adayları gebelikte oluşan bu ekstra yağ depolarını en aza indirmek için gebelik dönemince yağsız ve kalorisi düşük bir diyet uygulamaktadırlar. Ancak bu uygulamanın sonuç vermesi imkansızdır, zira yağ depoları bebek ve plasenta gelişiminden arta kalan enerjinin depolanması şeklinde oluşmazlar. Tüm gebelik boyunca yukarıda bahsedilen komponentlerden her biri orantılı bir şekilde artmaya devam eder. Bu yüzden günlük alınması gereken kalori miktarını yanlızca plasenta ve bebeğin gelişmesine yetecek şekilde ayarlamak imkansızdır. Böyle bir uygulama sizi ve bebeğinizi gerekli besin maddelerinden yoksun bırakır.

Çoğu anne doğumdan sonra gebelik esnasında oluşan fazla kilolarını dengeli ve tutarlı bir beslenme rejimi uygulayarak ve egzersiz yaparak verebilir.

Gebelik dönemi kilo vermek için hiç uygun bir dönem değildir. Aksine beslenme alışkanlıklarının tekrar gözden geçirilmesinin gerektiği hassas bir dönemdir.

Bende esim uyansin diye bekliyorum bisiler atistirip

deadline ozledim ya seniii buraya pek ugrayamiyorsun sanki. Ayrica ilk yemek yarismasina bende katilip proluk alacagim.hih.
Şimdi ben anlamadım toplamda mi 2 kilo aldın yoksa yeni mi ama son aylara yaklaştın kilo almanın hızlanması normal çok takma kafaya canim ilk yarışmada katil hatta yeni yarışma kahvaltı sofraları ben katılmıyorum çünkü tek başıma güzel bir kahvaltı sofrası hazırlayamam e zaten tabaklar falan da yok katilabilirsin

Çok güzel yazımış bende begendim zaten 10 kilo alınması gerek normal olarak hamilelikte toplam

Ya benimde damagim yara olmuş Aft gibi sanırım çok acıyor ne yesem karar veremiyorum sabahtan beri meyve falan yemezsem böyle olur tabi afiyet olsun sana da
Geçmiş olsun nazlı kuzuma meyve sebze proteine yüklen deadim sağlığına zarar verme öylesine şeyler yeme bende kötü rüyayla uyandım hala etkisindeyim ama rüyasın sen ya pembe pembe bulutların üstünde gezdirmek varken niye can sıkıcı oluyorsun ki dimi ama

Canim bunu biliyorum ama benimki saglikli olmadi. 6 gunde 2 kilo cok sagliksiz. Normalde haftada 400 gram fln almam lazim suan. Saglikli olmadigi icin uzuluyorum.normalde 1 ayda alsam uzulmezdim.

Kqhvalti sofrasi oldugunu bile bilmiyorum o derece

Canim gecen hafta sehir disindaydim dondum 2 kilo almisim 6 gunde. Toplamda 5. 5 6 arasinda gidip geliyor suan icin. Daha 3 ay var bu hizla gidersem yuvarlanarak giderim doguma :))

Canim bunu biliyorum ama benimki saglikli olmadi. 6 gunde 2 kilo cok sagliksiz. Normalde haftada 400 gram fln almam lazim suan. Saglikli olmadigi icin uzuluyorum.normalde 1 ayda alsam uzulmezdim.
Bir yerde okumuştum deniyorduki yediğimiz yemeklerin bazen kilosunu 30/40 gün sonra alabiliyormuşuz. Birden tartida yükseklik görülebilir normalmiş belkide bu senin kilon daha önceki süreçten 6 günden değil bilemeyiz kuzum. Bakalım dediğim gibi biraz bekle inecekmisin

Kqhvalti sofrasi oldugunu bile bilmiyorum o derece
Aynen herseyden bihaber yaşıyoruz neyseki kurtarıcı meleğimiz deadimiz var

Herkese En gecinden gunaydin
Spor kahvaltı anca gelebildim
Kızlar benim tel çok sıkıntılı.sarj yeri bozuldu. Batarya sarj eden sarj aletlerinden kullanmak zorunda kalıyorum dünden beri. Pazartesi servise göndericem. Malum çocuktan bilgisayar başına da oturamiyorum. Şarj hızlı bitmesin diye öyle çok gevezelik edemicem
Size bol kalori yakimli ve sohbetli gunler
Bireysel derecemi kutlayan arkadaslara da ayrıca teşekkür ederim ve takım olarak birinciligimiz için herkesi tek tek kutluyorum
Opuldunuz guzellikler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…