Cuma Zayıflama Yarışması 1. Takım

Dunku menumu de yazayim

Sabah 10.30
yarim mandalina
1 haslanmis yumurta
2 3 dilim sucuk
1 tatli kasigi findik ezmesi
3 ceviz

oglen 12.30 gibi
1 buyuk kupa koyu ayran
3 hurma

ara
1 mandalina

aksam 5 gibi
1.5 balik izgara
bol salata
1 dilim ekmek
1 elma

ara
Yarimsar portakal / armut / bir mandalina

gunduz disarida oldugum icin yiyemedim. Sabah 3 dilim ekmek yedim sanirim. Saatlerde kesin degil suyu olcmedim ama az da icmedim 1.5 2 olmustur

Dünkü menümü yazayım,
Sabah
3 dilim ekmek
Iki küp peynir
2 fincan şekersiz çay
3 adet zeytin
Biraz yağ ve bal
Öğlen
2 kaşık kuru fasulye
4 yemek kaşığı makarna
Arkasından 3 bardak şekersiz çay
Akşam
Yarım dilim ekmek
2 yemek kaşığı Menemen
2 bardak şekersiz çay
2.5 litre su
Spor yapamadım ama bir 15 -20 dakika dışarı da yürüyüş yaptım.

ApriL_2007 deadline dayanamayip tartildim yarim kilo gitmis. Bir kac gun sonra bi daha tartilayim en iyisi :) dead dedigin gibi odem var galiba
evet ödem mutlaka oluyor özellkle yol hava değişiki gibi etkenler vucutta su tutulmasına neden oluyor genelde tatil dönüşü sonrası 3 4 gün sonra asıl kilon belli oluyormuş bende yeni öğrendiim
jilliancığımdan da hormonların işleyişiyle ilgili çok güzel şeyler öğreniyorum takipta kal dagatesi

Beni de etiketle yazinca deadim bu hafta yogun olacak gibi cok giremeyebilirim. Kqcmasin gozden. Ingilizce mi okuyorsun

dagatesi jilliandan alıntılara devam valla ben yeni şeyler öğrenmeyi severim vucudumun işleyişi de çok ilgimi çekiyor biz okulda okadar hormonları öğrendik ama hep ezbere dayalı bilmediğim şeyler mi hayır ama işleyişlerini falan diyetle alakalandırıp anlatmasıo çok hoşuma gitti öğrenirken havada kalan şeyleri şimdi daha net anlıyorum aydınlanma yaşadım şimdi size biraz daha vucudumuzu jilliandan anlatmaya devam
...
yeterli kalori almadığımız zaman hipofiz bezimiz yeterli tsh yani tiroid uyarıcı hormon üretemez ve tiroid hormonu t4 de yeterli üretilememiş olur bu da metabolizmamızın yavaşlaması demektir yani yoyo diyetlerinin sonunda vucudumuza yaptığı şeyin temelinde bu vardır
...
diğer önemli hormon östrojen ve testesteron bilindiği gibi östrojen kadınlık hormonu testesteron erkeklik hormonu olarak geçer ama aslında bu hormonlar erkeklerde ve kadınlarda belli miktarlarda olmalıdırbu hormonların dengesi sedece kadın ve erkeklerde fiziksel yada duygusal özellklerin belirlenmesine katkıda bulunmaz aynı zamanda yağ metabolizmamız üzerinde de etkili çalışırlar çok östrojen çok yağ çok yağ çok östrojen demek yani kilolu erkeklerde de duygusallık yada kadınsal özellik olmasının temeli buna dayanır
östrojen hazır gıdalar parfumler deterjanlar temizlik malzemeleri böcek ilaçlarından bile kimyasalların derimizden kana karışıp östrojen artmasına neden olabilir
...
stres hormonu olarak bilinen kortizona gelelim stres çok uzun süre devam edersee kortizol seviyesi artar ve vucut kilo vermeye karşı koyar özellikle saldırı yada zor bir durum var diye düşünüp tepki olarak yediğimiz herşeyi depolar vucuttaki tüm yağ asitleri olgun yağ hücrelerine dönüştürülür
kortizol kalçalardan ve deri altı yağ hücrelerinden yağı alarak daha zararlı olan karın bölgesinde yağ depolanmasına neden olur
...stresliyken yediğiniz zaman vucudunu yemekle bağımlı bir ilişki kurar ve ödüllendirici beyin kimyasallarının salgılnamasına neden olur stres yaptıkça yemeye devam ederseniz vucut doğal opioit salgılamaya devam eder ve daha iyi hissedersiniz ve doğal bir bağımlılık oluşur yemek yeme bağımlılığı. daha iyi hissetmek için yersiniz yedikçe stres altında yakamadığınızdan daha çok kilo alırsınız ve stres kontrolu için herseferinde fiziksel ve psikolojik olarak yemeğe bağımlı hale gelirsiniz yani jilliancığım diyorki stres kontrolü için yemeğe salıdrmayın spor yapın yürüyüş aypın müzik dinleyin yada başka şeyler bulun yemeğe bağımlı olmayınn

şimdilik bu kadar 1. takım kitaptan bilgiler devam edecek takipte kalın

Beni de etiketle yazinca deadim bu hafta yogun olacak gibi cok giremeyebilirim. Kqcmasin gozden. Ingilizce mi okuyorsun
yok türkçe internetten aldım okudukça önemli yerleriyazıyorum buraya belki birilerine yardımcı olmuş olurum tamam dagatesim etiketleyim bak yukrada biri birde arka sayfalarda dün gece yazmıştım onu bulursan okuyabilirsin bundan sonrakileri etiketlerim ama

Foto cekip atsana canim yazmakla ugrasma. Jillian guxel demis stresle kilo verilmiyor cidden

merhaba hanimlr, dun butun gun yolda gectiginden hic giremedim. ama tam gaz devam :))
sabah 9da yola ciktik ankaradan aksam10da istanbula geldik. Düşünün iste kopru trafiğini

Selam kizlar annemleri ugurladiim da dunku menumu simdi yazam o yuzzden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…