teşekkür ederim,ben pancar çorbasına ıspanak da kattım ve nohut bolca.ekşi seviyorsan çok güzel oldu tavsiye ederimMerhaba , listene goz attim ve hosuma gitti... eksik veya fazla baya ugrasiyorsun anladigim kadari ile... yedigin findik ve kaysi bana ceviz yememi hatirlatti : ) iyiki yazmissin... pancar corbasinida daha hayatimda tatmadim bir inceleyecegim simdi icerigini... Umarim ugraslarinin karsiligini alirsin
ay çok geçmiş olsun ya vücudun alıştı tabii sağlıklı gıdalara,evde doğal ekmeklere kaldırmıyor.zaten sağlıksız beslenmenin en büyük nedeni bu;üşengeçlik.yani bende açlık duygusundan çok üşengeçlik var,o yüzden mesela bütün gün aç kalsam daha az zoruma gidersalata yapmak bile mesele. bir de pimpirikliysen. salatayı leğenlerle yediğim için ve yeşil yapraklı sebze yemek zorunda olduğum için(demir vs) 1-1.5 saatte yapıyorum.iyice yıka,soy yine yıka,yapraklıları sirkeli suda beklet,yine yıka.yıka yıka yıka,doğra. sağlıklı beslenmek,ciddi emek istiyor.
kalsiyumu yeşil yapraklardan omegayı da kuruyemişlerden bolca aldığımı düşünüyorum lakin kesinlikle gideceğim.aklımda :)Veganligi destekleyen bir doktora gidip degerlerine baktirsana. Sana kalsiyum ya da omega destegi vs verir belki. Boyle takviyelere genelde sicak bakmam ama sen ekstrem bir durumsun bence bunu da bir arastir derim.
Senin beslenme duzenine pek aliskin olmadigim icin yeterli mi emin olamiyorum. Face de vegan topluluklari illa ki vardir. Onlara bakiyor musun takviye vs aliyorlar mi.kalsiyumu yeşil yapraklardan omegayı da kuruyemişlerden bolca aldığımı düşünüyorum lakin kesinlikle gideceğim.aklımda :)
evet ama benim salatam fazla çeşitli olduğu için 1 çatala çoğu gelsin istiyorum,dediğin söğüş oluyor aslında onu da yapmaya çalışıyorum ama otları alıp sadece yiyemiyorum maalesef.salatanın içinde mesela,roka,ıspanak,kuzu kulağı,semizotu,marul,tere,maydanoz vs vs bunların dışında kırmızı lahana vs de oluyor o yüzden doğramak zorundayımAslinda usenmekten cok bebekle firsat bulamadim. Cok yorulunca ugrasio yapmak da zor geldi. Senin beslenmen tabiki daha zor. Yika yika yika modunda ;D ben atiyorum kofteyi ocaga bitiyor :)) ayrica salata icin otlari hic dogramam biri gelmedikce. Yikar koyarim kesilince vitamin degeri azaliyor. Salataligi fln dorde sekize bolunce iste digramis oluyorum . Zorlastirma yani kendine. Kendince cozumler bul
tabii ki tabii ki,hepsini aktif takip ediyorum,halihazırda bitirdiğim 2 tane de kitap var.sadece b12 alıyor herkes,ben de dahil.ve şuna kitabımı basarım daha çok demir ve kalsiyum alıyoruzdur :/ merakın falan olursa ayrıntılı açıklarımSenin beslenme duzenine pek aliskin olmadigim icin yeterli mi emin olamiyorum. Face de vegan topluluklari illa ki vardir. Onlara bakiyor musun takviye vs aliyorlar mi.
evet ama benim salatam fazla çeşitli olduğu için 1 çatala çoğu gelsin istiyorum,dediğin söğüş oluyor aslında onu da yapmaya çalışıyorum ama otları alıp sadece yiyemiyorum maalesef.salatanın içinde mesela,roka,ıspanak,kuzu kulağı,semizotu,marul,tere,maydanoz vs vs bunların dışında kırmızı lahana vs de oluyor o yüzden doğramak zorundayım
Benden kozmetik kiyafet ve kesim noktasinda iyi vegan olur da yeme icmede olmaztabii ki tabii ki,hepsini aktif takip ediyorum,halihazırda bitirdiğim 2 tane de kitap var.sadece b12 alıyor herkes,ben de dahil.ve şuna kitabımı basarım daha çok demir ve kalsiyum alıyoruzdur :/ merakın falan olursa ayrıntılı açıklarım
tabii ki anlatırım,bu bile bir şey bence.vegan yaşıyorsun ama vegan beslenmiyorsun,olsun:)Benden kozmetik kiyafet ve kesim noktasinda iyi vegan olur da yeme icmede olmaz) kozmetikte kullanilmasin deney hayvani olmasin kiyafet icin oldurulmesin insancil sartlarda kesilsin ama yogurtsuz hayat ya da arada gelen kofte yapip yiyelim yaee noktasinda benden vegan olmaz. Usenmeyip anlatirsan dinlerim tabi yeni biseyler ogrenmek keyif.
tabii ki anlatırım,bu bile bir şey bence.vegan yaşıyorsun ama vegan beslenmiyorsun,olsun:)
bu arada her şeyin o kadar çok alternatifi var ki.köfteni yine yapabilirsin,soya kıyması ile.ben bir ara karnıyarık yapacağım buraya da fotoğraf paylaşırım dilerseniz.hatta yanına da cacık! çünkü vegan yoğurt da varyani zor değil ve hepsi çok lezzetli bana veganlıkla ilgili sorun olursa özelden yaz şimdi burayı vegan foruma çevirmeyeyim
tabii ki anlatırım,bu bile bir şey bence.vegan yaşıyorsun ama vegan beslenmiyorsun,olsun:)
bu arada her şeyin o kadar çok alternatifi var ki.köfteni yine yapabilirsin,soya kıyması ile.ben bir ara karnıyarık yapacağım buraya da fotoğraf paylaşırım dilerseniz.hatta yanına da cacık! çünkü vegan yoğurt da varyani zor değil ve hepsi çok lezzetli bana veganlıkla ilgili sorun olursa özelden yaz şimdi burayı vegan foruma çevirmeyeyim
ya ben adanalı'yım aslen etten başka bir şey yemezdim eskidenAslinda cok ete duskun degildim ama hamilelik ile ete dustum. Hamile oldugumu ogrenmeden once hic de sevmem ama doner diye epey dolanmjstim ve gecenin bi vakti ataturk orman ciftligi var orada guzel donerciler var. Gece geve gidip doner yemistik orada otururken ay sy kokuyo bu kokuyo derken hamile misin diye dalga gecmislerdi bende yok yaa yapmistim hamileymisim. yine de vegan beslenmek uzak geliyor bana
evet evet kızartmayacağım tabii ki patlıcanları,aa
vegan yoğurt da normalde ya badem sütünden ya da soya sütünden yapılıyor.evde yapımının tarifi de var hatta.yalnız soyada gdo sandığın gibi bir durum değil,istersen bir kaynak önerebilirim.hayvan yediğimiz zaman daha çok gdo'lu besleniyoruz,çünkü artık hayvanların hepsi kapalı alanlarda mısırla vs besleniyor.insanlar için üretilen soyada ve soya ürünlerinde gdo yasak.ben de soyanın "kanser" yaptığını,gdo'lu olduğunu falan düşünüyordum.bu yüzden vejetaryen hiç soya tüketmedim yıllarca.ama şu an 1.dereceden yakınımın kanser geçmişi olmasına rağmen gönül rahatlığı ile yiyorum,çünkü araştırdım:)
ya işte tam istediğim hayatEvet ette oyle bisey var ondan ben sadece bildigim cok guvendigim yakinen tanidigim yerden et alirim. Cok takintili bi hatunum bu konuda. Esim ne zaman bikacak bilmiyorum. Badem sutunu biliyordum ama soya icin oyle oldugunu bilmiyordum. Surekli bir kotuleme kampanyasi var soyada.
Bende peyniri yogurdu ekmegi evde yapiyorum balkonda domates biber salatalik var. Tabi sirf keyfine. Semiz ve nane de var.maydonoz da vardi ama onlar olduler . Dalga geciyorlar yakinda inek tavuk da baglarsin diyeen buyuk hayali bahceli bir ev. Swverim dogal seyleri :) ne ovdum be kendimii :)))
Feslegenler hep ölüyor bend enedense aa bak salcalari tarhanalari da kendim yaparim.tabu domates sosu ve kurutulmus fasulye vs de buna dahil. Bu sene ne kadar yaparim orasi muamma. Ilk evlendigimizde kimse beklemiyordu boyle bir performansin benden cikmasini ama var iste. Bu sene domates kurutmaya da karar vermistim ama ypamam artikya işte tam istediğim hayatsenin yolundan geliyorum galiba,benim ama şu an bir tek fesleğenlerim var. onun dışında annem mükemmel yoğurt yapar,vegan yoğurdumuzu da hazır alıp sonra sütlerimizle yapacağız. ekmek desen sistein denen şeyden sonra hazırını ağzıma sürmem,onu da evde yapacağım.
ben de biraz takıntılıyım artık
bende de biri kurudu ya,ama avokadolu fesleğenli salata sosu yapıp yiyorum bol bol.ben de acı sos yapacağım bu yıl,bir de azıcık turşu.salçayı yapmak dert ama nerede yapıyorsun? balkonda mı?Feslegenler hep ölüyor bend enedense aa bak salcalari tarhanalari da kendim yaparim.tabu domates sosu ve kurutulmus fasulye vs de buna dahil. Bu sene ne kadar yaparim orasi muamma. Ilk evlendigimizde kimse beklemiyordu boyle bir performansin benden cikmasini ama var iste. Bu sene domates kurutmaya da karar vermistim ama ypamam artik
bende de biri kurudu ya,ama avokadolu fesleğenli salata sosu yapıp yiyorum bol bol.ben de acı sos yapacağım bu yıl,bir de azıcık turşu.salçayı yapmak dert ama nerede yapıyorsun? balkonda mı?
valla ne konuşalım bilemedik kiYok kaynatiyorim ben kurutmuyorum. Aci sos gitmiyor bizim evde. Iyiden yemek sayfasina cevirmissiniz diyecek april gelince
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?