Ya cok kolay sen al domatesini ben sana buradan teknik destek veririm. Biz kardesim ogrenci ona da yaptik 30 kilo domates 10 kilo kirmizi biber aldik. 3 kilo da fasulye. Fasulyeleri kurutacagim. Capraz capraz kesiyorsun seriyorsun kuruyor. Kisin haslayip dible ya da yumurtali vs ya da yemegini yapiyorum. Buzlukttabyer varsa buzluga da atabilirsin domates bibrri katip hafif kavurup posetleyerek.
domatesleri ise 4 cesit yaptik. Ilk islemler ayni ama. Domatesleri kaynar suya atiyorsun biraz bekliyorsun 2 4 dk. Kabullari hemen soyuluyor. Ben soymama taraftariyim ama esim en ufak kabugu bile yemekte seciyor pek hoslanmiyor ondan soyduk. Rondada cektirdik. Ocaga 2 farkli tencerede koyduk. Kaynattik. Biraz suyu azalinca birinin icine biber ekledik. Bunlar melemen gibi tukecegiz
2. Cesit sadece suyu az azalmis domates. Bulari domates corbasi ya da yemege yogun su gibi kullanacagiz.
Sonra digeri kaynamaya devam etti. Bu arada biberlerin cekirdegini cikarttik yikadik ve rondodan gecirdik minicik oldular epey cok cektirdik yani. Sonra tencerede kaynayana ekledik. Epey koyulasti bir miktar boyle yaptik. Bunlari yemeklere salca niyetine ekleyecegiz. Cok salcamsi katu degil ama 1 yerine 2 kasik koyuyorum oluyor.
ve soon tencerede kalani epey kaynattik. Salca kivamina geldiler. Bunu icine sarimsak ceviz baharat ekleyip kahvaltiya sos gibi yapiyoruz
hepsi toplam 38 kavanoz oldu. Bu arada kaynarken tencereden alip hic kullanilmamis kavanoz kapaklarini kaynar suyun icinden alip kapatip ters cevirdik. 24 saat fln boyle bekletip havalar az serinleyene kadar serin bir yere kaldiracagiz. Ilk biberliden 6 , ikinci sade domatesten 6, en son kati salcadan 3 kavanoz yaptik ve ucuncu domates salcamsida kalan kavanozlar olmus oldu.
Sen bu kadar salca kivamina ugrasmayip biraz suyu azalinca kapatabilirsin
MaşaAllah canım marifetli hatunEkmek tarifini de aklimdayken yazayim.
1.5 su bardagi tam bugday unu
1 su bardagi beyaz un
1 pakett kuru maya
1 yumurta sarisi
1 yemek kadigi zeytinyagi ya da tereyag
1 su bardagi ilik su
ya daaa
1 paket instant maya
3.5 4 su bardagi tam bugday unu
250 ml ilik su ki kendisi 2.5 su bardagi ediyor klasik su bardaginda
1 tatli kasigi yag
malzemeleri yoguruyorum mayalatiyorum kek kalibinj unlayip ya da borcama yagli kagit serip biraz da oyle dinlendiriyorum pisiriyoru. Bazen ilik su yerine 2 bardak ilik sut ekliyorum daha yjmusak oluyor ama sen vegansin :)
GunaydiiinHerkese günaydın bugün iş başlıyor düzenime girerim artık
Hamarat hatunlar ben daha hiç bir şey yapamadım kışlıkkızlar bu arada ben domates de kuruttum domates severlere duyurulur @eclecticvegan
Herkese günaydın bugün iş başlıyor düzenime girerim artık
pazar menüm
7:30 4 zeytin bir dilim peynir bir domates 1.5 dilim tam bugday ekmeği
10:30 küçük bir salkım üzüm
13:00 yarım kase çorba yarım bardak yoğurt yarım dilim tam bugday ekmeği
17:30 bir şeftali
20:30 yarım kase çorba yarım bardak yoğurt 2 tane biber 3 tanesi kabak olmak üzere 5 küçük dolma
21:30 bir bardak patlamış mısır
2,5 litre su
10 dakika twist 5 dakika yatarak bisiklet sürme
teşekkürler kaptan sen de ev hatunusun artık yaparsınHamarat hatunlar ben daha hiç bir şey yapamadım kışlıkeee yeni yeni ev hanımlığa geçiş sürecindeyim vakit kalmadı bakalımmm bulursam güzel bişeyler bende yaparım kısmet sizde afiyetle yiyin kuzummm
misafirim geldi çaya dayanamdim azck yedim kaptanAyyyykolaylıklar dilerim kuzummm bol şans çabucak akşam olsun İnşaAllah
Sisstttt mısır yok
teşekkürler kaptan sen de ev hatunusun artık yaparsın
misafirim geldi çaya dayanamdim azck yedim kaptan
Ayyyykolaylıklar dilerim kuzummm bol şans çabucak akşam olsun İnşaAllah
Sisstttt mısır yok
Hamarat hatunlar ben daha hiç bir şey yapamadım kışlıkeee yeni yeni ev hanımlığa geçiş sürecindeyim vakit kalmadı bakalımmm bulursam güzel bişeyler bende yaparım kısmet sizde afiyetle yiyin kuzummm
Dagatesiiiii he canım heee yenilebilirbluegreeneyes 1 bardak yagsiz tuzsuz misir 1 dilim ekmek yerine geciyor. Aslinda ekmegon az tuketilsigi bir gun yenolebilor.
Bebeğim saol iyiyim Çokkk iyiyim hattakaptaaaan nasilsiiiin ozledim seniii
canim ben de alacktim ama sabah yone bir bagiris ile gune basladik alamadim.
Dagatesiiiii he canım heee yenilebilirşımartma kızları sisstttt!
Bebeğim saol iyiyim Çokkk iyiyim hattasen nasılsın?? Bende özledim seniii ve takımı çok yogundum azcık gelemedim ama şu nikah bitsin artık daha çok geleceğim :))))) yani her zaman ki gibi sen napıyorsun??
Ahhhh işte yağsız tuzsuz bizim kızlar bunu uygularlar mı bilemedimAma ama diyetisyenler veriyor yagsiz tuzsuz ve 1 bardak diye. Ondan seeettiydiim. Sen yemez diyosan yenmez tabi
Evvet harika ötesi hatta gerçi daha henüz hiççç bir şey anlamadım. Şimdi başlıyorum bugün evde olmanın ne demek olduğuna :)))) ya zaten evde olsunda zaten daha hareketli ordan oraya koşturmaca haklısın. Bebiş de yoruyor seni haklısın kuzummm. Kolaylıklar diliyorum sanaEvde olmak harika demiben cok yoruluyorum bu aralar pek giremiyorum cunku tum gun ya disarida ya evde kucagimda geziyor. Kolik moduna geri dondu bitecegi yerde anlamadim neden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?