Rica ederim kızlar bildiğimi payalsirim her zamanTeşekkürler baby fırsatın olduğunda eklersin. Iyyy daha yemem Norveç somonu
Ayyy bende av sezonu deyince çok geniş kapsamlı düşündüm o kadarı iyiymiş
Ya cok kolay sen al domatesini ben sana buradan teknik destek veririm. Biz kardesim ogrenci ona da yaptik 30 kilo domates 10 kilo kirmizi biber aldik. 3 kilo da fasulye. Fasulyeleri kurutacagim. Capraz capraz kesiyorsun seriyorsun kuruyor. Kisin haslayip dible ya da yumurtali vs ya da yemegini yapiyorum. Buzlukttabyer varsa buzluga da atabilirsin domates bibrri katip hafif kavurup posetleyerek.
domatesleri ise 4 cesit yaptik. Ilk islemler ayni ama. Domatesleri kaynar suya atiyorsun biraz bekliyorsun 2 4 dk. Kabullari hemen soyuluyor. Ben soymama taraftariyim ama esim en ufak kabugu bile yemekte seciyor pek hoslanmiyor ondan soyduk. Rondada cektirdik. Ocaga 2 farkli tencerede koyduk. Kaynattik. Biraz suyu azalinca birinin icine biber ekledik. Bunlar melemen gibi tukecegiz
2. Cesit sadece suyu az azalmis domates. Bulari domates corbasi ya da yemege yogun su gibi kullanacagiz.
Sonra digeri kaynamaya devam etti. Bu arada biberlerin cekirdegini cikarttik yikadik ve rondodan gecirdik minicik oldular epey cok cektirdik yani. Sonra tencerede kaynayana ekledik. Epey koyulasti bir miktar boyle yaptik. Bunlari yemeklere salca niyetine ekleyecegiz. Cok salcamsi katu degil ama 1 yerine 2 kasik koyuyorum oluyor.
ve soon tencerede kalani epey kaynattik. Salca kivamina geldiler. Bunu icine sarimsak ceviz baharat ekleyip kahvaltiya sos gibi yapiyoruz
hepsi toplam 38 kavanoz oldu. Bu arada kaynarken tencereden alip hic kullanilmamis kavanoz kapaklarini kaynar suyun icinden alip kapatip ters cevirdik. 24 saat fln boyle bekletip havalar az serinleyene kadar serin bir yere kaldiracagiz. Ilk biberliden 6 , ikinci sade domatesten 6, en son kati salcadan 3 kavanoz yaptik ve ucuncu domates salcamsida kalan kavanozlar olmus oldu.
Sen bu kadar salca kivamina ugrasmayip biraz suyu azalinca kapatabilirsin
dagatesi çoook teşekkür ederim,yapmaya çalışacağım favorilerime aldım tariflerini.Ekmek tarifini de aklimdayken yazayim.
1.5 su bardagi tam bugday unu
1 su bardagi beyaz un
1 pakett kuru maya
1 yumurta sarisi
1 yemek kadigi zeytinyagi ya da tereyag
1 su bardagi ilik su
ya daaa
1 paket instant maya
3.5 4 su bardagi tam bugday unu
250 ml ilik su ki kendisi 2.5 su bardagi ediyor klasik su bardaginda
1 tatli kasigi yag
malzemeleri yoguruyorum mayalatiyorum kek kalibinj unlayip ya da borcama yagli kagit serip biraz da oyle dinlendiriyorum pisiriyoru. Bazen ilik su yerine 2 bardak ilik sut ekliyorum daha yjmusak oluyor ama sen vegansin :)
basenlerin ince benden canım,göğüslerin ne güzel! ah keşke bende de olsa azıcık
Hahahhyyy hakketten Karadeniz oysaki tam gidilecek yer :))))) onun gidesi yok benceee hiç bir yere
dagatesi evet çambaşı yaylasında var alabalık çiftliği bizim denetimimiz altında balığı çok güzel yapıyor gerçekten bende çok seviyorum
geliyorum kaptan netim bitti ancak eve gelince yaziyorum yarın akşam yenilenecek netim... pasamla biraz oynim de yazcam yine
Dosya yukleden yukleniyor ama boyut icin bazen buyuk diyorResim aticam ama bilmiyorum nasıl atılıyor telefondan oluyor mu
basenlerin ince benden canım,göğüslerin ne güzel! ah keşke bende de olsa azıcık
ay pek edemediiimmmEeee yıllardır buradayiz biliyoruz biz hissederiz. Amannn o zaman bugün dikkat kuzummm
dolaylı yoldan okul işleri diyelimOkul isleri mi. Gorrmeyince kizi da kendimize benzettik dedim
haftaya ben de çok asılacağım kaptanım beraber iyice dikkat edelimmKuzum süper gitmiş, darısı başımıza ama ben bu hafta kuzen evlilik hazırlığı nedeniyle karmakarışık yedim aralar hiç yok artı dayım bide üstüne regl de olamadım bakalım artık haftaya çok asılacağım!! Ümitsiz vaka şuan ben offf...
vallahi tüylerim diken diken olduAslında ütopik değil kuzum inan o kiloya inince, 55i isteyeceksin. Tabiki birazcık daha yolun var onu daha sonra konuşuruz bebeğim. Az kaldı olacak olacaksenden korksun kilolar!
İlginç meslekbaşarılar dilerim daima. Konuyla ilgili önümüze bişey çıktığında kapını tıklatacağız desenee :)))) ilksin burada bu konuda...
Kolaylıklar dilerim canım, av sezonu mu ürperticifitblack duymasın
evet canım bir daha yazayımSen yazdin mi olculeri kacirdim ben
Benim hiç fırsatım olmuyor canım yaKizlar menumu yazip kacyirum daha geleme sanirim.
Sabah 1 muz yedim devam edemedim
oglen 12 2 yumurta 2 dilim ekmek
ikindi 1 kibrit kutusu kek ev yapimi
aksam 1 kase corba
6 7 kasik sebzeli bulgur
su 3 litre
spor 30 dk yuruyus + 30 dk egzersiz
zensim deadline 3k lari yaptim kolu yapamadim uyaninca. Evi toplamayip egzersizi yaptim :))
afiyet olsun canım çok sağlıklı olmuşSalı menüm
7.00 peynirli iki yumurtalı omlet salatalık domates zeytin bir çay bardağı çiğ fındık
12.30 2 kaşık taze fasulye bir kase yoğurt
14.30 sade Türk kahvesi
17.30 yeşil çay
19.00 balık ızgara bol salata
Harika oldu coook cok tesekkurler. Ellerine saglik. Baliklarla pisirme yontemleri vs varsa aklina gelenler seve seve dinlerim. Mesela varsa guzel bugulama tarifi. Evde hic yapmiyorum hep izgara. Bir de hangi baliktan bufulama yapmaliyiz :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?