- 13 Mayıs 2012
- 4.809
- 3.578
- 448
Evet diyetisyene gittim yeni çünkü şeker hastasıyım potansiyel ailede var bende de insilün direnci var o yüzden ani acıkmalarım oluyor o direnci kırmam gerek, bu benim ikinci emzirme sürecim ilk kızımı 28 ay emzirdim bunu da inşallah o kadar emzirebilirim en büyük süt kaynağı su , gerekli vitamini de alırsan sebze ve meyveden geriye birşey kalmıyor süt için yenen çoğu şey sadece kilo başka birşey değil Allah bunu bize vermiş beslenme ile çok alakalı olsa fakirler çocuk emziremez sadece zenginlerin sütü olurdu, sofrasına ekmek bile koyamayan anneler bebeklerini emziriyor Allah'ın mucizesi bencecanım emzirme döneminde bir diyetisyen ya da doktordan beslenme konusunda yardım alıyor musun? bu dönem çok önemli olmalı. çocukla bağın oluyor ve sen nasıl beslenirsen o da öyle besleniyor.
Evet diyetisyene gittim yeni çünkü şeker hastasıyım potansiyel ailede var bende de insilün direnci var o yüzden ani acıkmalarım oluyor o direnci kırmam gerek, bu benim ikinci emzirme sürecim ilk kızımı 28 ay emzirdim bunu da inşallah o kadar emzirebilirim en büyük süt kaynağı su , gerekli vitamini de alırsan sebze ve meyveden geriye birşey kalmıyor süt için yenen çoğu şey sadece kilo başka birşey değil Allah bunu bize vermiş beslenme ile çok alakalı olsa fakirler çocuk emziremez sadece zenginlerin sütü olurdu, sofrasına ekmek bile koyamayan anneler bebeklerini emziriyor Allah'ın mucizesi bence
Bende öyle yapıyorum canım zaten normal gününde izleyerek stres olamam çok reklam veriyorlar! En azından o durumdan kurtulmuş oluyorum. Daha eğlenceli geçiyor dizi izleyerek süpper hiç sıkılmadan yürüyüş yapılıyor...
Burada da öyle canım Maşallah çok güzel yağdı. Halada devam ediyor yerler hiç kurumadı. Sonrası da kar diyorlar bakalım yağacak mı? Ne iş yapıyorsun??
Aç karnına spor sakınnn yapmayın! Çok yanlış kahvaltıdan sonra yapabilirsiniz beybiler
Kaptanım ya; 1 elma yedikten sonra sabahları hafif tempolu hareket edilebilir diye biliyorum ben..
Hatta detoks kitaplarında fln da öyle okudum da neyse :) uzmanı olmadığım için konuyu bilenlere bırakmak daha doğru..
Ben de planlamacıyım kaptanım ya, meslektaştık seninle, öyle hatırlıyorum ben.. :)
Bugün daha hazırlıklı çıkıcam koşu bandına dediğin gibi dizi filan ayarladım:)ben sevdiğim diziler ya da filmler varsa gününde izlemeyip, spor yaparken açıyorum. daha keyifli oluyor. yürümekten çok sıkıldığımda da temposunu düşürüyorum 5-10 dakika düşük tempoda yürüyorum. sonra yine arttırıyorum. bir dizi ya da film yoksa, 20 dakikalık videolar açıyorum. sen de ilgi alanınla ilgili bulabilirsin bence. onları takip ederken süre geçiyor.
Ayh ciddi mi ben 1 le 4 arasında halletmeye çalışıyorum 50 dk yürüyüşümüTamam yapılabilir hatta aç karnına da yapılabilir. Fakat sağlıklı olanı kahvaltıdan sonra olan yapılan spordur. Tabiki vakit kaybı olmasın diye günümüzde hemen hopp kalkar kalkmaz yapılıyor ama işte vücuda zarar. Hatta gün içinde saat 16/17 arasında yapılan spor en doğru saatmiş bunuda yeni öğrendim.
Aaaa doğru şimdi hatırladım. Çok kişiyiz ya tam ezberleyemedim henüz kim napıyordu diyee :))))
Canim slm karatayda hedef 2 ogun yemek ve mumkunse heraeyin dogol olanini tuketmek paketlenmia urun yememek sabah 8 kahvalti ama krallar gibi 2 tane koy yumurtasi peynir zeytin ceviz doyana kadar.bisey yiyince vucut ilk 2 saat insulin salgiliyor sonraki 2 saat glukon dedigimiz hormonu sonraki 2 saat leptin yani yag yakan hormonu salgiliyor iste o leptin salgilanirken yag yakiliyor ve sabah yedigimiz kahvaltiyi vucut cok zor yakiyor. Ama kesinlikle hamur isi, pirinc, patates ve ekmek tuketmiyoruz saglikli karbonhitrat tuketiyoruz (kurufasulye barbunya bulgur...) et tavuk balik cok onemliya karatayı ben anlamıyorum ya o kadar okudum aradım ama listesiyle nasıl kilo veriliyor aklım almıyor senin menü nasıl mesela örnek veririmisin
Ayh ciddi mi ben 1 le 4 arasında halletmeye çalışıyorum 50 dk yürüyüşümü
Canim slm karatayda hedef 2 ogun yemek ve mumkunse heraeyin dogol olanini tuketmek paketlenmia urun yememek sabah 8 kahvalti ama krallar gibi 2 tane koy yumurtasi peynir zeytin ceviz doyana kadar.bisey yiyince vucut ilk 2 saat insulin salgiliyor sonraki 2 saat glukon dedigimiz hormonu sonraki 2 saat leptin yani yag yakan hormonu salgiliyor iste o leptin salgilanirken yag yakiliyor ve sabah yedigimiz kahvaltiyi vucut cok zor yakiyor. Ama kesinlikle hamur isi, pirinc, patates ve ekmek tuketmiyoruz saglikli karbonhitrat tuketiyoruz (kurufasulye barbunya bulgur...) et tavuk balik cok onemli
Yok kaptanim 8 saat sabah kahvaltı 8:00 akşam 16:00 sonra acikirsan ev yapimi ayran icebilirsin leptini bozmuyo.@deadline ama kisiye göre diye bişey var et yumurta yemeyen birine sen bu yasam tarzını oneremezsin ama ben evde adana yapiyorum icli kofte yapiyorum, kısır, cigkofte ben yiyiyemiyorum sakatat (bulgiru kilo verirken abartmadan yiyeyoruz) ben ozel diyetisyene gittim acim yahu bunda doyuyorum
Ben müsait oldukça 3 e filan doğru kaydırırım madem o aralar iyiymiş yansın yağlar yansınnnnTamam işte seninde saatlerin çok iyi, o sadece bir öneri canım zatenn. Günlük koşuşturmaca arasında aslında uygun olunan saat ne ise o da yeter ki spor yapılsında ne zaman olursa olsun. Bende o saat dilimine uyamıyorum ne zaman müsaitsem o an çıkıyorum koşu bandı tepesine :)))))
Kızlar nasılsınız yahu? Çok yağmur var hala ve ben kendimi hasta gibi hissediyorum.. Duş alıp saçları kurutmadan uyumak iyi bir fikir değilmiş sanırım
Ben de kurutma makinesine ne üşeniyorum anlatamam..
Neyse sanırım erken tatil havasına girdim. Bugün son iş günüm bu haftalık.obezzto yu merak ediyorum acaba nabiyo diye.. @eclecticvegan nabio? Onu da merak ediyorum..
Biraz da su içeyim bari.. Bugün motivasyonum eksik hastayım diye.. Zorlarsam olur bence
oyy yettim canım yettiiimKızlar nasılsınız yahu? Çok yağmur var hala ve ben kendimi hasta gibi hissediyorum.. Duş alıp saçları kurutmadan uyumak iyi bir fikir değilmiş sanırım
Ben de kurutma makinesine ne üşeniyorum anlatamam..
Neyse sanırım erken tatil havasına girdim. Bugün son iş günüm bu haftalık.obezzto yu merak ediyorum acaba nabiyo diye.. @eclecticvegan nabio? Onu da merak ediyorum..
Biraz da su içeyim bari.. Bugün motivasyonum eksik hastayım diye.. Zorlarsam olur bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?