sağol canım çok şükür kurtuldum... allah bi daha düşürmesin inşallah...
kızlarrr bu arada ben mapısta bol bol spor yaptım... her gün 1500 adım stepper ve callenetics yaptım... call çok etkili bir spor biliyosunuz bu gün 5. günüm az sonra yine yapacağım ve gerçekten hemen farkediyo insan farkı... kesinlikle tavsiye ederim...
afiyet olsun bebemmm yine süper bi kahvaltı...günaydın herkesekahvaltım: yeşilsoğan yeşilbiber domatesle menemen yaptım 1 yumurtadan içine 1 yemek kaşığı yağ koydum :81:
1 .ay kaşığı tahinpekmez, 1 dilim çavdar ekmeği 1 dilimde peynir yedim
çok sevindim spora yoğunlaştın dimi. bişey sorcam sen böyle spor yapıyosun falan kayınvaliden mızmızlanmıyormu benimki olsa yapma spor hep yanımda dur der
canım damak tadı değişiyo zamanla ben bunu 2 yılda oturttum şöyleki patates kızartmasını çok sever dayanamazdım kızartıp çerez yerine colayla yerdim. düşündüm formul buldum çünkü çok seviyodum tamam diyette yemesem sabrediyodum ama ya diyet bittikten sonra ne olacaktı ondan korkuyordum. sonra fırınlamaya başladım. baharatlayıp fırınlıyordum canım istedikçe böyle yaptım çokta doyurucu oluyodu ama kan şekerini yükseltmesin diye yanında muhakkak salata yiyordum böyle böyle tamamen bırakabildim kızartmayı. bazen eşim ister bi restorantta bi tane alır tadına bakarım ama inan hiç lezzet almıyorum bu şekilde unuttum kızartmasını.
yazın patlıcan kabak biber vs.. karışık kızartma yoğurtlu gzel olur değilmi. bende çok severim onada formul buldum bu sebzeleri fırınlıyorum ardından sarımsaklı yoğurtla yiyorum. mesela dışardayız genelde ızgara alırım ama bazen olmuyor o zaman yağlı bişey bile istesem muhakkak peçeteyle yağını alırım çünkü yağlı yemeklerde iştah açar.
tatlı olayına gelince ilk baş insülin direncini yenmek için 5 ay boyunca ağzıma tatlı ve şekerli bişey sürmedim. salarinde yasaktı light içecekler yiyeceklerde yasaktı. ilkgün zor oldu ikinci gün geçti. sütlü türk kahvesi şekersiz en büyük zevkim oldu hem tatlı isteğinide azaltıyordu. şimdi pekmez yiyorum sabahları 1 çay kaşığı veya 2. o bana o kadar güzel geliyorki anlatamam. eğer bişeyi yasaklarsanız onun sağlıklısı size çok lezzetli gelmeye başlar. şimdi ben bi daha şekerli yani içinde beyaz şekerden olan şeyler yemeyeceğim içmeyeceğim ama pekmezli tatlılar yapacağım ve bunlar bana güzel gelecek. diğerini yemediğim için. bir örnek daha vereyim osmanlıda belli döneme kadar şeker yoktu ve tatlılar pekmezle tatlandırılıyordu ve çok seviliyordu nasılki beyaz şeker çıktı herşey altüst oldu. diyeceğim siz eğer şöyle en sevdiğiniz pastaneye gidipte en lezzetli tatlıları yemiyorsanız kızlar inanın evde yapacağınız pekmezli kekler size dünyanın en lezzetli tatlısı gelecek. ama dışarda yerseniz o zaman elbette kendi yapacağınız light pekmezli kekleri beyenmezsiniz. ben pastanede genelde şekersiz türk kahvesi içerim bazen sıkma portakal suyu içerim şekersiz. yanımda tatlı yerler üzülmem canım çekmez zaten evde aynısını yapabilirim burda bunu yiyip herşeyi altüst etmeye gerek yok derim çünkü yersem tekrar alışırsam şekere evde pekmezli tatlılarımı beyenmeyeceğim bunu biliyorum o yüzden yemem dışarda. işte ben böyle bir yöntem geliştirdim kızlar işe yarıyo bende 5 bitti. sizdede işe yarar. alışkanlıklarımızı değiştirmeliyiz. yine sevdiğimiz şeyleri yemeliyiz ancak değişiklikler yaparak yemeliyizki bidaha kilo almayalım.. şu var örneğin 1 porsiyon sütlü tatlıda yenir diyette ama hem iştahınızı açar hemde tatlı yemek malesef yağ yakımını olumsuz etkiliyo. yani ben tatlı yiyerek rejim yaptım 5 kilo verdim hiç göbeğim gitmedi valla. ama şekeri tatlıyı bırakır bırakmaz göbeğim erimeye başladı. şeker tatlı alkol direk göbeği besliyor malesef
yok cnm benim kayınvalidem bir melektir... bi tek kanatları eksiktir...
gerçekten çok anlayışlıdır... hatta benim stepperda kendi bile spor yapardı...
ama sonra kalbinden rahatsızlandı anjiyo falan oldu şimdi bıraktı...
afiyet olsun bebemmm yine süper bi kahvaltı...
edebiyatla ilgilendiğin nasıl belli... ben bu kadar cümleyi hayatta bi araya getiremem getirsem de ne demek istediğimi kimse anlamaz...
sağol canım yine çok faydalı cümleler paylaşıyosun bizimle... senle konuşunca bi gaza geliyorum...
hımm iyiymiş o zaman. benimkisi çok kilolu kalp büyümesi şeker tansiyon hepsi var. eskiden zayıfmış ama kansere yakalanmış atlatmış ama kortizonlar ilaçlar falan çok şişmiş şimdide yediklerine hiç dikkat eetmez. 63 yaşında. bu kadar dahamı yaşayacağım yerim der. et yemeği çok sever yağlı yağlı yer. sonrada tansiyonu çıkar uyur hemen laf dinlemez hiç doktorada asla gitmez zamanında çok gitmiş korkuyo. böyle işte çok kilolu yerinden zor kalkar merdiven çıksa yorulur. ya kilodan ziyade çok yağlı malesef.
sağol bebişim. senin kontrol ne zaman. diyetisyene ne zaman gideceksin birde canım sende şeker hastalığı çıkmamıştı dimi
dikkatli ol canım başlangıçsa atlatırsın tatlıyı ve şekeri tamamenn bırak canım göbişinin gitmesine izin ver. dediğin gibi çok istemesi şeker hastalığı şle alakalı o zamanlarda sütlü türk kahvesi iç şekersiz. meyve ye. birde o kadar paranı alıyo o zaman sor ona tatlı krizlerinde ne yapacaksın sana çare bulsun doktor sonuçta /FONT]hımmm benim anaannem ve 3 teyzem de öyle... hepsi 100 kilodan çok fazla...anaannem ben küçükken vefat etmişti... bir sürü ilacı vardı her hastalığı vardı ben de öyle olmaktan korkuyorum...
canım şekerim biraz yüksek çıkmıştı... dr eğer şeker yemeye devam edersem şekerimin ilerleyeceğini eğer bırakırsam düşeceğini söyledi...başlangıç aşamasındaymış yani... ben de dünkü yediğim 1 kk helvayı ondan önceki yediğim 2 dankeki saymazsam şekeri bıraktım...
bazen tatlı krizim tutuyo sdayanamıyorum... ama artık hiç kaçamak yapmıcam şafak git gide azalıyo benim göbek aynı duruyo.. dün kızımın okulunda gülüyolardı bana karpuz yutmuş gibisin diye... her yanım iyi ama önümde koca bi göbeğim var...
diyetisye kontrolüm bu pazartesi ama ben bidaha ki pazartesi gideceğim canım... 15 günde bir olunca baya masraflı oluyo özele gidiyorum ben....
ya diyet değil diyetten sonrası önemli birde ben sanırım azcık rahatım yani sıkıntıya gelemiyorum yasak sevmiyorum o yüzden bunları yapıyorum. sağlıksız yiyecekleri sağlıksız yapan biziz. patates kızartması sağlıksız sebebi biziz. kızartmasak sağlıksız olmaz o zaman fırınlayalım. sağlıksız şeyleri yasak şeyleri sağlıklı hale getirelim yasak olmasın. rahat olmayı seviyorum. annem yazdan kızılcık atmış dolaba. ekşi oluyo çok. onu kaynattım içine karanfil attım sonra yanına yağsız mercimek köftesi yaptım köfteler oluna yerken 1 yemek kaşığı yağ gezdirdim üzerine marulla yedim içtim valla bayramda diyet yapmamıştım öyle yedim içtim çok güzeldi. eskiden olsa colayla içerdim artık bıraktım değiştirdim kendi yaptığım şekersiz doğal meyve suyuyla içiyorum alıştım şimdi bu lezzetli geliyo bana
şimdi çıkayım bugün dişçi randevum var yine kesecek dişimi off 1 ay oldu daha bitmediyarın gelir,m yine erkencikten
ahh bu mercimek köfteyle başım belada...hani filmlerde görürüz ya uyuşturucu kullananlar krize girer deli gibi uyuşturucu arar inanki öyleyim... canım istedimi gözüm dönüyo hiç bişey göremiyorum az yaparım ama dopymam hiç üşenmem yenisini yaparım... çatlayana kadar yerim sonra pişman olurum... acayip bişey benimki...:111:
yağsız yap yağ koyma ayda bir ye bence çokta yüklenme kendine. diyetisyenine söyle o kadar paranı alıyo. sevdiğin şeyleri listene göre ayarlasın söyle. tatlı krizlerini sonra mercimek köftesini söyle. sen söylemezsn ses etmez o da tatlı krizlerin yüzünden belki kilo vermen bile yavaşlar söyle kontrolde
aslında tıp fakültesine gidebilseydim hem daha iyidir hem de ücretsiz daha iyi olurdu ama işte çok uzakta 1 saate anca varabiliyoruz... benim eşim de çok kıskanç tek başıma göndermiyo... zaten yolları da bilmem de sora sora bulurdum... ama işte eş kıskanç olunca böyle oluyo... bu diyetisyen yakın 10 dk da gidebiliyorum...ben de madem göndermiyon özele gitcem dedim o da git yoksa iyice kafayı yicen dedi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?