hoşgeldinn kaptanımmm buralardan geçmişin banada gelseydinngunaydın kızlar kaptan evıne donduuu
ay cok yorulmusum potısım oturmaktan dumduz olmus
sabah 1 sımıt 1 dılım peynı ryedım cay ıctım ve sımdı yesıl cayımı ıcıp uyumayı dusnuyorum yollar cok karlıydıı daha dogrusuu kar sevıyesı azdı ama buzlanma vardı konya afyon arasından bı suru tır otobus kaymıs yoldan cıkmıstı sukur gecıkmelıde olsa geldık
hatta bazı durdugumuz yerde kar yagıyodu he ındım otobusten kar keyfını yasadım yol boyuu 1 tanede kıtap bıtırdım ne cok ozlemısım boyl eyolculuk yapmayıı te ogrencı ıken boyle karlı havalrda yolculuk yapardım elımde kıtabım la valla cok hosuma gıttı ıyıkı dun cıkmısım yollaaa
slmmm kıslar ben geldimmm
menümle başlayayım
sabah oluyo tabi
ilk olarak sıcak sirkeli suu kocaman bardak
simitin 4/1 azcıktı
1 çaykaşıgı ucuyla reçel
5 tane yeşil zeytin
3 küp seker kadar peynir
2 dilim kadarda ekmek
şimdilik böyle birazdanda sütlü k-flas yerim akşama allah kerim
spor olarakta 200 ip atladım ve 50 twister (bel cevirdim ) ama tabi bu kadarla kalmıcakk çokk yapıcamm
tşkler canımmm hımm yogurlu olması kurtarmış az ama çikolataaaamenün güzel canım..
ben evde kmse yoktu o yzden sabah sabah yoğurlu makarna yedim ama aazdı yarım porsyn kadar flndı bde hiç yağ yoktu
ara 1 nescafe içtim bide çok azcık btter çikolata ama çok azz :)
ynede akşam çok az yicem salata ycem varsa 2 kaşık sebze o kadarrr
1 elma rendeleyin icine tarcin ve isteye göre findik badem ceviz kirintilari serpistirin..priene arkadsin lezziz tarifi.....
1 muz ezin biraz suyu cikana kadar buzdolapta 1 saat bekletin..üzerine isteye göre yine tarcin ve badem ,findik veya ceviz kiriklari serpistirin..yasemin arkadasimizin tarifi..
isteye göre herhangi bir meyve..ben genelde elma tercih ediyorum..elmalari küp küp dogruyorum bi kac kasik yogurtlan karistirip yine tarcin ve arzuya göre badem findik ceviz kirintilari serpistiriyorum
1 fincan sütlü türk kahvesini zaten hugocuk arkadasimiz yazmisti..
tarcinli zencefilli sicak süt..
yesil cayinda cok faydasi oluyo
potasyum eksikligide tatli krizlerine yol acabiliyormus..adet dönemlerinde yine tatli krizlerinde muz yenilmesi cok faydaliymis.
birde bazen hani oluyorya birseyler yeme krizine giriyoruz..ama ne yiyeceyimizi bilmiyoruz..öyle durumlarda abur cubur düzensiz atistirmaktansa ben sekersiz sakiz cigniyorum..onunda cok faydasi oluyo..
bitter cikolatayida kilo verdigimde kendime ödül olarak aliyorum...ama 2 kücük parcayi asmamasi gerkiyo..ben bazen fazla kaciriyorum..3-4 kücük parca yiyorum..
günde 4-5 dilim ekmekten az yenilirse tatli krizlerine yol acabilirmis..bu bilgiyide hugocuk arkadasimiz vermisti...simdilik aklima gelen bunlar..yine bircogunuz bunlari biliyorsunuzdur ama bilmeyen arkadslar faydasini görür umarim..kolay gelsin kizlar..
canımmmm çokkkk tşklerrr valla süper bilgilerrrrrNasıl sağlıklı bir seçim yaparım?
Günlük hayatta en sık tükettiğimiz yiyecekler ve değişim miktarları hakkında bilgi sahibi olmanızda fayda var. Böylece neyi yediğinizde diğerlerinin yerine geçeceğini öğrenmiş olacaksınız ve seçimlerinizi doğru yaparak daha dikkatli tüketeceksiniz.
- 1 dilim kek yediğinizde İçinde yaklaşık 1.5 dilim kadar ekmek, 2 tatlı kaşığı kadar sıvıyağ, 1 elmadaki kadar şeker vardır.
- 1 kase sütlü tatlı yediğinizde 1 bardak süt, 1 dilim ekmek, 1 meyve yemiş olursunuz böylece hiç yağ almadan, kalsiyum ve protein yönünden uygun bir seçim yapmış olursunuz.
- 1 poğaça yediğinizde 1-2 dilim ekmek 2 tatlı kaşığı sıvıyağ ile sadece un ve yağ yemiş olursunuz. Bunun yerine 2 dilim kepek ekmek ve peynir ile yapılan bir sandviç yerseniz içerdiği protein, kalsiyum ve lif ile daha sağlıklı ve yağ içermeyen bir seçim yapmış olursunuz.
Sütlaç (1 kase) = 1 bardak süt + 1 dilim ekmek + 1 meyve
Muhallebi ( 1 kase) = 1 bardak süt + 1 dilim ekmek + 1 meyve
Kısır ( 2 yemek kaşığı) = 1 dilim ekmek + 1 tatlı kaşığı yağ
İçli köfte (1 adet) = 1 köfte kadar et + 1 dilim ekmek + 1 tatlı kaşığı yağ
Kadınbudu köfte ( 1 adet) = 1 köfte kadar et 1/2 dilim ekmek + 2 tatlı kaşığı yağ
Mercimek Köftesi ( 2 adet) = 1 dilim ekmek + 1 tatlı kaşığı yağ
Patates salatası ( 2 yemek kaşığı) = 1 dilim ekmek + 1 tatlı kaşığı yağ
Mantı ( 2 küçük kepçe) = 1 köfte kadar et + 2 dilim ekmek + 1 tatlı kaşığı yağ
Kıymalı pide (1 adet) = 4 dilim ekmek + 2 köfte kadar et + 1 tatlı kaşığı yağ
Hamburger ( 1adet) = 2 dilim ekmek + 2 köfte kadar et
ben geldimmmmm naber gizemmmmmbak bakkkkkk hala kmsecikler yokkkkkk
ben geldimmmmm naber gizemmmmm
bendende iyiyilik canım ben yemegimi yedim sanada afiyet olsun canımmmiyidir canım.. yemek yiyeceğim birazdn sen ??
hoşgeldin canımmm tşkler iyiyim ben çok sevindim biraz daha iyi olmana inşş yarınn çokk çokk iyi olursun canımmmmm almassın canımm almasssın bu hafta ne yednki afiyet olsunnnasılsınız kızlarr ezgicim gizemcimmm
ben bugün daha iyiyim akşama 2 kase yeşil mercimek yedim kal. çok herhalde bulamadım inş. geçen hafta verdiğim kiloyu bu hafta sabitlerim
nasılsınız kızlarr ezgicim gizemcimmm
ben bugün daha iyiyim akşama 2 kase yeşil mercimek yedim kal. çok herhalde bulamadım inş. geçen hafta verdiğim kiloyu bu hafta sabitlerim
afiyet olsun canımmmmmakşam yemeğinde 1 kepçe tarhana çorbası, 1 dilim kepek ekmek 3 kaşık bulgur salata yarım bardak yoğurt ve 4 kaşık yeşilmercimek yedümmm
afiyet olsun canım.. güzel menüakşam yemeğinde 1 kepçe tarhana çorbası, 1 dilim kepek ekmek 3 kaşık bulgur salata yarım bardak yoğurt ve 4 kaşık yeşilmercimek yedümmm
afiyet olsun canımmmmm
işte benimm menümm
ilk olarak sıcak sirkeli suu kocaman bardak
simitin 4/1 azcıktı
1 çaykaşıgı ucuyla reçel
5 tane yeşil zeytin
3 küp seker kadar peynir
2 dilim kadarda ekmek
ara 1 avuç leblebi 3 fındık
ögle special k (kelollogs) sütlü taabi
akşam da iki tane minik milföyden börek
bir kase yogurt
spor olarak 200 ip atladım
200 twister
şimdi 5 mil lesilei yapcam yatmadanda
100 mekik tabiii
nasıl menümmm:44::44::44:
bu saatten sonra sadece neskafe soda meyve ve yeşil çay hakkım var baska bişi yok bana
tşkleer canımmafiyet olsun canım.. güzel menü
sanada afiyet olsun canımm
afiyet olsun canımmakşam menüm..
1 kase salata
1 dlim ekmek
yarım kase domates çorbası
2-3 kaşık kızartma :26:
hoşgeldin canımmm tşkler iyiyim ben çok sevindim biraz daha iyi olmana inşş yarınn çokk çokk iyi olursun canımmmmm almassın canımm almasssın bu hafta ne yednki afiyet olsunn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?