1 yaş doğum günü ? :(

Yani herkesin hayat görüşü tabi de, 1 yaş günü bu kadar abartılacak bir şey mi? Bebek pasta yemez, kalabalıktan anlamaz, hediyeden anlamaz. İlerde fotoğraflarına bakacağı içinse, zaten 2 yaş gününe, 3 yaş gününe, 5 yaş gününe bakacak. İlk yıl da olmayıversin bu kadar sıkıntıya girecekseniz.

ben annemlerle ayrı eşimin ailesiyle ayrı kutlama yapıyorum, kimse birbirine bulaşmamış oluyor, bir elbise alıyorum, basit süslemelerle atlatıyoruz. 1 yaş doğum gününde fotoğraf çekimi yaptırmıştım, anı olarak kaldı.
bana göre iki tarafın ailesi birbirinden ne kadar uzak olursa o kadar iyi.

Bu kadar strese gerek yok valla o kadar insanı toplayıp yapacağın masrafa 1 yaş çekimi yaptır eşinle başbaşa hem anı kalır hem de stres olmazsın.

1. yaşını zaten hatırlamayacak. ileride dönüp bakmak için fotoğraf çekimi yapabilirsiniz ya da yaptırabilirsiniz. profesyonel çekim olabilir mesela. kutlamaya ayırdığınız bütçeyi buna ayırabilirsiniz. bizim ailelerimiz de görüşmüyor. her biri ayrı pasta kesti. ben özel bir şey yapmadım. isteyen kutlasın dedim. biraz daha ayaklanmasını bekliyorum fotoğraf çekimi için. aklının ermeye başladığı yaşlarda güzel bir kutlama yaparsınız.

En güzelini yapmissiniz isteyen kutlasin diyetek böylece Kim samimi Kim degil insan bilmis olur. Ztn esimin ailesi bu seylerde biraz garip acikcasi, benim Aram öyle asiri cicili bicili olmadi Hic bi zmn Kaldiki iki senedir evliyim bi kere bile dogum gunum kutlanmamistir esiminkide ayni sekilde. Kendilerine gelince kutlarlar ama

Bu kadar strese gerek yok valla o kadar insanı toplayıp yapacağın masrafa 1 yaş çekimi yaptır eşinle başbaşa hem anı kalır hem de stres olmazsın.
Yani bi dusundum nerden baksam kalabalik olucak. E esimin 12 kisi celirdek ailesinin Yaninda tek benden 2 kisi yani ailemi cagirmakta sacma. Yakin arklar aile dostlari desem ucup gidicek kisi sayisi

Ay Elif eski konularını biliyorum zaten kayınvalideni hiç sevmiyorsun boşver
Çağır anneni al yanına kocanı yap geç

Bebeğim yeni 1 yaşına girdi, eşimin ailesi burada olmadığı için sadece kendi anne babam kardeşim geldiler, başka kimseyi çağırmadım. Duvarı süsledim, kardeşim pasta yaptı. Aklı erip bende istiyorum diyene kadar büyük bir şey yapmayı düşünmüyorum.

Yani bi dusundum nerden baksam kalabalik olucak. E esimin 12 kisi celirdek ailesinin Yaninda tek benden 2 kisi yani ailemi cagirmakta sacma. Yakin arklar aile dostlari desem ucup gidicek kisi sayisi
Boşver gitsin fotoğraf çekimi yaptır kociskonla da bir pasta ufleyin yeter.

En guzeli. Kusluk mu var ailelerde? Bizde kultur farki vs ve gecmisten bazi husumetler var tatile Esimin ailesi öyle ortamlarda burnu havada aileme özen göstermez umursamaz takilirlar öyle oluncada Hic bas agritmaya gersk yok

En guzeli. Kusluk mu var ailelerde? Bizde kultur farki vs ve gecmisten bazi husumetler var tatile Esimin ailesi öyle ortamlarda burnu havada aileme özen göstermez umursamaz takilirlar öyle oluncada Hic bas agritmaya gersk yok
aslında küslük yok denebilir ama ben pek hoşlanmıyorum eşimin büyük ablasından, anneme de zamanında saygısızlık yapmıştı, mümkün olduğunca bir araya gelmemelerine özen gösteriyorum. tabi bir de farklı şehirlerdeyiz. doğumgünü yapıcam desem herkes aynı yerde toplanır ama ne gerek var..

1 ay sonra benimde bebeğimin 1. Yas Doğum günü var ve aylar öncesinden kafamda plan proje herşey hazırladım tabi ve bu dediklerin bizim icin de geçerli (benim cagirabilecegim fazla akraba yokken eşimin tarafı kalabalık) ve ben geçen ay eşimle konuştum sadece anne-baba ve kardeşlerimiz gelsin aile arasinda yapalım dedim. O tabi akrabalar alınır gibi cümleler kurdu benim verdiğim cevap '1 yıl icinde o akrabalar kaç kez bebek görmeye geldi, kaç kez büyüdügune şahit oldular? Akrabaların bebek görmeye hic gelmemesi ayıp değil de benim çağırmamam mi ayıp? O gün bizim günümüz bebegin üzerinde emeği olmayan tum akrabalara hizmet edemem bebek herkesi yabancilayacak ağlayıp beni isteyecek o yüzden en yakınlarımızi, sürekli gördüğü kişiler gelsin yeter' dedim ve bunu demem üzerine birşey diyemedi . Misafirleri ağırlayacak olan, hazırlığı yapacak olan sensin o yüzden annenin istekleri daha göz önünde bulundurulmalı. Eşinle ilk fırsatta konuş hazırlıklara başlarken bu konu ayağınıza dolanmasin Önceden anlaşıp uzlasmak gerek. Ha eger eşin yine de akrabaları çağıralım ayıp olmasin derse o zaman 'herkes eve sığmaz o zaman salon tutalım herkesi davet edelim' de zaten masraftan kaçınmak icin o fikirden vazgeçip o zaman akrabaları çağırmayalim der

Yaklaşık 40 kişiydik ilk doğum gününde kurabiye, yaprak sarması vs 2 3 çesit evde kendim yaptım bir kaç çeşitte pastaneden hazır aldım en azından hazırlık aşamasında yorulmadım, cumartesi günü yaptım doğum gününden 2 gün sonrasına denk gelmişti pazar günü eşim evdeyken de birlikte temizlik işini hallettik.

Benzer durumdayiz ayni bendede öyle, gereksiz kasilmalar oluyor dusynynce oyuzden amaaan

Guzel dusunmussunuz. Bende sadece anneler ve kardesler desem yine en az 15 kisi olucaz (esimin kardescocuklari cok). E benimfe tsk Annem Bide kardesim. E esimin ailesiylede hamileligim boyu cok görusmesim, ablasi cok buyuk terbiuesizlikler yapti sobra sözde barisildi ama hamilelugim Boyu bir kez arayip sormadi. Bebek dogdu ozaman. Esim icin ara sira görustugmuzfe idare edip politik oluyorum ki ztn cok görusmuyoruz.
Esimle kendim suslesek iki biseyler yapdak tamam. Anneleri sadece cagirsam öylede olmicak öyle…

Iste o kalabaliga yorulucam herseue ben kosturuycam öyle yardim edenimde olmicak otuzden bi esimle kutlasam tmm. Kendi annemde istiyosa alsin kucuk pasta baska bi zaman veya ben öylede kutlarim tamam gibi

Kesinlikle haklısın çağırmak istemiyor oluşunu haklı buluyorum ama doğum gününde eşinin kardeşlerini cagırmamak doğru olmaz. Kalabalık da olsa cagrilmali eşinin akrabası olsaydı kesinlikle çağırma derdim ama kardeşlerine öyle bişey diyemeyiz maalesef. Evde yer yok veya kardeşleriyle bir arada olmak istemiyorum diyorsan ve dünürlerin arası da iyi değilse eşinle başbaşa kutlayin üçünüz yeter bu sefer de büyük hazırlık yapıp toplu doğum günü kutlamadigin icinde ukte Kalabilir

Iste o kalabaliga yorulucam herseue ben kosturuycam öyle yardim edenimde olmicak otuzden bi esimle kutlasam tmm. Kendi annemde istiyosa alsin kucuk pasta baska bi zaman veya ben öylede kutlarim tamam gibi
O zaman kendi aranızda bir pasta kesip anı kalması için bir kaç fotoğraf çekersiniz biraz büyüyünce cafe tarzı bir yerde kutlayabilirsiniz herkesi çağırıp

Yani suan konusuyorum Bisey yokmus gibi ailesiyle haliyle bebek olduktan sobra mecbur esim icin ama politik sekilde ve asiri fazla görusmuyorum..
En guzeli esimle basbasa kucuk bisey yapip kutlamak, okadar insan icin ugrasamicam Bide bana deger Veren insan degiller aksine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…