1 yıl dolmadan boşanma

En güzel örneği benim eşim evlilik sonrası değişmelerin:KK70:
Bekarken adam adıma şiirler yazardı her gün. Üzgün olmama dayanamazdı.
Ama evlendikten sonra gördüm ki realist ve gaddar biri. Acıması yoktur, duygusallığı yoktur, üzülmesi yoktur.
Ben de evlenmeden önce aşk pıtırcığı, sevgimden öldüreyim, çok duygusal, hayalperest bir insandım.
Sonra eşimin gerçek halini anlamam, onu sindirmem, gerçeği görmem biraz sancılı geçti.
Şimdi kabullendik birbirimizi ama işte o kabulleniş biraz yoruyor insanı.
Yaw talep edilen şey zor değil ki, sen benim hayatımı kolaylaştır, güzelleştir ben de senin ki.

Şairlikden acımasız kütüğe kadar ters bir evrim nasıl olur? Yazdığı şiirleri bastırıp, o kağıt yumağında boğmak lazım. :duduk:

Ben bir defa şiddet gördüm. Çok şükür ilk ve son oldu. Daha önce eğilimi bile olmamıştı 9 yıl boyunca. Ama dilerim siz o şiddeti görmeden (gerçi bu da bi şiddet ama) bitirirsiniz.Çünkü inanın sanıldığından çok çok ağır bir travma. Çekişmelide avukat tuttum. Ama çekişmeliyi önermem. Ailenizin yanına gidin. 1 yıl dolunca anlaşmalı açın. Yoksa çekişmelide 2 yılı aşabilir davanız (avukatım öyle demişti). Size de geçmiş olsun bu yaşadığınız da bi tür şiddet zaten.
bu da psikolojik şiddet zaten doğru söylüyorsunuz.. çekişmeliyle uğraşmak istemiyorum açıkçası git gel tükenirim..
İmzayı atınca tapuladım sanıyolar gidemez sanıyolar da ondan (çoğu hemcinslerimiz sağolsun).. Ama her kuşun eti yenmez derim ve çekilirim :KK66:
aynen öyle bir rahatlama gevşeme oluyor..

Sadece 1 ay mı? :KK43:

Ya bu adamlar hiç mi evlilik öncesi sinyal vermiyor?
Aslında 1 ay süreç sürdü diyelim.
Aynı eve ,aynı yatağa bile girmediler.
Nikah yaptılar sonrasında adam( cinsiyet olarak) kadından ona harcadığı paraları geri istedi.
İşte aileme yardım edeceğiz aldığın elbiseye kadar bana 5 bin borcun var vermemiz lazım aileme diye..
Tabi çok büyük bir hayal kırıklığı..

Nikah yaptılar sonrasında adam( cinsiyet olarak) kadından ona harcadığı paraları geri istedi.
İşte aileme yardım edeceğiz aldığın elbiseye kadar bana 5 bin borcun var vermemiz lazım aileme diye..
Tescilli malım demiş yani. Ya şunu baştan söylesen, vakit kaybı da olamayacak iki taraf için de.

denemedik. neden dil dökeyim ki sorunlu taraf halinden çok memnun kendi herhangi bir çözü yolu düşünmüyor. ben alttan almayı da denedim bağırdığında susmayı da her seferinde daha çok tepeme çıktı. hep kadınlar uğraşıyor evliliği kurtarmak için erkekler terapiste bile gitmek için ikna edilmeyi bekliyor.

bu yaşımda neden bunu çekeyim? ayrıca işim de var kimseye muhtaç değilim. çocuğumuz da yok.
Ay valla dusuncelerine saglik cok dogru dusunuyorsun hic ugrasma arkadasim kendi icin cabalamayan insani sen ugrasip da ne vaktini bosa harca ne de uzul:KK9:

Bi şey soracağım, cidden bu tipler evlenmeden önce kendini belli etmiyor mu?bu kadar oscarlık oyuncular mı, ve o kadar zaman maske ile dolaşabiliyorlar mı? Yoksa sizler görmezden gelip, nasılsa evlenince düzelir mantalitesi güdüp, görmemezlikten mi geliyorsunuz ve bile bile lades oluyor? Cidden merak ettiğim için soruyorum, çünkü benim mantığım bu olayı ve durumu almıyor..
Kendini cok iyi saklayan da var gormezden gelinen de..

şaka gibi resmen ne adamlar var dedirten cinsten.. madem öyle en başından harcamasaymış o parayı. tabi köprüyü geçene kadar..
Ay valla dusuncelerine saglik cok dogru dusunuyorsun hic ugrasma arkadasim kendi icin cabalamayan insani sen ugrasip da ne vaktini bosa harca ne de uzul:KK9:
aynen öyle hiç ömrümü de yüreğimi de tüketemem. herkes insan olsa zaten bu noktaya gelinmez. mutlu olmak istemiyor demek ki çünkü sürekli huzursuzluk çıkarıyor

Ya bir de kadın doğuda.
Düşünün yani .. Bir insanın hayatıyla oynayana Allah sorar bunu ya..
İnşallah bu yaptıklarını cümle alem duymuştur da kolay kolay evlenemez bu şerefsiz adam bi daha.

Beddua time gibi oldu bugün bana ama fitil fitil pişmanlık akar en az bir 15 yıl umarım.

Bi şey soracağım, cidden bu tipler evlenmeden önce kendini belli etmiyor mu?bu kadar oscarlık oyuncular mı, ve o kadar zaman maske ile dolaşabiliyorlar mı? Yoksa sizler görmezden gelip, nasılsa evlenince düzelir mantalitesi güdüp, görmemezlikten mi geliyorsunuz ve bile bile lades oluyor? Cidden merak ettiğim için soruyorum, çünkü benim mantığım bu olayı ve durumu almıyor..
Bellı etmıolar canım gercekten etmıolar.Sevgınden kor olabılıosun.Ama senden saklıolar.Hemde neler saklıolar.Bende dıodum evlenmeden ıkı seven ınsan nasıl anlaşamaz her seyın bı oluru vardır oturulur konusulur büyük konuşmuşum.Kul olanın basına her sey gelıomus

Burada böyle ikinciye mutluluğu yakalayan insanları görünce ben de çok mutlu oluyorum :halay::nazar:

İnadına sefa, inadına huzur ve güzel bi gelecek inşallah :KK49:
İnsan mutsuz olduğu yerden uzaklaşıp kendini kurtarmadığı sürece 2. bi şansı asla olamaz zaten.. Önce biz kendimize şans vermeliyiz ki hayat da bize o şansı tanısın ;) Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim canım :KK36::KK37: İnşallah her güzel ve iyi insan huzur mutluluk sağlık içinde yaşar :KK200:

şaka gibi resmen ne adamlar var dedirten cinsten.. madem öyle en başından harcamasaymış o parayı. tabi köprüyü geçene kadar..

aynen öyle hiç ömrümü de yüreğimi de tüketemem. herkes insan olsa zaten bu noktaya gelinmez. mutlu olmak istemiyor demek ki çünkü sürekli huzursuzluk çıkarıyor
Kendini duzeltmek istemeyen caba sarfetmeyen insan icin hic bosuna yorulma... kendini de uzme

orası öyle tabiki. kendisi her kavgamızda boşanalım der, keşke evlenmeseydik der.. tamam boşanalım derim asla kabul etmez. çok severek evlendik bilmiyorum neden ve nasıl bu duruma geldik
Herzaman derim yine diyorum Evliliği bir hald zannediyoruz. Aynı ev içinde yaşamak çok zor bir zanaat.

Allah yardımcın olsun konuyu takipteyim.

denemedik. neden dil dökeyim ki sorunlu taraf halinden çok memnun kendi herhangi bir çözü yolu düşünmüyor. ben alttan almayı da denedim bağırdığında susmayı da her seferinde daha çok tepeme çıktı. hep kadınlar uğraşıyor evliliği kurtarmak için erkekler terapiste bile gitmek için ikna edilmeyi bekliyor.

bu yaşımda neden bunu çekeyim? ayrıca işim de var kimseye muhtaç değilim. çocuğumuz da yok.
Sizi tebrik ediyorum bu söylediğiniz söyleyemeyn okadar çok kadın varki

bir derdim var forumunu açar okurdum bazen. insan severek evleniyor hiç başıma gelmez sanıyor. buradan öğrencilere sesleniyorum annelerimizin "evlenince kocanın eline bakmamak için okumalısın" söylemleri de tüm klişeleşmiş söylemler gibi doğru. foruma bakın çoğu insan maddi yetersizlik yüzünden boşanamıyor. bazısı da erkenden çocuk yaptıkları veya çocuk olunca düzelir diye düşünerek çocuk yaptıkları için boşanamıyor.
Siz siz olun kimseye muhtaç olacak noktaya gelmeyin.
okuyun, mesleğiniz olsun çalışın.
karşınızdaki adamı 2 sene denemeden çocuk yapmayın.
mutsuzsanız bırakın.
maaşlarınızı kocalarınıza vermeyin. destek olun ama asla tamamını vermeyin. hatta herkesten gizli kötü gün paranız olsun hayat bu döven mi dersin, kovan mı dersin, aldatan mı dersin..
benim başıma gelmez demeyin

Herzaman derim yine diyorum Evliliği bir hald zannediyoruz. Aynı ev içinde yaşamak çok zor bir zanaat.

Allah yardımcın olsun konuyu takipteyim.
kısa süre olmasına rağmen evlilikle ilgili tespitlerimi söyliyim size, evlilik hiçbir halt değil malesef. evlilik erkek için hediye kadın için eziyet. kadın işte çalışır üstüne gelir bir de evde çalışır. adam elinde kumanda kanepede yatar. emrine amade evde karısı var.. ikisi de çalışır kadın bir de hizmetçi olur kısacası..
evlilik şans işi aynı eve girmeden anlaşılmaz derler ya o hesap. allah herkesi mutlu mesut etsin.

Back
X