1 yıl dolmadan boşanma

kısa süre olmasına rağmen evlilikle ilgili tespitlerimi söyliyim size, evlilik hiçbir halt değil malesef. evlilik erkek için hediye kadın için eziyet. kadın işte çalışır üstüne gelir bir de evde çalışır. adam elinde kumanda kanepede yatar. emrine amade evde karısı var.. ikisi de çalışır kadın bir de hizmetçi olur kısacası..
evlilik şans işi aynı eve girmeden anlaşılmaz derler ya o hesap. allah herkesi mutlu mesut etsin.
Bilincaltimiza yüklenmiş görevlerimiz var. Ne yapsak bundan kurtulamıyoruz. Yemek yapmalı temizliğe koşmalı. Dışarıda çalışmalı... Yeni çağın kadını süper özellikle donanmali erkek de hep aynı. Yüzyıllardır değişmedi. Ev işi yapacaksa da direktif bekler hadi sen yemek yaparken ben çamaşır asayim demez mesela. İnsan o sinirle söyleyecegime ben yaparım diyor. Kadın olmak zor hele anne olmak çok zor. Şu işim var diye düşünmeden birkaç saat oturmak çok büyük lüks. Otursan da ya çamaşır bekliyordur ya yemek. Of ben çok dertliyim kalkıp ıspanak pisireyim bari:((

kısa süre olmasına rağmen evlilikle ilgili tespitlerimi söyliyim size, evlilik hiçbir halt değil malesef. evlilik erkek için hediye kadın için eziyet. kadın işte çalışır üstüne gelir bir de evde çalışır. adam elinde kumanda kanepede yatar. emrine amade evde karısı var.. ikisi de çalışır kadın bir de hizmetçi olur kısacası..
evlilik şans işi aynı eve girmeden anlaşılmaz derler ya o hesap. allah herkesi mutlu mesut etsin.
Kesinlikle size katılıyorum ve bundan bahsediyorum ben hep. Buda benim evlenmedim ama etrafımdan ve hayatımdan edindiğim bir tecrübe

tam 40 gün sonra çekişmeli dava açtım. Karşı taraf boşanmayı reddettiği için (ilk celsede eşimi seviyorum boşanmak istemiyorum dedi) hakim evlilik birliği sağlanması bıdı bıdı diyerekten diğer celseyi 6 ay sonraya attı.. Bu da çıktı geldi eve evlilik birliğini sağlıycam diye.. Ben de evi terkettim. 6 ay sonra da davaya gitmeyerek düşürttüm davayı uzayacaktı çünkü. Çok çabaladı bi süre kapılarda yattı,yalvardı yakardı, ben numaralarımı değiştirdim, hatta annemlerin evini satıp başka ev alıp taşındık ailemle birlikte. Kayboldum yani ortalıktan ulaşamadı. 1 yılımız dolmadan 1 ay önce de işyerimi avukat aradı anlaşma metnini kendisi hazırlatmış, davayı kendisi açmış. Bu kadar basit oldu tek celsede bitti.
Davaya gitmeyince dusuyor mu.

Davaya gitmeyince dusuyor mu.
O kısımda avukatım da bişeyler yaptı hakimle konuştu galiba tam bilmiyorum. Çünkü zaten 8 ayımız dolmuştu 1 yıla az kalmıştı. Bu dava bu şekilde uzar 2 yıla 1 yılınız dolmak üzere anlaşmalı açarız sonra dedi. Bu arada e-devlette o davam 8 yıl sonra şu an bile hala açık gibi görünüyo ama biz onun açtığı davayla anlaşmalı boşandık tam 1 yıl olduğunda.

evlilik bu kadar da sans işi değil bence. tamam bir yerde kadere inanıyorum ama sorun bu yola girdiğimizde evlenecegimiz insandan ve ailesinden ziyade evliliğe odaklanıyoruz. kendinizi olduğumuzdan fedakar ve şirin gösteriyoruz. ( burdaki konularda cok okudum. yapilan gereksiz fedakarliklari, sabir adi altinda her zulmu kabullenenleri, maalesef) karşı taraf da bazı şeyleri kendine hak bilince hayal kırıklığı yaşıyoruz. sinek küçük ama mide bulandırır hesabı. karşınızdakinin size saygı duyması, bağımsız bir birey olması, sizin özel alanınıza saygı duyması, istemediğiniz hiç bir davranış kalıbına kendi ailesini memnun etmek için sokmaya cabalamamasi - uzarsa gider bu liste- gerekiyor. hayatımızdaki nihai amacı yuva kurmak olmamali, karşımıza çıkan insanı da tek şansımız olarak görmeden değerlendirmeliyiz bence. bu sözlerim asla konu sahibine özel bir mesaj değil yanlış anlamaz umarim biraz genel yorumlara istinaden yazdım. sevmek sevilmek imkansız şeyler değil ama doğru insanı bulduğuna emin olmak gerek.
Anlaşmalı boşanma konusuna gelirsek kanunen bir yıl evli kalma şartı var ancak uygulamada çekişmeli açıp, daha sonra avukatınız hakimle görüşüp, yakın bir tarihe gün alıp, ilk celseden bir iki tanık ayarlayarak süreci tek celsede bitirebilirsiniz. yeterki sartlarda anlasin, ikiniz de boşanmak isteyin.

O kısımda avukatım da bişeyler yaptı hakimle konuştu galiba tam bilmiyorum. Çünkü zaten 8 ayımız dolmuştu 1 yıla az kalmıştı. Bu dava bu şekilde uzar 2 yıla 1 yılınız dolmak üzere anlaşmalı açarız sonra dedi. Bu arada e-devlette o davam 8 yıl sonra şu an bile hala açık gibi görünüyo ama biz onun açtığı davayla anlaşmalı boşandık tam 1 yıl olduğunda.
Kurtulmussun ya onenli olan o.. iyi ki de inanip geri donmemissin

Çok şükür kurtuldum :dua: Benim böyle bi durumda geri dönüşüm olmazdı zaten. İnanıp inanmamakla da ilgisi yok prensip meselesi aslında :)
şiddet katlanılabilir bir şey değil. ben şiddete uğrayacak olursam polisi ararım direk bunları bile düşünüyor insan. hiç normal bir şey değil insanın şiddet görürsem ne yaparım diye düşünmesi.

şiddet katlanılabilir bir şey değil. ben şiddete uğrayacak olursam polisi ararım direk bunları bile düşünüyor insan. hiç normal bir şey değil insanın şiddet görürsem ne yaparım diye düşünmesi.
Telefonlarımı aldı kapıyı kilitledi 2 saat kadar bi süre (bana bir ömür gibi gelen) evin çeşitli odalarında aralıklarla hırpaladı tartakladı vurdu vs. son olarak da silah almaya gidiyorum deyip kapıyı üstüme kitleyip gitti. Polisi arayabilecek bi pozisyonda bırakmadı kısacası.. Ben evde acaba beni nasıl öldürecek diye düşünürken (tabi bikaç balkondan bağırma vs teşebbüslerinde de bulundum in cin top atan bi sokakta ama ses veren olmadı. Bi de öyle bi duygu ki 9 yılımı feda ettiğim adam bana bunu nasıl yapabilir diye şoka giriyo insan heralde.. Hani diyosun şurda ölsem de kurtulsam içimdeki bu üzüntüden. Yıkım gibi bişeydi benim için. Neyse 1 saat falan sonra geldi nolduysa başına taş mı düştü bilmiyorum özür falan diledi. git evden dedim gitti.. Geri kalanı anlattığım gibi oldu.. Bi süre aileme bile söyleyemedim kimseye anlatamadım..İnsan gurur mu yapıyo nedir tam o duyguyu anlatamıyorum ama ben resmen şoku 1 hafta falan atlatamadım.Dilim tutuldu resmen kimseyle tek kelime konuşmadım avukata bile anlaşamıyoruz dedim. Allah kimseye yaşatmasın bunu zor..

Merhaba, evliliğimin ilk günlerinden beri aşırı sinirli bir eşim var, şu anda da evliliğimizin ilk aylarındayız. Küçücük sebeplerden tartışma çıkarır, bağırır köpürür. Üzerime yürümüşlüğü de var. En sonunda hakaret ve küfür de oldu. Bir gün mutluysak üç gün mutsuz ve küsüz. Boşanmak istiyorum ama 1 yıl dolmadan anlaşmalı boşanamıyor muyuz? Akıl verebilir misiniz bana

biraz sabretmeni tavsiye ederim.hemen ayrılığı düşünme. Eskilere sormuşlar mutlu evliliğin sırrı nedir diye ' biz kıyafetımız eskiyince yama yapardık hemen çöpe atmazdık' derlermiş. evlilikte böyle. ayrıca ilk 1 sene böyle gel gitler oluyor. yavas yavas düzene giriyor.kontrollü bi şekilde kendıne hakim olarak ve sahip çıkarak devam etmeni tavsiye ederim. daha dur bakalım bir ömür var önünde.. yinede bı tavsiye. karar senın

1 ay daha çoookk erken ilk bir yıl alışma süreci olur hatta bazen iki yılda ancak oturur evlilik
konuşunca uzlaşılmayacak hiçbir konu yoktur. konuşma uslubunuza bağlı
rahatsız olduğunuz konuları bir kağıda yazın sevdiğiniz huylarını da yazın oturup evliliğiniz için mücadele edin
neden mi
çünkü bazı şeyler mücadele etmeye değer
huzurlu mutlu bir evlilik pahabiçilemez bir şey

Merhaba, evliliğimin ilk günlerinden beri aşırı sinirli bir eşim var, şu anda da evliliğimizin ilk aylarındayız. Küçücük sebeplerden tartışma çıkarır, bağırır köpürür. Üzerime yürümüşlüğü de var. En sonunda hakaret ve küfür de oldu. Bir gün mutluysak üç gün mutsuz ve küsüz. Boşanmak istiyorum ama 1 yıl dolmadan anlaşmalı boşanamıyor muyuz? Akıl verebilir misiniz bana
1 sene dolmasini bekleyin ondan sonra anlasmali bosanirsiniz

Telefonlarımı aldı kapıyı kilitledi 2 saat kadar bi süre (bana bir ömür gibi gelen) evin çeşitli odalarında aralıklarla hırpaladı tartakladı vurdu vs. son olarak da silah almaya gidiyorum deyip kapıyı üstüme kitleyip gitti. Polisi arayabilecek bi pozisyonda bırakmadı kısacası.. Ben evde acaba beni nasıl öldürecek diye düşünürken (tabi bikaç balkondan bağırma vs teşebbüslerinde de bulundum in cin top atan bi sokakta ama ses veren olmadı. Bi de öyle bi duygu ki 9 yılımı feda ettiğim adam bana bunu nasıl yapabilir diye şoka giriyo insan heralde.. Hani diyosun şurda ölsem de kurtulsam içimdeki bu üzüntüden. Yıkım gibi bişeydi benim için. Neyse 1 saat falan sonra geldi nolduysa başına taş mı düştü bilmiyorum özür falan diledi. git evden dedim gitti.. Geri kalanı anlattığım gibi oldu.. Bi süre aileme bile söyleyemedim kimseye anlatamadım..İnsan gurur mu yapıyo nedir tam o duyguyu anlatamıyorum ama ben resmen şoku 1 hafta falan atlatamadım.Dilim tutuldu resmen kimseyle tek kelime konuşmadım avukata bile anlaşamıyoruz dedim. Allah kimseye yaşatmasın bunu zor..
okurken tüylerim ürperdi. gerçekten çok zor birşey atlatmışsınız. insan gurur yapıyor ben kimseye söyleyemedim üzerime yürüdüğünü..
biraz sabretmeni tavsiye ederim.hemen ayrılığı düşünme. Eskilere sormuşlar mutlu evliliğin sırrı nedir diye ' biz kıyafetımız eskiyince yama yapardık hemen çöpe atmazdık' derlermiş. evlilikte böyle. ayrıca ilk 1 sene böyle gel gitler oluyor. yavas yavas düzene giriyor.kontrollü bi şekilde kendıne hakim olarak ve sahip çıkarak devam etmeni tavsiye ederim. daha dur bakalım bir ömür var önünde.. yinede bı tavsiye. karar senın
işin içine hakaret tehdit ve küfür girdi.. bundan sonra duruşum dik olmazsa şiddet de uygular.
1 ay daha çoookk erken ilk bir yıl alışma süreci olur hatta bazen iki yılda ancak oturur evlilik
konuşunca uzlaşılmayacak hiçbir konu yoktur. konuşma uslubunuza bağlı
rahatsız olduğunuz konuları bir kağıda yazın sevdiğiniz huylarını da yazın oturup evliliğiniz için mücadele edin
neden mi
çünkü bazı şeyler mücadele etmeye değer
huzurlu mutlu bir evlilik pahabiçilemez bir şey
iki taraf da kusurlu olsa mücadele edeyim de sorunlu olan adam ben neyin mücadelesini vereyim? sustum alttan aldım daha da çok tepeme çıktı.

Anlaşmalı 1 sene dolmadan olmuyor ama Şahit tutup ayrılabilirler diye biliyorum.

Ama kesin karar mı evlilik çocuk oyuncağı değil denesinler bir daha.

teşekkür ederim. hakime boşanmak istemiyorum derse süreç uzar ama değil mi? bir de şunu soracağım anlaşmalı boşanma davalarında dilekçeyi kendiniz doldurup kocanıza imzalatıp avukatsız boşanabiliyormuşsunuz, fakat çekişmelide avukatsız olmuyor sanırım. paylaşacak mal mülk yok, velayet yok, nafaka istemiyorum o yüzden avukat gereksiz geliyor
Durumumuz benziyor birbirine bende 7 ay oldu ailemin yanina dönmüştüm. 1 yil dolduktan sonra anlasmali olarak dilekcemi yazdirip verdim.Mahkeme günü almaya gittiginizde esinle birlikte gitmelisin zorunlu o zaman imzalanacak yerleri imzalamisti. Hakkin da hayirlisi malesef düzelmiyor daha da ileriye gidiyorlar. Ben nisanliyken tartistigimi bilmezdim..

Neden değişiyor ki bu erkekler evlendikten sonra. Hayvanat mı bunlar. Bende osuna busuna her şeyine dikkat etmeye çalışıyorum evlilik kararı vermek için. Boşa mı yav çabam

Eşinize bu konudan bahsettınızmi?
Benım erkek arkadasımda var böyle sürekli ayrılıp küsüyor

İki şahitle bir yıldan önce anlaşmalı boşanabilirsiniz. İyi bir avukat herşeyi çözer bu konuyu sıkıntı yapmayın.

orası öyle tabiki. kendisi her kavgamızda boşanalım der, keşke evlenmeseydik der.. tamam boşanalım derim asla kabul etmez. çok severek evlendik bilmiyorum neden ve nasıl bu duruma geldik
Benim ex de böyleydi, boşanalım deyip dururdu e hadi madem o zaman derdim gözlerini aça aça vazgeçmek bu kadar kolay mı derdi. Artık beni yola getirme (!) yöntemi miydi bu neydi hala da bilmiyorum. Allah kötüyle karşılaştırmasın gerçekten zor, ayrıldıktan sonra çok mutlu ve huzurlu oldum ama o dengesizliğinin ve psikolojik şiddetinin etkisi bende insanlara güvenimin kaybolması olarak halen devam ediyor. 6 ay olmuş sizin evleneli anlaşmalı olmaz ama canınıza tak ettiyse evleri ayırıp 1 yılın dolmasını bekleyebilirsiniz. Geçmiş olsun şimdiden.

teşekkür ederim. hakime boşanmak istemiyorum derse süreç uzar ama değil mi? bir de şunu soracağım anlaşmalı boşanma davalarında dilekçeyi kendiniz doldurup kocanıza imzalatıp avukatsız boşanabiliyormuşsunuz, fakat çekişmelide avukatsız olmuyor sanırım. paylaşacak mal mülk yok, velayet yok, nafaka istemiyorum o yüzden avukat gereksiz geliyor
Ben anlaşmalı boşanmıştım, avukat tutmadım internetten indirdiğim bi dilekçeyi kendime uyarlayıp davayı açmıştım karşı taraf da yanaşırsa ve paylaşımda anlaşırsanız avukatsız da olur.

Back
X