1 YILLIK EVLİLİKTE BİTMEYEN SORUNLAR

Hanımefendi benimde ehliyetim var aktif kullanıyorum yani. Ayrıca ortak bir şeyi tabii ki bana soracak verirken. Beraber ödüyoruz borcunu.

Hanımefendi konunuzu bütün ayrıntılarıyla yazarsanız daha iyi olur, ona göre yorum alırsınız. İş değişti o zaman. Sizin zaten fikriniz sabit. Aksi yorumlara kapalısınız. Haklı bile olsanız tepkileriniz ve söylemlerinizle kendinizi haksız konumuna sokmuşsunuz. Söylemek var söylemek var. Bu şekilde giderseniz eğer o zamanları görebilirseniz 11 yıllık evlilikte bitmeyen sorunlar diye konu açarsınız.

Her mesajınızda ben gerildim, konu sahibini düşünemiyorum.
Bir kere “ilişkide erkek kim, sizden neden izin alsın” demek ne çirkin bir tavır? Siz kadın olarak erkeğinizden izin almanın doğru, aksinin yanlış olduğuna mı inanıyorsunuz? Bence çiftler ailenin malı üzerinde birlikte karar almalı. Arabayı birine emanet etmek de bunlardan biri. Bugün bir araba kaç para, biliyorsunuzdur.

Yukarıdaki mesajdaki “değerli arabanızı” lafı da yine aynı sebepten komik olmuş. Araba dediğiniz bugün minimum 100bin TL, düşük sınıf, eski model araçlar için konuşuyorum. Neden bu kadar kıymetli bir malı bir başkasına ödünç vereyim? Kaza yapsa, cana zarar gelmese bile mala gelecek zarar size hiç dokunmaz mı? Vallahi bana dokunur; anam babam kardeşim dışında da kimseye arabamı vermem. Araba kalem gibi ödünç verilecek birşey değildir. Taksiler ya da saatlik araç kiralama uygulamaları ile tüm araçlar sizinken neden bir başkasının arabasını ödünç isteyesiniz? Bu beleşçilik değil de ne?

Kusura bakmayın ben dünya malı için kimseyi kırmamayi tercih ederim. Evet kolay alınmıyor o araba . Fakat bir can gittiği zaman geri gelmez. Bir canı veya kalbi ne parayla ne başka birşeyle alabilirsin. Bugün karşındakinin gönlünü yaparsın. Yarın öbür gün sıkışırsın bir derdin olur. O insanlar yanına gelir sana koşar. Kimsenin kalbini kırmaya gerek yok.

Arabanın borcu birlikte ödenirken "kadın"'ın adı var, izin almaya gelince "kadın"ın adı yok mu? Birlikte ödemiyor olsaydınız bile ailenizin malı sonuçta. Ne bileyim ben haklı buldum konu sahibi sizi.

Ben böyle yapa yapa çok darbe aldım. Polemik için alıntılamadım da içimi dökmek istedim sadece.

eşiniz neden her konuda sizden izin istesin diye bekliyorsunuz

Arabada sizin katkınız Yoksa karışmaya hakkınız yok
Tabi eşi olarak verme oraya buraya diyebilirsin ama bunun için kavga edip trip atmaya hakkın yok bence
Ama arabada seninde paran varsa o zaman haklısın

Araba icin siddetli tartısmaya gerek var mı bilemedim?
Yani araba dediğimiz demir yıgını sonucta.
Hani bukadr olay neden oluyor bilemedim.
Bana da esim sormaz birine araba verecekse,yada ben sormadan bizim arabayı alabilirsiniz derim arkadasıma lazım oldugunda.
Bunu niye sorayım ki?
2 kez araba değistirdik markasını ne alırız diye hic sormadım.
2.de benim isteiğim modeli almıs süpriz yaptı.
Tekrar değistirdiğimizde onun istediğini alırız.
Araba üzerinden gittiğiniz icin bukadr uzattım.
Diğer konularda sormama durumu varsa bilemem.

Arabada sizin katkınız Yoksa karışmaya hakkınız yok
Tabi eşi olarak verme oraya buraya diyebilirsin ama bunun için kavga edip trip atmaya hakkın yok bence
Ama arabada seninde paran varsa o zaman haklısın
Arabada benimde katkım var borcunu beraber ödüyoruz. Ki ödememiş olsaydım bile ailemizin malı ve ben bu arabayı kendimden kısıp idareli olup alıyorum.

Size danışması gerekir, benim eşim eskiden kafayı ailesi ile bozmuştu herşeyi onlara söylerdi, bikac şiddetli tartışmadan sonra düzeldi

Arabayı alırken size danışmamasi sıkıntı evet bir günlüğüne arkadaşına vermesinde ne var?

Herşeyde dur bir eşime sorayım mı diyorsunuz siz?

Bazen öyle icap eder ve eşinize sormadan da hareket edersiniz, karşılıklı olarak o kadar hatrınız ve güveniniz olmalı. Evliliği anne çocuk ilişkisine çevirmeye, attığı her adımı haber vermeye gerek yok.

Arabada benimde katkım var borcunu beraber ödüyoruz. Ki ödememiş olsaydım bile ailemizin malı ve ben bu arabayı kendimden kısıp idareli olup alıyorum.
Ailemizin malı olayını ben anlamıyorum işte
Madem ailenizin malı neden eşin kendi üstüne yaptı ortak yapmadı?

Bu arabada katkın yoksa karışamazsın, eğer çalışmıyorsan eşinin parasına karışamazsın anlayışını doğru bulmuyorum ben de. Ben ev hanımı değilim, evlendiğimizden beri çalışıyorum ancak ev hanımı olsam daha zor, daha emek isteyen bir hayatım olurdu. İşyerinde çoğunlukla bir soluklanacak bir çay içecek zaman bulunuyor, yaptığın iş göze görünüyor, maaşını alıyorsun. Tüm gün evde yemekle, çamaşırla, bulaşıkla, temizlikle uğraşsan dahi eşin vicdansızsa bunları görmez, tüm gün evdesin zaten der geçer. Bu ev hanımlarının emekleri olmasa, bu adamlar işten gelince sıcak yemeği, temiz çamaşırı nerden bulacak? Hele bir de çocuk varsa o kadının hakkını on işte çalışsa ödeyemez.

Bazı kadınlar erkeklerden daha acımasız oluyor bu konuda.
Kadın çalışmıyorsa ki bu ortak karar ya da baştan erkeğin kabul ettiği hatta istediği birşey oluyor, karın tokluğuna yaşıyorsa öpüp başına koymalı.
Ne haddine eşine maddi konularda yorum yapmak, istediği harcamayı yapmak vs

Neyse ki evliliği bu bakış açısında görmeyen erkekler var.

Ben sizi hakli buldum. Baska konular da olduysa tek basina karar aldigi bu tavri degistirmek cok zor. Esim de oyle. Hala alisamadi bir karar alirken, plan yaparken bana danismaya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…