- 25 Temmuz 2013
- 13.377
- 54.631
- 798
- Konu Sahibi booksmoney
-
Bence yanlış düşünüyorsunuz çünkü arabayla almaya geldiği kişi kendi arabasını kullanıyor yani birine emanet vermemiş,konu sahibinin eşi aracı birine vermiş yani birisi kendi malını kullanıyor biri başkasının.Buradaki sorun beni otobüslerde süründüyor şeklinde olsaydı dediğiniz doğruydu ama buradaki sorun bizim malımız neden başkasında biz neden başkasının malına muhtaç kaldık şeklinde olmuş.Diğer sıkıntı da verilen eşya maddi değeri yüksek aynı şeyi kardeşimin eşi yapmıştı o araca 2 binin üstünde sanayi masrafı yapmak zorunda kaldırlar artı tamponda boya çıktı yani verdiği kişi muhtemelen aracı sürtmüş sonra da boyatmış araç boyalı olduArkadaşı istemiş vermiş. Demek ki gezmek için isteyecek eşinizinde verecek samimiyeti var. Sizi de başka arkadaşının arabasıyla almaya gelmiş. Ben bir sorun göremedim.
Arkadaşı arabayı istediğinde ne diyecekti bir dakika eşime sorayım izin veriyormu mu diyecekti?
Günlerdir konuşmayacak şiddetli tartışma yaşayacak mesele değil. Ciddi bir sorununuz olduğunda ne yapacaksınız?
Konuyu acemice değiştirmeye çalışıyorsunuz; kimse cana zarar gelmesi ile ilgili yorum yapmadı. Kaza yaptı, diyelim ki cana zarar gelmedi dedim; cana zarar gelmesi önemsiz demedim.Kusura bakmayın ben dünya malı için kimseyi kırmamayi tercih ederim. Evet kolay alınmıyor o araba . Fakat bir can gittiği zaman geri gelmez. Bir canı veya kalbi ne parayla ne başka birşeyle alabilirsin. Bugün karşındakinin gönlünü yaparsın. Yarın öbür gün sıkışırsın bir derdin olur. O insanlar yanına gelir sana koşar. Kimsenin kalbini kırmaya gerek yok.
Mal canın yongasıdırBen şunu anlayamadim bu evlilikte erkek olan siz misiniz yoksa eşiniz mi ? Farkında mısınız herşeyde o sizden izin almak durumunda ve bunlar olmayınca siz sinirlenip ağzınıza geleni sayiyorsunuz. Bırakın dünya malı verirse versin bırakın giden araba olsun onun kalbini kırmaya iki dünya malı için insan bağırıp çağırıp eşinin kalbini kirabilir mi ? Sonuç olarak sizi evinize ne taksiyle ne de yürüyerek götürmüş . Lütfen yapmayın..
Herkesin maddi durumu sizin keyfiniz gibi telefondan araba kiralamak kadar musait olmayabilir .Konuyu acemice değiştirmeye çalışıyorsunuz; kimse cana zarar gelmesi ile ilgili yorum yapmadı. Kaza yaptı, diyelim ki cana zarar gelmedi dedim; cana zarar gelmesi önemsiz demedim.
Ama güzel nokta; acemi olduğu için babasının bile araba vermediği adama araba verip de kaza yapıp canından olmasına sebep olmak da mantıklı sayılmaz, değil mi?
Hayır demek ayıp değildir, aksine büyük rahatlık bence. Bugün araba eşimdeyse, işim çıktığında uygulamadan en yakın arabayı kiralayıp işimi halledip geliyorum. Zaman birinden araba isteme zamanı değil
Peki o durumda, ödünç aldığı araç ile kaza yaparsa masrafını kim ödeyecek? O daha pahalı değil miHerkesin maddi durumu sizin keyfiniz gibi telefondan araba kiralamak kadar musait olmayabilir .
Arabaların kaskosu oluyor o kadar araba kiraliyorsaniz bilmeniz lazım diye düşünüyorumPeki o durumda, ödünç aldığı araç ile kaza yaparsa masrafını kim ödeyecek? O daha pahalı değil mi
Eşim çok fazla eli açık olduğu için ben o konuda konuşma gereği duydum çünkü biliyordum bu ve benzeri olayların başıma geleceğini.Yeni evliyken eşim eve benden habersiz misafir davet etmişti.Onu o kadar kırmıştim ki şimdi hayatta öyle bı hata yapıp eşimi kırmam hala içime batar.Ben böyle şeylere takılmamayi öğrendim size de tavsiye ederim.Bi araba için günlerce konuşmamak nedir daha araba alınırken kimseye vermiceksin kimin nasıl aklına gelir.Adam boş bulundu verdi belki arabayı herşey için sizi mi arıcak karicim izin verir misin diye siz de adamın başının etini yiyo havası sezdim yazık adama.
Kuzum detaylı bilemem bu tarz yaşanılanlar inizi ama kuslugunu uzatma daha yeni evlisiniz alisicaksiniz birbirinizin huylarina,sevmedikleri izi torpuliceksiniz sevdiklerinizi pekistiriceksinizEşim çok fazla eli açık olduğu için ben o konuda konuşma gereği duydum çünkü biliyordum bu ve benzeri olayların başıma geleceğini.
Yok ben onu biliyorum da kaskonun bedeli karşılaması durumunda poliçe sahibinin hasarsızlık indirimi iptal oluyor, siz onu bilmiyorsunuz belli kiArabaların kaskosu oluyor o kadar araba kiraliyorsaniz bilmeniz lazım diye düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?