- 10 Eylül 2014
- 406
- 286
- 53
- 35
- Konu Sahibi CANIMKIZIM
-
ya işten çık ya da bakıcı bul derim.böyle bir düzen içinde çocuk yetiştirilmez.
ne demek gece uyumamak,babaanneye yollamak vs..
gündüz uykusu konusunda anlaşamıyorum kayınvalidemle
15 aylık çocuk günde 1 kere uyusa yeter dimi ?
O ya 2 kere uyutuyor yada hiç uyutmuyor akşam erkenden uyuyup 1-2 saat sonra uyanıyor..
Bir de küçücük çocuğun uyku düzeni mi olurmuş diyorlar
İpler tamamen elimden kaydı gitti sanki çocuk benim değil
Öbür konuda da yazdım ona ek olarak kuş bitsin kreşe başlasın
Kreşden dönünce alacak kişi var hasta olunca da bakar
Kreş düzen getirir babaanne de dinlenir hem
Haftasonu nasıl uyuyor
Gece gündüz karışmış
Sabah giderken uyandırın kızınızı da 7 de yesin içsin 11 de yatsın kalkıp yesin vs 4-5 gibi yine tatıp kalksın akşam da 10
Da en geç yatmalı
Gerekirse tv deki uyku yazısı var ya onu öğretin bu çıkınca yayılacak site o tip şeylere meraklı olurlar
Ya da süper dadıdaki gibi gıguklu saat
Kolay gelsin
2 yaşına kadar çocuklar günde iki kez uyuyabilir bunda bir sıkıntı yok ancak bir saat 10 da bir de iki saat sonra uyutmak sıkıntı yaratır.
neden bakıcı düşünmedin peki?
belki güvenemiyorsun ama böyle de çocuk heba oluyor.gecenin bir körü evinden dışarı çıkarmak vs..uygun değil.çocuk tutarsız ebeveynlerle iki arada bir derede yetişiyor.çok sağlıksız bir ortam.
Bakıcıya güvenemiyorum evet maddi durum da elvermez bakıcıya..
Zaten gece o evden çıkıp götürme olayı beni mahfediyor dün gece ağlaya ağlaya uyudum
Oraya gidince de dedesi babannesi oyun oynatıyorlar bol bol uykusu iyice kaçıyor
Kaçta uyudu dün gece diye arayıp soruyoruz 3 diyorlar ben çıldırıyorum
Arkadaşlar merhabalar
Sürekli kızımla ilgili konular açıyorum çünkü durumlar içinden çıkılmaz bir hal almaya başladı..
Kızım 15 aylık oldu ve 10 aydır çalışıyorum
Babannesi bakıyor kızıma fakat bu hafta düzenimiz allak bullak oldu
Kızım gece saat 2 den 3 ten aşağı uyumaz oldu..
Kayınvalideme o kadar rica etmeme rağmen öğle uykusu düzeni kuramadı..
Mesela kızım sabah 10 da uyanıyor 12 de kayınvalidem tekrar uyutuyor ve bir daha uyumuyor kızım
Böyle olunca da akşam 8 de uyuyor 2 saat uyuyup uyanıyor ve gece uyumak bilmiyor sonra.
Ben 6 buçukta kalkıyorum o yüzden ancak gece 2 ye kadar dayanabiliyorum,oyalıyorum ama uyumayınca mecburen babanneye götürüyoruz (2 bina yanda oturuyor) ve bu durum beni mahfetmeye başladı..
İnanılmaz bir vicdan azabı duyuyorum..Kızımın düzeni kalmadı diye..
Babannesi dedesi çok müdahaleci insanlar ve çok şımarık bir çocuk olmaya başladı ve böyle giderse ağladığı her şeyi yaptırmaya alışacak..
En basiti dün akşam kızımın altını değiştirirken kayınvalidem de geldi yardım etmek içinmiş ben hallederim dememe rağmen başımda bekledi.. En ufak bi ağlasa kızım ne oldu bebeğiimmm ne oldu babanneemm canım kızımmm diye müdahale etmeye başlıyorlar..
Ben artık ne yapacağımı bilmiyorum işten çıkıp 4-5 yaşına kadar kızıma kendim mi baksam diyorum..
Böyle giderse kızım iki arada bir derede babanne dede tarafından şımartılmış bir çocuk olacak..Hatta oldu bile..
Psikolojim ciddi anlamda bozulmaya başladı..Uykusuzluk,yorgunluk bir yandan kızımın bu durumu bir yandan..
Bir orta yol bulamadık kayınvalidemle..
Kendi bildiğini okumaya devam ediyor..
Biraz uzun oldu kusura bakmayın..
Ben nasıl düzen kurucam hiç bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?