10 ayda,yoruldum,bittim..!

CANIMKIZIM

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2014
406
286
53
35
Arkadaşlar merhabalar

Sürekli kızımla ilgili konular açıyorum çünkü durumlar içinden çıkılmaz bir hal almaya başladı..
Kızım 15 aylık oldu ve 10 aydır çalışıyorum
Babannesi bakıyor kızıma fakat bu hafta düzenimiz allak bullak oldu
Kızım gece saat 2 den 3 ten aşağı uyumaz oldu..
Kayınvalideme o kadar rica etmeme rağmen öğle uykusu düzeni kuramadı..
Mesela kızım sabah 10 da uyanıyor 12 de kayınvalidem tekrar uyutuyor ve bir daha uyumuyor kızım
Böyle olunca da akşam 8 de uyuyor 2 saat uyuyup uyanıyor ve gece uyumak bilmiyor sonra.
Ben 6 buçukta kalkıyorum o yüzden ancak gece 2 ye kadar dayanabiliyorum,oyalıyorum ama uyumayınca mecburen babanneye götürüyoruz (2 bina yanda oturuyor) ve bu durum beni mahfetmeye başladı..
İnanılmaz bir vicdan azabı duyuyorum..Kızımın düzeni kalmadı diye..
Babannesi dedesi çok müdahaleci insanlar ve çok şımarık bir çocuk olmaya başladı ve böyle giderse ağladığı her şeyi yaptırmaya alışacak..
En basiti dün akşam kızımın altını değiştirirken kayınvalidem de geldi yardım etmek içinmiş ben hallederim dememe rağmen başımda bekledi.. En ufak bi ağlasa kızım ne oldu bebeğiimmm ne oldu babanneemm canım kızımmm diye müdahale etmeye başlıyorlar..
Ben artık ne yapacağımı bilmiyorum işten çıkıp 4-5 yaşına kadar kızıma kendim mi baksam diyorum..
Böyle giderse kızım iki arada bir derede babanne dede tarafından şımartılmış bir çocuk olacak..Hatta oldu bile..
Psikolojim ciddi anlamda bozulmaya başladı..Uykusuzluk,yorgunluk bir yandan kızımın bu durumu bir yandan..
Bir orta yol bulamadık kayınvalidemle..
Kendi bildiğini okumaya devam ediyor..

Biraz uzun oldu kusura bakmayın..
Ben nasıl düzen kurucam hiç bilmiyorum

ya işten çık ya da bakıcı bul derim.böyle bir düzen içinde çocuk yetiştirilmez.

ne demek gece uyumamak,babaanneye yollamak vs..

gündüz uykusu konusunda anlaşamıyorum kayınvalidemle
15 aylık çocuk günde 1 kere uyusa yeter dimi ?
O ya 2 kere uyutuyor yada hiç uyutmuyor akşam erkenden uyuyup 1-2 saat sonra uyanıyor..
Bir de küçücük çocuğun uyku düzeni mi olurmuş diyorlar
İpler tamamen elimden kaydı gitti sanki çocuk benim değil

Öbür konuda da yazdım ona ek olarak kuş bitsin kreşe başlasın

Kreşden dönünce alacak kişi var hasta olunca da bakar

Kreş düzen getirir babaanne de dinlenir hem

Haftasonu nasıl uyuyor

Gece gündüz karışmış

Sabah giderken uyandırın kızınızı da 7 de yesin içsin 11 de yatsın kalkıp yesin vs 4-5 gibi yine tatıp kalksın akşam da 10
Da en geç yatmalı

Gerekirse tv deki uyku yazısı var ya onu öğretin bu çıkınca yayılacak site o tip şeylere meraklı olurlar

Ya da süper dadıdaki gibi gıguklu saat

Kolay gelsin

Durumdan bu denli rahatsızsan ve maddi durumunuz belli bir süreliğine işten çıkmana el veriyorsa fedakarlık yapabilirsin bir anne olarak.
Çünkü babaanne kendi yoluyla bakacak, sense kendi istediğin gibi bakılmasını istiyorsun. Bunun için yaiyi bir bakıcı tutacaksın, ya da işte ara verip bir düzen kuracaksın....

Seçim senin..

2 yaşına kadar çocuklar günde iki kez uyuyabilir bunda bir sıkıntı yok ancak bir saat 10 da bir de iki saat sonra uyutmak sıkıntı yaratır.

neden bakıcı düşünmedin peki?

belki güvenemiyorsun ama böyle de çocuk heba oluyor.gecenin bir körü evinden dışarı çıkarmak vs..uygun değil.çocuk tutarsız ebeveynlerle iki arada bir derede yetişiyor.çok sağlıksız bir ortam.

Haftasonu ben bi düzen tutturuyorum hatta kızım kendi yatağa gidip yorganı açmamı falan istemişti saat 10 buçukta.
Gözlerim dolmuştu :)
Ne yazık ki devamı gelmedi..
Bende yöntem araştırıyorum ama gün içindeki uykusu çok önemli işte..

Bakıcıya güvenemiyorum evet maddi durum da elvermez bakıcıya..
Zaten gece o evden çıkıp götürme olayı beni mahfediyor dün gece ağlaya ağlaya uyudum
Oraya gidince de dedesi babannesi oyun oynatıyorlar bol bol uykusu iyice kaçıyor
Kaçta uyudu dün gece diye arayıp soruyoruz 3 diyorlar ben çıldırıyorum

maddi durum için bir şey diyemem ancak bakıcıya güvenmiyorum mantığı ile çocuklarına bu şekilde baktıran anne ve babaları hiç anlayamıyorum.cidden doğru gelmiyor.

aslında babaannede fedakarlık yapıyor..ona emanet can sonuçta kendi aklınca okadar bakabiliyor..yani ona kızmayın demek istiyorum..maddi olarak sorun yoksa çıkıp kendin bakabilirsin..

10 aydır çalışıyormuşsun o yüzden çıkmanı tavsıye etmem...hanı yanlış anlamada olman gereklı zamanlarda yanında olamamışsın hayat mecburıyetı tabıkı calışmıssın sende bırçoğumuz gbı.bu saatten sonra eve dönme derım.sonra bırakmak daha zor olur
benım kızım 1 yasından sonra oğle uykusunu teke düşürdü...10 da kalkıyorsa mesela 2 de uyumalı maksımum 4 de kalkmalı....10 da kalkan çocuğu 12de tekrar uyutmak çok saçma...babaannesı sızı dınlemıyorsa kafasına gore takılıyorsa durumlar elverıyorsa tabı bakıcı derım.....yoksa kreş...tabıkı babaanne kadar sevgı dolu olmaz ama bır duzenı olur hıç olmazsa
ama oncelığim babaannenın bu huyuna son vermesı

profesyonel bir bakıcı derim ben de.

Çare belli, Siz bir evlat yetiştirmek istiyorsanız fedakarlık edeceksiniz
Kesinlikle işten çıkarım . Varsın birşeyleri eksik olsun ama siz olun yanında annesi olarak

Sen zaten en baştan beri çalışmak istemiyordun.
Konuların hep çalışmak istemiyorum şeklinde.
Madem istemiyorsun söyle eşine açık açık.
Evde oturmak istiyorum bende de..

eğer sizin kazandığınız maddi sıkıntıları çözmüyorsa, yani bir bakıcı ve kreş parası sizi sarsacak ise işten çıkıp kendiniz bakın. ancak şu durumda alabiliyorsanız bir süre izin alıp çocuğunuzun uykusunu düzene soktuktan sonra babanneyi de bu konuda bir güzel uyardıktan sonra tekrar işe dönebilirsiniz. sırf uyku düzeni sağlayamadığınız için ve maddi sıkıntınız çokken işi bırakmak çok mantıklı değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…