10 ayda,yoruldum,bittim..!

onlar bakıyorsa müdahale edemezsin o zaman en güzeli kızın büyüyene kadar kendin bak çünkü sen ne dersen de onlar bildikleri gibi yapmaya devam edecekler

sizden sonra eşiniz neden bakmıyor ki?

kv bakmaya başladığı ilk dönem çocuk sallanmaya alıştı.
gece de sallanmak istiyordu yoksa uyumuyordu.
artık bir dönem öyle bir hale geldik ki 2 saat ben uyuyorum eşim sallıyor, sonra eşim uyuyor ben sallıyorum.

tracy hogg yöntemi ile sallamayı tamamen bıraktık, bir haftada da düzene girdi.
elbette mükemmel uyku düzeni yok ama o kötü günlerdeki gibi de değil.

bence siz de sizin aile yapınıza uyan bir düzen oturtun ve herkesin bu düzene sadık kalacağından emin olun.

gece babanneye göndermek bana inanılmaz kötü bir çözüm olarak geldi.
ağlamaya bırakma yöntemi bile sanki daha iyi şuan gözümde, yanlışa da yönlendirmek istemem sizi.

esınız evın maddı yukunu omuzlanacak kadar kazanıyorsa işten ayrılıp okul çağına kadar siz bakabılırsınız, ya da artık yasını doldurmus bır krese verebılırsınız ilk etapta yarım gun bıle gıtse bır duzen oturtur, hem sosyalleşir hem dısıplını ogrenır...
ama işi bırakma sansınız yoksa kres ıcın erken dıye dusunuyorsanız ki bakıcıya maddı durum sanırım elvermıyor, babaanne ıle devam etekten baska care yok..
sahsen benımde dogacak yavruma annemler bakacak, gelip yanımıza bızımle bırlıkte yasayacaklar , ilk etapta kırkım çıkana kadar kalmalarını ıstıyorum ben, ıznım bıtene kadar bıraz yalnız kalmak ıstıyorum cocugumla...
ben işe başlayıncada yine onlara emanet edecegım, ilk göz ağrıları olacak ben tekım torun tek bılıyorumkı cok sımartılacak ama ben bastan dusuncelerımı soyledım açık açık sevgı ıstedıklerı kadar versınler ama hayırı da dısıplını de ogretsınler, babamızda zaten cok yumusak , o nedenle duzenlı bır uyku ve yeme alışkanlığı olması ıcın elımden gelenı yapacagım, aılemıde bu yonde yonlendırecegım, onlarda zaten aksını yapmaz diye dusunuyorum ....
1 yasını doldurur doldurmaz da iş yerinin kresı var oraya verecegım..
hem aılemın duzenı uzun sure bozulmamıs olacak, hem ev ev ustune olmaz bellı bır sureden sonra sıkıntı cıkar, hemde cocuk erken yasta sosyallessın ve egıtım dısıplınıne alıssın ıstıyorum...

işten çıktığınızda da maddi sıkıntı yaşamayacak mısınız?

evet biraz sosyal hayatımızdan kısmak zorunda kalabiliriz..
Ama şuan bu tabloda kızımdan daha önemli hiçbirşey yok..
Bir insan yetişiyor ve o benim kızım ve benim kontrolüm dışında büyüyor bu beni çok üzüyor

Sen zaten en baştan beri çalışmak istemiyordun.
Konuların hep çalışmak istemiyorum şeklinde.
Madem istemiyorsun söyle eşine açık açık.
Evde oturmak istiyorum bende de..

Amacım evde oturmak değil kızıma verimli bir anne olmak..
Kızımın bir düzeni olmasını sağlamak..
En azında 4 yaşına kadar bu yüzden kendim bakmak istiyorum..
Yoksa evde oturmak hiç bana göre değil..

karşı tarafı düzeltmen çok zor ama akşam uyutmayıp geceki uykudan önce banyosunu yaptırsan sabaha kadar mis gibi uyur diye düşünüyorum..

iilaki uyanıyor ben hatta oh ne güzel gece uykusuna girdi sanırım bu sefer diyorum hopp 10 da 11 de uyanıyor full enerji oyun oynamak istiyor..

Ben 6 buçukta kalkıyorum o yüzden ancak gece 2 ye kadar dayanabiliyorum,oyalıyorum ama uyumayınca mecburen babanneye götürüyoruz (2 bina yanda oturuyor)

Şu kısımda yazdığınız hiç normal değil.
Babaannede "torunum bana düşkün, bak bensiz yapamıyor, annesi-babası bile bensiz yapamıyor" algısı oturur böyle.

Öyle olunca da bütün uyku düzenine, yemek düzenine kendisi karar verir.

Sadece uyku değil gerçekten o çocuğun benim olduğunun farkında değiller gibi..
O bizim hayatımız kıymetlimiz modundalar..
Bir süre kendi anneme baktırsam desem o zamanda neden biz bakamıyor muyduk torunumuzu aldın elimizden moduna girecekler..
Belki de eşimle aram bozulacak

İnanın dün gece odaya girecek ve o uyuyana kadar çıkmayacaktım ama eşim izin vermedi çocuğun psikolojisini bozacaksın öyle ağlatılarak çocuk mu uyutulur dedi Herşeye bir müdahale var..
Kesinlikle biliyorum asla götürmek istemiyorum kızımı ama artık gerçekten dayanamayacak duruma geliyorum gözlerim falan kapanıyor
Nasıl çözücez hiç bilmiyorum
Eşimde bakıyor ama mesela o bakarken ben biraz kestireyim nöbetleşe bakalmı diyoruz özellikle geliyor beni kaldırıyor sıpa :)

sosyal hayatınızdan kısmak derken ?
fazla alışveriş yapmaktan, fazla tatile çıkmaktan, fazla sinemaya gitmekten, fazla yemeğe çıkmaktan çok daha önemli değilmi kızınız.
kesinlikle çıkın işinizden bu şekilde bir düzende şımarık asi bir çocuk yetişecektir.

kendi yatağınıza alsanız.
tamam bu yaşta yatağı ayırın diyorlar da, bence böyle durumlarda yatağa almak daha uygun bir çözüm gibi geliyor.
yine sizi yanlışa yönlendirmek istemem ama ben öyle yapıyorum onu diyeyim sadece.
2,5 yaşında hala arada bizimle uyuyor, arada da yalan söylüyor sıpa, anne biz sizle yatıcam korkuyorum diyor :)

inşallah tüm bu düşünceleriniz gerçek olur..İstediğiniz gibi büyütürsünüz evladınızı..
İşyerinizin kreşi olması da ne güzel bir avantajmış

Elimde olmadan bu algı da oldu sanırım ve önünü alamıyorum artık

Tabiki kızım daha önemli bü yüzden işten çıkma fikrine sıcak bakıyorum artık..
Evet öyle bir çocuk haline dönüşecek ve hiç önünü alamıycaz artık

bizde birlikte uyuyoruz :)
çalışmaya başladığımdan beri koynumda uyuyor kuzum

Elimde olmadan bu algı da oldu sanırım ve önünü alamıyorum artık

Otoriter babaanne ile olmayacak bu iş.
Benim anladığım kadarı ile siz de biraz obsesifsiniz.
Çalışıp kızınızı bıraktığınız için içiniz rahat değil.

En güzeli, işten çıkın. Büyüyüp kreş yaşına gelince tekrar başlarsınız. Bakıcı ya anneanne-babaanne fikrini unutun.

Benim annem de çocuklara bisküvi-gofret vs veriyor mesela. Ama ben söylüyorum istemediğimi, yapmıyor sonra.
O çocukların annesi benim, sorumluluğu da bende. Ben karar veririm her şeye.
Bu doğrultuda bakacaklarsa baksınlar.

Ama sizin kv de görmüyorum bu pes etme kapasitesini. Onun da hoşuna gidiyor bu durum. Kendi torununa ne kadar zarar verdiğini göremiyor.

bizde birlikte uyuyoruz :)
çalışmaya başladığımdan beri koynumda uyuyor kuzum

o zaman çok enteresan, gündüz çok uyuyor demek ki, yoksa sizin koynunuzda sızıvermesi lazım.

bir düzene karar verirseniz alışması bir hafta sürer, ama aynı düzeni haftaiçi haftasonu aynı şekilde yürütmek gerekir.

eğer kv niz bunu uygulamayacaksa bakıcı ya da kreş uygun gibi gözüküyr.

oğlum 2 yaşında başladı kreşe, iştahı da uykusu da daha iyi durumda şuan

cocugun sağlıgıyla oynuyorsunuz hep beraber
oglum o yaslardayken sabah uyanırdı oglen sadece 1 saat uyurdu ve aksam 7-8 cıvarı evınde yatagında uyurdu
sızede yazık
2 kadar oturup 6 da ıyı hasta olmuyorsunuz sızde

Oncelikle bebeginizin kalkis saati cok gec. Bunu erkene cekmeyi onerin deneyin. Ogle uykusuna da ona gore yatacaktir. Ve aksam uyuyor dediginiz saatte de gece uykusuna gecmeye yardimci olur bu duzen.

Ve ben de isi birakmanizin daha iyi olacagini dusunuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…