- 18 Haziran 2015
- 3.692
- 4.383
- 53
- Konu Sahibi CANIMKIZIM
-
Arkadaşlar merhabalar
Sürekli kızımla ilgili konular açıyorum çünkü durumlar içinden çıkılmaz bir hal almaya başladı..
Kızım 15 aylık oldu ve 10 aydır çalışıyorum
Babannesi bakıyor kızıma fakat bu hafta düzenimiz allak bullak oldu
Kızım gece saat 2 den 3 ten aşağı uyumaz oldu..
Kayınvalideme o kadar rica etmeme rağmen öğle uykusu düzeni kuramadı..
Mesela kızım sabah 10 da uyanıyor 12 de kayınvalidem tekrar uyutuyor ve bir daha uyumuyor kızım
Böyle olunca da akşam 8 de uyuyor 2 saat uyuyup uyanıyor ve gece uyumak bilmiyor sonra.
Ben 6 buçukta kalkıyorum o yüzden ancak gece 2 ye kadar dayanabiliyorum,oyalıyorum ama uyumayınca mecburen babanneye götürüyoruz (2 bina yanda oturuyor) ve bu durum beni mahfetmeye başladı..
İnanılmaz bir vicdan azabı duyuyorum..Kızımın düzeni kalmadı diye..
Babannesi dedesi çok müdahaleci insanlar ve çok şımarık bir çocuk olmaya başladı ve böyle giderse ağladığı her şeyi yaptırmaya alışacak..
En basiti dün akşam kızımın altını değiştirirken kayınvalidem de geldi yardım etmek içinmiş ben hallederim dememe rağmen başımda bekledi.. En ufak bi ağlasa kızım ne oldu bebeğiimmm ne oldu babanneemm canım kızımmm diye müdahale etmeye başlıyorlar..
Ben artık ne yapacağımı bilmiyorum işten çıkıp 4-5 yaşına kadar kızıma kendim mi baksam diyorum..
Böyle giderse kızım iki arada bir derede babanne dede tarafından şımartılmış bir çocuk olacak..Hatta oldu bile..
Psikolojim ciddi anlamda bozulmaya başladı..Uykusuzluk,yorgunluk bir yandan kızımın bu durumu bir yandan..
Bir orta yol bulamadık kayınvalidemle..
Kendi bildiğini okumaya devam ediyor..
Biraz uzun oldu kusura bakmayın..
Ben nasıl düzen kurucam hiç bilmiyorum
cocugun sağlıgıyla oynuyorsunuz hep beraber
oglum o yaslardayken sabah uyanırdı oglen sadece 1 saat uyurdu ve aksam 7-8 cıvarı evınde yatagında uyurdu
sızede yazık
2 kadar oturup 6 da ıyı hasta olmuyorsunuz sızde
Oncelikle bebeginizin kalkis saati cok gec. Bunu erkene cekmeyi onerin deneyin. Ogle uykusuna da ona gore yatacaktir. Ve aksam uyuyor dediginiz saatte de gece uykusuna gecmeye yardimci olur bu duzen.
Ve ben de isi birakmanizin daha iyi olacagini dusunuyorum.
çocuğun gelişiminde bu yıllar çok önemli gerçekten, şu anda küçük ve siz baştan ne öğretirseniz onu öğrenecek, baştan öğretilen davranışların sonradan değiştirilmesi daha zor oluyor.Eğer babaanneyle ortak tutum sergilemezseniz çocuğun kafası karışır eşinizle babaanne ve dedeyle oturup ciddi ciddi konuştunuz mu?Yani sonuçta sizin çocuğunuz belli kuralların olmazsa olmaz olduğunu anlatmaya çalışın bence eğer sizi dinlemiyorlarsa da imkanınız varsa siz bakın ztaen 3 en geç 4 yaşından sonra iyi bir kreşe verirseniz sıkıntı kalmaz o zaman tekrar çalışmaya başlarsınız.Uyku konusunda da benim oglum 18aylık 3-4 aydır gündüzleri bir kere uyuyor, sabah 9 gibi uyanır sonra 12.30 da uyur 14.30 gibi tekrar uyanır akşam da 9-9.30 gibi uyur.Ama bizim de bu düzeni oturtmamız zaman aldı uyumak istemiyordu biz ağlasa da yatagına koyduk başlarda yarım saat bagırdıgı da oldu ama uyudu neticede.Bence çocugun ihtiyaçlarına göre uyku saatleriniz net olsun.Kimi çocuga tek gündüz uykusu yeterken kimisi iki kez uyuyor ama bu kadar geç yatıyorsa akşam uykusunu kaldırın bence.
Gece 3 te yatarsa uyanmaz tabiki. Eger isi birakmayacaksan bir haftalik bi izin alip uykusunu duzene sok. Bu sekilde baya rahatlayabilirsn.söylüyorum en geç 9 da kalkmış olması lazım diyorum vallahi uyanmıyor o kadar ses yapıyorum uyanmıyor diyor kaynanam
Uzaktan ancak bu kadar müdahale edebiliyorum işte
ve bu beni kahrediyor
Gece 3 te yatarsa uyanmaz tabiki. Eger isi birakmayacaksan bir haftalik bi izin alip uykusunu duzene sok. Bu sekilde baya rahatlayabilirsn.
İşte bu yüzden ben cocuguma annane de babannede baksın istemem. Kendim bakmak isterim çocuktan önemli değil büyüyünce çalış canım bence. Çünkü çocuk nası alisirsa şimdi öyle gidecekArkadaşlar merhabalar
Sürekli kızımla ilgili konular açıyorum çünkü durumlar içinden çıkılmaz bir hal almaya başladı..
Mesela kızım sabah 10 da uyanıyor 12 de kayınvalidem tekrar uyutuyor ve bir daha uyumuyor kızım
Böyle olunca da akşam 8 de uyuyor 2 saat uyuyup uyanıyor ve gece uyumak bilmiyor sonra.
Ben 6 buçukta kalkıyorum o yüzden ancak gece 2 ye kadar dayanabiliyorum,oyalıyorum ama uyumayınca mecburen babanneye götürüyoruz (2 bina yanda oturuyor) ve bu durum beni mahfetmeye başladı..
Babannesi dedesi çok müdahaleci insanlar ve çok şımarık bir çocuk olmaya başladı ve böyle giderse ağladığı her şeyi yaptırmaya alışacak..
En basiti dün akşam kızımın altını değiştirirken kayınvalidem de geldi yardım etmek içinmiş ben hallederim dememe rağmen başımda bekledi.. En ufak bi ağlasa kızım ne oldu bebeğiimmm ne oldu babanneemm canım kızımmm diye müdahale etmeye başlıyorlar..
Ben artık ne yapacağımı bilmiyorum işten çıkıp 4-5 yaşına kadar kızıma kendim mi baksam diyorum..
Böyle giderse kızım iki arada bir derede babanne dede tarafından şımartılmış bir çocuk olacak..Hatta oldu bile..
Psikolojim ciddi anlamda bozulmaya başladı..Uykusuzluk,yorgunluk bir yandan kızımın bu durumu bir yandan..
Siz.kacta uyuyorsunuz. O 8 de yatti diyelim 10 da uyanmadan.once siz isiklari kapatip yatmis.olursaniz.uyansa da uykusu cok dagilmaz. Belki aglar ama kararli davranirsaniz bikac gune alisir.
Soyle de bi durum var siz calisiyorsubuz cocuk sizin evde kaldiginiz kisa sureleri de uykuda geciriyor aksam siz varken uyumasa daha ii olur gibi geldi bana
Y bak bunlar açtığın konular ve hep derdin aynı. Sürekli çalışmaktan yoruldugunu yazıp durmussun. Eşin de tek maaşla borçları ödeyemez mis. Sen çalışmak istemiyorsun bunu kabul et istersen önce bir.. eşine artık evde oturmak istediğini söyle bence. Bu şekilde artık nasıl yaparsa yapsın o gerekirse ikinci is bulsun kendine. Eşin gerekirse hafta sonu taksicilik falan yapsın orası onun mecburiyeti mecbur gecindirmek zorunda evi. Eki Görüntüle 1737879 Eki Görüntüle 1737880 Eki Görüntüle 1737882 Eki Görüntüle 1737883 Eki Görüntüle 1737884 Eki Görüntüle 1737885
Sen otur ama baksana ya
Bu babannelerin her bir halti ben bilirim moduna acayip kiziyorum. Durumunuz varsa isten cikin cidden. Sevgiyle oyunla buyuyen cocugun hali baska oluyor
Kesinlikle kreş. Ben işi bıraktım ara verdim doğrusu, 2 yaşını bekliyorum ve kreşe başlatıp tekrar çalışmaya başlıycam. Uyku da dahil tüm davranışları nene dede insafına bırakılmamalı. Ben annemde bi hafta kalıyorum ve eve döndüğümüzde 1,5 yaşındaki oğlumu düzeltmek zor oluyor. Annemin babamın yaptığını yapıp hiç ağlatmadan her isteğini yerine getirmemi bekliyor ve inatlaşıyor. Ben çok baskıcı değilim ama anneanne ve dedeler inanılmaz rahat yetiştiriyor çocukları. Bizlere vermedikleri özgürlüğü torunlarına vermeye çalışıyorlar galiba.Arkadaşlar merhabalar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?