- 10 Eylül 2014
- 406
- 286
- 53
- 35
- Konu Sahibi CANIMKIZIM
-
Merhabalar;
Fikir olması açısından söyleyeyim;
Kızıma 14. ayına kadar annem baktı.15.ayında kreşe başladı.(yeğenim vefaat etti annem yengemin yanına gitti)
Kreşi iş yerime yakın seçtim ki bişey olduğunda hemen gideyim diye.
Evet çok zor oldu ilk başta ama uyku düzeni,yemek düzeni sağlandı.
Böyle yapın diyemem ama işten çıkmak çok zor durumda bırakacaksa altarnatif olabilir.
Şimdi 3 yaşında kızım.
üşenmeyip bütün açtığım konuları buraya tek tek yapıştırıp zaman harcamışsınız zahmet etmişsiniz
zaten daha önce de bu konular hakkında konuştuğumu başta belirttim
durumlar artık içinden çıkılmaz bir hal aldığı için tekrar konu açtım aynı sıkıntılar yaşanıyor sürekli çünkü
Burda biliorum ki çalışan anne çok aynı sıkıntıları yaşayıp çözüm bulanlar vardır belki diye,dertleşmek için konu açıyorum..
Derdim evde oturmak değil benim derdim kızım!!!!
Maddi durumda sıkıntıda olduğumuz dönemde kızım 5 buçuk ayılıkken işe dönmek ZORUNDA KALDIM !
Siz bazı şeyleri yapmak zorunda kaldınız mı hiç ?
5 buçuk aylık bebeği burnunuz direği sızlayarak evde bırakıp işe gittiniz mi ?
Bir evimiz var satışta o satılacak borçlar kapanacak ve ben çalışmayacağım
Şuanki plan bu
İlginiz için tekrar teşekkürler
Tam gün başladık biz.Kızımın bir sıkıntısı olmadı çok şükür hiç ağlamadı şimdiye kadar.Ama hep açıklama yaptım.Arkadaşlarınla oyun oynamaya gideceğiz diye.Ben 1-2 ay kötü oldum ama.Suçluluk hissettim.Zaten konuşuyordu ilk verdiğimde de.Şimdi o kadar çok konuşuyor ki anlatamam.:)Motor becerileri çok güzel mesela.Çok sosyal bir çocuk şimdi.15 aylık kreş için uygun oluyor mu ? tam gün mü verdiğiniz yarım gün mü ?
Ne gibi sıkıntılar yaşadığınızı paylaşır mısınız?
Neden bu kadar sinirlendin ki. Madem çözüm yolu aradin bende sana oturmak istiyorsan otur evinde dedim.üşenmeyip bütün açtığım konuları buraya tek tek yapıştırıp zaman harcamışsınız zahmet etmişsiniz
zaten daha önce de bu konular hakkında konuştuğumu başta belirttim
durumlar artık içinden çıkılmaz bir hal aldığı için tekrar konu açtım aynı sıkıntılar yaşanıyor sürekli çünkü
Burda biliorum ki çalışan anne çok aynı sıkıntıları yaşayıp çözüm bulanlar vardır belki diye,dertleşmek için konu açıyorum..
Derdim evde oturmak değil benim derdim kızım!!!!
Maddi durumda sıkıntıda olduğumuz dönemde kızım 5 buçuk ayılıkken işe dönmek ZORUNDA KALDIM !
Siz bazı şeyleri yapmak zorunda kaldınız mı hiç ?
5 buçuk aylık bebeği burnunuz direği sızlayarak evde bırakıp işe gittiniz mi ?
Bir evimiz var satışta o satılacak borçlar kapanacak ve ben çalışmayacağım
Şuanki plan bu
İlginiz için tekrar teşekkürler
Sadece uyku değil gerçekten o çocuğun benim olduğunun farkında değiller gibi..
O bizim hayatımız kıymetlimiz modundalar..
Bir süre kendi anneme baktırsam desem o zamanda neden biz bakamıyor muyduk torunumuzu aldın elimizden moduna girecekler..
Belki de eşimle aram bozulacak
gündüz uykusu konusunda anlaşamıyorum kayınvalidemle
15 aylık çocuk günde 1 kere uyusa yeter dimi ?
O ya 2 kere uyutuyor yada hiç uyutmuyor akşam erkenden uyuyup 1-2 saat sonra uyanıyor..
Bir de küçücük çocuğun uyku düzeni mi olurmuş diyorlar
İpler tamamen elimden kaydı gitti sanki çocuk benim değil
Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin. Ben herşeyden önce sanki siz değilde kendisi annesiymiş moduna girmesine takıldım. Sırf buna tahammül edemediğim için bile işten çıkardım sanırım. Şartlarınızı bilemeyiz ama tek çareniz çalışmaksa bunlara alışmak zorundasınız gibi duruyor. Benim kayınvalidem birgün altını değiştirmek için kucağından aldığımda ağlamaya başladı beni evime götürün diye. Sırf oğlu bana kızsın diye duygu sömürüsü yaptı kucağından almamı kullanarak. Eline ne geçti dersen iyice nefret ettirdi kendinden. Sizede bakıyoruz yaranamıyoruz diyecekler muhtemelen. Eşinizin tavrı çok önemli burada.
15 aylık kreş için uygun oluyor mu ? tam gün mü verdiğiniz yarım gün mü ?
Ne gibi sıkıntılar yaşadığınızı paylaşır mısınız?
akşamlar ıben uyutmuyorum öğle uykusunu çok erken uyuduğu için kendi kendine uyuyakalıyor kuzum gece uykusu olarak devam etsin diye dua ediyorum ama 10-11 de kalkıyor yine
15 ay tam gun kres icin uygun degil,biraz sazan gibi atladim kusura bakmayin ama
3 yasindan once tam gun kres onerilmiyor.
2 yas civari oyun gruplarina gonderebilirsiniz ya da haftada 2-3 yarim gun kres ama tam zamanli cok saglikli degil.
bencede tam gün sıkıntı olur daha çok küçükler
ama ben kendim bakıcam inşallah
Altını çizdiğim kısmı anlamadım.
Nasıl kendi kendine uyuyakalıyor?
Siz akşam beraber oynamıyor musunuz? Bir şeyler yemiyor musunuz? Siz kızınızın yanında değil misiniz?
Nasıl uyuyor anlamadım.
O saatlerde dikkatini dağıtacak, onu meşgul tutacak bir şeyler yapmıyor musunuz?
15 aylık çocuk öğle uykusu uyumalı. Uyutmadığınız zaman akşama kadar sorun çıkarır zaten. Ayrıca 15 aylık gece sık sık uyanması da normal böyle olmayan çocuklar da var bu çocuğun mizacı ile ilgili.Arkadaşlar merhabalar
Sürekli kızımla ilgili konular açıyorum çünkü durumlar içinden çıkılmaz bir hal almaya başladı..
Kızım 15 aylık oldu ve 10 aydır çalışıyorum
Babannesi bakıyor kızıma fakat bu hafta düzenimiz allak bullak oldu
Kızım gece saat 2 den 3 ten aşağı uyumaz oldu..
Kayınvalideme o kadar rica etmeme rağmen öğle uykusu düzeni kuramadı..
Mesela kızım sabah 10 da uyanıyor 12 de kayınvalidem tekrar uyutuyor ve bir daha uyumuyor kızım
Böyle olunca da akşam 8 de uyuyor 2 saat uyuyup uyanıyor ve gece uyumak bilmiyor sonra.
Ben 6 buçukta kalkıyorum o yüzden ancak gece 2 ye kadar dayanabiliyorum,oyalıyorum ama uyumayınca mecburen babanneye götürüyoruz (2 bina yanda oturuyor) ve bu durum beni mahfetmeye başladı..
İnanılmaz bir vicdan azabı duyuyorum..Kızımın düzeni kalmadı diye..
Babannesi dedesi çok müdahaleci insanlar ve çok şımarık bir çocuk olmaya başladı ve böyle giderse ağladığı her şeyi yaptırmaya alışacak..
En basiti dün akşam kızımın altını değiştirirken kayınvalidem de geldi yardım etmek içinmiş ben hallederim dememe rağmen başımda bekledi.. En ufak bi ağlasa kızım ne oldu bebeğiimmm ne oldu babanneemm canım kızımmm diye müdahale etmeye başlıyorlar..
Ben artık ne yapacağımı bilmiyorum işten çıkıp 4-5 yaşına kadar kızıma kendim mi baksam diyorum..
Böyle giderse kızım iki arada bir derede babanne dede tarafından şımartılmış bir çocuk olacak..Hatta oldu bile..
Psikolojim ciddi anlamda bozulmaya başladı..Uykusuzluk,yorgunluk bir yandan kızımın bu durumu bir yandan..
Bir orta yol bulamadık kayınvalidemle..
Kendi bildiğini okumaya devam ediyor..
Biraz uzun oldu kusura bakmayın..
Ben nasıl düzen kurucam hiç bilmiyorum
bencede tam gün sıkıntı olur daha çok küçükler
ama ben kendim bakıcam inşallah
15 aylık çocuk öğle uykusu uyumalı. Uyutmadığınız zaman akşama kadar sorun çıkarır zaten. Ayrıca 15 aylık gece sık sık uyanması da normal böyle olmayan çocuklar da var bu çocuğun mizacı ile ilgili.
15 aylık çocuk şımarmaz. Çünkü döktü kırdı vs ler için o çocuğa kızılmaz. Ağladı ise ne için olursa olsun tıpkı kv nizin yaptığı gibi yaklaşılır.
Kadının bir kabahat i yok.
Sanırım siz çok yoruldugunuz için bu duruma tahammül edemiyorsunuz. Ama anlattıklarıniz normal ve kv nin yaklaşımı da normal. 3 yaşına kadar aynı durumu Oğlumda yaşadım. Öğlen uyutsam da uyutmasam da gece uyandı. Üstelik o öğle uykusunu almazsa sesi çatal çatal oluyor yazık.
Durumun normal olduğunu kabullenerek başlayın derim rahatlamaya. Zamanla düzelicek
benim oğlum 2 yaşında başladı kreşe.
pedagoğumuz ben eskiden 3 yaş altını önermezdim ancak artık çocuklar evde başka çocuk görmeden büyüdükleri için sanki daha iyi oluyor kreş demişti.
yani tam olarak öneriyorum demedi ama kötü de olmuyor, incelediğim kadarıyla çocuklar için iyi oluyor demişti.
bu da aklınızda bulunsun.
benim çevremde hiç akraba vs yok, ayda bir kuzenlerini görüyordu çocuk, kreşe başlayınca o yüzden çok sevdi, hiç gitmicem vs demedi bugüne kadar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?