10 gün olmuş daha bu kadının paylaşımını yapalı ya

Benim paylaşım bana soruyor benim elim var yazacak. Gereksiz tartışma konusu çıkarma zaten canım burnumda uğraşma benimle

Oho atarlı konu sahibi hiç sevmem. Ben gider

aman anlamadım falan deme, sana da çemkirir

Öyleymiş. Ama kibarca..

Yazdıklarınız o kadar karışık ki anlaşılmıyor, yani anlayamadığımız şey sizin duygularınız değil anlattığınız olaylar. Fakat sanırım sizi şu an delirten şey kayınvalidenizin eltinize gösterdiği ilgiyi alakayı size göstermemesi. Eğer öyleyse burada eltinizin hiç suçu yok. Yapabileceğiniz şey eşinizle konuşup rahatsız olduğunuz şeyleri anlatmak ve kayınvalidenizle aranıza mesafe koymak. Bu dengeyi kuracak olan kişi de eşiniz.

cok fazla devrık cumle kullanıyorsun, bıraz sakınlesıp yazabılırsın yazım hataları ve yalnış kelimeler cok yapıp kullanıyorsun, kızma kımseye malesef gercek bu :)
konu baslıgın bıle bir tuaf

ama ana temayı anladım yazdıgın yorumlardan :) kayınvalıden ile arayı sogutmaya bak, bu surede mükemmel bir fırsat gelmiş eline.. geride dur biraz esınede sureklı bahsedip durma yasadıklarından kayınvalıdenden.. sakin ve sessız al kendını.

Son düzenleme:
sanırım kayınvaliden eltine farklı sana farklı davranıyor
o sosyetik okumuş diye alttan alıyor iyi davranıyor ama sana farklı davranıyor
tatillerinize engel oluyor iki evin işini sana yüklüyor izne çıkmanıza dahi izin vermiyor
sanırım eltin balayına giderken sizin tatilinize engel olup kahvaltı falan hazırlatmış

vallahi bu tür konular da vereceğim tek cevabım madem tapuyu size vermiyor çıkın gidin evin alt katından başka yere yerleşin
kaynanadan ne kadar uzak o kadar çok huzur
eltine hırslanma
ayrıca eşinin tavrı nasıl burası en önemlisi eğer annem annem diyen biriyse işin zor

Eltim le bi problemim yok hatta eşim anlayamayacağımı falan düşünmüş annesi ile anlaşamadığımızı görünce, ne Alaka kaynana elti onuda anlamadım ya. Kaynanama oldukça mesafeli davranıyorum mümkün olmadıkça yüzünü görmek bile istemiyorum ama o kadar Aciz ki aile meselelerini misafirlerinin önünde bile ortaya dökebiliyor bu kez onların önünde tartışma ortamı yaratıyor. Susuyorum ama benimde sabrım var patlayınca ben ortalık sakinleliyor yaptığı iğrwnçlikleri illaki her gelene anlatmamı istiyor anlatınca da beni bozmaya çalışıyor anlamadım o konuda nasıl bir zihniyet var

Yanlis anlamadiysam dügünün ertesi sabahi sizi kayinpedere kahvalti hazirlayin diye cagirmislar. Hadi siz bos bulundunuz ne oldugunu anlamadiniz indiniz de esiniz napiyordu o sirada?? Arkasini dönüp yatti mi?? Siz hic kayinvalidede eltide suc bulmayin. Bas suclu esiniz. Benzer konularda yorumum hep aynidir. Ailesinin nazarinda karisinin degerini yükselten de düsüren de kocadir. Ayni sey biz kadinlar icin de gecerli. Daha o gün esiniz cikip annesine "ya ilk günden ne kahvaltisi, hazirlayamadin mi iki parca birsey, bu kiz olmasaydi veya balayina gitmis olsaydik kim hazirliycakti bu kahvaltiyi" diye cikissaydi kayinvalideniz bu kadar cesaretli olamazdi. Esinizden yüz buluyor. Sizin gördüklerinizi görmüyor mu, niye cikip iki laf edemiyor, yeter benim karim hizmetci gibi devamli dönüyor gram takdir edilmiyor niye demiyor?? Ya da annenize yapilan terbiyesizligin hesabini niye sormuyor. Evli evine, evi olmayan sican deligine diyip,annemi kovacak ta esim susup izleyecek ha! Benimle eve dönemez orasi kesin.

Dügün zamani kim olsa gider yardim eder ama insan biraz da deger görmek takdir edilmek ister. Misafirlerinize annenize yaptigi kabul edilemez cahil kadin. Size tavsiye, eltiyle kiyaslayip bir tutumayin kendinizi. Üniversite mezunu olup olmamakla alakasi yok. Kayinvalideniz size davrandigi gibi ona davranamiyorsa, eltiniz ilk günden tavrini mesafesini koydugu icindir. Bu zamanda saygiyi ve sevgiyi hakedene göstereceksin. Esimin annesi ne söylerse basimin üstünde yeri var olayi bitti artik. Saniyorsunuz ki ilk ve büyük gelin benim kidemliyim artik. Artik bunlarin derdini eziyetini yeni gelin cekecek ben de izleyecegim. Malesef öyle olmuyor. Kim disini gecirirse...

Önce annem annem di baktı kardeşi kendi gibi değil nişanlısını ön planda tutuyor değişmeye başladı. Ben üst katta oturuyorum onun mazisi de ayrı ya neyse olabildiğince uzak kalmaya çalışıyorum önceden evden gitmek istiyordum eltim olmadan önce ama vazgeçtim bu evi eşim yaptırmış tapu onlarda diye gitmicem vazgeçtim ona ne yapıyor görecem zamanı geldiğinde tokat gibi yüzüne çarpacam biriktiriyorum şu düğün bir olsun o o zaman görecek bende nasıl yeri olduğunu

Kayınvalideniz tartışma çıkardığında ben bu konuları konuşmak istemiyorum deyip o ortamdan uzaklaşmak en iyisi. Zaten az görüşüyormuşsunuz daha da azaltmak imkanınız varsa azaltın. Kendinizi hırpalamayın böyle şeyler için.

ciddi anlamda annene yaptığı büyük terbiyesizlik ben olsam suratını görmek istemezdim
eşine süre ver bence bir sene içinde bu ev senin üstüne yapılmazsa bu evden taşınacağız falan de
ama iş eşinden bitiyor seni çalıştırtması eşinin suçu insan bir günlük evliyken kaldırılıp kahvaltı mı hazırlatılır burada en büyük suçlu eşin
koşma her işe sana da yazık gerekirse eşinle hır gür çıkar ama tüm evlerin yükünü alma
gerekirse geldiklerinde kapıyı açma ne kadar çok arayı açarsan senin için o kadar iyi görünüyor
eltine bir şey deme onun suçu yok eğer izin verirse kayınvaliden sana yaptıkların hepsini ona yapar

Ama sorsan kaynanama ilk gelin benim yanındayım dwğweliyim neden en değerli oğlunu ben almışım. Oğlu diyebilir mi tipik bir anneci şimdilerde kardeşinden göeüyorda değişti.
Eşim annesine bekarken anne sana yardımcı getirecem demişte eşimin başına onu kalkıyor eşimde mecburi saygısızlık olmasın diye susuyor. Bir değil iki değil yetti artık bende söyledim haklı demiş yardımcı geldim en büyük yardımı yapıyorum oğlunun yükünü aldım üzerinden çamaşır bulaşık ütü yemek ben yapıyorum yetmiyor bide sizin bulaşığı nızı yıkıyorum ne bekliyorsun daha dedim. Kadın hizmetçi almış evmi süpürmüşüm toz mu almışım yaptığım bir yemek bir bulaşıkmış komşusunun gelini çarşafına kadar ütü yaparmış bilmem ne. Onun kaynanasıda ona göre davranıyor demek ki kim kime çıkarsız iş yapıyor kusura bakma madem benim çalışmama izin vermiyorsunuz evde de hizmetçi olamam çalışsam en azından adı olur işe gidiyor diye yaptığımı bilmiyorsunuz bide laf ediyorsunuz dedim Kadın hala haklı gibi yapacaksın niye evlendin yapamıcaktınsa diyor

Ben istediğim kadar söyleyim kadının umrunda değil duyarlı misafir olursa konuyu kapatalım diyor yoksa anlat anlatabildiğin kadar

Ben istediğim kadar söyleyim kadının umrunda değil duyarlı misafir olursa konuyu kapatalım diyor yoksa anlat anlatabildiğin kadar
Diğer yorumunuzda çalışmama izin vermiyorlar gibisinden bir şey yazmışsınız. Doğru mu anladım çalışmak istiyorsunuz ama onlar izin vermiyorlar mı? Eğer istediğiniz halde çalışmanıza engel oluyorlarsa bence her şeyi bir kenara bırakıp bu sorunu çözmek için uğraşın. Bence çalışmak onlardan uzak olmanız için de fırsat olur.

Ben evden kovdum rahatladım

Uzak olmak için istiyorum zaten ama eşim kıskanıyorum seni diyor. Zamanla alışacak izin verecek annesi gilin baskısından kurtulacağı günü bekliyorum. Ama takmıyorum artık söylediklerini. Yani ona duymamazlıktan geliyorum ben onu duymadıkça deli oluyor, olsun bana yaptıklarını ödeyecek kendi çapında çok iyi ama dili onda olduktan sonra isterse kuş tutsun

Bir hata yapsan hemen ayıbını ortaya çıkarır. Bir şey söylesen kırk kere başına kalkar. Yaptığın hatayı hiç unutmaz yıllar da geçse döner sana geri okur. Misafirliğe gider kendi salonda oturur göz diğer odaları keser. Böyle bir kadın dahası var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…