Kaynananızla kafa yapınız benzer demekki siz fazladan iki yıl ne olacak diyorsanız o da liseden sonraki iki yılı saymamıştır,eşinizle sorun olmayacaksa siz de calışın bence hemde kafanız rahatlar.Bunu ben değil kaynanam yapıyor o dört yıllık mezun sen lise diyor arada ki iki yılı hiç sayıyor
Ben karışmam ona kocasının parası vardır işi müsait tir bilmem ne beni ilgilendirmez o. Ben evlendim kocamın on gün iznini anasının misafirleri yüzünden evde geçirdim hemde hizmetçi olarak şimdi o gelini görmeye gelecekler yine ben hizmet edecem çünkü gelin yok. Siz olaya farklı bakıyorsunuz konu eltim yada düğünü değil konu kaynanamın davranışıAz bi nefes al öyle anlat
Sen kendi dönemini mi anlatıyosun kaynının düğününde edeceğin hizmetten mi
Her neyse etme hizmet, lafını edeceksen
Eltine sarma yeni gelin oluyo istediği yere gider balayına
Daha şimdiden büyük eltilik yapma yahu gençler gezsin biraz
Sen anlatmasan biz bunları nerden bileceğizBen karışmam ona kocasının parası vardır işi müsait tir bilmem ne beni ilgilendirmez o. Ben evlendim kocamın on gün iznini anasının misafirleri yüzünden evde geçirdim hemde hizmetçi olarak şimdi o gelini görmeye gelecekler yine ben hizmet edecem çünkü gelin yok. Siz olaya farklı bakıyorsunuz konu eltim yada düğünü değil konu kaynanamın davranışı
oyleyse Allah rizasi icin, sonra da esinin hatri icin uzerine duseni yapacaksin.. fazlasini degil.. esine de bu konuyla ilgili pek bsy soyleme, madem farkinda, dirdirci konumuna dusme derim..Haklısın ama annem babam dedi. Ben anne babasına bir şey desin demiyorum ki. Beni bilmen bana yeter onların önemi yok benim için dedim. Eltimi yada balayını kıskanmıyorum. Bana yaptırım gücü kullanırken vicdanımı sömürürken şimdi böyle Kasım Kasım kaılmasına sinir oluyorum
Ben görücü usulü evlendim ve hiç aşk aşk diye dolaşmadım. Kaynanam alana kadar dolaştı. Egoları yla beni alıp evine hizmetçi yapacakmış ilk ay düşündüğünü gibi oldu hizmetçi gibi çalıştım. Sonra kocası kaza yaptı ayağım omzum kırıldı beş ay yattım. Yatarken duyduklarım yaptığım yapacağım bütün merhametimi aldılar benden hala da devam ediyorlar.evlenene kdr aşk aşk aşk diye dolanırsınız. sonra aşk sana yapmadıgını dmeedigini bırakmaz. evlenirsiniz kaynanam bunu yaptı kaynım şunu dedi kaynatam beni sevmedi gitti. kocam beni sevmiyor ama seviyomuş gibi yapıyor. sonrada vay eltime bunu yaptılar görümceme sunu verdiler. baştan çemkirmezsen sosyeteye rezil olursun bcım
o zaman yapmıcaksın tencere tava havada uçacak bacım. ya herro ya merro dahaBen görücü usulü evlendim ve hiç aşk aşk diye dolaşmadım. Kaynanam alana kadar dolaştı. Egoları yla beni alıp evine hizmetçi yapacakmış ilk ay düşündüğünü gibi oldu hizmetçi gibi çalıştım. Sonra kocası kaza yaptı ayağım omzum kırıldı beş ay yattım. Yatarken duyduklarım yaptığım yapacağım bütün merhametimi aldılar benden hala da devam ediyorlar.
E yapma o zamanBen görücü usulü evlendim ve hiç aşk aşk diye dolaşmadım. Kaynanam alana kadar dolaştı. Egoları yla beni alıp evine hizmetçi yapacakmış ilk ay düşündüğünü gibi oldu hizmetçi gibi çalıştım. Sonra kocası kaza yaptı ayağım omzum kırıldı beş ay yattım. Yatarken duyduklarım yaptığım yapacağım bütün merhametimi aldılar benden hala da devam ediyorlar.
Ben Eltim e karışmıyorum. Ben onun ettiklerini biçiyorum. Ben evlenirken bana fırsat vermedi şimdi eltim sayesinde fırsatımı yakalıyorum eltime sitem etmiyorum kötü söz söylemiyorum aksine mutluluğunu paylaşmak istiyorum. Çünkü ben mutluluğumu onda yakalıyorum. Eltimi seviyorum ben. Nişan söz felan hiçbirşey yok benim evimdeki eşyaya kaldır eltin gelince çıkar dediler ben misafirime ne yapacağımı bilmiyormuyum beni yönlendiriyor ona şöyle yap böyle yap. Bende dedim siz eltim gelmeden beni kıza düşman edeceksiniz. Eğer anlaşamaxsam bunun suçlusu sizsiniz. Sizin dereyi görmeden paçayı sıvazlamanız dedim. Benim eltimle sorunum yokYa o zaman daha adamlar evlenmemiş bile kimin kime nasıl davrandığını nerden anladınız hemen.
kaynanam bana böyle böyle davrandı ama ona şöyle şöyle davranıyor demek kıskanmak değil de ne.
benim de kendini sürekli dışlanmış kötü davranılmış gibi gösteren bir elti adayım var ama gerçeklerin öyle olmadığını biliyorum ,bi karışmayın be kardeşim ona öyle davrandı buna böyle davrandı,insanlar daha evlenmemiş bile ya işinize bakın.
Anladığım kadarıyla aile binasındalarsizde satın evi
bak bakalım benden başka kaç kişi daha bişey anlamadım yazmış...
ben sana yasadıgım olaylardan birini anlatayım ben lise mezunuyum eşim ortaokul mezunu neyse bundan 4 yıl kadar önceydi uzun zaman oldu ama insan unutamıyor işte eşim bana gül almıştı bende yatak odamıza kaldırmıştım kv de o gülü görmüş işte neyse 2 gün sonra kv deye gittik oturuyoruz kayınvalide ben bide şimdi evlenecek olan kaynım o zamanki kız arkadsıyla bulusacam diye hazırlanıyor odasında biz de kv deyle diziye bakıyoruz işte adam karısına çiçek almışBen Önlisans mezunuyum çalışıyordum işten çıkmamı istedi. Bu gelini de çalışsın diye uğraşıyor. Okumuş olduğu benden iki yıl fazla ve bunu gözüme sokuyor. Ben eltimden razıyım. Ezsirmesinde kendini ben vicdan muhasebesi yaptım. Aman şöyle aman böyle ama kadın bu kadar özveriyi hak etmiyor muş onu gördüm aslında biraz da kendime kızıyorum. Çünkü yokluk nedir bilmiyorum zamanında başımdan geçti yüklenmeyim diye hep kendimi kıstım şimdi benim ve eltimin davranışına bakıyorum hiç ben sanki besleme yim yoldan bulmuşlar gibi
O zaman dedim evli olan ben miyim yoksa annen mi gün benim günüm şu rezilliğime bak dedim. Ama adam ses yok tabi o zaman böyle sert tepki de veremiyorum tanımıyorum geçmişim yok. Kardeşin balayına gidiyormuş dedim. Bende seni götüreyim dedi. Götürür lafla peynir ekmek gemisi yürümez para yok bir ikincisi tatil kesimlerine değil anasının köyüne götürür kalbi sivasta kalmışta bilmem ne. Gitmek istemiyorum ben huzur istiyorum onuda sağolsun bırakmıyorlar. Kocamla tartılamıyorım ya kadın aşağıdan gelip derdiniz ne deyip olaya dalıyor bu kadar saygısız insan kocası ile tartışamaz mı. Onlara göre hayır koca büyük sen küçük o konuşur sen dinler. Bunların zihniyeti ters geliyor banaSen anlatmasan biz bunları nerden bileceğiz
Öyle demişsin işte
Kocana de ki senin yüzünden evlenir evlenmez saçımı süpürge ettim ( kayınvalide yüzünden değil )
Eh geç te olsa sende beni bi balayına götür
Hemi de kaynımların gittiği tarihte
Bi kez daha 10 günlük iznimi annenin misafirleriyle geçirmeye bünyem el vermiyor
Bu kadar
Hatta kocan bişey demiyosa sen cırlasaydın düğünümün ertesi günü ne misafir ağırlaması diye
Neyse geç te olsa gözünü açıyosun yaşasın yeni elti yaşasın kk
Eşime çok bir şey anlatmam ben anası yetiştirir zaten ne olursa. O sorar bana. Eşime de dedim inan bu sözüme sabrediyorsam senin için dikkat et sabrım taşarsa ben bile emin değilim yapacaklaromdanoyleyse Allah rizasi icin, sonra da esinin hatri icin uzerine duseni yapacaksin.. fazlasini degil.. esine de bu konuyla ilgili pek bsy soyleme, madem farkinda, dirdirci konumuna dusme derim..
Etmeyeceğim ki o öyle sanıyor. Umrunda bile değil kalksın kendi yapsın işini gücünü kursa yazılacam gitmesem bile gidiyor gibi yapacamE yapma o zaman
Hak etmediklerine inanıyorsan niye düğünde yine 10 gün hizmet edeceğim diyosun ki
Konuyu okuyun zaten yorumlar onun üzerinden devam ediyor-- ben seni dinleyemiyorum, dinlediğim zaman anlamıyorum. Anladığım zaman da yanlış anlıyorum. olayına döndü bu konu.
Tam bir yerden yakaladım diyorum, diğer yorumda --haydaa kim demiş ne demiş oluyorum :))
Anladığım kadarıyla aile binasındalar
Bu ev senin demiş annesi gidersen kiraya bile verilse sana kira geliri vermem demiş
Demek ki sadece sözde vermiş oğluna evi, tapu kendisinde
Bu durumda evi satmaları mümkün değil
Konu sahibi sinirle direk olaya geçmiş saydırmış ama kime ne diye saydırdığı karışmış
Asıl mesele yorumlarda ortaya çıkıyor
Kendi görmemiş oğlunun da bana yapmasını istemiyor. Pardon istiyor gibi görünüp istemiyor. Önce he hı sonra aman boşver yapıyor emin ol daha kötü durumları yaşıyorumben sana yasadıgım olaylardan birini anlatayım ben lise mezunuyum eşim ortaokul mezunu neyse bundan 4 yıl kadar önceydi uzun zaman oldu ama insan unutamıyor işte eşim bana gül almıştı bende yatak odamıza kaldırmıştım kv de o gülü görmüş işte neyse 2 gün sonra kv deye gittik oturuyoruz kayınvalide ben bide şimdi evlenecek olan kaynım o zamanki kız arkadsıyla bulusacam diye hazırlanıyor odasında biz de kv deyle diziye bakıyoruz işte adam karısına çiçek almış
kv : valla şü çiçege verilen paraya yazık erkek kadının agzına bi parmak bal veriyor işte yazık falan dedi
(bu arada yeni evliyken babamın bana yaptırdıgı çiçegi ben evde yokken çöpe atmıştı o zaman aynı evdeydik )kaynım geldi kv de mutfaga gitmişti heyecanlı bi şekilde yenge gül mü papatyamı alsam kıza dedi bende papatya güzel olur dedim kv de geldi kıza şal ve gömlek almışkaynımada kıza bi bileklik falan al bi buket de gül yaptır gençkız şimdi gönlü bekler aman üzme kızımı dedi eşim hemen diğer odadan geldi benim gülüm ün gönlü istemez mi anne dedi vs vs daha çok şeyler var yani kv de kafayı taktıysa yapacak bişi yok
anlıyorumKendi görmemiş oğlunun da bana yapmasını istemiyor. Pardon istiyor gibi görünüp istemiyor. Önce he hı sonra aman boşver yapıyor emin ol daha kötü durumları yaşıyorum
O öyle yok saydığı için yazdım kolay değil okumak ben bilirim okuyan bilir zorluğunu onun gösterdiği basitliği söylemek istedim.Kaynananızla kafa yapınız benzer demekki siz fazladan iki yıl ne olacak diyorsanız o da liseden sonraki iki yılı saymamıştır,eşinizle sorun olmayacaksa siz de calışın bence hemde kafanız rahatlar.
Eltini kiskanma biraz cnm. Benim eltimde okumami işimi ailemi kıskanırdi. Bi insanin ezilmesi yada yucelmesi kendi elinde. Biraz sorunu kaynananda degil kendinde ara.Ya ben deli olacam. Bu kaynanam beni verem edecek.
Ben eşek miyim ya. Alnımda öyle bir yazı mı var acaba.
Kaynım evlenecek seçimden bir hafta önce İstanbul da olacak düğün seçim haftası cumartesi de adana da olacak.
Adamlar düğün ertesi günü balayına gidiyor, ki kaynım işten çıktı.
(ben on gün iznimi kendinin geleni gideni ile hizmet bilmem ne davetlere bile gidemedim. Düğün sabahı erkenden indirdiler aşağı eve, kayınbabam işe gidecek mış te kahvaltı hazırlanacak mış)
Gelin cuma geliyor. Cumartesi düğün, düğün akşamına geri İstanbul a gidiyor. Neymiş oy kullanacakmışta bilmem ne. Pazar sabahı gitsin. Olmaz yorgun olurmuş.
Bana o kadar acındırdı kendini gözümün önünde kendi yüzüğünü bozdur du.
Annemi evden kovmaktan beter etti.
Bu gelini dört yıl okumuş ya. Babası avukat ya sosyete den diye. Bi kibarlık, bi hizmet, bi hürmet.
Kendimi frebliyemiyorum bu kadın beni cinlendiriyor ya ben nasıl sakinleşwcem bilmiyorum bana biri öneri versin. Kaynanası böyle olanlar nasıl geçim etti ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?