10 kişi yetmez, gelin gelin, 30 kişi toplanın öyle gelin.

Ben 4 sene olcak evleneli kayınvalidemler geldiler mi yemeğe 20 kişi geliyorlar vee bütün yemekleri kendisi yapıp getiriyor Neden? Çünkü ben ilk yemekte " anne ben bu kadar kişiye yemek yapamam bana yardım eder misin?" demiştim. O da yapıp getirmişti. Hala o düzen devam ediyor.
Zaten yaptığımı da beğenmiyor, akrabalarına rezil olmak istemediği için kendi yapıyor.
Valla çok işime geliyor

Evvelaaaa canım herşeye mana bulan insanlar demişsin ya ağzınla kuş tut, sütünü masaya koy yine mana bulacaklar. Bu yüzden kimseyi değil kendini ve eşini memnun edecek bi hazırlık yap fazlası için canını yorma. Senin durumun için en kolay menüyü söyleyeyim. Mercimek çorbası, kötü olması için ekstra çaba gerektiriyor hazır su böreği al ısıtıp ortaya koyarsın. Salata zaten olur. Ana yemek en kolay baklagillerden yada tepsi yemeklerinden oluyor. Çeşit çok olsun dersen bildiğin bi sebze yemeği yada et kavurabilirsin yada tavuk haşla bi pilav yaparsın. Hazır bi tatlı da aldın mı bitti gitti. Ha ayrıca 2-3 kişilik yemekle 10 kişilik yemek arasında çok fark yok korkma ..

aslında misafirn böyle toplu gelmesi daha iyi
bir anda kurtuluş
öyle 2- 3 kişi geliyorlar her hafta sil baştan sıkıntı

ben olsaydım yapacaklarım
evi bir gün önceden güzelce temizlerim yada temizletirim
örneğin dolma yapacaksam önceki akşamdan hazırlar bir kenara koyarım
alışverişi yine bir gün önceden yaparım
mercimek çorbası salata mezelikler pilavı kendim yapar
diğerlerini ya dışarıdan söyler ya fırına bir şeyler atardım
tatlıyla uğraşmak bana yemekle uğraşmaktan daha zor geliyor ve hazırı da evde yapılmışını aratmıyor
bir de kuruyemiş alınırsa çayın yanına olur biter

benim bildiğim de öyle
kuzenim bir ayda iki kilo aldım daha evde doğru dürüst yemek hazırlamadım diyordu bir buçuk ayda
asıl yeni evliler yemeğe çağrılır yeni evlinin evine gidilmez

Tatlım, bursada yasiyorsan geleyim beraber yaprak ve lahana dolması yaparız. Fırında tavuk, yarımca.... Daha neler neler

Niye bu kadar strese giriyorsunuz ki madem yemek yapmayı yeni öğrendiniz sipariş verin, ev yemekleri yapan restorantlar var bir dünya.

Kimse de sizin yapmadığınızı anlamaz.
Sebzeli tavuk siparişi verin, sarma, dolma vs pilav, salatayı evde yaparsınız bir de tatlı yaptırdın mi tamamdır.

Misafirler kek börek poğaça tipi seviyorsa pastanelere müracaat edin.

Her seyin çözümü vardır. Siz boşuna strese giriyorsunuz.
Zamanla öğrenince de evde yapar ağırlarsınız.

Aman Canım aç Google da bi dünya tarif var. Yaz bi kağıda tutuştur tarif isteyenin eline :)
Dışardan söylemek mantıklı duruyor ama misafirler "Mmm bu çok güzel olmuş, nasıl yaptın?" derlerse diye korkuyorum Kuzen, teyze falan da yok Delicezeytin'cim malesef..

Size menü tavsiyem
Mercimek çorbası (dudukluye koy içine soğan at.suyunu tuzunu ekle.sonra üstüne salcalı sos yaparsın.)

Börek (marketten hazır al.at fırına)

Yeşil fasulye bir zeytin yağlı sofrada iyi olur

Yogurtlu makarna içine garnitür de ekle.

Fırında tavuklu patates yarısınada patlıcan koyarsın iki çeşitmiş gibi olur.

Pilav 3 su bardağı pirinç yeterli olur tuzunu iyi ayarlamaya çalış.

Ah canım benim korkma çok basit temizliğini bi gün önceden yap, mercimek çorbası biber dolması ve bir zeytinyağlı yeşil fasulye bide patates salatası ertesi gün yeşil salata pilav bide fırına tavuk ver mis gibi olur tatli olarak bi revani süper olur şerbeti bi gün önceden hazırlayan bilirsin. Ayrıca eşinede çok acıma daha cicim aylarindasiniz yarın birgün çoraplarını toplarsın koltuk altlarında bırak yapsın hiç elinden alma keyfini çıkar belli etmeden

En basiti yap bi Tencere corba 5 dkk
Firinada tavuk patates hadi oda olsun 10 dkk
Birde pilav
Tatliyida dışardan alırsın oldu bitti

Yemekleri dışarıda ev yemekleri yapan yerden sipariş et..Evde birkaç meze hazırla.Havuç tarator,amerikan salatası,humus,semizotu salatası..İnternetten bak meze tariflerine.

Yemeği dışardan sipariş ettiğini de saklama direk söyle; "ilk defa kalabalık misafir ağırlıyorum yemekleri tutturamam diye tedirgin oldum,temiz ve güzel yapan bir yerden sipariş ettim ama mezeleri ben yaptım,hadi afiyet olsun " de ve noktala,hiçbişey demelerine fırsat birakma.. Ayıp olur diye de düşünme,onlar 10 kişi geliyolarsa ayıbı eden onlar oluyo. O yüzden çok kasma rahat ol..

Koca paragraf eşimi övmem (ki övmedim sen bu halde nasıl evlilik sürdüyorsun şeklinde gelebilecek bir soruya istinaden yazdım) neden seni rahatsız etti bende onu anlamadım

Ne alakası var yemek yapamayanin evliligi surmuyor muymuş. Bende basta yazdım "bende evlenirken yemek yapmayı bilmiyordum" diye. Kı ben veya sen numunelik değiliz. Ha buna ek illa belirtmek istiyorsan eşim çok anlayışlıdır demek yeterli birşey. Bir pragraf yaziyi sırf esim soyle iyi, boyle iyi demeye ayirmissin. Rahatsiz olmadım. Benim eşim gelen misafiri bile agirlayip önlerine çay, kahve serviside yapar yemek serviside o konularda fazlası var eksiği yok. Kalkıp bende mi her konu başında kötü yorum gelmesin diye koca pragraf esimin meziyetlerini bosuna millete okutup esas konuya gecmeliyim. Millete ne bundan Onu anlamadim sadece

Queen Bee slm ben de yemek yapmayi evlenince ogrendim :)

Ben evlenir evlenmez hamile kalip dusuk yapip tekrar hamile kaldigim icin misafir agirlamadim bahanem de cok iyi oldu insanlar ister istemez anlayis gostermek zorunda kaldi eheheh sadece anne baba agirladim o bile zor geldi :)

Ben 10 kisi agirlayamam acikcasi :)
Disardan yaptir gitsin ugrasma :)

Zamanında öğrenmek iyi oluyor tabi,annenize ufak ufak yardım etseydiniz iyiymis. Yada öğrenci evinde vs ogrenebilirmissiniz.
Valla şuan değil 10 100 kişilik misafiri bile kaldiririm.

Sizin yerinizde ben olsam menüm su şekilde olurdu;
Mercimek çorbası
Fırında tavuk patates(hazır harclardan dökün tadı iyi oluyor)
Mısırlı yada nohutlu pilav
Meksika fasulyeli salata,çoban salata, havuç yogurtlamasi,turşu
Revani yada sütlü irmik tatlısı
Peynirli yada ispanakli börek
Zeytinyagli sarma

Ay aynı ben

Oncelikle su stresini bi uzerinden yolla cnm.sonucta yatiya gelmiolar oyle dusun.herkesi ogun guzel bisekilde agirla ve gonder kendini buna odakla.sakin gergin olma he de gec hepsine.sonucta senin evjne geliolar ev sahipligini guzel yap.yemek olarakta ac neti bak a dan z ye hersey nette mevcut kmseye ihtiyacin yok.kendine guven once.bende senin gbiydim hep calistim bekarken eve kendimi dar atardim.ama suan herseyi yapabilir duruma geldim.misal onden bi corba sec yanina salata.sulu bi yemek olabilir mesela etli nohut.arkasindan firina kofteli patates mesela ardina pilav cacik vs.kola meyve suyu ardina tatli..kendine guven..laf sokan olursada hic adabini bozma elimden gelen bu de.tatli dil goster cnm.ok.hadi sana kolaylar gelsin bakalim:)))

Basit karışımlı mezeler sofranı bir güzel doldurur bence, mesela yoğurlular;
•yoğurtlu havuç salatası: 1 kg havucu rendele yağda kızart(çok ölmesinler, yanmasınlar aman dikkat :) sonra biraz soğuyunca sarımsaklı yoğurtla karıştır, üzerine de servisten önce tereyağı ve kırmızı toz biber yak.
•atom: yoğurt, sarımsak üstüne tereyağında kavurduğun kırmızı kurutulmuş biber oh miss
•ana yemek olarak Alinazik: patlıcan közle yoğurt ile karıştır (sarımsaklı) kenara al. Bir derin tavada 1 kg kıyma 3 baş küp soğanla kavur, tuz karabiber, toz biberle kavur kenara al. Baska bir tavada salça kavur( ben önce salçayı sıcak su ile açarım sonra tereyağ ile kavururum) şimdi şov zamanı; önce tabağa patlıcanı yay üzerine kıyma üzerine salça. Bunu beğenmeyen görmedim ben. Kolay ve hızlıdır. Malzeme sıkıntısı çekmezsin

"Nefis yemek tarifleri" diye bir uygulama var. Menü önerileri var. Ayrıca her türlü yemeği ayrı ayrı katagorilemişler işte hamur işleri, zeytin yağlılar ,şerbetli tatlılar.... hepsinin de tarifini evde uygulayan bayanlar yazıyor oraya benim çok işime yapıyor. Ordan fikir almak bile yetiyor çünkü ne yapacağına karar vermek zor zaten :) benim de tavsiyem çorba, fırın yemek, pilav, salata, börek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…