- 18 Haziran 2015
- 3.692
- 4.383
- 53
Öyle bir celallenmişsiniz ki, annem bana yemek yaptırmadı evi temizletmedi diye gidip öldüreyim mi desem şuana kadar durduğun kabahat diyecekmişsiniz gibi geliyorBen annemi bu sebepten dolayı suçlamadığım gibi bir meziyet olarak da görmüyorum. Ciddi hastalıklarla zor büyütülmüşüm bu yüzden annemin iş yaparsam daha çok hasta olurmuşum gibi düşünmesi bana abes gelmiyor. Anlayabiliyorum, anne yüreği sonuçta. Ablamı da aynı şekilde büyütmüştü. Ablam evlendikten sonra öğrendi çoğu şeyi. Şimdi harika ve çeşit çeşit yemek biliyor. Bahsettiğiniz gibi karnını doyuramıyor, temel ihtiyaçlarımı gideremiyor, kendi odasını temizleyemiyor, ütü yapamıyor falan değilim Bu bahsettikleriniz cidden 4 yaş grubuna ait olgular. Ben sadece 10 kişilik misafir ağırlama konusunda dert yanıyorum.
Eşim yemek konusunda çok iyi ama tek izin günü pazar. O da pazar akşamı çağıralım gündüz beraber yapalım diyor ama bu da tek birlikte geçirebileceğimiz günü çöpe atmak gibi geliyor, eşinizin izni de haftada tek günse beni anlayacaksınızdırEğer eşiniz yemek yapmayı biliyorsa esinizin size yardım edebileceği bir günü secmenizi öneririm
Fırın yemeklerinin kolay ve pratik olduğunu dusunuyorum, fırın yemeği yapabilirsiniz
Ben de evlendigimde mutfakla hiç alakam yoktu, her gün esimi beklerdim birlikte yemek yapardık
8 aylık evliyim, biraz geliştirdim sanırım
Ama hala yemekli misafirlerimi eşimin evde olduğu günler alıyorum
Esim çok güzel yapar her şeyi
Çorba, pilav, salata esimde olur
Ben de yemek tatlı ve ev temizliğine bakarim
Bulaşık makinaniz bozukmus sanırım
Yine de içini boş tutun ki tezgahın ustu yigilmasin
Hemen makinaya atın orda dursun
Ayrıca kendinizi çok kasmayin
Beğenmeyen gelmesin
Kolaylıklar diliyorum :)
Ya ben onu bir kere denedim ama pek olmadıŞey olabilir belki ama, islim kebabı
( Adına bakma konu sahibi kolay , köfteye patlıcan sarıp kürdan saplıyosun)
Eşinin ailesini falan da mı almadın, sorun etmediler mi shapes'cim.Evet o tarz bisey olabilir.
Konu sahibi 2 aylik evliyim acemiyim diyor ama ben 6 yil oldu evleneli
Hic yemege misafir almadim :)
Yuz karasiyim yemin ederim.
Teşekkür ederim, sizin gibi insanların mutluluğuyla mutlu olabilen insanlar az kaldı, değeriniz bilinmeliHödük koca konularını okumaktan fenalık gelmişti, bu konu adeta çölde vaha gibi, okurken mutlu oldum resmen
Konuya gelince, ben olsam başımdan savmak için dışardan söylerdim. Hatta çok kötü yemekler yap, bir daha adım atmasınlar eve diyeceğim ama...Ille de begensinler istiyorsan yakınlarda güzel ev yemekleri yapan bir restoran yardımcı olabilir belki
Eşinin ailesini falan da mı almadın, sorun etmediler mi shapes'cim.
Esiniz ve siz nerelisiniz acaba ? Biz de ilk önce yeni evlenen cifti yemege alırlar akrabalar sıra sıra sizde de tam tersi .. Corba yapın mercimek vs. Zeytinyaglı olarak taze fasulye olabilir izmir köfte pilav salata ... :)Merhaba kızlarUzun süredir forumda yoktum.. Olmadığım süreçte 3 yıldır flört ettiğim hayatımın aşkıyla evlendim, şimdi 2 aylık evliyim, çok mutluyum. Ancak siz evlilere danışmak istediğim bir mevzu var..
Ben öğretmenim. Eşim bir şirketin idari departmanında çalışıyor. Eve geç geliyor. Ben ondan 2 3 saat önce evde oluyorum. Yemek ve temizlik konusunda fazlasıyla acemiyim. Anne evinde bir bulaşık dahi yıkatılmadan büyütüldüm. Eşimde Allah bin kere razı olsunki, yemek ve temizlik kadının işidir kafasında bir insan değil. Asla benden yemek, iş, kahvaltı falan beklemez. Ütüsünü bile bana yaptırmaz kendi yapar. Ancak başka işi varsa "müsaitsen ütümü yapar mısın?" diye rica eder. Yemeği de hep beni bekle beraber yaparız der. Ama zaten geç geldiği için akşam geçireceğimiz birkaç saati de yemek yaparak harcamak istemediğimden o gelene kadar birşeyler yapmaya çalışıyorum. Anlayacağınız yemek yapmayı yeni yeni öğreniyorum. Yaptığım çoğu şey cidden lezzetli oluyor, yemek konusunda bir ışığım olduğuna inanıyorum lakin henüz öğrenebildiğim çeşit çok az ve yapabildiğim yemek ölçüsü 2-3 kişilik.. Şimdi gelelim soruna...
Evlendik evleneli daha ilk haftadan beri akrabalarımız, arkadaşlarımız eve istila etmek istiyorlar.Benimde yemek konusundaki durumum ortada olduğundan bir türlü cesaret edemiyorum, eve misafir geldiği düşüncesi kabus gibi birşey benim için. Artık başımda bir annem de yok gelip yardım etsin.. Tabiki kimse de bu durumumu anlayışla karşılamıyor. Kimse birkaç ay rahatsız etmeyelim gelin hanım ev ve yemek konusunda kendisini geliştirsin, zaten yeni evliler falan demiyor. Evlendiğimizin ilk haftasından beri gerek akrabalarımızdan, gerek arkadaş çevremizden "Neden hala bizi çağırmıyorsunuz, neden hala bizi yemeğe almıyorsunuz, bizi ne zaman yemeğe alacaksınız" şeklinde çeşit çeşit trip yiyoruz. Küsenlerimiz bile oldu. Baktık bu iş böyle olmayacak ya Allah bismillah deyip kapılarımızı misafire açmaya başladık. 2-3 kişilik misafirlerim oldu. Nasıl ağırladım, mutfakta ne savaşlar çıktı, ne malzemeler heder oldu, nasıl bir strese girdim bir ben bir Allah bilir.. Şuan ise tam da dananın kuyruğunun koptuğu yerdeyim. Eşimin anne babası ayrı; geçenlerde anne tarafından ele başlarının kayınvalidem olduğu 10 kişilik bir koloni yemeğe gelmek istedi. Fakat sağlık problemim nedeniyle müsait değildik, "haftaya gelirseniz daha güzel ağırlarım anne" dedim. Kaynanam tabiki hasta deyip anlayışla karşılamak yerine, bozulup trip atmayı seçti. Sonuç olarak bu 10 kişilik koloniyi haftaya ağırlayacağım. İşin kötüsü; herşeye mana bulan(ve tabiki mana bulmaya gelen), hiçbirşeyi beğenmeyen, burnu kaf dağında insanlar.. Şimdi size danışıyorum; evde 10 kişi nasıl ağırlanır, hangi yemekleri seçersem daha az zorlanırım, mutfaktan sağ sağlim çıkmayı nasıl başarırım ve tabiki bu tuhaf 10'luya nasıl katlanıp sinir hastası olmadan geceyi tamamlarım ? Yardımlarınızı ve menü tavsiyelerinizi bekliyorum şekerler
Merhaba kızlarUzun süredir forumda yoktum.. Olmadığım süreçte 3 yıldır flört ettiğim hayatımın aşkıyla evlendim, şimdi 2 aylık evliyim, çok mutluyum. Ancak siz evlilere danışmak istediğim bir mevzu var..
Ben öğretmenim. Eşim bir şirketin idari departmanında çalışıyor. Eve geç geliyor. Ben ondan 2 3 saat önce evde oluyorum. Yemek ve temizlik konusunda fazlasıyla acemiyim. Anne evinde bir bulaşık dahi yıkatılmadan büyütüldüm. Eşimde Allah bin kere razı olsunki, yemek ve temizlik kadının işidir kafasında bir insan değil. Asla benden yemek, iş, kahvaltı falan beklemez. Ütüsünü bile bana yaptırmaz kendi yapar. Ancak başka işi varsa "müsaitsen ütümü yapar mısın?" diye rica eder. Yemeği de hep beni bekle beraber yaparız der. Ama zaten geç geldiği için akşam geçireceğimiz birkaç saati de yemek yaparak harcamak istemediğimden o gelene kadar birşeyler yapmaya çalışıyorum. Anlayacağınız yemek yapmayı yeni yeni öğreniyorum. Yaptığım çoğu şey cidden lezzetli oluyor, yemek konusunda bir ışığım olduğuna inanıyorum lakin henüz öğrenebildiğim çeşit çok az ve yapabildiğim yemek ölçüsü 2-3 kişilik.. Şimdi gelelim soruna...
Evlendik evleneli daha ilk haftadan beri akrabalarımız, arkadaşlarımız eve istila etmek istiyorlar.Benimde yemek konusundaki durumum ortada olduğundan bir türlü cesaret edemiyorum, eve misafir geldiği düşüncesi kabus gibi birşey benim için. Artık başımda bir annem de yok gelip yardım etsin.. Tabiki kimse de bu durumumu anlayışla karşılamıyor. Kimse birkaç ay rahatsız etmeyelim gelin hanım ev ve yemek konusunda kendisini geliştirsin, zaten yeni evliler falan demiyor. Evlendiğimizin ilk haftasından beri gerek akrabalarımızdan, gerek arkadaş çevremizden "Neden hala bizi çağırmıyorsunuz, neden hala bizi yemeğe almıyorsunuz, bizi ne zaman yemeğe alacaksınız" şeklinde çeşit çeşit trip yiyoruz. Küsenlerimiz bile oldu. Baktık bu iş böyle olmayacak ya Allah bismillah deyip kapılarımızı misafire açmaya başladık. 2-3 kişilik misafirlerim oldu. Nasıl ağırladım, mutfakta ne savaşlar çıktı, ne malzemeler heder oldu, nasıl bir strese girdim bir ben bir Allah bilir.. Şuan ise tam da dananın kuyruğunun koptuğu yerdeyim. Eşimin anne babası ayrı; geçenlerde anne tarafından ele başlarının kayınvalidem olduğu 10 kişilik bir koloni yemeğe gelmek istedi. Fakat sağlık problemim nedeniyle müsait değildik, "haftaya gelirseniz daha güzel ağırlarım anne" dedim. Kaynanam tabiki hasta deyip anlayışla karşılamak yerine, bozulup trip atmayı seçti. Sonuç olarak bu 10 kişilik koloniyi haftaya ağırlayacağım. İşin kötüsü; herşeye mana bulan(ve tabiki mana bulmaya gelen), hiçbirşeyi beğenmeyen, burnu kaf dağında insanlar.. Şimdi size danışıyorum; evde 10 kişi nasıl ağırlanır, hangi yemekleri seçersem daha az zorlanırım, mutfaktan sağ sağlim çıkmayı nasıl başarırım ve tabiki bu tuhaf 10'luya nasıl katlanıp sinir hastası olmadan geceyi tamamlarım ? Yardımlarınızı ve menü tavsiyelerinizi bekliyorum şekerler
Geçen gün 13 kişiydik, dünyanın yemeğini yaptım, temizlik, alışveriş, önceden pişebilecek şeyler derken davet günüyle beraber toplam 3 gün helak oldum. Ana yemeği dışarda yaptırmak hic aklıma gelmezdi ama çok güzel olmuş nasıl yaptın diye tarif isterlerse ne diyorsunuz peki11 yila yakindir evliyim kendimi bildim bileli de yemek pasta borek yaparim ozel merakim var ama bu kadar kalabaliga yemek yapmam. 10 kisilik tencere yemegi yapmak ayri bir meziyet, hele de tarif kullanma aliskanligi olmayip her seyi goz karari yapanlar icin (mesela ben) 10 kisiye pilav yapsam birseye benzeyecegini sanmiyorum...
Bana zaman zaman o kadar kalabalik gelen oluyordu, genellikle ana yemegi disaridan yaptirip kendim de evde meze, salata, corba ve cay ikramliklarini yaparim. Ana yemek için ev yemegi yapan biyerle anlasabilirsiniz, her tur yemek yaninda manti, sarma, patates salatasi, mercimek koftesi vs de yapiyorlar. Hic ugrasma derim ben, o kadar emegin karsisinda guzel olmamasi riski de var cunku.
O ne öyle ya, cay içmeye 30 kişi, alışverişe 20 kişiİnan benzer durumdayız. Benim eşimin ailesi de çok kalabalık. Benim de tam tersi kimim kimsem yok. Sırf eşimin akrabaları yüzünden düğün salonu yetmedi resmen öyle diyim. Ve işin kötüsü cidden koloni şeklinde yaşıyorlar. Anne babası ayrı. Baba tarafıyla problemim yok ama anne tarafının herşeyi problem. Çarşıya bile en aşağı 10-15 kişi toplanıp giderler. Bir kere çay içmeye diye 30 kişi toplandılar ya böyle vicdansızlık olur mu.. 10 kişi gelmelerine şükredeceğim nerdeyse yani.. Sen altından kalkabilmişsin maşallah, ben nasıl yapıcam bilemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?