10 kişi yetmez, gelin gelin, 30 kişi toplanın öyle gelin.

Ben hastalik fiziksel yetersizlik vb durumlar haricinde sirf simartmak amacli yapilan konulari elestiri amacli konustum. Yok canim durdugun kabaht dermiyim hic baksana icinde bir master chef varmista bu zamana kadar potansiyelini kullanmamissin belliki. Onemli olan istemek istedikten sonra yapilir. Oyle ben bilmiyorum annem bana ogretmedi miy miy miy yapanlardan degilsiniz en azindan azimlisiniz siz yani. Benim celallendigim kategori baska.

Kv ve teyzeleride salla cok fazla onemseme bence..

Ayy valla dert ettiğin şeye bak. Tamam sayı fazla ağırlamak yemek servisi çok zor. Ama halledilmeyecek bir şey yok. Hatta prova yapmanı öneririm birkaç gün önceden.

Bu devirde yemek yapmaktan kolay bişey yok. Açıyosun interneti her şeyi videolu tarifi var. O nedenle şu yemeği yapmayı biliyorum bunu bilmiyorum diye bişey yok. Öğretmen olabilme iqsuna sahipsen o yemekleri yapmayı her türlü becerebilirsin. Ben de mühendisim ama ilkokulda arkadaşlaımı eve davet ederken annemin keki bana yaptırmasıyla başladı serüvenim :)

Yemek olarak öncelikle mercimek çorbası yap. Zeytinyağlı çeşitlerin olsun. Bunları hazır alabilirsin ya da bir gün önceden yapabilirsin. Hazır aldıklarına ben yaptım desen kimse çakozlamaz. Zeytinyağlı barbunya tazefasulye pırasa dolma vs tercih edebilirsin. Tarif isteyene de özel dersin. Ben vermiyorum açıkçası. Rumeli börekçisi tarzı yerler var benim çevremde çok severim oralardan börek siparişi çok iyi oluyor. Boşnak mantısı denen bişey var en sevdiğim ikramlık. Ortaya yine kuruköfte yapıver. İstanbuldA günaydın diye bi restoran var nerdesin bilmiyorum. Köftesi inanılmaz lezzetli. Ben hep alıp dondurucuya atarım. Kilosu 45 lira ama baharatsız ekmeksiz lezzetli bi köfte. Kendin güzel yapıyosan bugün bile yapıp dondurucuya atabilirsin. Közlenmiş kırmızı biberin olsun sofrada. Salata güzel bir çoban ya da karışık yeşil salata zevkine göre.
Ana yemek hünkar beğendi güzel gider. Bence çok kolay ama herkese zor görünür. Ağır yemek gözükür. Marifet sosunda patlıcan her şeye çok yakışıyor. Pilav yaparsın yanına da. Allah kolaylık versin sana :)

Eşim yemek konusunda çok iyi ama tek izin günü pazar. O da pazar akşamı çağıralım gündüz beraber yapalım diyor ama bu da tek birlikte geçirebileceğimiz günü çöpe atmak gibi geliyor, eşinizin izni de haftada tek günse beni anlayacaksınızdır O yüzden cumartesi günü ben kendim halledeyim, cumartesi akşamı misafirleri aradan çıkarayım diye istiyorum. Ama 10 kişi sanırım dediğiniz gibi tek başıma halledemeyeceğim bir durum. O yüzden pazar günü almak ve eşimle birlikte yapmak en doğrusu olacak sanırım. Bu arada nick name'inize bir baktım da... Bende atanamayan bir öğretmenim, şuan ücretliyim. Rabbim en kısa zamanda devlet kapısını hepimize nasip etsin

Şey olabilir belki ama, islim kebabı
( Adına bakma konu sahibi kolay , köfteye patlıcan sarıp kürdan saplıyosun )
Ya ben onu bir kere denedim ama pek olmadı Patlıcanları kalın mı kesmişim ne, sert kaldı böyle tövbe bismillah bi tuhaf oldu yani..

Canim bende yeni evlendigim zaman 15 kisilik misafir agirlamstm. Sabahtan kırmızı mercimek corbasini yapıp onu aradan cıkarttm sonra esim 2 paket kanat almisti onlarlada 2 tepsi patatesli tavuk yaptm yanina garnitürlü pilav yaptm. Salataydi tursuydu ne varsa onlari koydm ortaya hepside cok güzel olmstu misafirlerm cok memnun kaldi sende böyle bisey yapabilirsn

Evet o tarz bisey olabilir.
Konu sahibi 2 aylik evliyim acemiyim diyor ama ben 6 yil oldu evleneli
Hic yemege misafir almadim :)
Yuz karasiyim yemin ederim.
Eşinin ailesini falan da mı almadın, sorun etmediler mi shapes'cim.

Teşekkür ederim, sizin gibi insanların mutluluğuyla mutlu olabilen insanlar az kaldı, değeriniz bilinmeli Tavsiyelerinizi dikkate alıcam

10 kişilik misafir lahmacun ayran ile ağırlanır bir daha da gelmez

Şaka bir yana ben hep merak ederdim o çeyizinin 12 kişilik takımları kim kullanıyor diye siz kullanacaksınız

Pratik yemek de düdüklüye et pilav çorba salata süzme yoğurt kurtarıcı olur mor lahana al az şekerle ez yoğurtlar pembe sultan garnitür turşu karıştır yoğurtla oldu bitti havuç rendele seramik tavada kavur yoğurtla

Fasülye börülce nohut barbunya ne varsa haşla maydonoz limon yağ oldu piyaz vs vs

Makarnayı da garnitür salatalık nane ceviz hangisi damak zevkine uyarsa o da meze olur çeşit çok olunca da zaten tatları çok da önemli olmaz ki zor değil bunlar zaten eşin de yardım eder yapar bubları

Ben yemek konusunda tecrübeli yimdir her yemegi de yaparım lakin evde ne varsa onu yap brnim kv de daha ilk haftada bize gelmişti yemege kp der kayın görümce vs 5 kişi bir anda ansızın geldiler aksama kalacaklar belli yani ben koştur koştur eşimi markete gönderdim karnı yarık tavuk pilav çorba fasulye salata cacık vs vs donattım sofrayı 5 kişiler di ama 12 13 kişilik yemegi yediler birde demesinler mi böyle giderse bizim oglan batar neyse dedim sonra biz onlara gittik sadece makarna vr çorba eşime bişey demedim ama artık bir çeşit yemek yada kahvaltıyla geçiştiriyorum artık kvdemleri
Çorba pilav salata bi kurı fasulye bide tavuk tamamdır yormayın kendinizi

Eşinin ailesini falan da mı almadın, sorun etmediler mi shapes'cim.

Yok canim, benim kv deler aksam en fazla caya gelirler.
Onda da tatlisini kendi yapar getirir.
Hic kiyamaz bana :)

Bilmiyorum bizim cevreyle alakali sanirim
Calisan insanlara yemege gidilmiyor.
Bizim tarafta da oyle, onlar da da.
Yemekten sonra cay yada kahveye gelicem denir genelde.

Esiniz ve siz nerelisiniz acaba ? Biz de ilk önce yeni evlenen cifti yemege alırlar akrabalar sıra sıra sizde de tam tersi .. Corba yapın mercimek vs. Zeytinyaglı olarak taze fasulye olabilir izmir köfte pilav salata ... :)

Ev yemekleri yapan yerden hazır al derim, hiç iyi kötü deme, ya da çevrende varsa dışarıdan birine yaptır parasıyla. Ama tavsiyem yaranmaya çalışma 2-3 çeşidi geçme, elimden bu kadarı geliyor de gerekirse de... Yani ben olsam öyle yapardım
Ben de bu bizi ille yemeğe allllll tavrını hiç anlamıyorum. Bıraksalar karı koca yaşasa mutlu mesut olmuyor mu anlamıyorum ki

Aaa Queen Bee buldum. İzmir köfte, köfteler için hardal soslu bir tarif var. Birgün önceden yaparsın yemek günü de kızartır patatesle fırınlarsın olur biter

Geçen gün 13 kişiydik, dünyanın yemeğini yaptım, temizlik, alışveriş, önceden pişebilecek şeyler derken davet günüyle beraber toplam 3 gün helak oldum. Ana yemeği dışarda yaptırmak hic aklıma gelmezdi ama çok güzel olmuş nasıl yaptın diye tarif isterlerse ne diyorsunuz peki

Canım davet menulerı yazılı olmayan kurallar gıbı bellıdır bır corba (en kolayı mercımek) bır sebze yemegı genelde taze fasulye olur bır pılav bırde kavurma yaptınmıydı tamaaam tabı cacık dı salataydı sylemeye gerek yok sanırım bunlar hem basıt hemde tat olarak garantı yemektr ıstersen ınce ınce tarıfını verırım ıstese yırmı kısı olsun nlcak bı zorlugu yok yarım kılo malzeme kullanacagına bır kılo kullanrsın tatlı olarkda baklava falan al dndurmayla servıs edersn uzulme herkes bu yllardan gectı anasının karnından bılerek cıkmadılar ayıplarlarsa byle syle hc de kendını eksık hıssetme

O ne öyle ya, cay içmeye 30 kişi, alışverişe 20 kişi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…