Teşekkür ederimyapabileceğimiz bir şeyler olsa da yapabilsek ama her şey senin elinde..Birkaç güne toparlarsın inşallah
Ah ne kadar çok değişken var böyle. Ben filtre kahveyi seviyorum ama öyle bodoslama gidiyorumnasıl bir kahve içtin bilmiyorum ama kahvenin cinsi (arabica ya da robusta ya da karışım olup olmadığı), yetiştiği ülkenin iklim şartları (bu çok önemli), kahve çekirdeğinin kavrulma türü (yumuşak, orta, sert), demleme süreleri ve demleme şekilleri (makina hatta makina çeşitleri, french press, sifon, dripper drop vs) içtiğin kahvenin lezzetini çok ama çok değiştirir
Ben diyet yaparken 70i geçince ara verdimara vermek bastan hata olmus cnmdiyete ara vermek demek emegi çöpe atmakla ayni. kilo oyle kolay gerii geliyorki cunku. uzerine moralide bozuyo o kadar emek ver sonra geri al ama daha yeni senin durumun kac kg aldin? hemen toparlayabilirsin sakin salma sakin yoksa eski kilondan da fazla olabilirsin
Ben soracaktım şimdi üstte yazmışsın zaten. Bilmeyerek if yapıyormuşsun :) ben de yapmaya çalışıyorum ucundan artık olduğu kadar. Akşam 18.00 sabah 11.00.. Tam if değil ama eh işte.. Akşam yemeğini ne kadar erken yersek o kadar kar..
He tamam cunku ben 6 ayda zayflayim coktan giderimdedim. 75 e 500 gr kaldi
Saolasin canim guncellemeyi yarin yaparim diye dusundum nasil olsa bildirim var
Aynen tamda if yapiomussunif harika ya benim hosuma gitti. Dun 1 de kahvalti yaptim. 7 dekapanis yaptim. Inan 700 gr eksideyim. Sabah 1 de yedim 3 gibi seftali yedim 6ya yakin cok az et yedim okdar. Ozman aylin sen ben if yapioruz. Bakalim kim ne verecek
Eger sabah istahin olmadan kahvalti yapiosan benim gibi inanki cok rahat bekliosun
Teşekkür ederim ☺☺
Ah ne kadar çok değişken var böyle. Ben filtre kahveyi seviyorum ama öyle bodoslama gidiyorumen son french pressim bozulunca içemez oldum. Demleme için ne önerirsin?
Kağıtla süzdürme daha hoş oluyor sankiyeniden filtre kahve alacağım, önerilerini merak ediyorum.
Ben diyet yaparken 70i geçince ara verdim
300 gr falan aldım sadece bu sürede, şimdi tam zamanı diyorum metabolizma normale dönmüşken, yediğimi yakıyorken yürüyüşle birlikte tekrar başlamalı.
bu sabah alarm kurmuştum aslnda 7de yürüyüşe çıkacaktım. Gece kızçe uyandı, onun yanında uyumuş kalmışım ben de alarm da spor da yalan oldu. Umudum yarından
Kahvede master yapmışsın fulyacım. Onlar nasıl ilginç bilgiler öyle.
Maşallah
kesin fuların da vardır senin
tabi herkesin damak tadı ayrıdır.Valla o kadar ayrıntısını bilmiyorum canım bşr cafe de garson kız kahveyi yanımda süzüp ikram etti ve oranın en meşhur filtre kahvecisiymiş ama sevmemiştim bir defada a 101 den aldım onuda sevmedim ben nescafeyi tercih ediyorum dediğim gibi damak tadı ile alakalıdır Fulyacım
diyetisyenler her zaman yararlı şeyler önermiyorlar ki canım. paket gıda, paket atıştırmalıklar vs bir sürü şey yediriyorlar. zayıflatmaya bakıyorlar.Niye kız zararlı olsa benim diyetisyenim önermez
evet haklısın ama yine de azami dikkat etmeliyiz obezimÖyle evet ama ona bakarsan neler yemiyoruz kinormal öğünde yediğimiz her şeyde katkı maddesi var
Yok almadım ama zamanım yine daralıyor gibi geliyore niye yana yakila dolaniyon o zaman natsu bende saniyom 2-3 kilo aldin burda dil döküyorum
Canım zaten ben soyle anladim az yemiceksin tika basa sabah ogunu yiceksin aksam ogununu de tika basa yiceksin. Fakat saglikli yiyeceklerden canim. Istedigini bu 6 saat icersin de ye demiyor videolari izledigimde. Tabiki cok arada zararli yersin. Fakat bunu yasam bicimi haline getireceksek eger zararliya cok mehillenmemek lazim canm. Yoksa gene zorlaniriz.if yapiyosun iste sende neden tammif degil diyosunki 2 ogun dayanamazsan 3 ogun yapcan saatlerin if zaten
ben malesef kahvalti seviyorum ac uyaniyorum. yalniz az yeme iyi ye yoksa metabolizma yavasliyomus hatta vucut icin yeterli kaloriyi almazsan duraklama oluyomus. o yuzden ben az yemiyorum
hatta dun ben menu yazmadim cunku ifi arastirdim istedigini yiyip deneyin once diyodu belki o sekilde de kilo verebilecek kadar kilonuz fazladir veya metabolizmanizin hizi yeterlidir diyodu. sabah kahvaltimi dolu dolu saglikli yapmistim.sonra denemek icin aksam 10 tane sogan halkasini da yedim hemde burger in sarimsakli mayonezinin hepsini bitirdim. uzerine 3 yk ispanak yemegi yedim ve yarim kutu protein sut ictim. saat 7 ydi sonra su ictim agzima hicbisey atmadim. sonuc sabah - 200normalde boyle bi sey yapsam +700 gelirdim. cok uzattim kusura bakma. yani az yemek yok ben cok cnm cekerse diledigimi yemeye karar verdim. bu nasil menu diye kotu ornek olmamak icin de yazmadim
sürekli kahve içicisiysen bütçene göre bir kahve makinesi almanı tavsiye ederim. mesela delonghi dedica çok başarılı. daha lüksleri de var. ama bence gerek yok. bu makinayla filtre kahve, americano, latte, cappucino, ekspresso ve birkaç tane daha kahve çeşidini yapabiliyorsun. ama yok yine de bu kadar para vermek istemiyorum dersen daha ekonomik kahve makinesi modellerine bakabilirsin. cam sürahili olanlar ya da bardak usulü olanlardan.Ah ne kadar çok değişken var böyle. Ben filtre kahveyi seviyorum ama öyle bodoslama gidiyorumen son french pressim bozulunca içemez oldum. Demleme için ne önerirsin?
Kağıtla süzdürme daha hoş oluyor sankiyeniden filtre kahve alacağım, önerilerini merak ediyorum.
Benim anlamadigim bukadar cesit kahve ismi var. Malum zararli diye sut tozud kullanilmasin deniyor. Peki bu kahve nasil bu kadar cesitli. Yani aralarinda nr fark var tad olaraksürekli kahve içicisiysen bütçene göre bir kahve makinesi almanı tavsiye ederim. mesela delonghi dedica çok başarılı. daha lüksleri de var. ama bence gerek yok. bu makinayla filtre kahve, americano, latte, cappucino, ekspresso ve birkaç tane daha kahve çeşidini yapabiliyorsun. ama yok yine de bu kadar para vermek istemiyorum dersen daha ekonomik kahve makinesi modellerine bakabilirsin. cam sürahili olanlar ya da bardak usulü olanlardan.
hiçbiri olmadı french press alırsın yeni. en yaygın yapım seçenekleri bunlar. ama delonghi dedica yı gerçekten tavsiye ederim. starbucks kahveleri ayarında kahve içiyorsun.
french press te kahve demlerken; kaynattığın suyu 30 sn beklet. french press in içine boşalt. üstüne kahve ekle. bu çok önemli. kahve alta konmaz. sadece 4 dk demlenir ve alınır bardağa boşaltılır. kahveyi alta koyarsan ya da demleme süresini daha uzun tutarsan kahve yanar. daha acı bir tadı olur. lezzetini değiştirir. kaynattığın suyun taze içme suyu olması çok önemli. bir kere kaynatılan su ikinci kez kaynatılmaz. kahvede de böyle yeşil çay demlerken de böyle. içindeki oksijen gittiği için tadı değişiyor falan.....
bunun haricinde filtre kahve alma. kahve çekirdeği alıp kullanacağın kadar öğüt. küçük bir kahve öğütücü alırsan
iyi olur. çünkü böylelikle kahvenin tazeliğini ve aromasını daha uzun muhafaza edebilirsin.
gelelim çekirdeklere ....... bunu deneyimlemen lazım. ben kenyayı severim. turunç aroması içerir. asiditesi diğer kahvelere göre daha yüksektir. hafif ekşimsidir. aroması hoştur.
guatamala da çok güzeldir. fındık ve çikolata aroması vardır. bunları hepsi yetiştikleri topraklardan kaynaklı. yapay aroma değil bunlar.
etiyopya da ise çiçek aroması vardır. bir de sumatra var. sumatrada da topraksı bir aroma vardır.başka kahveler de var ama en bilinenleri bunlar.
brezilya kahveleri de güzeldir. ama yukarıdakiler daha hoş. bunları değişik markalarda bulabilirsin. bir de krema çekirdekler var. tatları güzel. bende davidaoff un var. gayet güzel tadı var.
ben normalde medium yani orta kavrulmuş çekirdek severim. yumuşak olanlardan kahve tadı alamıyorum. dark yani sert olanlar da fazla sert geliyor. gerek yok. en ideal çekirdek medium yani.
ebazı kahve elemanlarını alman gerekli. ama pişman olmazsın. evde ucuza kahve içersin. starbucks ta kahveler 15 TL falan. hayda hayda o kahve makinasının taksidini ödersin. bir incele istersen
Çok yorgunum kızlar.
Kafayı koysam uyurum.
Böyle sağlıklı bir uykum Yok. Yorgun uyanıyorum.
Sıcak ve işte yoruyor.
sizlere kolaylıklar diliyorum canlarımHayirli sabahlar
Nihayet girebildim buraya ...çok yoğunum bu aralar...menü ve spora yine tatilden sonra bakacağim burda okullar tatil oldu eylülün 2 ci haftasina açilacak tekrar....öğretmenler birde ödev vermiş tatildede rahat yok
üşenmeden de tek tek açıklamışsürekli kahve içicisiysen bütçene göre bir kahve makinesi almanı tavsiye ederim. mesela delonghi dedica çok başarılı. daha lüksleri de var. ama bence gerek yok. bu makinayla filtre kahve, americano, latte, cappucino, ekspresso ve birkaç tane daha kahve çeşidini yapabiliyorsun. ama yok yine de bu kadar para vermek istemiyorum dersen daha ekonomik kahve makinesi modellerine bakabilirsin. cam sürahili olanlar ya da bardak usulü olanlardan.
hiçbiri olmadı french press alırsın yeni. en yaygın yapım seçenekleri bunlar. ama delonghi dedica yı gerçekten tavsiye ederim. starbucks kahveleri ayarında kahve içiyorsun.
french press te kahve demlerken; kaynattığın suyu 30 sn beklet. french press in içine boşalt. üstüne kahve ekle. bu çok önemli. kahve alta konmaz. sadece 4 dk demlenir ve alınır bardağa boşaltılır. kahveyi alta koyarsan ya da demleme süresini daha uzun tutarsan kahve yanar. daha acı bir tadı olur. lezzetini değiştirir. kaynattığın suyun taze içme suyu olması çok önemli. bir kere kaynatılan su ikinci kez kaynatılmaz. kahvede de böyle yeşil çay demlerken de böyle. içindeki oksijen gittiği için tadı değişiyor falan.....
bunun haricinde filtre kahve alma. kahve çekirdeği alıp kullanacağın kadar öğüt. küçük bir kahve öğütücü alırsan
iyi olur. çünkü böylelikle kahvenin tazeliğini ve aromasını daha uzun muhafaza edebilirsin.
gelelim çekirdeklere ....... bunu deneyimlemen lazım. ben kenyayı severim. turunç aroması içerir. asiditesi diğer kahvelere göre daha yüksektir. hafif ekşimsidir. aroması hoştur.
guatamala da çok güzeldir. fındık ve çikolata aroması vardır. bunları hepsi yetiştikleri topraklardan kaynaklı. yapay aroma değil bunlar.
etiyopya da ise çiçek aroması vardır. bir de sumatra var. sumatrada da topraksı bir aroma vardır.başka kahveler de var ama en bilinenleri bunlar.
brezilya kahveleri de güzeldir. ama yukarıdakiler daha hoş. bunları değişik markalarda bulabilirsin. bir de krema çekirdekler var. tatları güzel. bende davidaoff un var. gayet güzel tadı var.
ben normalde medium yani orta kavrulmuş çekirdek severim. yumuşak olanlardan kahve tadı alamıyorum. dark yani sert olanlar da fazla sert geliyor. gerek yok. en ideal çekirdek medium yani.
lezzetli ve keyifli kahve içmek için eve bazı kahve elemanlarını alman gerekli yani. ama pişman olmazsın. evde ucuza kahve içersin. starbucks ta kahveler 15 TL falan. hayda hayda o kahve makinasının taksidini ödersin. bir incele istersen
Yok almadım ama zamanım yine daralıyor gibi geliyorokullar açılacak büyük beden alışveriş yapmak istemiyorum
Yarın tekrar deneyeceğim sporu
Canım zaten ben soyle anladim az yemiceksin tika basa sabah ogunu yiceksin aksam ogununu de tika basa yiceksin. Fakat saglikli yiyeceklerden canim. Istedigini bu 6 saat icersin de ye demiyor videolari izledigimde. Tabiki cok arada zararli yersin. Fakat bunu yasam bicimi haline getireceksek eger zararliya cok mehillenmemek lazim canm. Yoksa gene zorlaniriz.
Bende simdi patlican yemegi yapiom
B busefit canim bu arada bu if te bir bayanin videosunu izledim soyle diyor. Ogununu saglam yapin. Cunku vucut yediklerimizin hepsi ni 2 saat komple yakarmis öğüturmus. 2 saat sonra bakti yakacak birsey yok depoya gidermis depoda yaglarmi. Yaglari enerjiye cevirmeye baslarmis bu sefer. Oyuzden sık ve az yemek if ciler icin cok mantiksiz geliyormuski bencede cok dogru.. Ben mesela sabah kahvalti hazirlarken agzima bir parca atacaktim. Sonradan bu geldi aklima vucut efor sarfedicek yedigimi yakmak icin. En azindan kahvaltida başlar hepsini bir yakmayi diye dusundum.
kuzum bunlar doğal kahve çekirdeği, yapay değilBenim anlamadigim bukadar cesit kahve ismi var. Malum zararli diye sut tozud kullanilmasin deniyor. Peki bu kahve nasil bu kadar cesitli. Yani aralarinda nr fark var tad olarak
tam if yapmıyorum çünkü yine arada kaçamaklarım oluyor. Örneğin ; akşam yemeğimi yiyorum fakat çay içerken hop ağzıma bir adet püskevit atıyorum. Saate bakıyorum saat 21.00..anlatabildim mi?? Yani akşam yemeği ile boğazı da kapatsam mükemmel olacakif yapiyosun iste sende neden tammif degil diyosunki 2 ogun dayanamazsan 3 ogun yapcan saatlerin if zaten
ben malesef kahvalti seviyorum ac uyaniyorum. yalniz az yeme iyi ye yoksa metabolizma yavasliyomus hatta vucut icin yeterli kaloriyi almazsan duraklama oluyomus. o yuzden ben az yemiyorum
hatta dun ben menu yazmadim cunku ifi arastirdim istedigini yiyip deneyin once diyodu belki o sekilde de kilo verebilecek kadar kilonuz fazladir veya metabolizmanizin hizi yeterlidir diyodu. sabah kahvaltimi dolu dolu saglikli yapmistim.sonra denemek icin aksam 10 tane sogan halkasini da yedim hemde burger in sarimsakli mayonezinin hepsini bitirdim. uzerine 3 yk ispanak yemegi yedim ve yarim kutu protein sut ictim. saat 7 ydi sonra su ictim agzima hicbisey atmadim. sonuc sabah - 200normalde boyle bi sey yapsam +700 gelirdim. cok uzattim kusura bakma. yani az yemek yok ben cok cnm cekerse diledigimi yemeye karar verdim. bu nasil menu diye kotu ornek olmamak icin de yazmadim
e niye yana yakila dolaniyon o zaman natsu bende saniyom 2-3 kilo aldin burda dil döküyorum
nasıl da tahmin etmişimyok kız ne haddime. ama öyle gerçekten. lezzeti çok etkiliyor. farkı görünce anlıyorsun. mesela ben kenya ve guatemala kahvelerini çok seviyorum. favori kahve çekirdeklerimdir.
hahahahfularlarım var ama pek takmam
tabi herkesin damak tadı ayrıdır.
diyetisyenler her zaman yararlı şeyler önermiyorlar ki canım. paket gıda, paket atıştırmalıklar vs bir sürü şey yediriyorlar. zayıflatmaya bakıyorlar.
evet haklısın ama yine de azami dikkat etmeliyiz obezim
Benim anlamadigim bukadar cesit kahve ismi var. Malum zararli diye sut tozud kullanilmasin deniyor. Peki bu kahve nasil bu kadar cesitli. Yani aralarinda nr fark var tad olarak
Hey maşallah Starbucks ceosu musun nesin yahusürekli kahve içicisiysen bütçene göre bir kahve makinesi almanı tavsiye ederim. mesela delonghi dedica çok başarılı. daha lüksleri de var. ama bence gerek yok. bu makinayla filtre kahve, americano, latte, cappucino, ekspresso ve birkaç tane daha kahve çeşidini yapabiliyorsun. ama yok yine de bu kadar para vermek istemiyorum dersen daha ekonomik kahve makinesi modellerine bakabilirsin. cam sürahili olanlar ya da bardak usulü olanlardan.
lezzetli ve keyifli kahve içmek için eve bazı kahve elemanlarını alman gerekli yani. ama pişman olmazsın. evde ucuza kahve içersin. starbucks ta kahveler 15 TL falan. hayda hayda o kahve makinasının taksidini ödersin. bir incele istersen
Kızlar sözlükte bunun bayağı faydalanacağınız bir başlığı var. Okumanızı tavsiye ederim. İntermittent fasting diye aratınB busefit canim bu arada bu if te bir bayanin videosunu izledim soyle diyor. Ogununu saglam yapin. Cunku vucut yediklerimizin hepsi ni 2 saat komple yakarmis öğüturmus. 2 saat sonra bakti yakacak birsey yok depoya gidermis depoda yaglarmi. Yaglari enerjiye cevirmeye baslarmis bu sefer. Oyuzden sık ve az yemek if ciler icin cok mantiksiz geliyormuski bencede cok dogru.. Ben mesela sabah kahvalti hazirlarken agzima bir parca atacaktim. Sonradan bu geldi aklima vucut efor sarfedicek yedigimi yakmak icin. En azindan kahvaltida başlar hepsini bir yakmayi diye dusundum.
O videoyu atarmisin bana?alma buyuk beden tayt al. lastikli etek al dahasini alma over size ust al ki zayiflayinca da giy. bosa masraf etme tabiki
yok benim izledigimde ne istersen ye bi dene verebiliyosan ne ala veremiyorsa saglikli beslen diyo valla kadin hamburger fotolari gosteriyodu bunu konusurken ama ben zaten oyle yapmiycam. sadece suanki kilom fazla oldugu icin bunu kaldiriyo. ama sunu anladimki bu sisteme uyarsak arada yesekte bu kadar ac kaldigimiz icin kilo almiycaz. ilk kez bi seye boyle inandim. omur boyuda yapmaya hevesim var
2 ogun en iyisiymis ama dayanamazsan 2 ogun arasina bi ara ogun ekleyebiliyormussun. biliyorum sık yenmeyecegini. valla dusunmeden peyniri yicem ya kahvaltida ne kadar yedim diye bakmadan o bile yeter bana
Sozlukte miKızlar sözlükte bunun bayağı faydalanacağınız bir başlığı var. Okumanızı tavsiye ederim. İntermittent fasting diye aratın
Ekşi sözlükte. Yukarıda link attım ama yanlış yere atmışım. Buradan okuyunSozlukte mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?