tamam canim verim. Ben kavanoz kafasini daha cok seviyorum zaten buzlugumada bisi sigmiyor. Yer yok. Tadida kavanozda daha taze oluo sanki.kavanozda şakşuka mı??tarif versene
bir de kırmızı biber turşusunun da tarifini alayım please?
Ayyy bende derin dondurucu olsa butun yazi dolaba sigdirirdim bayiliyorum hazirlmaya. Tarhana haricEllerine sağlık canım
Benimde biraz kışlıklarım hazır
Domates konservesi
Domatesli biber kızartması
Salamura yaprak
Sirke
fasulye
Patlıcan kızartması
Daha aklıma bisey gelmiyor
5 kg sivri domateskavanozda şakşuka mı??tarif versene
bir de kırmızı biber turşusunun da tarifini alayım please?
Kırmızı biberler yıkanıp temizlenir ve sivri biberlerle beraber küçük küçük doğranır maydanoz ve sarımsakta doğranır.çok karbonhidrat annecim
çok karbonhidrat annecim
Bugun karisik
Sabah klasik kahvalti ve kiymali yumurta 2 dilim cavdar ekm. Cay
Oglen cigkofte marul
Aksambuskevit kola icim yandi ya napim yemek yemege vakit olmadi bi baktim ki saat 8. Vazgectim
16+8 yaptim
Su 1.5litre
Spor yok
yesil cay icine maden suyu ve limon ama tasini hic sevmedim
ben normalde cikamiyodum ama iyi geldi bana bilemedim simdi insallah duzelir senin de. sebze meyve yemiyosan ondan da olur
bingooo
ay bende de sorun cikmaz ins yaa
kremali tavuk muuu bayiliriim
aylik hedefimi tutturursam tavuk dunyasinda yiycem
Dondurucum büyük, içinde sadece ben yokum, elime geçeni koyarım.tamam canim verim. Ben kavanoz kafasini daha cok seviyorum zaten buzlugumada bisi sigmiyor. Yer yok. Tadida kavanozda daha taze oluo sanki.
Ayyy bende derin dondurucu olsa butun yazi dolaba sigdirirdim bayiliyorum hazirlmaya. Tarhana haric
Amin canım, geçecek elbet, yemesi için çocuğu zorlama ki Vücut hastalıkla daha güzel mücadele edebilsinyine bize uyku yok. ogleden sonra ates basladi. yine cikmis. fena usuttu cocugum istahta yok tabi hasta olunca. Allah kimsenin cocugunun sagligina zeval vermesin
bayağı zahmetli bir şeymiş, afiyetle yiyin. Bu kadar kızartma yaptıktan sonra insan kızartma yemeye de tövbe eder :)5 kg sivri domates
3 kg patlıcan
2 kg tatlı sivri biber
7-8 diş sarımsak
Kaya tuzu
Limon tuzu
Biberleri yıkayıp küçük küçük doğrayıp kızartmak için hazırlıyoruz.
Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayıp tuzlu suda bekletiyoruz.
Biber ve patlıcanı kızartıp süzgece alıyoruz ki fazla yağı aksın.
Bir tandan da domatesleri yıkayıp yeşil saplarını alıp rondodan geçiriyoruz, büyük bir tencereye alıp 30 dk kadar kaynatıyoruz.
Yeterince tuz, sarımsak ve 1 çay kaşığı limon tuzu ekliyoruz.
Süzülen kızartmaları da domates sosuna ekleyip 5-10 dk kaynatıyoruz.
Önceden yıkayıp kuruttuğumuz kavanoz ve kapaklarını hazır ediyoruz.
Bir kavanoz hunisi yardımıyla malzememizi kavanozlara dolduruyoruz.
Sıcak sıcak kapatıp ters çeviriyoruz. 24 saat kıpırdatmıyoruz.
Kapakları parmağımızla bastırdığımızda ses çıkmıyorsa konservemiz tutmuş demektir. Serin bir yerde saklayıp kışın tüketiyoruz.
buse dr gittin mi?yine bize uyku yok. ogleden sonra ates basladi. yine cikmis. fena usuttu cocugum istahta yok tabi hasta olunca. Allah kimsenin cocugunun sagligina zeval vermesin
bunu hiç yapmadım denemedim. Turşuyu kaynatıyorsun yani..afiyet olsunKırmızı biberler yıkanıp temizlenir ve sivri biberlerle beraber küçük küçük doğranır maydanoz ve sarımsakta doğranır.
Büyük bir tencereye doğranmış kırmızı biber ve sivri biber alınır üzerine suyu, sıvı yağı ve sirke eklenip karıştırılır 20 dakika boyunca kaynatılır.
Üzerine doğranmış maydanoz, sarımsak ve tuz ilave edilip karıştırılır(tuzu damak tadınıza göre ayarlayın) bir 10 dakika da bu şekilde pişirilir.
Yumuşayınca çokta ezmeyin, ocağın altı açık kalacak, kaynar kaynar kavanozlara koyup, sıkıca kapatın ,ters bir şekilde bir gün boyunca beklettikten sonra serin bir yerde saklayın.
Deneyeceklere şimdiden kolay gelsin afiyet olsun.
2 kilo kırmızı biber
Yarım kilo sivri biber
Yarım kilo sarımsak
1 bağ maydanoz
2 su bardağı iyi kalite üzüm sirkesi
2 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı su
2 yemek kaşığı kaya tuzu
Ben mangalda deyilde fırında közleyip, doğrayıp buzluğa koyuyorumbayağı zahmetli bir şeymiş, afiyetle yiyin. Bu kadar kızartma yaptıktan sonra insan kızartma yemeye de tövbe eder :)
biz dışarıda mangalda közlediğimiz patlıcan ve kırmızı biberle yapıyoruz bunu. O bile çok yorucu oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?