Cuma Zayıflama Yarışması 10. Takım

kavanozda şakşuka mı??tarif versene

bir de kırmızı biber turşusunun da tarifini alayım please?
tamam canim verim. Ben kavanoz kafasini daha cok seviyorum zaten buzlugumada bisi sigmiyor. Yer yok. Tadida kavanozda daha taze oluo sanki.
Ellerine sağlık canım
Benimde biraz kışlıklarım hazır
Domates konservesi
Domatesli biber kızartması
Salamura yaprak
Sirke
fasulye
Patlıcan kızartması
Daha aklıma bisey gelmiyor
Ayyy bende derin dondurucu olsa butun yazi dolaba sigdirirdim bayiliyorum hazirlmaya. Tarhana haric

kavanozda şakşuka mı??tarif versene

bir de kırmızı biber turşusunun da tarifini alayım please?
5 kg sivri domates
3 kg patlıcan
2 kg tatlı sivri biber
7-8 diş sarımsak
Kaya tuzu
Limon tuzu
Biberleri yıkayıp küçük küçük doğrayıp kızartmak için hazırlıyoruz.
Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayıp tuzlu suda bekletiyoruz.
Biber ve patlıcanı kızartıp süzgece alıyoruz ki fazla yağı aksın.
Bir tandan da domatesleri yıkayıp yeşil saplarını alıp rondodan geçiriyoruz, büyük bir tencereye alıp 30 dk kadar kaynatıyoruz.
Yeterince tuz, sarımsak ve 1 çay kaşığı limon tuzu ekliyoruz.
Süzülen kızartmaları da domates sosuna ekleyip 5-10 dk kaynatıyoruz.
Önceden yıkayıp kuruttuğumuz kavanoz ve kapaklarını hazır ediyoruz.
Bir kavanoz hunisi yardımıyla malzememizi kavanozlara dolduruyoruz.
Sıcak sıcak kapatıp ters çeviriyoruz. 24 saat kıpırdatmıyoruz.
Kapakları parmağımızla bastırdığımızda ses çıkmıyorsa konservemiz tutmuş demektir. Serin bir yerde saklayıp kışın tüketiyoruz.

çok karbonhidrat annecim
Kırmızı biberler yıkanıp temizlenir ve sivri biberlerle beraber küçük küçük doğranır maydanoz ve sarımsakta doğranır.
Büyük bir tencereye doğranmış kırmızı biber ve sivri biber alınır üzerine suyu, sıvı yağı ve sirke eklenip karıştırılır 20 dakika boyunca kaynatılır.
Üzerine doğranmış maydanoz, sarımsak ve tuz ilave edilip karıştırılır(tuzu damak tadınıza göre ayarlayın) bir 10 dakika da bu şekilde pişirilir.
Yumuşayınca çokta ezmeyin, ocağın altı açık kalacak, kaynar kaynar kavanozlara koyup, sıkıca kapatın ,ters bir şekilde bir gün boyunca beklettikten sonra serin bir yerde saklayın.
Deneyeceklere şimdiden kolay gelsin afiyet olsun.
2 kilo kırmızı biber
Yarım kilo sivri biber
Yarım kilo sarımsak
1 bağ maydanoz
2 su bardağı iyi kalite üzüm sirkesi
2 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı su
2 yemek kaşığı kaya tuzu

çok karbonhidrat annecim

aynen oyle oldu iyi olmadi ins yarina cok arti gelmem
Bugun karisik
Sabah klasik kahvalti ve kiymali yumurta 2 dilim cavdar ekm. Cay

Oglen cigkofte marul

Aksam buskevit kola icim yandi ya napim yemek yemege vakit olmadi bi baktim ki saat 8. Vazgectim

16+8 yaptim
Su 1.5litre
Spor yok

kola disinda iyi bence
cigkofte 4 sikimdan fazla degilse o da iyi

yine bize uyku yok. ogleden sonra ates basladi. yine cikmis. fena usuttu cocugum istahta yok tabi hasta olunca. Allah kimsenin cocugunun sagligina zeval vermesin

Anladım canım sağol

tamam canim verim. Ben kavanoz kafasini daha cok seviyorum zaten buzlugumada bisi sigmiyor. Yer yok. Tadida kavanozda daha taze oluo sanki.

Ayyy bende derin dondurucu olsa butun yazi dolaba sigdirirdim bayiliyorum hazirlmaya. Tarhana haric
Dondurucum büyük, içinde sadece ben yokum, elime geçeni koyarım.
Sadece fasulye ve patlıcan kızartması dondurucuda, diğerleri konserve, yaprağı kovaya bastım

yine bize uyku yok. ogleden sonra ates basladi. yine cikmis. fena usuttu cocugum istahta yok tabi hasta olunca. Allah kimsenin cocugunun sagligina zeval vermesin
Amin canım, geçecek elbet, yemesi için çocuğu zorlama ki Vücut hastalıkla daha güzel mücadele edebilsin

bayağı zahmetli bir şeymiş, afiyetle yiyin. Bu kadar kızartma yaptıktan sonra insan kızartma yemeye de tövbe eder :)

biz dışarıda mangalda közlediğimiz patlıcan ve kırmızı biberle yapıyoruz bunu. O bile çok yorucu oluyor

bunu hiç yapmadım denemedim. Turşuyu kaynatıyorsun yani..afiyet olsun

Ben mangalda deyilde fırında közleyip, doğrayıp buzluğa koyuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…