• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 10. Takım

Bugün bir soru sordum dedimki arkadaşlar hedefe ulaşınca ne yemek yemek isterdiniz diye.
Aslında takıma geldiğimden beri menüleri takip ediyorum ve diğer takimdaykendede savunduğum bişey vardı. Biz kilomuzdan memnun olmayan arkadaşlar yıllardır diyet spor yapan hayatımızı ikiye ayirmisiz diyet ve diyet sonrası diyet yaparken ac kalıyoz ekmek makarna yemiyoruz deli gibi spor yapıyoruz ve istediğimiz kiloya ulaşıyoruz yada bir miktar kilo veriyoruz sonra 1 yada 2 hafta yada ay dikkat ediyoruz sonra özlediğimiz şeylerin ucundan bakmaya başlıyoruz sonra aman kilo almıyoruz diyip 1ken 2ye çıkarıyoruz yediğimiz şeyleri 20 kilo verip 30 kilo alıp geri dönüyoruz peki ne yapmalıyız sizce önerileriniz ne? Bu sorulara cevap verebilirmisiniz?
Bu gerçek anlamda ikinci diyetim
İlkinde çok kararliydim 14 kilo verdim ama herşeyi yiyerek baklava yaşpasta börek herşey dahil
Sadece az az yedim
Bu diyetimde de kararlıyım
Takımda olduğum için sorumluluğum var diye yasak olan şeyleri yemiyorum
Aslında ilk yaptığım diyet bana en uygunu
Çünkü dediğin gibi hedefime ulastiktan sonra yasakları azar azar yemeye basliycam :KK22:
Ama eziyetini çekip kilo verip amacima ulaşıp birdaha aynı sıkıntıyı yaşamamak için abartmiycam tabiki

Bugün bir soru sordum dedimki arkadaşlar hedefe ulaşınca ne yemek yemek isterdiniz diye.
Aslında takıma geldiğimden beri menüleri takip ediyorum ve diğer takimdaykendede savunduğum bişey vardı. Biz kilomuzdan memnun olmayan arkadaşlar yıllardır diyet spor yapan hayatımızı ikiye ayirmisiz diyet ve diyet sonrası diyet yaparken ac kalıyoz ekmek makarna yemiyoruz deli gibi spor yapıyoruz ve istediğimiz kiloya ulaşıyoruz yada bir miktar kilo veriyoruz sonra 1 yada 2 hafta yada ay dikkat ediyoruz sonra özlediğimiz şeylerin ucundan bakmaya başlıyoruz sonra aman kilo almıyoruz diyip 1ken 2ye çıkarıyoruz yediğimiz şeyleri 20 kilo verip 30 kilo alıp geri dönüyoruz peki ne yapmalıyız sizce önerileriniz ne? Bu sorulara cevap verebilirmisiniz?
Hemen parmak basıyorum.
Ilk başladığımda diyet yemeği adı altında birşeyler yapıyordum. Bi süre sonra usandım. Ve kendime ayrı evdekilere ayrı yapıyordum. Haliyle mutfakta çok vakit geçiriyordum. Yemek yapmayıda yemeyide sevmiyorum, buda benim için zor geldi.
Sonrasında eve ne yapıyorsam bana uyanlardan az ve erken yemeye başladım. Kilo vermemde devam etti. Sadece neyi ne zaman yemek gerekli onu bilmek lazım.( ben biliyorum demiyorum). Birde listedeyken perşembeleri sadece sıvı alıyordum. Bunuda devam ettirebilirim

Bugunku menum
Sabah : 2 kepekli galeta
Domates peynir
Ogle : 1 tane elma
Kucuk bir kase yogurt
Ikindi : cisim var matrax dondurma:kızgın:
Aksam : 3 kasik kuru fasulye
(Yaz gireli yapmadim evdekiler istedi)
3 kasik bulgur pilavi
1.5 litre su,yarim saat yurudum
Ben kuru fasulye yapsam 2 koca tabak yerim.
Birde önceden ıslatmıyorum, yürüyen bomba gibi dolanıyorum :KK48::KK48:

Canım aslında diyette olmak kendini bu anlamda kasmak kısa vadede sonuç versede uzun vadede sonuç hüsran olur önemli olan sağlıklı beslenmeyi öğrenmek ve bunu yaşam biçimi haline getirmek bu demek değilki hayatımız boyunca baklava börek makarna pilav v. s. şeyler yenmeyecek böyle bir dünya yok abartmamak şartıyla yenebilir ancak ben kendi adıma vermem gereken kilolar fazla olduğu için şimdilik bu çok sevdiğim yemekleri bir müddet yememeye ikna ettim kendimi istediğim kiloya gelince homini gırtlak değil ama ölçülü yiyebileceğimi biliyorum buda beni mutlu ediyor. Ayrıca bu yemekleri şimdide yapıyorum eşime ama ben tadına dahi bakmıyorum yemek yapmayıda yemeyide çok seven biri olarak herşey kafada bitiyor diyorum iradeli olmak kararlı olmak bizi sonuca götürecektir.

neden öğün atladın canım bir bardak sütle 3 ceviz akşama kadar seni götürürmü

Öğlen yemeği yemeyip akşam 6 7 gibi yerim diye düşündüm.ama olmadi canim:KK22:

Kendi adıma söyleyim bebek görme vardı bugün
Masada neler vardir az çok tahmin edersiniz
1 kaşık kısır ,1 kaşık yoğurtlu garnitür yedim
Eski komşum yemin verdirdi 1 tane sütlü Nuriye yedim
Onun için extra 100 ip atliycam
Ama masadakilerde aklım kaldı
Eğer bayram hedefim olmasaydı börek yerdim
Hoş bayram hedefime ulasmam bu gidişle zor ama olsun
nefsimi de terbiye ettim
Demekki yemeden de duruluyormus
Eve geldim kabagimi isittim yoğurtla yiycem simdi mis gibi :kk77:

tebrikler canım
Hem nefsini terbiye ettin hemde sen kazandın:KK73::KK73::KK73:

Menü:KK55:

Sabah
1 domates
1 salatalık
1 kk peynir
4 zeytin
1 yumurta
2 dilim ekmek

ÖĞLEN
1 bardak süt
3 ceviz

Ara
1 kase yoğurt

1 top dondurm (ben bu dondurma işinden bişey anlamadim.disari cikinca yanımdaki alirken unutup alıyorm) :KK43::silah:

AKŞAM
2 parça tavuk
1 kase yoğurt
Domates
Salatalık

Menu komple protein olmuş:KK70:
İdar eder bı menu:KK33:

Menü:KK55:

Sabah
1 domates
1 salatalık
1 kk peynir
4 zeytin
1 yumurta
2 dilim ekmek

ÖĞLEN
1 bardak süt
3 ceviz

Ara
1 kase yoğurt

1 top dondurm (ben bu dondurma işinden bişey anlamadim.disari cikinca yanımdaki alirken unutup alıyorm) :KK43::silah:

AKŞAM
2 parça tavuk
1 kase yoğurt
Domates
Salatalık

Menu komple protein olmuş:KK70:
İdar eder bı menu:KK33:

Daha iyi yarın eksi çıkarsın :KK39:
Dondurmayı bende sordum diyetisyenime haftada bir gün üç dört top yiyebilirsin dedi ama ben normalde de dört top dondurma yemem en fazla iki top

menümü yazayım

Sabah
İki haşlanmış yumurta
Bir domates bir salatalık
Bir fincan yeşil çay

Ara
Bir fincan şekersiz çay

Öğle
İki tane zeytinyağlı enginar
Dört tane köfte
Bir kase keten tohumlu yoğurt

Ara