İşte yine aynı tepkileri veriyorsunuz daha önceki konuya yaptığınız yorum gibi..
Türkiye, sizin bulunduğunuz şehirden ibaret değil.
Bakın benim ailemde kültürümde değil kuzenle ilişki yaşamak, komşu kızı, aynı köyden bile evlenemeyiz ancak Anadolu böyle değil..
Bu kadının 2 çocuk yaparkenki mottosu "Rızkı veren Allah, çocuklarım aç kalmaz evelallah"
Kaldı ki islam'da kuzenlerle evlilik v.s gayet doğal.
2 cocukla evden cıktı gitti konu sahibi. Kapıyı çarpmak ne kolay! Ya sonrası? Elinden tutan yok ki. 3 yaşındaki cocuğu kreşe hangi parayla verecek? Kreş fiyatlarından haberiniz var mı? Tam gün kreş konu sahibinin bulunduğu yerde var mı? Bulunduğu şehir iş imkanlarının kısıtlı olduğu bir yerse??
Türkiye'de açlık sınırı 15.000 TL
Üstelik çalışmaya da gönlü yok gibi duruyor yorumlarda gördüğüm kadarıyla
Ya bu deveyi güdecek ya bu diyardan gidecek..
Evet aynı tepkileri veriyorum çünkü düşüncem aynı, hayat görüşüm bu.
Benim en kızdığım burda anlatıp anlatip daha sonra verilen tavsiyelere karşı onu yapamam bunu edemem . Konu sahibinin annesi varmış, yatalak değilse çocuklara göz kulak olabilir ,istese gider sığınır anneciginin yanına ama bahane ediyor köy diyor ,çalış diyorlar köye bir saat uzaklıkta şehir merkezi diyor ,istese yevmiyeyle gunluk islere bile gidebilir ama hep bir bahane. Birde eşi onu kuzeniyle altadiyor ,şiddet var ,aşık değilim ama seviyorum çocuklarımın babası diyor ,ne yani simdi konu sahibinin böyle düşünmesi "coğrafya kaderdir " mottosu mu ?
Ayrica Kres fiyatlarından da haberim var hanımefendi, benimde oğlum kreşe gidiyor .
Konu kreş değil, çocuklara bakacak birisi de değil, istese çarpar o kapıyı çıkar gider polise ,bizim devletimiz sosyal bir devlet ,gidecek yerim yok dediğinde onu sokağa atmaz kimse .
Kadin sığınma evi olur yani olur biseyler yeter ki isteyecek anlatabildim mi ?
Ama bunu istemiyorlar , kuzenle aldatılmak, şiddet bunlara boyun eğmek,kapıyı çarpıp gitmekten çok daha zor olmalı.
Anadolu böyle diyorsunuz ,evet böyle olabilir ama artık olmamalı bende bunu diyorum. Ya hamileyken tarama testlerine girildiği zaman akraba evliliği var mı diye soruluyor . Sağlık açısından da tehlikeli ,toplum olarakta etik değil.
Artik akraba kuzen evliliği normal olmamalı, bunu "orada öyle yaaa "diyip geçemeyiz.
Dini boyutuna gelirsek eğer, evet kuzene nikah düşüyor ama bu demek değil ki git kuzenle evlen.
Bi önce ki konuma gelirsek orada ki hanımefendinin gerçekten psikolojik rahatsızlıkları vardı asla kimseyi anlamadı, bi söylediği diğerini tutmadı, fake değil gerçekse Allah yardımcısı olsun.
Benim sizin yorumunuza kızma sebebim ,bosan diyenlere laf soylemis olmanız, ve sus demenizdi.
İnsanlara bu şekilde önerilerde bulunuyorsunuz iyi güzel, ikinci evliliğinizde boşanma asamasindasiniz, başlı başına saçmalık değil mi şimdi bu söyledikleriniz.
E madem ki siz bosanmasaydiniz .
Bosan diyenler şöyle böyle insanlar dediniz ya ,ne diyelim peki ,otur sus konuşma bisey deme bunu mu deseydik yani ne dememiz gerekiyordu?
Benim söylediklerimin hepsi aklıma vicdanıma ağırlık yapmıyorsa hiç bi sıkıntı yok demektir .