• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

10 yıllık eşimle boşanmak istiyorum ama bu yükü kaldırabilir miyim bilemiyorum

Anneme bakarım tabiki köye yerleşti geçen yıl. Orda iş bulmam imkansız. Burası zaten küçük yer büyük bir yer değil. Öyle tek odalı ev bulmak falan imkansız. İş sınırları kısıtlı. Geçim zor.
1+1 eve cıkabılırsenız ıyı olurdu, calısma saatlerı cocuklarınıza bakmaya uygun sekılde olup herhangi bir markette veya baska bir yerde de iş bulabılırsınız dıye dusunuyorum

Doğulu herhalde orada çok normal. Çocukluktan nişanlıyorlar ama evli adamla kendi kuzeni ile adamın karışı hamileyken beraber olması 🤮.

Hanımefendi anneniz köyde ise köyde çocuk okutmak, ev geçimi daha kolaydır. Gitseniz ve ilçede bir yerde işe girseniz nasıl olur?
Dogulu demısınız de bende doguluyum esımde, sunu belırtmek ıstıyorum boyle pisliklerin kımlıgı yok, dogulu yapar batılı yapar, yanı ınsanın ıcınde o pis dusunce varsa her turlu yapar

10 yıl önce eşimle kaçarak evlendik hatta öyle olmak zorunda kaldı. 17 yaşındaydım ve liseye gidiyordum. Tüm hayatım yarida kaldı. İki tane kızım var biri 9 yaşında diğeri 3 yaşında. Büyük kızım 3 yaşındayken eşim askere gitti beni annem gile bıraktı 1 yıl askerlik yaptı. O dönem çok zordu her şey maddi manevi her açıdan eşime sırf harçlık gönderebilmek için kızını bırakıp çalışmak zorunda kaldım. Sonra geldi tekrar düzen kurduk iyi kötü çok şükür. Sonra ikinci çocuğumuz olsun istedik. Büyük kızım 5.5 yaşındaydı. Ben hamile ilen eşim beni kendj kuzeni ile aldatmış. Bunu kendisi itiraf etti. O gün içime bir şey oturdu tarifi imkansız. Kızımın kalbi delik doğdu zor bir hamilelikti hemde çok zor. Ondan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmadi. Onu seviyorum iki kızımin babası. Ama aşk anlaminda değil ona yoğun duygular beslemiyorum. Şimdi boşanmak ıstiyorum hemde çok. Ama maddi durumum buna el verisli değil. Kira , fatura , büyük kızımin okul masrafı. Çalışmak istiyorum ama çocuklara bakan yok annem hasta. Yapayalnız kaldım. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Bu dönemde geçinmek çok zor ve ben kızlarımi bu duruma sokmak istemiyorum. Ama evlide kalmak istemiyorum. Ne yapmam gerek lütfen bir akıl verin.
Annem hayatımda gördüğüm boşanmaktan en çok korkan kadındı. Boşanmamak için akla mantığa sığmayacak binlerce pisliğe tahammül etti. Bizi de o pislik çukurunda debelenmeye mahkum etti. Davayı açtı. Yirmi beş yıllık azabı bitiriyor. Aslında yine yapmazdı ama en son yaşananlar onu bu cesareti göstermeye mecbur bıraktı. O bile kaldırabiliyorsa herkes kaldırabilir. İnanın. Kırk altı yaşında yeni çalışmaya başlayacak. Siz bu genç yaşınızda çok daha kolay ayaklarınızın üzerinde durabilirsiniz.

10 yıl önce eşimle kaçarak evlendik hatta öyle olmak zorunda kaldı. 17 yaşındaydım ve liseye gidiyordum. Tüm hayatım yarida kaldı. İki tane kızım var biri 9 yaşında diğeri 3 yaşında. Büyük kızım 3 yaşındayken eşim askere gitti beni annem gile bıraktı 1 yıl askerlik yaptı. O dönem çok zordu her şey maddi manevi her açıdan eşime sırf harçlık gönderebilmek için kızını bırakıp çalışmak zorunda kaldım. Sonra geldi tekrar düzen kurduk iyi kötü çok şükür. Sonra ikinci çocuğumuz olsun istedik. Büyük kızım 5.5 yaşındaydı. Ben hamile ilen eşim beni kendj kuzeni ile aldatmış. Bunu kendisi itiraf etti. O gün içime bir şey oturdu tarifi imkansız. Kızımın kalbi delik doğdu zor bir hamilelikti hemde çok zor. Ondan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmadi. Onu seviyorum iki kızımin babası. Ama aşk anlaminda değil ona yoğun duygular beslemiyorum. Şimdi boşanmak ıstiyorum hemde çok. Ama maddi durumum buna el verisli değil. Kira , fatura , büyük kızımin okul masrafı. Çalışmak istiyorum ama çocuklara bakan yok annem hasta. Yapayalnız kaldım. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Bu dönemde geçinmek çok zor ve ben kızlarımi bu duruma sokmak istemiyorum. Ama evlide kalmak istemiyorum. Ne yapmam gerek lütfen bir akıl verin.
Eşiniz askerdeyken çalışmışsınız zaten Keşke devam etseymişsin zor gelmiş gibi çalışmak 17 yaşından beri çalışan biri olarak söylüyorum iyiki çalışmışım kendimi bir erkeğin vicdanına esir bırakmamışım daha bir yaşını doldurmadan bebeğini bırakıp çalışan okadar çok kadın var kreş desteği sağlayan iş eğitimi veren okadar çok yer var yeterki iste Kuzenle birde aldatılmışsın

Yani zor. Ev kiraları olmuş zaten en az 4 bin, doğalgaz en az 2 bin, faturalar, mutfak masraflari 😔. Temizliğe gidebilirsiniz, günlük 500 TL. Eşinizin fiziksel şiddeti yoksa beklentiniz olmasin evlilige devam edin derim.
Şaka gibi değil mi? Çalışan insanlar bile geçim derdi yüzünden boşanamıyor. Gerçekten çok saçma bir ülke olduk. Her şey berbat ötesi. Önceden çalışmayan kadınların yoktu bu cesareti şimdi çalışan bile ayakları üstünde duramıyor.

Doğulu herhalde orada çok normal. Çocukluktan nişanlıyorlar ama evli adamla kendi kuzeni ile adamın karışı hamileyken beraber olması 🤮.

Hanımefendi anneniz köyde ise köyde çocuk okutmak, ev geçimi daha kolaydır. Gitseniz ve ilçede bir yerde işe girseniz nasıl olur?
Bu ne hadsiz bir yorum. Böyle bir şey nerede normal olabilir? Doğulu değilim İçanadoluluyum ancak yorumunuz kabul edilebilir değil. Sizi şikayet ettim umarım banlanırsınız. Doğulular da çıksın desin ki o zaman televizyonlarda görüyoruz kimlerin kim kime dum duma olduğunu. Böyle bir genelleme yapılabilir mi?

Annenizin evinde kalabilir misiniz ?
Eger kalamazsanız üzgünüm ama cocuklarıniz çok küçük boşanmayı aklınızın ucundan bile geçirmeyin
Nafaka ile asla gecinemezsiniz
Ev kiraları uçmuş durumda
2 çocukla mahvolursunuz
Ya babanız veya ailenizden birileri destek olacak ya da dizinizi kırıp oturacaksınız kocanızın evinde

Çocuklar biraz daha büyüdüğünde işe girip boşanırsınız

Hiç çalışma hayatınız olmadı mı?

Ya kusura bakmayın hanımefendi,
Kuzeniyle sizi aldatan adamı seviyorum ama aşk olarak değil falan demişsiniz,e bide aşık olsaydınız?
Kuzen bizde bi nevi kardeştir ya kardeş. Ne demek kuzeniyle beni aldatmış. Ben böyle bisey yaşasam, büyük konuşmak istemiyorum ama öğrendiğim an sokakta kalmayı göze alır, boşardım terkederdim o adamı.
Sonrasında nasıl mideniz aldı da koca yerine koydunuz o aşağılık adamı. İki kızının babasiymis ,olmasın benim çocuklarımın öyle babası.

İşte yine aynı tepkileri veriyorsunuz daha önceki konuya yaptığınız yorum gibi..

Türkiye, sizin bulunduğunuz şehirden ibaret değil.

Bakın benim ailemde kültürümde değil kuzenle ilişki yaşamak, komşu kızı, aynı köyden bile evlenemeyiz ancak Anadolu böyle değil..

Bu kadının 2 çocuk yaparkenki mottosu "Rızkı veren Allah, çocuklarım aç kalmaz evelallah"

Kaldı ki islam'da kuzenlerle evlilik v.s gayet doğal.

2 cocukla evden cıktı gitti konu sahibi. Kapıyı çarpmak ne kolay! Ya sonrası? Elinden tutan yok ki. 3 yaşındaki cocuğu kreşe hangi parayla verecek? Kreş fiyatlarından haberiniz var mı? Tam gün kreş konu sahibinin bulunduğu yerde var mı? Bulunduğu şehir iş imkanlarının kısıtlı olduğu bir yerse??

Türkiye'de açlık sınırı 15.000 TL

Üstelik çalışmaya da gönlü yok gibi duruyor yorumlarda gördüğüm kadarıyla

Ya bu deveyi güdecek ya bu diyardan gidecek..

Ya kusura bakmayın hanımefendi,
Kuzeniyle sizi aldatan adamı seviyorum ama aşk olarak değil falan demişsiniz,e bide aşık olsaydınız?
Kuzen bizde bi nevi kardeştir ya kardeş. Ne demek kuzeniyle beni aldatmış. Ben böyle bisey yaşasam, büyük konuşmak istemiyorum ama öğrendiğim an sokakta kalmayı göze alır, boşardım terkederdim o adamı.
Sonrasında nasıl mideniz aldı da koca yerine koydunuz o aşağılık adamı. İki kızının babasiymis ,olmasın benim çocuklarımın öyle babası.

ya neden kaçtın, neden okumadın, daha 30 değilken neden iki çocuk, bu fakirlikte neden 2. çocuk gibi soruları artık geçiyorum çünkü olan olmuş.

bence boşanma. çünkü kendi ve çocuklarını geçindirecek maddi gücün yok. kendi yaptığın "okumama, iş güç sahibi olmadan kendini kurtarmadan evlenmek" gibi hataları yaptırmadan okut kızlarını. iş güç sahibi et. kocan o yolun yolcusu gider kalır bir yerde allah büyük kaza olur ölüm olur. tepki çekecek cevabım ama bu böyle. hayatın gerçekleri bu. bir hayalin peşinden koşmuşsun kaçmışsın evlenmişsin iki çocuk yapmışsın. o hayale fevam ediyorsun boşancam diyorsun. nereye boşanıyorsun?

okut kızlarını. iş güç sahibi olsunlar.

Ben çalışmayı çok isterim kizlarimla bir düzenim olsun. Ama bu dönemde çocuklarıma bakacak kimse yok.
Anneniz tek yaşıyorsa onun evinde yaşayın
Kızlar zaten büyümüş
Gündüzleri çocuklarınız annenizle kalır
Siz de bir iş bulursunuz
Eve destek olursunuz.

Bu ne hadsiz bir yorum. Böyle bir şey nerede normal olabilir? Doğulu değilim İçanadoluluyum ancak yorumunuz kabul edilebilir değil. Sizi şikayet ettim umarım banlanırsınız. Doğulular da çıksın desin ki o zaman televizyonlarda görüyoruz kimlerin kim kime dum duma olduğunu. Böyle bir genelleme yapılabilir mi?
Orada benden önceki arkadaşlar kuzenler kardeş gibidir. Nasıl böyle olabilir yazmış. Ben de ona yönelik anlattım. Her yörede akraba evliliği yaygın değil. Kuzen evliliği orada normal değil mi? Çocukken daha aileler birbirlerine ayarlıyorlar dedim. Bunun neresi hadsiz? Kendi kuzeni ile evli olan arkadaşlarımın anlattığı bu, tarlada daha çocukken seni şuna alayım mı diye şaka yaparlarmış. Noktalamaya dikkat etmemiş olabilirim, anlam kayması olmuş olabilir. Hadsiz ne demek?

Kuzeni evliyken ve kuzeninin eşi hamile iken beraber olmasına da mide bulandırıcı.

ben boşanma şansınızın olduğunu düşünmüyorum çocuklar büyüyene kadar. fiziksel şiddet olan bir evde o çocukların büyümesine çok çok üzüldüm. siz anneleri olarak şu an boşanmayı düşünmek harici ne çaba gösteriyorsunuz? yani ne planınız var? çocuk küçük çalışamam dediğiniz anda tek çare esra erol'a çıkıp yardım beklemek oluyor.

Orada benden önceki arkadaşlar kuzenler kardeş gibidir. Nasıl böyle olabilir yazmış. Ben de ona yönelik anlattım. Her yörede akraba evliliği yaygın değil. Kuzen evliliği orada normal değil mi? Çocukken daha aileler birbirlerine ayarlıyorlar dedim. Bunun neresi hadsiz? Kendi kuzeni ile evli olan arkadaşlarımın anlattığı bu, tarlada daha çocukken seni şuna alayım mı diye şaka yaparlarmış. Noktalamaya dikkat etmemiş olabilirim, anlam kayması olmuş olabilir. Hadsiz ne demek?

Kuzeni evliyken ve kuzeninin eşi hamile iken beraber olmasına da mide bulandırıcı.
Sizin cevap yazdığınız üyenin yorumu çok açık. Sadece kuzeniyle aldatma üstüne bir yorum yapmış hiçbir şekilde evlilikten bahsetmemiş ve sizde bu yoruma doğuda çok normal yazmışsınız. Doğuda akraba evlilikleri yaygın yazmamışsınız. Kuzen evliliğine şiddetle karşıyımdır ancak evlilik ile kuzenle aldatma olayı bambaşka konular.

Saçmalamayın doğuda namus yok mu ?? Sixin gibi zihniyetsiz insanların yorumu da böyle iğrenç olur bu işin doğusu batısı olmaz şerefsiz her yerde şerefsizdir !!

Ekonomiye üzülüyordum ama bu konudan sonra daha da üzüldüm. Şiddet gören bir kadına bile bırak o evi çalış gecinirsin diyemiyoruz. Ne kadar üzücü. Tek çalışanın maliyeti olmuş 10.000 üstüne de iki çocuk.

Saçmalamayın doğuda namus yok mu ?? Sixin gibi zihniyetsiz insanların yorumu da böyle iğrenç olur bu işin doğusu batısı olmaz şerefsiz her yerde şerefsizdir !!
Yukarıda açıklamasını yaptım, asıl saçmalama düzgün okumadan lafı oraya buraya çekip saldırıyorsunuz, gelinen noktaya bakın.
Orada benden önceki arkadaşlar bir kaç defa, 'kuzenler kardeş gibidir. Nasıl böyle olabilir' yazmış. Ben de iki sayfa mesajı okuyup, ona yönelik anlattım. Her yörede akraba evliliği yaygın değil. Kuzen evliliği orada normal değil mi? Çocukken daha aileler birbirlerine ayarlıyorlar dedim. Bunun neresi saçmalık? Kendi kuzeni ile evli olan arkadaşlarımın anlattığı bu, tarlada daha çocukken seni şuna alayım mı diye şaka yaparlarmış. Noktalamaya dikkat etmemiş olabilirim, anlam kayması olmuş olabilir, dikkat etmeden mesajı çekmiş olabilirim. Kuzenle aldatma orada yaygın demedim, demek istemedim.
Kuzeni evliyken ve kuzeninin eşi hamile iken beraber olmasına da mide bulandırıcı demişim siz ve bir önceki zat yanlış anlıyorsunuz. Kuzeniyle aldatma onlara özgü anlamı da çıkmıyor yazdıklarımdan. Öyle düşünsem zaten savunurdum. Ne alakası var?
Sırf şurada Doğulu polemiği yaratılmaya çalışıldı ve saçmalıyor diye üstüne durup yorum yapmadım, sadece konu sahibinin yazdığına mı yorum yapılıyor, dikkat edilmemiş olamaz mı yani? Üst üste kuzen evliliğinden bahsedilince buna istinaden denildi. Çarpıtmayın.
Nasıl bir hırs var insanlarda?

Öyle bir ekonomi var ki boşan boşan diye bas bas bağıran güruhtan birisi olan ben, burda boşan diyemeyeceğim. Malesef bu dönem akılsız evlilikler yapan arkadaşlarımızın dizini kırıp oturması dönemi. İnşallah Allah karşınıza bir çare çıkarır çünkü şuan destek görmeden sadece kira kısmında bile tökezlersiniz. Nafaka alamam dediniz bir yorumda e o da yok. Meslek desen 17 de kaçmışsınız eve minimum 10k getirecek bir donanımınız yoktur diye tahmin ediyorum. Boşanmanız baya zor görünüyor

İşte yine aynı tepkileri veriyorsunuz daha önceki konuya yaptığınız yorum gibi..

Türkiye, sizin bulunduğunuz şehirden ibaret değil.

Bakın benim ailemde kültürümde değil kuzenle ilişki yaşamak, komşu kızı, aynı köyden bile evlenemeyiz ancak Anadolu böyle değil..

Bu kadının 2 çocuk yaparkenki mottosu "Rızkı veren Allah, çocuklarım aç kalmaz evelallah"

Kaldı ki islam'da kuzenlerle evlilik v.s gayet doğal.

2 cocukla evden cıktı gitti konu sahibi. Kapıyı çarpmak ne kolay! Ya sonrası? Elinden tutan yok ki. 3 yaşındaki cocuğu kreşe hangi parayla verecek? Kreş fiyatlarından haberiniz var mı? Tam gün kreş konu sahibinin bulunduğu yerde var mı? Bulunduğu şehir iş imkanlarının kısıtlı olduğu bir yerse??

Türkiye'de açlık sınırı 15.000 TL

Üstelik çalışmaya da gönlü yok gibi duruyor yorumlarda gördüğüm kadarıyla

Ya bu deveyi güdecek ya bu diyardan gidecek..
Evet aynı tepkileri veriyorum çünkü düşüncem aynı, hayat görüşüm bu.
Benim en kızdığım burda anlatıp anlatip daha sonra verilen tavsiyelere karşı onu yapamam bunu edemem . Konu sahibinin annesi varmış, yatalak değilse çocuklara göz kulak olabilir ,istese gider sığınır anneciginin yanına ama bahane ediyor köy diyor ,çalış diyorlar köye bir saat uzaklıkta şehir merkezi diyor ,istese yevmiyeyle gunluk islere bile gidebilir ama hep bir bahane. Birde eşi onu kuzeniyle altadiyor ,şiddet var ,aşık değilim ama seviyorum çocuklarımın babası diyor ,ne yani simdi konu sahibinin böyle düşünmesi "coğrafya kaderdir " mottosu mu ?
Ayrica Kres fiyatlarından da haberim var hanımefendi, benimde oğlum kreşe gidiyor .
Konu kreş değil, çocuklara bakacak birisi de değil, istese çarpar o kapıyı çıkar gider polise ,bizim devletimiz sosyal bir devlet ,gidecek yerim yok dediğinde onu sokağa atmaz kimse .
Kadin sığınma evi olur yani olur biseyler yeter ki isteyecek anlatabildim mi ?
Ama bunu istemiyorlar , kuzenle aldatılmak, şiddet bunlara boyun eğmek,kapıyı çarpıp gitmekten çok daha zor olmalı.
Anadolu böyle diyorsunuz ,evet böyle olabilir ama artık olmamalı bende bunu diyorum. Ya hamileyken tarama testlerine girildiği zaman akraba evliliği var mı diye soruluyor . Sağlık açısından da tehlikeli ,toplum olarakta etik değil.
Artik akraba kuzen evliliği normal olmamalı, bunu "orada öyle yaaa "diyip geçemeyiz.
Dini boyutuna gelirsek eğer, evet kuzene nikah düşüyor ama bu demek değil ki git kuzenle evlen.

Bi önce ki konuma gelirsek orada ki hanımefendinin gerçekten psikolojik rahatsızlıkları vardı asla kimseyi anlamadı, bi söylediği diğerini tutmadı, fake değil gerçekse Allah yardımcısı olsun.
Benim sizin yorumunuza kızma sebebim ,bosan diyenlere laf soylemis olmanız, ve sus demenizdi.
İnsanlara bu şekilde önerilerde bulunuyorsunuz iyi güzel, ikinci evliliğinizde boşanma asamasindasiniz, başlı başına saçmalık değil mi şimdi bu söyledikleriniz.
E madem ki siz bosanmasaydiniz .
Bosan diyenler şöyle böyle insanlar dediniz ya ,ne diyelim peki ,otur sus konuşma bisey deme bunu mu deseydik yani ne dememiz gerekiyordu?
Benim söylediklerimin hepsi aklıma vicdanıma ağırlık yapmıyorsa hiç bi sıkıntı yok demektir .

Büyük kızınızın okul saatlerin de diğer küçük kızınızla yapabileceğiniz bir iş bulun. Evden bile Çalışabilirsiniz bi yere yemek yapın evden yollayın çevrenize duyurun artıyorum 15 kişilik yemek yapabilirsiniz evden böyle bi şeye ihtiyacı olan kurumları ofisleri araştırın. Biraz birikim yapın bi kaç yıl daha sıkın dişinizi sonra basın tekmeyi. Nafaka vermez demişsiniz çalışmıyor mu eşiniz çalışıyorsa mecbur vericek boşanırken nafaka isteyin sizi kuzeni ile aldattığını şiddet uyguladuğını belirtin eşşek gibi vermek zorunda nafaka. Vermiyorsa haciz gelir dava açarsınız dişli olun biraz

Back
X