100 kilo oldum

Bir diyetisyen eşliğinde daha kolay verirsiniz 25 kilo çokmuş onun için profesyonel destek alın bence.
Bir spor salonuna yazılın düzenli gidin.
Psikolojiniz için de kafanızı dağıtacak başka şeyler yapabilirsiniz.

Kilo aldiginin farkindasin mutsuzsun o yuzden yememe konusunda iradeli davranabilirsin. Yuruyus yap, biraz dikkat et verirsin merak etme. Kafani dagitacak mesguliyetler lazim sana

kesinlikle imkaniniz varsa diyetisyene, hatta arkadaslarin onerdigi gibi psikologa danisin.

Eger imkan yoksa size iyi gelen yontemi bulana kadar deneyeceksiniz gibi duruyor.

Ben de cok istahli biriyimdir,
su aralar aralikli oruc yapiyorum, benim psikolojimdeki kisiye cok uygun. Hani genelde bende su olurdu, ya bu diyete uygun yiyebilirim, veya bir parca cikolata ne ki, derken bir bakmissin gun sonunda almis basini gitmis.
Simdi hic dusunmuyorum, orucluyum diyorum, sure bitene kadar en saglikli, en ev yapimi, en en guzel yemek bile olsa yeme izni vermiyorum kendime. Bu sekilde zorlama bir irade olusturmus oluyorum. Ve ilk hafta biraz gurul gurul etse de midem, sonrasinda cok daha rahat oluyor, kafanizda yemekle iliskin bir fikir olmuyor oruc suresince.

Ben de kendimi bildim bileli kilolu bir çocuktum. 6 aylıkken doktor anneme kızıp zayıflat bunu demiş amaaa nerdeee. Ağlamışım yedirmişler, yiyince susuyodun diyor annem. Ağlamasın diye daha çok yedirmişler. E sonunda ne oldu? Kaçınılmaz kilo problemi

Üniversitede bir ilişkim vardı, beklemediğim anda terk edildim ve dediğiniz gibi duygusal yeme bozukluğu oldu. 85 kiloyu gördüm. Bu böyle olmaz dedim, kendi kendime vermeye çalıştım. 80’e düştüm. Sonra biraz daha verdim, sıkılıp bıraktım. Bir yıl sonra tekrar başladım. 68’e kadar düştüm. Sonra atandım. Yeni bir şehre taşındım, tek başıma yaşıyorum sıkıntıdan yine yeme bozukluğu. 75’i gördüm. Sırt ağrılarım başladı, doktora bi gittim ki hayatım boyunca taşıdığım göbek, ergenlikte de oturmaya çalışan kemik yapısı beni resmen eğmiş. 42 derece kifozumun (kamburumun) olduğunu öğrendim. Dışarıdan bakınca hiç bir şey yok. Doktorun söylediği; bu göbek gidecek!

Diyetisyenle anlaştım, spor salonlarını sevmem evde kendim spor yaptım. Geçen sene ocak ayı 75 kilo ile başladım. Haziran ayında 62 kiloya düştüm. Yazın diyetisyeni bıraktım ama dikkat ettim, zaten beslenme düzeniniz oturuyor. Yazdan sonra tekrar başladım. Şuan 58 kiloyum.

Hayatımda verdiğim en doğru karardır kilo vermek. Çünkü kimseye bir şey olmuyor. Kendi bacağınıza sıkıyorsunuz. Nefes alışım, hareketlerim değişti. İsteyip giyemediğim şeyleri giymeye başladım. Su içtikçe cildim güzelleşti.

Lütfen bir diyetisyenle çalışın, işin uzmanı onlar. Ama diyetisyen seçerken anlaşabileceğiniz biri olması da çok önemli. Online diyet yaptım ben mesela. Whatsapp gruplu diyetisyen eşliğinde. Hem motivasyon sağlıyor hem kafanı dağıtıyorsun. Diyetistenimle çok yakın arkadaş oldum. Gruplardan pek çok güzel kadın arkadaşım oldu. Step tahtası aldım step yaptım. Leslie ya da Jenny Ford ile birlikte yaptım sporları.

Umarım kendiniz için en doğru kararı verirsiniz.

ilk yapacağınız şey gece yemek yemeyi kesmek olsun. ve abur cuburu kesin bırakın. ekmek yemeyin.
tabii bu dediklerim sadece bir kaç kilo fazla sorunu olanlarda hemen etki eder. 25 kilo için daha etkin ve hızlı çözümler gerekiyor onu bilemedim Allah yardımcınız olsun demeye geldim

Yemek yemeği kesmeden gerçekten kilo verilemiyor, bir kaç ay önce daha önce görmediğim kilolara çıktım, boyuma göre fazlaydı açıkçası.Spora yazıldım ve daha önce de gittiğim diyetisyenimin listesi ile güzel kilo verdim.Karantina başlangıcında evde oturmaktan ve spor da yapamamaktan dolayı kilo almaya başladım, baktım olmuyor evde spor yapmaya başladım , yemeğe de dikkat ettim tabi.Yemeği fazla kaçırdığımda spor süremi arttırdım. Ağır sporlar da yapmadım Leslie Sansone videoları benim kurtarıcım oldu.Bir kaç ayda 8 kilo verdim.Aynaya baktığımda gördüğüm benden aldığım doygunluk inanın çikolatalı pastadakinden çok daha fazla.İsterseniz yapabilirsiniz yeter ki kendinize güvenin.

Psikolojik sebeplerden yiyorsunuz önce bir psikoloğa ardından diyetisyene başvurun lütfen bunu sadece kendiniz için yapın illa ki özel hastaneye gitmenize gerek yok, devlet hastanelerinde de bu hizmeti alabilirsiniz eğer durumunuz özele yetemeyecek gibiyse.

şimdiden başlayın, ekmeği abur cuburu asitli içecekleri paketli gıdaları hayatınızdan çıkartın ve ilk hedefiniz -25 olmasın, direkt büyük hedeflerle başlamak yılmanıza sebep olabilir -5 diyip bu yola koyulun. Her gün tartılmayın, evde Leslie yapın. Sıkılaştığınızı hissedeceksiniz. Bununla alakalı bir çok yazı mevcut internette.
Siz yeter ki isteyin :) Kendiniz için sağlığınız için bunu yapın :)

Pkos luyum ve hormon bozukluğu yemek yemeyi sevmekle birleşince kilo problemi kaçınılmaz oldu benim için. Tatlı da sevmem aslında, oturup 1 çikolatayı bir seferde bitirmişliğim yoktur ama cips, kuruyemiş gibi tuzlu atıştırmalıkları yemeyi çok seviyorum.

Tam bir şey yiyecek olduğum zaman kendime soruyorum; şimdi bunu yemek istiyorsun ama yiyince duyacağım mutluluk mu daha fazla pişmanlık mı?
Gözümü kapatıp yediğimi düşünüyorum, aynı örnek olsun yumurtalı ekmek. Cevabım şu olur: şimdi bu saatte bütün ev kokacak, midem acıyacak, sabah uyandığımda ağzımda garip bir tatla uyanacağım ay yok yok yemeyeyim. Bu da yeterli olmazsa iç çamaşırlarınızla aynanın karşısına geçip bakın kendinize her yeme isteğiniz geldiğinde ve sorun kendinize gerçekten istediğin şey ne?

Kilo vermek için öncelikle belli bir saatten sonra yemenize set çekmelisiniz. Diyetisyenden ziyade psikolog sizin için daha faydalı olur şu dönemde, psikolojinizi biraz toparladıktan sonra diyetisyene de devam edebilirsiniz.

Diyetisyene gidebilirsin online diyet alabilirsin maddiyatın uygun değilse instagramda bazı iyi diyetisyenler var detokslar yicekler paylaşıyorlar onların paylaşımlarıyla kilo verenlerde var

Kirk kilo alip gercekten yuze cikmis ve yirmisini vermis seksene dusmus biri olarak konusuyorum :)

Bana iyi gelen seyleri yazicam:

- antidepresan ve psikyatrist + psikolog
- kan tahlili ve eksik vitaminlerin takviyesi (b12, d, cinko, koenzim, probiyotik gibi takviyeler aldim doktor tavsiyesiyle) (fazla kilo bir yetersiz beslenme haliymis aslinda)
- islenmis gidalari sekeri tamamen kesme
- ketojenik (veya dusuk karbonhidratli) beslenme
- ketoya alistiktan bir sure sonra aralikli oruc (intermittent fasting)

Bu sekilde kilo alinca insulin direnci cok yukseliyor kanda ona da baktiri.. insulin direnci yukselince insanin dengesi bozuluyir surekli acikiyor bambaska biri oluyor fiziksel olarak da. Dusuk karbonhidratli beslenme benim dengemi bulmami sagladi tekrardan.

Siz uzuntuden degil surekli seker ve karbonhidrat tukettiginiz icin acikiyorsunuz
Bu sizi dahada cikmaza sokuyor ve sagliksiz beslenme depresyona kadar surukleyebiliyor asiri karbonhidrat ne demir birakir ne kalsiyum
Kendinizi yemege vereceginize sekersiz cay kahve fln tuketin spor yapin
Bu kdr kisa bir surede cok almissiniz gibi geldi bir dr. Gorunun ve streste kilo alma sebebiymis
kortizol hormonu arttikca vucut daha fazla yag depoluyormus
Stresten uzaklasin ve diyete girin
Birde sunu hatirlatiyim karantina surecinde hep diyetteydim kilo verdim ama cogu kisi kilo aldi karantinaninda etkisi var kilo almanizda

çabuk alınan kilo çabucak veririr . canınızı sıkmayın

Kilo vermek = Harcadığın kalori>Aldığın kalori. Sadece yemeden kisarak ya da sadece spor yaparak kilo veremezsin. Bir de diyet deyince türk dizilerinden kalma "kibrit kutusu kadar peynir" deniyor. Öyle bir şey yok. Yani saglikli diyet yapan insanlar porsiyonlarini küçültüyor yemeyi icmeyi tamamen bırakmıyor. Hic ekmek yeme diyen diyetisyen de ezbere konuşuyordur. Beyaz ekmek yerine esmer ekmek ye denir. 3 dilim yerine 2 dilim ye denir. Pilav yeme denmez pirinc pilavı yerine bulgur ye denir.Şekeri ve tuzu birden kes denmez azaltarak bitir denir.Hic tatli yeme denmez sekersiz unsuz yagsiz tatlilar yiyebilirsin denir,kakaoya yasak yom.6 öğün yiyin ama az az yiyin. Portakal suyu,limonata içmeyin mesela icinde çok miktarda şeker oluyor.Bir de hareket etmen lazım. Yürüyüsle basla imkanin varsa bisiklet al bisiklete bin.
Dipnot:Herbalife gibi saadet zincirlerine para kaptırma.

Ben mide ameliyati oldum. 100 kg icin bu ameliyati asla onermiyorum. Ben bebeklikten obezdim. O tv lerde cikan cocuklar gibiydim. 6 yil gecti uzerinden, hala izlerini tasiyorum. Yemek sonrasi kusma gibi.

Kombine estetik oldum. Evlendim dogum yaptim, yine kilo alsim yani tavsiye etmiyorum. Ben 143 kg ile ameliyat oldum.

Herbalife kullan canım
Herbalifeın "proteinli sporcu" iceceginin 30 graminda 10 gram şeker var. Tamamen saadet zinciri bu tarz şeyler. Mesela 200 kalorilik iceceği öğün yerine gecirtiyor 200 kalorilik icecek öldürmese de süründürüyor. Onun yerime sağlıklı bir öğün yaninda da ekmek yiyebilir.

Ben de 5 haftadır diyet ve spora başladım 3 kilo almışım.
Kilo vermek için günlük kalori ihtiyacından az yememiz gerekiyomuş. Benim de başıma gelmişti aynı durum. Sonra öğrendim ki sporu kilo almak isteyenler de yapıyormuş. Acıkıp daha iştahlı yiyince kilo alınıyomuş. O yüzden ben bi tane kalori sayma uygulaması indirdim kendime. Kilo vermek için günlük en fazla alabileceğim kaloriyi hesapladım. Sonra hiçbi şeyi yemeyi bırakmadım, sadece miktarlarıni azaltıp o günlük kalori miktarını geçmedim. Ek olarak da internetten leslie'yle spor yapınca 3 haftada 2 kilo verdim.

Kendinizi önemseyin ve sevin. Sizin çektiğiniz acılardan haberi bile olmayan biri için geleceğinizi mahvetmeyin. 25 kilo aldınız ama üzüntünüz hala aynı yerde. Azalmadı aksine arttı.
Elimde olsa gençliğimi, değmeyecek insanlara harcadığım zamanlarımı geri getirmek isterdim. Giden benim ömrümden gitti.
Kararlı olun. Bugün başlayıp yarın bırakmayın. Ömür geçiyor. Yaşınızı bilmiyorum ama inanın zaman ummadığınız kadar hızlı geçecek ve bu günler geri gelmeyecek.
Aşk dünyanın en ulvi duygusu değil. Acısıda en büyük acısı değil. Hayata bir yerden tutunmanız lazım.

Ben instagramda diyet hesabı açıp zayıflamıştım doğumdan sonra. O kadar zevkli oluyorki zaten bir sürü diyet hesabı var bir sürü arkadaş ediniyorsun birbirini gaza getiriyorsun. Tavsiye ederim. Hem kafan dağılmış olur hem meşgalen olur. Fotoğraf koymak insanı çok sınırlandırıyor ve zevklide. Dene bence. Kilo vermek hiçte zor değilmiş mesele zevkli hale getirmekteymiş. Tabi kulaklığını tak yürü bol bol yada evde yap gün sonunda adımını paylaşmakta çok havalı oluyo :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…