- 24 Ocak 2018
- 164
- 270
- 53
- Konu Sahibi cilekliturtaam34
-
Fatsecret uygulaması da çok güzel. Orada hem kalori hesabı yapabiliyosun hem birbirini takip edip fotoğraf paylaşabiliyosun. Oradan diyet ve kilo vermeyle ilgili bir sürü şey öğrendim, tavsiye ederim.Ben instagramda diyet hesabı açıp zayıflamıştım doğumdan sonra. O kadar zevkli oluyorki zaten bir sürü diyet hesabı var bir sürü arkadaş ediniyorsun birbirini gaza getiriyorsun. Tavsiye ederim. Hem kafan dağılmış olur hem meşgalen olur. Fotoğraf koymak insanı çok sınırlandırıyor ve zevklide. Dene bence. Kilo vermek hiçte zor değilmiş mesele zevkli hale getirmekteymiş. Tabi kulaklığını tak yürü bol bol yada evde yap gün sonunda adımını paylaşmakta çok havalı oluyo :)
seni çok iyi anlıyorum. diyetisyene de gidiyorum ama yapamıyorum. nefret ettim kendimden. psikiyatri yada psikologa gitmeyi düşünüyorumkızlar çook teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. insan içine çıkmaya utanır oldum artık. odamdayım ve sürekli tıkınıyorum. bu psikoloi insana o kadar berbat hissettiriyor ki. artık beni kimse beğenmeyecek hissine kapılıyorum. hayıflanmak yerine direk işe koyulmak gerekli haklısınız. ama olmuyor işte o boğazı tutamıyorummmmmmmmm
Ben kendim spor yapabiliyorum ancak karbonhidratsız duramıyorum acıkmasam da kan şekerim düşünce canım karbonhidrat çekiyor yemeyince çok halsız hissediyorum sabretmem lazım alışana kadar yoksa dediğiniz gibi ağır spor yapınca daha çok açıkıyorum.Kilo vermek için günlük kalori ihtiyacından az yememiz gerekiyomuş. Benim de başıma gelmişti aynı durum. Sonra öğrendim ki sporu kilo almak isteyenler de yapıyormuş. Acıkıp daha iştahlı yiyince kilo alınıyomuş. O yüzden ben bi tane kalori sayma uygulaması indirdim kendime. Kilo vermek için günlük en fazla alabileceğim kaloriyi hesapladım. Sonra hiçbi şeyi yemeyi bırakmadım, sadece miktarlarıni azaltıp o günlük kalori miktarını geçmedim. Ek olarak da internetten leslie'yle spor yapınca 3 haftada 2 kilo verdim.
Evet alışana kadar sabır lazım dediğiniz gibi. Bir sağlık sorununuz yoksa vücudun alışma süresi 21 günmüş. Ben de tam bir karbonhidrat delisiyim ama dedim ya hiçbir şeyi yemeyi bırakmadım ben. Karbonhidrat yedim ama günün kalanında kaloriyi geçmeyecek kadar yedim. Çünkü başka türlüsü sürdürülebilir değil benim için. Canım çekiyo, yemeden duramayınca da vazgeçiyodum diyetten. O yüzden yasaklamadım kendime hiçbir şeyi.Ben kendim spor yapabiliyorum ancak karbonhidratsız duramıyorum acıkmasam da kan şekerim düşünce canım karbonhidrat çekiyor yemeyince çok halsız hissediyorum sabretmem lazım alışana kadar yoksa dediğiniz gibi ağır spor yapınca daha çok açıkıyorum.
Ya bu karbonhidratsiz beslenme merakı neden ? Karbonhidrat yapici ve onarici vücudun yapı taşı. Enerji verici. Sıfır karbonhidrat olayini kim uydurduysa iyi uydurmuş. Vücudun şekere de ihtiyacı var proteine de yağa da karbonhidrata da. Karbonhidrat her zaman 1.sırada tüketilmelidir.
Çünkü Karbonhidrat enerji kaynağı evet doğru, ama o aldığınız enerjiyi harcamayınca depolamaya başlıyosunuz maalesef. Enerji veren bir şey olduğu için az miktarda yeseniz bile yetiyo vücuda ama maalesef hep lezzetli şeyler olduğundan dolayı azıyla yetinemiyoruz genelde. En azından ben yetinemiyorum. Bu yüzden de tabiki karbonhidratsız beslenme değil amaç ama mümkün olduğunca vücudun ihtiyacı kadarıyla yetinebilmek.Ya bu karbonhidratsiz beslenme merakı neden ? Karbonhidrat yapici ve onarici vücudun yapı taşı. Enerji verici. Sıfır karbonhidrat olayini kim uydurduysa iyi uydurmuş. Vücudun şekere de ihtiyacı var proteine de yağa da karbonhidrata da. Karbonhidrat her zaman 1.sırada tüketilmelidir.
Öyle bir şey yok maalesef. Vücudu onaran karbonhidrat değil proteindir. Karbonhidrat hızlı enerji kaynağıdır ve aniden kan şekerini yükseltip insülin salgılanmasına neden olarak hücre içi yağ depolanmasına neden olur. Çünkü kanda fazla şeker mecbur hücre içine yağ olarak alınmak zorunda
Günümüzde neredeyse tüm karbonhidrat grupları işlenmiş durumda. Bu nedenle kan şekeri daha da hızlı yükseliyor. Şeker hiç bir zaman dost değildi ama günümüzde çok çok tehlikeli bir besin. Ve mümkün mertebe uzak durulmalı .
Konuyla ilgili çok fazla akademik araştırma ve yayın var incelemenizi tavsiye ederim. Çünkü şeker masum değil
Şeker deyince sizin akliniza islenmis seker geliyor sanirim. Yoksa meyveler de fruktoz sütte laktoz var. Eğer seker bu kadar zararli olsaydi meyveler,cocuklara da süt tavsiye edilmezdi. Özellikle ara öğünde yiyin diye tavsiye rdilen kurutulmus meyveler de seker orani fazladirÖyle bir şey yok maalesef. Vücudu onaran karbonhidrat değil proteindir. Karbonhidrat hızlı enerji kaynağıdır ve aniden kan şekerini yükseltip insülin salgılanmasına neden olarak hücre içi yağ depolanmasına neden olur. Çünkü kanda fazla şeker mecbur hücre içine yağ olarak alınmak zorunda
Günümüzde neredeyse tüm karbonhidrat grupları işlenmiş durumda. Bu nedenle kan şekeri daha da hızlı yükseliyor. Şeker hiç bir zaman dost değildi ama günümüzde çok çok tehlikeli bir besin. Ve mümkün mertebe uzak durulmalı .
Konuyla ilgili çok fazla akademik araştırma ve yayın var incelemenizi tavsiye ederim. Çünkü şeker masum değil
Önemli olan zaten sizin dediğiniz gibi yetinebilmek. Mesela vücudun almasi gereken besinlere bakın uygulamalardan hep en fazla karbonhidrat cikar. Kilo vermek isteyene de kilo almak isteyene de böyledir.Çünkü Karbonhidrat enerji kaynağı evet doğru, ama o aldığınız enerjiyi harcamayınca depolamaya başlıyosunuz maalesef. Enerji veren bir şey olduğu için az miktarda yeseniz bile yetiyo vücuda ama maalesef hep lezzetli şeyler olduğundan dolayı azıyla yetinemiyoruz genelde. En azından ben yetinemiyorum. Bu yüzden de tabiki karbonhidratsız beslenme değil amaç ama mümkün olduğunca vücudun ihtiyacı kadarıyla yetinebilmek.
Şeker deyince sizin akliniza islenmis seker geliyor sanirim. Yoksa meyveler de fruktoz sütte laktoz var. Eğer seker bu kadar zararli olsaydi meyveler,cocuklara da süt tavsiye edilmezdi. Özellikle ara öğünde yiyin diye tavsiye rdilen kurutulmus meyveler de seker orani fazladir
Diğer dediğinizi söylemediniz farzediyorum :) sayet yag,protein ve karbonhidrat hem enerji verici hem de yapici onaricidir. Öyle bir arastirma olamaz.
Evet ben de katılıyorum önemli olan yetinebilmek ve katkısız olan şeyleri tercih etmek. Sadece kişisel olarak ben karbonhidratlara gereğinden fazla düşkünüm. Neyse ki son senelerde bunu dengeleyebilmeyi zor da olsa öğrendim.Önemli olan zaten sizin dediğiniz gibi yetinebilmek. Mesela vücudun almasi gereken besinlere bakın uygulamalardan hep en fazla karbonhidrat cikar. Kilo vermek isteyene de kilo almak isteyene de böyledir.
Benim amacim da tartisma değil tabii ki spor yaptigim dönemde cok arastirdim bunları bir de biyoloji bilgim de iyi diyebillirim.Diyetisyen değilim kilo verme amacim hic olmadi , aralikli oruc icin bir sey diyemeyeceğim bilmiyorum çünkü. Ama zaten aç kalındığı için diyetler cabuk bırakılıyor. Yoksa kilo vermek kolay olurdu. Tabii ki herkes kendi doğrusunu kendi bildiğini oaylaşıyorTartışma konusu yaratmak gibi bir niyetim yok. Ancak meyvedeki fruktoz karaciğerde parçalanan bir karbonhidrat grubudur. Bu anlamda en zor parçalanan ve karaciğer i yoran şeker grubudur. O yüzden birçok diyetisyen şeker oranı düşük ve porsiyonu küçük meyveler önerir. İnsanların tat alma duyusu beynin zevk merkezini uyarır bu yüzden kimse şekeri tamamen hayatımdan çıkarıyorum diyemiyor ancak azaltmak zorundayız
son olarak artık ara öğün devri bitti çünkü aralıklı orucun otofajiyi güçlendirdiği kanıtlandı. Bilimsel makaleleri takip eden doktor ve diyetisyenler zaten buna göre beslenme tablosu oluşturuyor.
Bilimsel temeli olmayan öneriler karşıdaki kişi için yanlış yol göstericidir. İyi bir araştırma yapmadan şu iyidir diyemeyiz. O yüzden bilime bağlı kalalım
Hiç konunun uzmanı falan değilim yanlış anlaşılmasın, sadece mantık yürütüyorum. Meyvelerde şeker olduğu kadar vitamin de var. Karaciğeri yoruyor olabilir ama bu illa zarar mı demek ki? Spor da insanı yorar yani bazen yorulmak güçlendirir. Dediğim gibi şuan mantık yürütüyorum sadece, hani bilimsel kısmını bilemem. Ama bilime de her konuda güven olmuyo bence, zira onun da dediğiniz gibi "devir" leri falan bitiyo. Bi bakıyosunuz bilim insanları 1 sene öncekinin tam tersini tavsiye etmeye başlıyo. Ha bi de bu muhteremler 50 kişiyse bazen 50 si de farklı bi şey söylüyo, hepsi de bunu bi araştırmaya dayandırdığını iddia ediyo. Kafalar karışık yani.Tartışma konusu yaratmak gibi bir niyetim yok. Ancak meyvedeki fruktoz karaciğerde parçalanan bir karbonhidrat grubudur. Bu anlamda en zor parçalanan ve karaciğer i yoran şeker grubudur. O yüzden birçok diyetisyen şeker oranı düşük ve porsiyonu küçük meyveler önerir. İnsanların tat alma duyusu beynin zevk merkezini uyarır bu yüzden kimse şekeri tamamen hayatımdan çıkarıyorum diyemiyor ancak azaltmak zorundayız
son olarak artık ara öğün devri bitti çünkü aralıklı orucun otofajiyi güçlendirdiği kanıtlandı. Bilimsel makaleleri takip eden doktor ve diyetisyenler zaten buna göre beslenme tablosu oluşturuyor.
Bilimsel temeli olmayan öneriler karşıdaki kişi için yanlış yol göstericidir. İyi bir araştırma yapmadan şu iyidir diyemeyiz. O yüzden bilime bağlı kalalım
DoğrudurHerseyden yiyip normal kiloda olan bir suru insan var. İlla insanlarin kendini bu kadar asiri sinirlandirmasi birseyleri tamamen kesmesi gerekmiyor bence.
Canimin istedigi herseyi ama herseyi yiyen biriyim 27 yaşimdayim 50 kiloya bile cikmadim omrumde ve doktor kontrollerimde de gayet sağlikli gorunuyorum.
Sakın yiyor da kilo almiyor diye dusunmeyin. Sadece gereginden fazla yemiyorum, zaten yiyemiyorum hepsi bu. Gerektigi kadar yese insanlar ne diyete gerek kalir ne baska şeyleri kesmeye. Fazla kilo demek "fazla yiyorsun" demektir. Fazla yemediğin birsey saglikli bir vucutta birikmez ne yersen ye.
Yemek yemeyi ihtiyaç degil de zevk haline getirmenin sonuçlari bunlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?