1000 lira nafakayla geçinme yolları


Mantıklı nasıl boşanabilir ben o kısma takildim.
 
Pisman olma da az biraz kendini saglama alaydin.Is yok guc yok yazik degil mi o cocuklara bin lirayla nasil bir hayat sunacaksin onlara? Plansiz bosanilir mi hic neyine guvendin ?
bi güvencesi olmayan kadınlar oturup aldatılmaya, dayağa, küfüre, psikolojik şiddetin her türlüsüne katlanması lazım sizin mantığınıza göre.Çocuklarına sunduğu hayat o ortamda ki hayattan daha iyidir eminim.bir oda evde huzurla yenilen bir lokma ekmeğin ne demek olduğunu yaşayıp öğrenmezsiniz umarım.
 
1000 tl nafaka cocuklara baglanan nafaka mi? Calisirsaniz cocuklarinki kesilmez. Sizinki kesilebilir, o da esiniz eger ise basladi o yuzden nafaja odemek istemiuorum diye dava acarsa kesilir.
 
En azından haftada bir gün çocukları ailenize ya da babalarına bırakıp ev temizliğine gitseniz eliniz bayağı rahatlar. İstanbuldasınız sanırım haftada 1 günden ayda ekstra en az 500 tl geçer elinize. Diğer bir ihtimal ailenizin yanına taşınıp şuan oturduğunuz evi kiraya vermek. Böylece krediye ödenen miktarı ve masraflarınızı azaltmak. Hem böylece arada bir çocukları annenize bırakıp daha çok temizlik işi alıp krediyi hızlıca kapatabilirsiniz.

Boşanmayı seçmek en doğal hakkınız ama çocuklarınız için en iyisini düşünmeniz gerekiyor. Çalışmayayım, ayrı evim olsun, ev sahibi olayım diye çocuklarınızın ihtiyaçlarından kısmak bencillik olur.
 

Mantıksız boşanmak ne demek ya? Aldatılmayı midesi almadı ki boşandı. Bu çocukları bi şeylere mahkum etmek değil. El elin eşeğini türkü çığırarak ararmış, sizinki o hesap. Ne anlamı var şöyle yapsaydın da boşansaydın demenin? Burda, aldatıldım durumum el vermiyor boşanamadım eşim şöyle kötü davranıyor böyle lanet davranıyor diye konu açsaydı da vay ne gurursuz kadınmışsından yürünürdü üzerine.
 
ne kadar dogru bilmiyorum ama bir arkadasimdan duymustum esinin maasinin yarisini nafaka olarak alma hakki varmis falan diye anlatiyordu gecen sene ben boşanırken cocugum olmadigindan cok ilgilenmedim 1000 tl nafaka az degil mi esinin maasi ne kadardi ki
 
Bulunduğunuz yerde evde iş imkanlarını araştırın
Nikah şekeri yapanlar evde kurabiye isteyenler var mı onları bir sorun
Yada el örgüsü bir şeyler yapıp satışını yapın
Memleketten salça biber kurusu tarzı bir şeyler getirtebiliyorsanız onların satışını yapmaya çalışın
 
Ev kaç odalı
Doğalgazı diğer odalarda kapıyıp salon ve mutfakta açıp salando uyuyup uyanabilirsiniz
Evin her yerine halı ser
Pencere aralarını sağlamca kapa
 
İnsanlar keşke sınanmadığı konularda bu kadar rahat atıp tutmasa!! Herkesin hayatında anlatamadığı bir kısım mutlaka vardır. Aldatılmanın acısını şükür yaşatmadı Rabbim. Yaşasam belki benimde gözüm bir şey görmez bir an önce kurtulmaya bakardım.
Konu sahibi sizi sadece takdir ediyorum onurlu davranışınız için.
Sakın evinizi satmayın. Eğitim durumunuzu bilmiyorum.
Yapabileceğiniz ~ kaldırabileceğiniz işleri en iyi siz bilirsiniz. Ben sizde hayata tekrar tutunacak gücü görüyorum. Allah yardımcınız olsun.
 
Bircogumuz sinandik ona gore yorum yaziyoruz. Mesela bosanan erkek nafakayi duzenli odemrz biliyoruz. Bin lira ile hayat gecmez biliyoruz. Aldatilinca ben de hemen ayrildim. Ama bu sartlarda calismali ailesine donmeli. Karar kendisinin. Ama bin lira ile kalinca bazen onu da bulamayinca gurur ise yaramaz.
 
Allah hem sizin hem de çocuklarınızın yardımcısı olsun. Evden yapılabilecek pek çok iş yazmışlar konuya. Elinizden geliyorsa yazın tarhana vs yapıp satabilirsiniz. Yapımı çok da zor değil. Çocuk bakmak, merdiven silmek, el ürünü satmak, avukat doktor ofis vs temizlemek, okul da sınıf temizliği, bankacılara öğretmenlere ya da devlet kurumlarında öğlen araları yemek olmayan işyerlerine daha doğrusu günlük yemek yapmayı da düşünebilirsiniz. Elinizden gelirse doğum günlerinde vs dağıtmak üzere süslü kalemler vs yapabilirsiniz bunun için consept kafeler var oralarla görüşebilirsiniz onlar müşterilerini size yönlendirebilirler hatta bu tür etkinlikler için kek börek yapabilirsiniz. Artık pek çok iş net üzerinden İnstagram üzerinden ilerliyor farma.. grupları görüyorum çok iyi kazançları olduğu söyleniyor araştırabilirsiniz belki. İnşallah Allah önünüze hayırlı kapılar açar sizin ve evlatlarınızın..Yıllar sonra evlatlarınız sizinle gurur duyacak buna eminim...Teyzem çok erken yaşta eşini kaybetti bir evi vardı bir de dul aylığı...bu aylık ile oğlunu evlendirdi, kızını üniversite okuttu. İnşallah sizin için de herşey çok güzel olur
 
Nur herkes ailene don evi kiraya ver ya da sat yazmis ama bu sorunun cevabini konu sahibi vermis zaten. Ailesinin yanina donerse evin kredi odemesini ailesi kesebilirmis. Ailesi de zaten kucuk bir evde yasiyormus. Sigmazlar iki cocukla. Kadin herseyi dusunmus zaten.
Bir de evin bir odasini kiraya ver diyenler olmus. Bu da mantikli gelmedi bana. Psikopatin biri cikabilir, al basiba belayi. Ben hic tanimadigim birine evimin banyosunu bile kiraya veremem. Hem de cocuklarim varken. Ustelik o kisiyle bamyo ve tuvalwtimi de kullanmak istemem. Hanimlar anliuorum yardim etmek istiyorsunuz. Ancak bu cozum onerisi cok mantikli degil.
 
Konu sahibi ben Istanbulda yasamiyorum. Ancak yardim etmek istiyorum. Ben de bosandim oglumla yasiyorum. Yasadiklarini yasadigim icin seni cok iyi anliyorum. Ne yapabilirim senin icin? Belki cocuklarinin ihtiyacini karsilayabilirim. Bana mesaj atarsan ve neye ihtiyacin oldugunu bildirirsen gondermek isterim.
 
Örgü örmeyi biliyor musun?

Sonanda çok teşekkür ederim,özelden yazan o kadar duyarlı insanlarda olduki hepsini kibarlıkla geri çevirdim.asla hiçbir şey kabul etmedim.bak sende ayrılmışsın.şuanda hayat zor herkes yağıyla bir şekilde kavrulmaya çalışıyor.ayrıca brni çok iyi anlamışsınız yorumlar için çok teşekkür ederim herkese.geri çevirdiğim için sakın kızmayın ve yanlış anlamayın bunun gururu da olurmuda demeyin ama bu düzen benim ve düzeltmesi gereken kişide benim.taşıma suyla değirmen dönmez.ben önerilen bi kaç şey için harekete geçtim taşınma ve ev arkadaşı önerileri dışında.şuanda araştırıyorum.elbet bi kapı açılcak.en basiti komşum var askıda ekmek alıyor fırınlardan ve bana dediği şu aklını çalıştıran istanbulda aç kalmaz.ben neden kalıyım birsürü seçenek varken.burdaki paylaşımlar anpül gibi beynimde ışıklar yaktı ve harekete geçtim.burdan paylaşıcam haber bekliyorum iş için.mutfak ekonomisiyle ilgili paylaşımlarda harikaydı hepsini uygulayacağım.bazı arkadaşlarım yazmış fikirleridir saygı duyuyorum ama inanın çocukları 1000 lirya muhtaç etmeyip devam etseydim çocuklar brynini kaybediceklerdi.sağlıksız bir ortamda karınları doyunca ne olcak.huzur yok? Derlerya huzurun olsunda boş kuru soğan ekmek yiyim ağız tadım olsun çok doğru.demekki ne kadar tükenmişimki bu kararı almışım.yaşamayı öğrenmek zorundayım çocuklarımda.iyi günde kötü günde beraberiz evlatlarımla.boş süt un çofrbasıyla büyümüş yoklujtan gelmiş o kadar okumuş insanlar varki krndini kurtarmış.diyceğim oki bu düzende bir gün değişir inş.ben başaracağıma artık inanıyorum ve krndime güveniyorum yorumlar sonrası
 
Harika ve çok güçlü bir kadınsın.Eminim başaracaksın.Zamanında senin gibi güçlü ve gururlu olsaydım keşke.
 
He canim he ben katlansin demedim kendini guvenceye alip ayrilmaliydi hesap kitap yapmaliydi.Yazdiklarimi carpitmayin
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…