Bence herkesin bir kardeşi olmalı. O yüzden bu kadar acele ettim zaten. Ama zihinsel olarak çok yoruluyorum. Fiziksel olana alıştım zaten. Mesela büyük oğlum çok hırçınlaştı bu ara. Hep vurup kırıyor. Buna moralim çok boZuluyor bu ara. Acaba ben yetiştiremiyor muyum çocuğumu diye vicdan yapıyorum.Evet ben de sırf kardeşi olsun diye istiyorum. Bilmiyorum acaba doğru mu düşünüyorum. Ona da emin değilim.
Ay bide ben uyku saatinden önce arabada falan uyutmuyorum. Türlü şaklabanlıklarla uyanık tutuyorum.Eve dönerken kızım arabada uyudu, eve çıkarırken de uyandıBugün sabahlarız kesin İkinci bebeyi istediğimden emin miyim ben ya
Aaaaaa@Anka kaptanım hayırdır kendine rakip mi arıyorsunKızlar koşun kaptan elden gidiyor, yetişinnnnnnnnnnnnnnn
BirazCanım ya çiğköfteden bıkmadın mi? Ben bişeyi çok sık yiyince hemen bıkarım.
Anladım cnm Sagol cnm . Allah ne güzel dualarını kabul etmiş Allah birdaha zor günler yasatmasin inşallahÂmin canım
Rabbim kimseye yasatmasin o dönemin izleri zaten psikiyatrise gitme sebeplerimden biridir
Çünkü ramazanın ilk gecesiydi eşime sahur hazırladım oynayip oynamadığı hiç aklıma gelmedi hissetmedim
Sabahda hissetmeyince kabus gibi bir 12 saatin ardından sezeryanla doğum yapabildim hiç görmedim kızımı görsem daha kötü olurdum
Bu sebepten hastalansam soluğu hastanede alırım ıkinci kizimda haftada 2 bile oluyordu dr
Gidiyordum
Çünkü hep kendimi suçladım sen anlamadın diye sanki yaşadıklarım gözümün önünden geçti yine çok zordu hastanedeki kâbus dolu gecenin ilk sabahı
Anneme sarılıp neden ben yaşıyorum diye aglayisim.......
Neyse geçti o günler prensesim daha oldu en büyük korkumda daha kızım olmazsa korkusuydu çok dua ettim dr kız dediiginde çok mutlu olmuştum
Iğne icin üniversite eğitim ve araştırma hastanesinin dahiliye bölümüne gidip rapor cikartabiliyorsun parasız gelinimiz öyle yaptı normalde çok pahalı kutusu
Kendin vurabiliyorsun canım
Zaten fiziksel yorgunluk psikolojik yorgunluğun yanında hiç bir şey... Acaba doğru yetiştiriyor muyum düşüncesi sürekli insanın beynini kemiriyor. Bilmiyorum kardeşsiz çok çocuk var yani kaynakları bölmemek daha mı mantıklı acaba diyorum. Öyle kafam karışıyor sürekli.Bence herkesin bir kardeşi olmalı. O yüzden bu kadar acele ettim zaten. Ama zihinsel olarak çok yoruluyorum. Fiziksel olana alıştım zaten. Mesela büyük oğlum çok hırçınlaştı bu ara. Hep vurup kırıyor. Buna moralim çok boZuluyor bu ara. Acaba ben yetiştiremiyor muyum çocuğumu diye vicdan yapıyorum.
Mantıklı yaa yoksa benim gibi bu saatte bebe sallarsın :))))Ay bide ben uyku saatinden önce arabada falan uyutmuyorum. Türlü şaklabanlıklarla uyanık tutuyorum.
Rahat geçmişti bir sıkıntı yaşamadık, sadece kalbinde delik var demişti perinatolog kontrolde o da doğduktan sonra 4 aylıkken kapandı zaten. Başta üzülmüştüm baya ama doğum kapalı kutu cidden. Ne çıkacağı hiç belli olmuyor. Nasip.
Bende aynı düşünceler içindeyim..Zaten fiziksel yorgunluk psikolojik yorgunluğun yanında hiç bir şey... Acaba doğru yetiştiriyor muyum düşüncesi sürekli insanın beynini kemiriyor. Bilmiyorum kardeşsiz çok çocuk var yani kaynakları bölmemek daha mı mantıklı acaba diyorum. Öyle kafam karışıyor sürekli.
Öyle bir duygu ki. Küçük Oğlumu hiç bişeye değişmem orası ayrı. Ama bazen ‘tek çocuklu olsaydım şimdi şöyle yapardım. Böyle gezerdim falan’ diyorum. Sonra da ‘biraz büyüyünce yine gezeceksin’ diyorum. Sonra da ‘iyide 2 yıl önce bu aşamaları geçmiştin niye başa döndün ki sanki’ diyorum. Yani sağ omzumdaki ile sol omzumdaki daima kavga ediyorZaten fiziksel yorgunluk psikolojik yorgunluğun yanında hiç bir şey... Acaba doğru yetiştiriyor muyum düşüncesi sürekli insanın beynini kemiriyor. Bilmiyorum kardeşsiz çok çocuk var yani kaynakları bölmemek daha mı mantıklı acaba diyorum. Öyle kafam karışıyor sürekli.
Biz de eşimle aramızda saklamıştık. Kardiyoloji kontrolünden sonra kapandığını öğrendiğimiz zaman söylemiştik. İlk öğrendiğimde ben de aşırı üzülmüştüm hamile iken ama sonra rahatladım unuttum bile doğana kadar. Doğduğunda hastanede ilk kontrolünde üfürüm var demişlerdi. Dört aylıkken kardiyolog baktı sıkıntı yok, kapanmış dedi. Kimseye söylemediğimiz iyi oldu çünkü gereksiz bir dram oluyor sanki böyle şeyler yayılınca.Benimde yeğenim kalbi delik doğdu sonra kapandı. Annemlerde ilk duyduğunda psikolojileri bozuldu. Kimseye söylemediler düşün ben bile 1 ay sonra falan tesadüfen öğrenmiştimSonra öğrendik ki çoğu çocuk kalbi delik doğarmış 1 yaşına kadar da kapanırmış. Başa gelince farklı oluyor işte.
Tabi benim de bir kız kardeşim var, çocukluğumuz harika geçti. Bilmediği şeyin eksikliğini çekmez belki de diyorum ama eşim ailem hep ikinciyi de yapalımm hatta 3.yü modundalar. Benim de deli sorularBende aynı düşünceler içindeyim..
3.hamilelik ve ilk hamileliğimin tramvasi beni bitiriyo
Bi yandanda senin 2kardesin esinin 5kardesi(gerçi onlar çok bağlı değiller birbirlerine )
Var kızımın bi kardeşi olmalı diyorum
Ben iyiki kardeşlerim var diyorum hep kız kardeşim aramizda 9yas var elimde büyüdü şuan nereye gitsek beraber kizlarimizda beraber büyüyorlar....
Erkek kardesimle 1.5 yaş var ikiz gibi büyüdük onunlada güçlü baglarimiz var bilirimki saat kaç olursa olsun gel sana ihtiyacım var desem gelir
Böyle olunca kızıma böyle bir haksızlığı yapamam onunda kardeşi olmalı diyorum bide bizim doğal yoldan olmuyo tüp bebek tedavisi görmemiz lazım
Kafamda deli sorular
Tabi canım evlat sevilmez mi sonuçtaÖyle bir duygu ki. Küçük Oğlumu hiç bişeye değişmem orası ayrı. Ama bazen ‘tek çocuklu olsaydım şimdi şöyle yapardım. Böyle gezerdim falan’ diyorum. Sonra da ‘biraz büyüyünce yine gezeceksin’ diyorum. Sonra da ‘iyide 2 yıl önce bu aşamaları geçmiştin niye başa döndün ki sanki’ diyorum. Yani sağ omzumdaki ile sol omzumdaki daima kavga ediyor
Kullanıcı Adı | 20.12.2019 | 21.12.2019 | 22.12.2019 | 23.12.2019 | 24.12.2019 | 25.12.2019 | 26.12.2019 | 654. Etap |
Anka | 0 | |||||||
MorVampirella | 225 | 300 | 150 | 675 | ||||
Elifcig93 | 0 | |||||||
mavimli | 0 | |||||||
Su Perisi86 | 100 | 100 | 152 | 352 | ||||
zeyas | 320 | 320 | 90 | 337 | 1067 | |||
Mavi95 | 532,5 | 172,5 | 395 | 440 | 1540 | |||
aslihancngz | 190 | 90 | 0 | 265 | 232,5 | 777,5 | ||
asliayet | 0 | |||||||
cemrenil | 150 | 210 | 215 | 150 | 90 | 815 | ||
suukaa | 0 | 90 | 30 | 120 | ||||
madamhd | 155 | 160 | 315 | |||||
wendy | 45 | 37,5 | 75 | 82,5 | 240 | |||
soffty | 0 | |||||||
gulenyuzumsunsen | 0 | 0 | ||||||
zeyneppk | 0 |
Hakkınızda hayırlısı olsun canım. Valla 2. Çocuk kararı çok zor bir kararTabi benim de bir kız kardeşim var, çocukluğumuz harika geçti. Bilmediği şeyin eksikliğini çekmez belki de diyorum ama eşim ailem hep ikinciyi de yapalımm hatta 3.yü modundalar. Benim de deli sorularYani tek çocuk yapıp özel okullarda okutmak mı yoksa iki yapıp normal yaşam standartları sunmak mı...
Tabi canım evlat sevilmez mi sonuçtaNeyse ikisi büyüyünce rahatlarsın... Şimdi de çok gezilmiyor ki.. Bende tek var ama Aynı dertler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?